Meni Search

Ful nabrijana

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Grdobina s povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Salata od liganja
Grickalica slanutak iz pećnice
Pileći bataci s umakom od luka
Povrtni ražnjići
Grdobina u pikantnoj šalši
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Voćna juha od višanja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lazanje s lignjama
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina na kijevski način
Proljetno meso i povrće iz woka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bugarska pita od krumpira
Hrskava pileća krilca
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Kunić na bijelo
Lagana sarma
Svinjski file s povrćem
Mirisna pečenka
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Hrskavi trokuti
Prežgana juha
Fina pikantna piletina
Brancinovo oko
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci od morskog psa
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pizza sirni jastučići
Rolice od blitve
Ražnjići od lososa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina laganini
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ossobuco
Mediteranski kruščić s lovorom
Irska janjetina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mediteranski špageti
Proljetna janjetina
Meksička party salata
Sočna pureća rolada
Martinjska guska s hajdinom kašom
Krem juha od tikvica
Odresci u umaku s češnjakom
Mini lazanje
Pogača sa sardinom
Turske pizze
Pohani tofu s povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pečena piletina s limunom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Čarobna ljetna piletina
Riba u bijelom umaku
Meso s repom
Teleći savici u umaku od grejpa
Tjestenina fuži s tartufima
Jabučni krumpirići s cimetom
Kroketi od piletine
Mini shepherd's pie
Aromatizirani kruh
Fish&Chips u tortilji
Lignje s manistrom u škartocu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zabavni kineski ravioli
Lignje na šumskom rižotu
Ljetni ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Janjetina na padelu
Piletina Kiev
Pirjani kunić
Lungić s povrćem
Urbana pola
Marinirana piletina s roštilja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Špageti s ribom
Teleći odresci u umaku od višanja
Lungić u sendviču
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grill pirjana piletina s roštilja
Lignje s povrćem i smokvama
Hlebinska i pretepena juha
Zlatna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjevene lignje
Grill oslić u aromatičnoj korici
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočna rebarca
Račići na posteljici od povrća
Kuhano meso s umakom od hrena
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pizza s tunom
Vege odresci s marinadom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rajčica s kukuruzom
Mesne okruglice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fini gulaš od gljiva
Miješani grill
Okruglice u umaku od rajčice
Roštilj s umakom Romesco
Ramsteak u seksi umaku
Kaštelanski makaruni
Grill vratina u sendviču
Manastirski đuveč
Umak od limete (Molho de limao)
Fileti lososa u finom umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sendvič s avokadom
Blagdanska rolada
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Sočni pureći ražnjići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Povrtni lonac
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata s mora
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od tikvica
Viška pogača
Delikatesna junetina na češki
Šampinjoni u palačinki
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grill povrće na salatu
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Piletina sa šafranom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke