Meni Search

Okrećem novi list

Sočna Wellington pečenka

Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Špageti na kineski način
Cous-cous s povrćem
Salata s mora
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata u košaricama od parmezana
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ljubavne šurlice
Senf s paprikama
Belgija - Salade Liégeoise
Zlatna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mediteranski špageti
Žuti medaljoni
Velika Britanija - Pastirska pita
Uzbudljivi kolač od blitve
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pohane paprike
Grill povrće na salatu
Juha od cvjetače i camemberta
Mesne okruglice
Sočna aromatična torta
Bruskete od cvjetače
Popečci od bulgura s umakom
Male teleće pitice
Pečena piletina s limunom
Uskršnja šunka na zabavan način
Salata s neobičnim preljevom
Papreni tart s marelicama
Salata od quinoe i povrća
Krumpir u košuljici
Lignje punjene crvenim radićem
Prilog od prokulica
Caponata alla Podravka
Pileća prsa iz pećnice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Janjetina na padelu
Njemačka - Jetrica s jabukama
Ražnjići od lososa
Čudotvorni čaj za detoks
Empanade s pestom
Govedina s lukom
Zapečena ricotta
Roštilj s umakom Romesco
Rezanci s krušnim mrvicama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Sočna pureća rolada
Zimski punč
Rižoto tortice
Pileći gulaš
Pirjani kunić
Juha od bundeve s jabukom
Kaštelanski makaruni
Juha od rikule i račića
Kuglice od riže i svježeg sira
Kineska juha s račićima i gljivama
Mirisni prilog iz pećnice
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Palačinke s nadjevom od riže
Pohani tofu s povrćem
Povrtni ražnjići
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Prežgana juha
Rižoto na španjolski način
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Vege odresci s marinadom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pileći bataci s umakom od luka
Bugarska pita od krumpira
Grčka seljačka salata
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Oslić s maslinama
Pohana skuta
Rižoto s tunom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Mini lazanje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Lignje i tikvice na štapiću
Polpete od slanutka s kurkumom
Španjolski migas s bundevom
Salata od tune i povrća
Kozice s rižom
Čarobni štapići
Vegetina enchilada
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice u umaku
Popečci od cvjetače
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Rosti
Rolice od soma
Piletina s pistacijama
Proljetno meso i povrće iz woka
Tagliatelle s pečenim povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rolice od blitve
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Raskošna ljetna tava
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Fina pikantna piletina
Polupunjene paprike
Zabavni kineski ravioli
Voćna juha od višanja
Sočna rebarca
Rižini ravioli s mozzarellom
Piletina s mascarponeom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Ramsteak u seksi umaku
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Marokanska salata s cous-cousom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Crveno ljetno varivo
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Brusketa s avokadom
Goveđa rebarca sa zeljem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Poslužite ovu ukusnu pečenku s kremom od graška na vaš stol i uživajte u mirisima i okusima blagdana. Dobar vam tek!

Sastojci

800 g goveđeg filea (bifteka)
sol
Vegeta Maestro Crni papar
4 žlice maslinovog ulja
50 ml konjaka
100 g luka
400 g šampinjona
6-8 većih ploški pršuta
2 žlice Senfa estragon Podravka
250 g svježeg lisnatog tijesta (razvaljanog)
1 žumanjak
2 žlice mlijeka
Za pire od graška:
1 limenka Graška Podravka (420g)
25 g maslaca
1 žličica Vegete
50 g krem sira
1 žličica Vegeta Maestro usitnjene majčine dušice
sol
Vegeta Maestro Crni papar

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Goveđi file posolite i pospite paprom, pa ga stavite u dobro zagrijanu tavu na 2 žlice maslinovog ulja i popržite sa svih strana do lijepe smeđe boje. Ulijte konjak i flambirajte. Kad se vatra ugasi, meso izvadite sa strane i pustite da se ohladi, a u tavu dodajte preostalo maslinovo ulje i sitno narezani luk. Luk pržite dok ne omekša.
  • 2 Šampinjone očistite, stavite u električnu sjeckalicu i dobro usitnite. Stavite ih na omekšali luk i pržite uz lagano miješanje dok tekućina koju puste u potpunosti ne ispari, pa ih lagano posolite i pospite paprom. Njih također ostavite sa strane da se malo ohlade.
  • 3 Ohlađeni file premažite senfom, zamotajte lagano u foliju i stavite u hladnjak.
  • 4 Na komad folije položite ploške pršuta jednu pored druge da se djelomično preklapaju, ali tako da ukupna širina bude podjednaka dužini filea. Pršut premažite smjesom od šampinjona, a na njih položite pečeni file i pomoću folije čvrsto zamotajte u valjkasti oblik. Rubove folije dobro stisnite i stavite u hladnjak na barem 30 minuta.
  • 5 Lisnato tijesto raširite i prvo uz jedan kraj nazubljenim kotačićem izrežite 10-ak tanjih trakica (0,5-1cm). Na preostalom cijelom dijelu tijesta rubove premažite razmućenim žumanjkom pomiješanim sa mlijekom.
  • 6 Meso izvadite iz folije, položite ga na tijesto i pažljivo zarolajte. Višak tijesta odrežite nožem, a zarolani file stavite na lim za pečenje tako da mu preklop bude sa donje strane. Po tijestu mrežasto rasporedite narezane trakice od tijesta i lagano ih utisnite. Premažite ga sa polovinom količine preostalog razmućenog žumanjka i stavite u hladnjak na 10-ak minuta. Tijesto ponovno premažite preostalim žumanjkom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C 40-ak minuta.
  • 7 Grašak ocijedite, isperite i stavite u manju zagrijanu posudu na otopljeni maslac. Dodajte Vegetu, majčinu dušicu i na laganoj vatri zagrijavajte nekoliko minuta. Uklonite s vatre, dodajte krem sir i sve zajedno dobro usitnite štapnim mikserom u glatki pire.

Posluživanje

Pečenku izvadite iz pećnice, pustite da odstoji 10-ak minuta, pa ju narežite i poslužite pireom od graška i prilogom po izboru.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke