Meni Search

Superman

Sočni pureći ražnjići

Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slatka patka
Pohani zamotuljci
Piletina s kozjim sirom
Blagdanska rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Nadjevene lignje
Piletina u pivu
Lignje na šumskom rižotu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Špageti na kineski način
Hrskavi trokuti
Piletina sa šafranom
Tjestenina fuži s tartufima
Rebarca s grilla
Rižoto s tri vrste gljiva
Špageti mediteraneo
Pašticada s njokima
Svinjski file s grila
Koprivnički odojak
Kolinjsko zelje s frišketinom
Obojeni hamburger
Mladi krumpir s ajvarom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Manastirski đuveč
Kokošja juha s požirakima
Finska - Juha s lososom
Pizza sirni jastučići
Mirisna pureća rolada
Brancinovo oko
Brusketa s avokadom
Svinjski gulaš
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brownie s kajenskim paprom
Goveđa rebarca sa zeljem
Kaštelanski makaruni
Popečci od cvjetače
Odresci s umakom od kupina
Kuglice od riže i svježeg sira
Velika Britanija - Pastirska pita
Salata s mljevenim mesom
Pileći bataci s umakom od luka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s mascarponeom
Ramstek i salata s roštilja
Pileći gulaš
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina s nadjevom od ajvara
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Dječje lazanje
Jabučni krumpirići s cimetom
Rižoto s dagnjama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Vratina sa sezonskim povrćem
Bruskete od cvjetače
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kunić na bijelo
Bruskete s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Kruh od cvjetače s kurkumom
Hrskava pileća krilca
Tuna burger
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pureća rolada s mlincima
Bugarska pita od krumpira
Ljetni lungić
Dip od južnog voća
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Roštilj s umakom Romesco
Teleći odresci u umaku od višanja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramsteak u seksi umaku
Zlatna piletina
Macho hamburger
Pileća prsa iz pećnice
Sočna pureća rolada
Ramstek s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Proljetna janjetina
Lazanje u tavi
Teriyaki piletina
Svinjski file s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mini lazanje
Hrskavo pečeno pile
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rebarca s graškom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mesne okruglice na ražnjiću
Meksička party salata
Pohani tofu s povrćem
Piletina Kiev
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Srneći file na salatu
Grill vratina u sendviču
Janjetina na padelu
Tjestenina u finom umaku
Fish&Chips u tortilji
Piletina u aromatičnom omotaču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kroketi od piletine
Riba u škartocu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ljetni ražnjići
Skandinavske rolice s cimetom
Pileća prsa punjena čvarcima
BBQ cheeseburger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Dodamo li sočnoj i primamljivoj puretini pancetu, postat će glavna glumica roštilja. Mirisu roštilja teško ćete odoljeti…

Sastojci

500 g purećeg odreska (narezanog na šnite)
15 g Vegeta grill classic
100 g Pancete Podravka
4 grančice lovora
1 dcl djevičanskog maslinovog ulja
1 crvena paprika
1 tikvica
1 rajčica
1 mrkva
1 žlica bijelog vinskog octa
1 komadić feferona

Koristili smo

Vegeta Natur Grill Classic

Vegeta Natur Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Istucite meso čekićem za meso, začinite Vegetom grill classic i rasporedite po mesu tanko narezane šnite dimljene pancete. Sve čvrsto zamotajte te narežite na šnite široke 2 cm.
  • 2 Nabodite spirale od mesa i pancete na svaki ražnjić, izmjenjujući ih s komadićima lovorovih listova. Premažite uljem. Očistite i operite paprike, rajčice, mrkvu i tikvicu te sve usitnite. Dodajte ocat, nekoliko žlica maslinovog ulja kako biste dobili kremasti umak. Posolite i stavite na stranu.
  • 3 Stavite ražnjiće na zagrijani roštilj te ih pecite oko 4 minute sa svake strane, premazujući ih uljem.

Savjet

Svako meso koje se peče na roštilju je to sočnije što ga češće premazujete s uljem koje je najbolji vodič topline između roštilja kao podloge i mesa kao namirnice.

Posluživanje

Tople ražnjiće poslužite uz umak od paprike.

Male tajne

Ražnjiće nakon što ste ih naboli i naslagali možete marinirati u suncokretovom ulju u plastičnoj ili keramičkoj posudi. Što dulje tim bolje.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke