Meni Search

Superman

Sočni pureći ražnjići

Roštilj s umakom Romesco
Piletina u pivu
Goveđa rebarca sa zeljem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Koprivnički odojak
Svinjski gulaš
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Velika Britanija - Pastirska pita
Pita s muškatnom bundevom i makom
Sočna pureća rolada
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Lignje na šumskom rižotu
Ramstek s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Kroketi od piletine
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pureća rolada s mlincima
Hrskava pileća krilca
Piletina u aromatičnom omotaču
Mesne okruglice na ražnjiću
Mirisna pureća rolada
Lungić s toplom salatom od šparoga
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileća prsa iz pećnice
Piletina s mascarponeom
Piletina Kiev
Kokošja juha s požirakima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tjestenina fuži s tartufima
Macho hamburger
Pileći gulaš
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskavi trokuti
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mini lazanje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bruskete od cvjetače
Janjetina na padelu
Piletina sa šafranom
Grill vratina u sendviču
Nadjevene lignje
Piletina s kozjim sirom
Proljetna janjetina
Zlatna piletina
Ljetni lungić
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file s grila
Jabučni krumpirići s cimetom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kaštelanski makaruni
Rižoto s dagnjama
Tuna burger
Kruh od cvjetače s kurkumom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramstek i salata s roštilja
Pizza sirni jastučići
Pašticada s njokima
Pohani zamotuljci
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teriyaki piletina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kuglice od riže i svježeg sira
Špageti mediteraneo
Brownie s kajenskim paprom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
BBQ cheeseburger
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s nadjevom od ajvara
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani tofu s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Slatka patka
Mladi krumpir s ajvarom
Dječje lazanje
Blagdanska rolada
Ljetni ražnjići
Vratina sa sezonskim povrćem
Brusketa s avokadom
Srneći file na salatu
Dip od južnog voća
Bugarska pita od krumpira
Lazanje u tavi
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rebarca s graškom
Odresci s umakom od kupina
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileća prsa punjena čvarcima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Finska - Juha s lososom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tjestenina u finom umaku
Obojeni hamburger
Bruskete s povrćem
Riba u škartocu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Popečci od cvjetače
Orada s krumpirom i mladim lukom
Hrskavo pečeno pile
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Manastirski đuveč
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Brancinovo oko
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rižoto s tri vrste gljiva
Pileći bataci s umakom od luka
Špageti na kineski način
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Skandinavske rolice s cimetom
Svinjski file s povrćem
Kunić na bijelo
Salata s mljevenim mesom
Teleći savici u umaku od grejpa
Rebarca s grilla
Meksička party salata
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Dodamo li sočnoj i primamljivoj puretini pancetu, postat će glavna glumica roštilja. Mirisu roštilja teško ćete odoljeti…

Sastojci

500 g purećeg odreska (narezanog na šnite)
15 g Vegeta grill classic
100 g Pancete Podravka
4 grančice lovora
1 dcl djevičanskog maslinovog ulja
1 crvena paprika
1 tikvica
1 rajčica
1 mrkva
1 žlica bijelog vinskog octa
1 komadić feferona

Koristili smo

Vegeta Natur Grill Classic

Vegeta Natur Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Istucite meso čekićem za meso, začinite Vegetom grill classic i rasporedite po mesu tanko narezane šnite dimljene pancete. Sve čvrsto zamotajte te narežite na šnite široke 2 cm.
  • 2 Nabodite spirale od mesa i pancete na svaki ražnjić, izmjenjujući ih s komadićima lovorovih listova. Premažite uljem. Očistite i operite paprike, rajčice, mrkvu i tikvicu te sve usitnite. Dodajte ocat, nekoliko žlica maslinovog ulja kako biste dobili kremasti umak. Posolite i stavite na stranu.
  • 3 Stavite ražnjiće na zagrijani roštilj te ih pecite oko 4 minute sa svake strane, premazujući ih uljem.

Savjet

Svako meso koje se peče na roštilju je to sočnije što ga češće premazujete s uljem koje je najbolji vodič topline između roštilja kao podloge i mesa kao namirnice.

Posluživanje

Tople ražnjiće poslužite uz umak od paprike.

Male tajne

Ražnjiće nakon što ste ih naboli i naslagali možete marinirati u suncokretovom ulju u plastičnoj ili keramičkoj posudi. Što dulje tim bolje.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke