Meni Search

Ful nabrijan

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Delikatesna junetina na češki
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Meso s repom
Bugarska pita od krumpira
Vratina sa sezonskim povrćem
Irska janjetina
Grdobina u pikantnoj šalši
Sočni pureći ražnjići
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice
Dagnje na buzaru
Voćna juha od višanja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileći bataci s umakom od luka
Vege odresci s marinadom
Lungić s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kobasica u pivu i pecivu
Nadjevene lignje
Sendvič s avokadom
Fileti lososa u finom umaku
Lungić u sendviču
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Marinirana piletina s roštilja
Janjetina na padelu
Zanimljiva salata s kikirikijem
Lignje na šumskom rižotu
Piletina laganini
Rajčica s kukuruzom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fish&Chips u tortilji
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina Kiev
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grill pirjana piletina s roštilja
Fina pikantna piletina
Hrskavi trokuti
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Blagdanska rolada
Umak od limete (Molho de limao)
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočna rebarca
Zabavni kineski ravioli
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mini lazanje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Popečci od tikvica
Grdobina s povrćem
Kaštelanski makaruni
Roštilj s umakom Romesco
Grill vratina u sendviču
Mirisna pečenka
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Šampinjoni u palačinki
Pohani tofu s povrćem
Urbana pola
Račići na posteljici od povrća
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Tjestenina fuži s tartufima
Brancinovo oko
Ramsteak u seksi umaku
Prežgana juha
Manastirski đuveč
Ražnjići od lososa
Salata od liganja
Čarobna ljetna piletina
Belgija - Salade Liégeoise
Rezanci s krušnim mrvicama
Ljetni ražnjići
Fini gulaš od gljiva
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pizza s tunom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kunić na bijelo
Salata s mora
Grickalica slanutak iz pećnice
Kroketi od piletine
Povrtni ražnjići
Krem juha od tikvica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Proljetna janjetina
Pašticada s njokima
Kuhano meso s umakom od hrena
Pirjani kunić
Sočna pureća rolada
Povrtni lonac
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Miješani grill
Pizza sirni jastučići
Rolice od blitve
Lagana sarma
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina s medom od kadulje
Zlatna piletina
Svinjski file s povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Grill povrće na salatu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Proljetno meso i povrće iz woka
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Okruglice u umaku od rajčice
Uzbudljivi kolač od blitve
Riba u bijelom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Aromatizirani kruh
Mediteranski špageti
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Meksička party salata
Pečena piletina s limunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke