Meni Search

Ful nabrijan

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Lungić s povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rajčica s kukuruzom
Mediteranski kruščić s lovorom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill vratina u sendviču
Umak od limete (Molho de limao)
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Šampinjoni u palačinki
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Salata od liganja
Pašticada s njokima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina sa šafranom
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill pirjana piletina s roštilja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grdobina s povrćem
Piletina Kiev
Grdobina u pikantnoj šalši
Ramsteak u seksi umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mirisna pečenka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Krem juha od tikvica
Fini gulaš od gljiva
Meksička party salata
Sočna rebarca
Fina pikantna piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Riba u bijelom umaku
Zlatna piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Dagnje na buzaru
Ražnjići od lososa
Meso s repom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Zanimljiva salata s kikirikijem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Urbana pola
Lagana sarma
Grickalica slanutak iz pećnice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Roštilj s umakom Romesco
Kaštelanski makaruni
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Janjetina s medom od kadulje
Kunić na bijelo
Voćna juha od višanja
Pohani tofu s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Belgija - Salade Liégeoise
Mediteranski špageti
Grill oslić u aromatičnoj korici
Irska janjetina
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice
Lungić u sendviču
Grill povrće na salatu
Popečci od tikvica
Mini lazanje
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kobasica u pivu i pecivu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina laganini
Pizza s tunom
Brancinovo oko
Tjestenina fuži s tartufima
Aromatizirani kruh
Manastirski đuveč
Brusketa s avokadom
Lignje na šumskom rižotu
Ljetni ražnjići
Pirjani kunić
Vratina sa sezonskim povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Sočni pureći ražnjići
Račići na posteljici od povrća
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice na ražnjiću
Pečena piletina s limunom
Vege odresci s marinadom
Uzbudljivi kolač od blitve
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći odresci u umaku od višanja
Sendvič s avokadom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Janjetina na padelu
Proljetno meso i povrće iz woka
Delikatesna junetina na češki
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Salata s mora
Fish&Chips u tortilji
Prežgana juha
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fileti lososa u finom umaku
Pizza sirni jastučići
Rolice od blitve
Nadjevene lignje
Čarobna ljetna piletina
Blagdanska rolada
Povrtni lonac
Svinjski file s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Kroketi od piletine
Hrskavi trokuti
Proljetna janjetina
Bugarska pita od krumpira
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Povrtni ražnjići
Miješani grill
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileći bataci s umakom od luka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke