Meni Search

Superman

Sočni pureći ražnjići

Rezanci s krušnim mrvicama
Brancinovo oko
Mladi krumpir s ajvarom
Jabučni krumpirići s cimetom
Macho hamburger
Ramsteak u seksi umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Roštilj s umakom Romesco
Odresci s umakom od kupina
Piletina s nadjevom od ajvara
Hrskavi trokuti
Svinjski gulaš
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pašticada s njokima
Pohani tofu s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski file s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Koprivnički odojak
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Janjetina na padelu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Tjestenina fuži s tartufima
Slatka patka
Lungić s toplom salatom od šparoga
Dip od južnog voća
Janjetina s medom od kadulje
Pureća rolada s mlincima
Piletina u pivu
Rebarca s grilla
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina u aromatičnom omotaču
Manastirski đuveč
Zlatna piletina
Velika Britanija - Pastirska pita
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rižoto s dagnjama
Ramstek s povrćem
Popečci od cvjetače
Mirisna pureća rolada
Salata s mljevenim mesom
Ljetni lungić
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mesne okruglice na ražnjiću
Nadjeveni kaneloni u umaku
Goveđa rebarca sa zeljem
BBQ cheeseburger
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Proljetna janjetina
Finska - Juha s lososom
Pizza sirni jastučići
Nadjevene lignje
Rižoto s tri vrste gljiva
Brusketa s avokadom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Bruskete od cvjetače
Piletina Kiev
Sočna pureća rolada
Kroketi od piletine
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina s mascarponeom
Ramstek i salata s roštilja
Brownie s kajenskim paprom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fish&Chips u tortilji
Pileći gulaš
Dječje lazanje
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Srneći file na salatu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Blagdanska rolada
Obojeni hamburger
Špageti mediteraneo
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lazanje u tavi
Hrskava pileća krilca
Kokošja juha s požirakima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pileća prsa iz pećnice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bruskete s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Lignje na šumskom rižotu
Tuna burger
Špageti na kineski način
Vratina sa sezonskim povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Tjestenina u finom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Svinjski file s grila
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rebarca s graškom
Pileća prsa punjena čvarcima
Grill vratina u sendviču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Orada s krumpirom i mladim lukom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ljetni ražnjići
Meksička party salata
Mini lazanje
Kuglice od riže i svježeg sira
Kaštelanski makaruni
Piletina sa šafranom
Riba u škartocu
Pohani zamotuljci
Kunić na bijelo
Bugarska pita od krumpira
Teriyaki piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Dodamo li sočnoj i primamljivoj puretini pancetu, postat će glavna glumica roštilja. Mirisu roštilja teško ćete odoljeti…

Sastojci

500 g purećeg odreska (narezanog na šnite)
15 g Vegeta grill classic
100 g Pancete Podravka
4 grančice lovora
1 dcl djevičanskog maslinovog ulja
1 crvena paprika
1 tikvica
1 rajčica
1 mrkva
1 žlica bijelog vinskog octa
1 komadić feferona

Koristili smo

Vegeta Natur Grill Classic

Vegeta Natur Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Istucite meso čekićem za meso, začinite Vegetom grill classic i rasporedite po mesu tanko narezane šnite dimljene pancete. Sve čvrsto zamotajte te narežite na šnite široke 2 cm.
  • 2 Nabodite spirale od mesa i pancete na svaki ražnjić, izmjenjujući ih s komadićima lovorovih listova. Premažite uljem. Očistite i operite paprike, rajčice, mrkvu i tikvicu te sve usitnite. Dodajte ocat, nekoliko žlica maslinovog ulja kako biste dobili kremasti umak. Posolite i stavite na stranu.
  • 3 Stavite ražnjiće na zagrijani roštilj te ih pecite oko 4 minute sa svake strane, premazujući ih uljem.

Savjet

Svako meso koje se peče na roštilju je to sočnije što ga češće premazujete s uljem koje je najbolji vodič topline između roštilja kao podloge i mesa kao namirnice.

Posluživanje

Tople ražnjiće poslužite uz umak od paprike.

Male tajne

Ražnjiće nakon što ste ih naboli i naslagali možete marinirati u suncokretovom ulju u plastičnoj ili keramičkoj posudi. Što dulje tim bolje.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke