Meni Search

Ful nabrijana

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Sočna rebarca
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grill povrće na salatu
Grdobina s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Proljetna janjetina
Kaštelanski makaruni
Hrskavi trokuti
Rezanci s krušnim mrvicama
Lazanje s lignjama
Rolice od blitve
Kuhano meso s umakom od hrena
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Meso s repom
Turske pizze
Mesne okruglice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Čarobna ljetna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Lungić u sendviču
Kobasica u pivu i pecivu
Salata s mora
Šampinjoni u palačinki
Janjetina na padelu
Sendvič s avokadom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci u umaku s češnjakom
Hlebinska i pretepena juha
Odresci od morskog psa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina s medom od kadulje
Povrtni ražnjići
Lignje s manistrom u škartocu
Lungić s povrćem
Grill vratina u sendviču
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Piletina sa šafranom
Pogača sa sardinom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Delikatesna junetina na češki
Pirjani kunić
Račići na posteljici od povrća
Voćna juha od višanja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fish&Chips u tortilji
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Irska janjetina
Riba u bijelom umaku
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Umak od limete (Molho de limao)
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Brancinovo oko
Marinirana piletina s roštilja
Lignje na šumskom rižotu
Urbana pola
Sočni pureći ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zabavni kineski ravioli
Okruglice u umaku od rajčice
Pizza sirni jastučići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pizza s tunom
Nadjevene lignje
Aromatizirani kruh
Prežgana juha
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bugarska pita od krumpira
Kunić na bijelo
Zlatna piletina
Grickalica slanutak iz pećnice
Povrtni lonac
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Salata od liganja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti s ribom
Vege odresci s marinadom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina na kijevski način
Pileći bataci s umakom od luka
Proljetno meso i povrće iz woka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brusketa s avokadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Viška pogača
Mirisna pečenka
Jabučni krumpirići s cimetom
Fileti lososa u finom umaku
Ražnjići od lososa
Rajčica s kukuruzom
Kroketi od piletine
Miješani grill
Roštilj s umakom Romesco
Sočna pureća rolada
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mini shepherd's pie
Mesne okruglice na ražnjiću
Fina pikantna piletina
Belgija - Salade Liégeoise
Mediteranski kruščić s lovorom
Lagana sarma
Krem juha od tikvica
Martinjska guska s hajdinom kašom
Piletina Kiev
Grdobina u pikantnoj šalši
BBQ svinjska rebarca u foliji
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grill pirjana piletina s roštilja
Lignje s povrćem i smokvama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći savici u umaku od grejpa
Tjestenina fuži s tartufima
Meksička party salata
Pečena piletina s limunom
Fini gulaš od gljiva
Mediteranski špageti
Pohani tofu s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Manastirski đuveč
Mini lazanje
Popečci od tikvica
Uzbudljivi kolač od blitve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Blagdanska rolada
Ossobuco
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Ljetni ražnjići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Hrskava pileća krilca
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina laganini
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke