Meni Search

Ful nabrijan

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Umak od limete (Molho de limao)
Kunić na bijelo
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Proljetna janjetina
Jabučni krumpirići s cimetom
Uzbudljivi kolač od blitve
Bugarska pita od krumpira
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pečena piletina s limunom
Grill vratina u sendviču
Kroketi od piletine
Kuhano meso s umakom od hrena
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći savici u umaku od grejpa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Čarobna ljetna piletina
Marinirana piletina s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill pirjana piletina s roštilja
Meso s repom
Lignje s povrćem i smokvama
Pizza sirni jastučići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lungić u sendviču
Sočni pureći ražnjići
Grickalica slanutak iz pećnice
Zlatna piletina
Mediteranski kruščić s lovorom
Nadjevene lignje
Grill povrće na salatu
Kaštelanski makaruni
Piletina Kiev
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Dagnje na buzaru
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina na padelu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Urbana pola
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mesne okruglice
Fileti lososa u finom umaku
Lagana sarma
Pašticada s njokima
Brancinovo oko
Prežgana juha
Teleći odresci u umaku od višanja
Kobasica u pivu i pecivu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Manastirski đuveč
Rezanci s krušnim mrvicama
Delikatesna junetina na češki
Pirjani kunić
Fish&Chips u tortilji
Okruglice u umaku od rajčice
Salata s mora
Mini lazanje
Rajčica s kukuruzom
Povrtni lonac
Povrtni ražnjići
Brusketa s avokadom
Račići na posteljici od povrća
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Miješani grill
Irska janjetina
Grdobina s povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Fini gulaš od gljiva
Janjetina s medom od kadulje
Sendvič s avokadom
Grdobina u pikantnoj šalši
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina sa šafranom
Meksička party salata
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina laganini
Zabavni kineski ravioli
Popečci od tikvica
Hrskavi trokuti
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ražnjići od lososa
Mediteranski špageti
Fina pikantna piletina
Šampinjoni u palačinki
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tjestenina fuži s tartufima
Ljetni ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Blagdanska rolada
Rolice od blitve
Krem juha od tikvica
Sočna rebarca
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pizza s tunom
Salata od liganja
Proljetno meso i povrće iz woka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramsteak u seksi umaku
Lungić s povrćem
Voćna juha od višanja
Pileći bataci s umakom od luka
Aromatizirani kruh
Belgija - Salade Liégeoise
Nadjeveni kaneloni u umaku
Vratina sa sezonskim povrćem
Riba u bijelom umaku
Vege odresci s marinadom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohani tofu s povrćem
Mirisna pečenka
Sočna pureća rolada
Zanimljiva salata s kikirikijem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke