Meni Search

Ful nabrijana

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Povrtni lonac
Odresci u umaku s češnjakom
Pečena piletina s limunom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lignje s manistrom u škartocu
Lagana sarma
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ljetni ražnjići
Piletina laganini
Lungić s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Tjestenina fuži s tartufima
Sendvič s avokadom
Zlatna piletina
Krem juha od tikvica
Brusketa s avokadom
Sočna pureća rolada
Špageti s ribom
Svinjski file s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Račići na posteljici od povrća
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Aromatizirani kruh
Čarobna ljetna piletina
Meksička party salata
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ražnjići od lososa
Kuhano meso s umakom od hrena
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočna rebarca
Popečci od tikvica
Vege odresci s marinadom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Janjetina na padelu
Kobasica u pivu i pecivu
Odresci od morskog psa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pogača sa sardinom
Ossobuco
Lazanje s lignjama
Urbana pola
Mini lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pohani tofu s povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Lignje na šumskom rižotu
Proljetna janjetina
Pileći bataci s umakom od luka
Uzbudljivi kolač od blitve
Rolice od blitve
Kroketi od piletine
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Roštilj s umakom Romesco
Voćna juha od višanja
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill vratina u sendviču
Pizza s tunom
Ramsteak u seksi umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Prežgana juha
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata od liganja
Grdobina s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Irska janjetina
Fileti lososa u finom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kunić na bijelo
Meso s repom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina na kijevski način
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grill povrće na salatu
Hlebinska i pretepena juha
Riba u bijelom umaku
Pizza sirni jastučići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Nadjevene lignje
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Proljetno meso i povrće iz woka
Fish&Chips u tortilji
Fini gulaš od gljiva
Mini shepherd's pie
Miješani grill
Lungić u sendviču
Hrskavi trokuti
Teleći odresci u umaku od višanja
Brancinovo oko
Delikatesna junetina na češki
Mesne okruglice na ražnjiću
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Okruglice u umaku od rajčice
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice
Rajčica s kukuruzom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Turske pizze
Umak od limete (Molho de limao)
Rezanci s krušnim mrvicama
Manastirski đuveč
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Salata s mora
Piletina sa šafranom
Sočni pureći ražnjići
Mediteranski špageti
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Blagdanska rolada
Šampinjoni u palačinki
Grickalica slanutak iz pećnice
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina Kiev
Marinirana piletina s roštilja
Fina pikantna piletina
Viška pogača
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pirjani kunić
Teleći savici u umaku od grejpa
Hrskava pileća krilca
Grdobina u pikantnoj šalši
Povrtni ražnjići
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mirisna pečenka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke