Meni Search

Ful nabrijan

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pirjani kunić
Pečena piletina s limunom
Grill pirjana piletina s roštilja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mediteranski špageti
Lignje na šumskom rižotu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Proljetna janjetina
Zanimljiva salata s kikirikijem
Ramsteak u seksi umaku
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zabavni kineski ravioli
Voćna juha od višanja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Šampinjoni u palačinki
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Tjestenina fuži s tartufima
Kaštelanski makaruni
Irska janjetina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lungić u sendviču
Kobasica u pivu i pecivu
Meksička party salata
Svinjski file s povrćem
Ljetni ražnjići
Aromatizirani kruh
Delikatesna junetina na češki
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Piletina Kiev
Janjetina na padelu
Salata od liganja
Ražnjići od lososa
Kunić na bijelo
Blagdanska rolada
Lagana sarma
Fileti lososa u finom umaku
Grill povrće na salatu
Brancinovo oko
Urbana pola
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina laganini
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pašticada s njokima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fish&Chips u tortilji
Salata s mora
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Uzbudljivi kolač od blitve
Kuhano meso s umakom od hrena
Fina pikantna piletina
Meso s repom
Mesne okruglice na ražnjiću
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hrskavi trokuti
Vratina sa sezonskim povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Brusketa s avokadom
Mirisna pečenka
Pizza sirni jastučići
Zlatna piletina
Umak od limete (Molho de limao)
Pizza s tunom
Prežgana juha
Dagnje na buzaru
Sočna rebarca
Rajčica s kukuruzom
Piletina sa šafranom
Jabučni krumpirići s cimetom
Vege odresci s marinadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileći bataci s umakom od luka
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Povrtni lonac
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grdobina s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Teleći odresci u umaku od višanja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kroketi od piletine
Mesne okruglice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rolice od blitve
Miješani grill
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill vratina u sendviču
Povrtni ražnjići
Popečci od tikvica
Proljetno meso i povrće iz woka
Mini lazanje
Belgija - Salade Liégeoise
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bugarska pita od krumpira
Čarobna ljetna piletina
Sočni pureći ražnjići
Lignje s povrćem i smokvama
Riba u bijelom umaku
Pohani tofu s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sendvič s avokadom
Fini gulaš od gljiva
Mediteranski kruščić s lovorom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Janjetina s medom od kadulje
Račići na posteljici od povrća
Krem juha od tikvica
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lungić s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Nadjevene lignje
Sočna pureća rolada
Roštilj s umakom Romesco
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grickalica slanutak iz pećnice
Manastirski đuveč
Grdobina u pikantnoj šalši
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke