Meni Search

Ful nabrijana

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Cupcakes u pršutu i tikvicama
Tjestenina fuži s tartufima
Delikatesna junetina na češki
Sočna pureća rolada
Bugarska pita od krumpira
Fini gulaš od gljiva
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Urbana pola
Blagdanska rolada
Fina pikantna piletina
Lungić s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočni pureći ražnjići
Teleći savici u umaku od grejpa
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ražnjići od lososa
Lungić u sendviču
Pileći bataci s umakom od luka
Okruglice u umaku od rajčice
Miješani grill
Pečena piletina s limunom
Sendvič s avokadom
Lignje s manistrom u škartocu
Piletina Kiev
Meso s repom
Odresci u umaku s češnjakom
Kobasica u pivu i pecivu
Teleći odresci u umaku od višanja
Rolice od blitve
Kroketi od piletine
Lignje s povrćem i smokvama
Ljetni ražnjići
Špageti s ribom
Ossobuco
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Prežgana juha
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fish&Chips u tortilji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Umak od limete (Molho de limao)
Fileti lososa u finom umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zlatna piletina
Vege odresci s marinadom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kaštelanski makaruni
Krem juha od tikvica
Meksička party salata
Hlebinska i pretepena juha
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grill pirjana piletina s roštilja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Irska janjetina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brusketa s avokadom
Lignje na šumskom rižotu
Piletina laganini
Povrtni ražnjići
Grdobina s povrćem
Povrtni lonac
Šampinjoni u palačinki
Mini lazanje
Hrskavi trokuti
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani tofu s povrćem
Aromatizirani kruh
Pirjani kunić
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Proljetna janjetina
Nadjevene lignje
Mesne okruglice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Riba u bijelom umaku
Manastirski đuveč
Mesne okruglice na ražnjiću
Grickalica slanutak iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini shepherd's pie
Mirisna pečenka
Viška pogača
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grdobina u pikantnoj šalši
Proljetno meso i povrće iz woka
Ramsteak u seksi umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Čarobna ljetna piletina
Brancinovo oko
Pogača sa sardinom
Kunić na bijelo
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rajčica s kukuruzom
Belgija - Salade Liégeoise
Pizza s tunom
Piletina sa šafranom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Hrskava pileća krilca
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill vratina u sendviču
Piletina na kijevski način
Turske pizze
Martinjska guska s hajdinom kašom
Odresci od morskog psa
Grill oslić u aromatičnoj korici
Janjetina na padelu
Popečci od tikvica
Rezanci s krušnim mrvicama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zabavni kineski ravioli
Račići na posteljici od povrća
Lagana sarma
Mediteranski špageti
Lazanje s lignjama
Sočna rebarca
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski file s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pizza sirni jastučići
Grill povrće na salatu
Salata s mora
Kolinjsko zelje s frišketinom
Janjetina s medom od kadulje
Roštilj s umakom Romesco
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Kuhano meso s umakom od hrena
Jabučni krumpirići s cimetom
Salata od liganja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Voćna juha od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke