Meni Search

Gladan kao vuk

Sočna Wellington pečenka

Svinjski gulaš
Obojeni hamburger
Slatko twist pile
Quiche od bundeve, sira i luka
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina na padelu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slasni BBQ burgeri
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina u aromatičnom omotaču
Meso u woku na indonezijski način
Piletina u egzotičnom umaku
Lazanje u tavi
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pileća prsa iz pećnice
Pileća prsa s crnim tartufom
Hrenovke u panceti
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Polpete od oslića
Janjetina s medom od kadulje
Gorički povrtni lonac
Sarma sa suhim mesom
Neobične punjene paprike
Odresci s umakom od kupina
Ramstek s povrćem
Sočna rebarca
Mesne okruglice u umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Velika Britanija - Pastirska pita
Govedina s lukom
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Pileća krilca s roštilja
Kuhana govedina s umakom od hrena
Punjeni kelj s plodovima mora
Krumpiri u kaputiću od pancete
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Odresci u umaku s češnjakom
Punjena pečenka u vinu
Mediteranski kruščić s lovorom
Odresci u paketiću
Glazirana patka s umakom od jabuka
Umak od limete (Molho de limao)
Patka s mlincima
Tuna burger
Medeni teleći kotleti
Miješani grill
Nadjeveni kaneloni u umaku
Puretina s jabukom iz pećnice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fish&Chips u tortilji
Pureća rolada s mlincima
Piletina u pivu
Macho hamburger
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Povrtni lonac
Svinjski kotleti s povrćem
Varivo od kelja i teletine
Pureći hamburger
Ramsteak u seksi umaku
Vratina s roštilja
Harrisa janjetina s limunom
Rebarca s grilla
Pikantni gulaš
Pizza sirni jastučići
Mladi krumpir s ajvarom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Fino začinjena piletina
Tortilje pikant
Janjetina s bižima
Kuhano meso s umakom od hrena
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Biftek rolice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fino varivo v loncu
Ciganski odrezak
Slatki lungić
Kotlovina
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Svinjski medaljoni s kestenima
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pašticada s njokima
Teletina s pirjanim povrćem
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Vegetarijanski čips
Mesna rolada u tijestu
Špageti s tikvicama
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Piletina s nadjevom od ajvara
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Pileća prsa punjena čvarcima
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Španjolski migas s bundevom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Poslužite ovu ukusnu pečenku s kremom od graška na vaš stol i uživajte u mirisima i okusima blagdana. Dobar vam tek!

Sastojci

800 g goveđeg filea (bifteka)
sol
Vegeta Maestro Crni papar
4 žlice maslinovog ulja
50 ml konjaka
100 g luka
400 g šampinjona
6-8 većih ploški pršuta
2 žlice Senfa estragon Podravka
250 g svježeg lisnatog tijesta (razvaljanog)
1 žumanjak
2 žlice mlijeka
Za pire od graška:
1 limenka Graška Podravka (420g)
25 g maslaca
1 žličica Vegete
50 g krem sira
1 žličica Vegeta Maestro usitnjene majčine dušice
sol
Vegeta Maestro Crni papar

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Goveđi file posolite i pospite paprom, pa ga stavite u dobro zagrijanu tavu na 2 žlice maslinovog ulja i popržite sa svih strana do lijepe smeđe boje. Ulijte konjak i flambirajte. Kad se vatra ugasi, meso izvadite sa strane i pustite da se ohladi, a u tavu dodajte preostalo maslinovo ulje i sitno narezani luk. Luk pržite dok ne omekša.
  • 2 Šampinjone očistite, stavite u električnu sjeckalicu i dobro usitnite. Stavite ih na omekšali luk i pržite uz lagano miješanje dok tekućina koju puste u potpunosti ne ispari, pa ih lagano posolite i pospite paprom. Njih također ostavite sa strane da se malo ohlade.
  • 3 Ohlađeni file premažite senfom, zamotajte lagano u foliju i stavite u hladnjak.
  • 4 Na komad folije položite ploške pršuta jednu pored druge da se djelomično preklapaju, ali tako da ukupna širina bude podjednaka dužini filea. Pršut premažite smjesom od šampinjona, a na njih položite pečeni file i pomoću folije čvrsto zamotajte u valjkasti oblik. Rubove folije dobro stisnite i stavite u hladnjak na barem 30 minuta.
  • 5 Lisnato tijesto raširite i prvo uz jedan kraj nazubljenim kotačićem izrežite 10-ak tanjih trakica (0,5-1cm). Na preostalom cijelom dijelu tijesta rubove premažite razmućenim žumanjkom pomiješanim sa mlijekom.
  • 6 Meso izvadite iz folije, položite ga na tijesto i pažljivo zarolajte. Višak tijesta odrežite nožem, a zarolani file stavite na lim za pečenje tako da mu preklop bude sa donje strane. Po tijestu mrežasto rasporedite narezane trakice od tijesta i lagano ih utisnite. Premažite ga sa polovinom količine preostalog razmućenog žumanjka i stavite u hladnjak na 10-ak minuta. Tijesto ponovno premažite preostalim žumanjkom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C 40-ak minuta.
  • 7 Grašak ocijedite, isperite i stavite u manju zagrijanu posudu na otopljeni maslac. Dodajte Vegetu, majčinu dušicu i na laganoj vatri zagrijavajte nekoliko minuta. Uklonite s vatre, dodajte krem sir i sve zajedno dobro usitnite štapnim mikserom u glatki pire.

Posluživanje

Pečenku izvadite iz pećnice, pustite da odstoji 10-ak minuta, pa ju narežite i poslužite pireom od graška i prilogom po izboru.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke