Meni Search

Ful nabrijana

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Delikatesna junetina na češki
Hrskava pileća krilca
Ljetni ražnjići
Marinirana piletina s roštilja
Bugarska pita od krumpira
Meso s repom
Piletina Kiev
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina sa šafranom
Meksička party salata
Roštilj s umakom Romesco
Hlebinska i pretepena juha
Zlatna piletina
Belgija - Salade Liégeoise
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice
Urbana pola
Mini lazanje
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kobasica u pivu i pecivu
Pirjani kunić
Manastirski đuveč
Mirisna pečenka
Ramsteak u seksi umaku
Fileti lososa u finom umaku
Miješani grill
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina na kijevski način
Grdobina s povrćem
Ossobuco
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lungić s povrćem
Voćna juha od višanja
Grill vratina u sendviču
Umak od limete (Molho de limao)
Pizza s tunom
Zabavni kineski ravioli
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tjestenina fuži s tartufima
Jabučni krumpirići s cimetom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Rajčica s kukuruzom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Aromatizirani kruh
Lagana sarma
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pileći bataci s umakom od luka
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ražnjići od lososa
Janjetina na padelu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Račići na posteljici od povrća
Povrtni ražnjići
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grickalica slanutak iz pećnice
Teleći odresci u umaku od višanja
Brancinovo oko
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mediteranski špageti
Kuhano meso s umakom od hrena
Nadjevene lignje
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Šampinjoni u palačinki
Fina pikantna piletina
Sočni pureći ražnjići
Rolice od blitve
Turske pizze
Uzbudljivi kolač od blitve
Hrskavi trokuti
Brusketa s avokadom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Krem juha od tikvica
Lazanje s lignjama
Okruglice u umaku od rajčice
Salata od liganja
Lignje s manistrom u škartocu
Svinjski file s povrćem
Piletina laganini
Lungić u sendviču
Mini shepherd's pie
Sočna pureća rolada
Kroketi od piletine
Grdobina u pikantnoj šalši
Irska janjetina
Salata s mora
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pizza sirni jastučići
Odresci u umaku s češnjakom
Čarobna ljetna piletina
Proljetna janjetina
Pohani tofu s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lignje na šumskom rižotu
Lignje s povrćem i smokvama
Vege odresci s marinadom
Špageti s ribom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rezanci s krušnim mrvicama
Pečena piletina s limunom
Riba u bijelom umaku
Fini gulaš od gljiva
Grill povrće na salatu
Kunić na bijelo
Sendvič s avokadom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Viška pogača
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Prežgana juha
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Sočna rebarca
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kaštelanski makaruni
Popečci od tikvica
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Odresci od morskog psa
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Povrtni lonac
Pogača sa sardinom
Janjetina s medom od kadulje
Grill pirjana piletina s roštilja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Blagdanska rolada
Mediteranski kruščić s lovorom
Fish&Chips u tortilji
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Proljetno meso i povrće iz woka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke