Meni Search

Ful nabrijana

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Pizza sirni jastučići
Fini gulaš od gljiva
Ražnjići od lososa
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mirisna pečenka
Sendvič s avokadom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Zlatna piletina
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Riba u bijelom umaku
Martinjska guska s hajdinom kašom
Manastirski đuveč
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočni pureći ražnjići
Nadjevene lignje
Lungić u sendviču
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti s ribom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Lagana sarma
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Tjestenina fuži s tartufima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina na kijevski način
Piletina laganini
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fileti lososa u finom umaku
Mesne okruglice
Povrtni lonac
Piletina Kiev
Brusketa s avokadom
Vege odresci s marinadom
Grill povrće na salatu
Kunić na bijelo
Ljetni ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Fish&Chips u tortilji
Piletina sa šafranom
Belgija - Salade Liégeoise
Turske pizze
Lungić s povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kaštelanski makaruni
Mini lazanje
Proljetna janjetina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Blagdanska rolada
Urbana pola
Šampinjoni u palačinki
Lignje s manistrom u škartocu
Grickalica slanutak iz pećnice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Uzbudljivi kolač od blitve
Marinirana piletina s roštilja
Okruglice u umaku od rajčice
Brancinovo oko
Umak od limete (Molho de limao)
Zabavni kineski ravioli
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Prežgana juha
Ramsteak u seksi umaku
Pečena piletina s limunom
Aromatizirani kruh
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Salata od liganja
Lazanje s lignjama
Teleći odresci u umaku od višanja
Rezanci s krušnim mrvicama
Hrskava pileća krilca
Grdobina s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Odresci u umaku s češnjakom
Sočna pureća rolada
Janjetina s medom od kadulje
Viška pogača
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mediteranski kruščić s lovorom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Krem juha od tikvica
Roštilj s umakom Romesco
Rolice od blitve
Grill vratina u sendviču
Povrtni ražnjići
Hrskavi trokuti
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Salata s mora
Ossobuco
Meso s repom
Janjetina na padelu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Račići na posteljici od povrća
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bugarska pita od krumpira
Sočna rebarca
Lignje s povrćem i smokvama
Jabučni krumpirići s cimetom
Kroketi od piletine
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Popečci od tikvica
Rajčica s kukuruzom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fina pikantna piletina
Miješani grill
Hlebinska i pretepena juha
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pirjani kunić
Voćna juha od višanja
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Teleći savici u umaku od grejpa
Pohani tofu s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Delikatesna junetina na češki
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mediteranski špageti
Pogača sa sardinom
Pizza s tunom
Meksička party salata
Irska janjetina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill pirjana piletina s roštilja
Mini shepherd's pie
Odresci od morskog psa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignje na šumskom rižotu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke