Meni Search

Ful nabrijan

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Mesne okruglice
Grdobina s povrćem
Ljetni ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pašticada s njokima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Čarobna ljetna piletina
Pohani tofu s povrćem
Pizza s tunom
Fina pikantna piletina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Marinirana piletina s roštilja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Salata od liganja
Okruglice u umaku od rajčice
Ražnjići od lososa
Delikatesna junetina na češki
Lignje s povrćem i smokvama
Roštilj s umakom Romesco
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pizza sirni jastučići
Sendvič s avokadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina na padelu
Janjetina s medom od kadulje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lignje na šumskom rižotu
Sočna rebarca
Povrtni lonac
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Račići na posteljici od povrća
Vege odresci s marinadom
Lungić s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pečena piletina s limunom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fini gulaš od gljiva
Fileti lososa u finom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina laganini
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Tjestenina fuži s tartufima
Brancinovo oko
Nadjevene lignje
Grill pirjana piletina s roštilja
Bugarska pita od krumpira
Fish&Chips u tortilji
Zlatna piletina
Piletina Kiev
Voćna juha od višanja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Dagnje na buzaru
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice na ražnjiću
Meso s repom
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill povrće na salatu
Hrskavi trokuti
Vratina sa sezonskim povrćem
Manastirski đuveč
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Aromatizirani kruh
Kunić na bijelo
Sočna pureća rolada
Mini lazanje
Mediteranski kruščić s lovorom
Ramsteak u seksi umaku
Popečci od tikvica
Teleći savici u umaku od grejpa
Belgija - Salade Liégeoise
Kuhano meso s umakom od hrena
Riba u bijelom umaku
Šampinjoni u palačinki
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Povrtni ražnjići
Piletina sa šafranom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Urbana pola
Proljetna janjetina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lungić u sendviču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rolice od blitve
Lagana sarma
Prežgana juha
Zanimljiva salata s kikirikijem
Zabavni kineski ravioli
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mirisna pečenka
Kroketi od piletine
Brusketa s avokadom
Krem juha od tikvica
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pirjani kunić
Sočni pureći ražnjići
Miješani grill
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grickalica slanutak iz pećnice
Uzbudljivi kolač od blitve
Umak od limete (Molho de limao)
Mediteranski špageti
Meksička party salata
Pileći bataci s umakom od luka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rajčica s kukuruzom
Blagdanska rolada
Salata s mora
Irska janjetina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kobasica u pivu i pecivu
Proljetno meso i povrće iz woka
Kaštelanski makaruni
Svinjski file s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke