Meni Search

Ful nabrijana

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Fina pikantna piletina
Sendvič s avokadom
Odresci od morskog psa
Krem juha od tikvica
Popečci od tikvica
Irska janjetina
Čarobna ljetna piletina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Proljetno meso i povrće iz woka
Odresci u umaku s češnjakom
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina sa šafranom
Pečena piletina s limunom
Proljetna janjetina
Pogača sa sardinom
Janjetina na padelu
Povrtni ražnjići
Lungić s povrćem
Lungić u sendviču
Zlatna piletina
Mediteranski kruščić s lovorom
Brusketa s avokadom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill vratina u sendviču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočni pureći ražnjići
Sočna pureća rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Tjestenina fuži s tartufima
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Marinirana piletina s roštilja
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grdobina s povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pirjani kunić
Piletina laganini
Grickalica slanutak iz pećnice
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mesne okruglice na ražnjiću
Hlebinska i pretepena juha
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lazanje s lignjama
Fini gulaš od gljiva
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina Kiev
Zabavni kineski ravioli
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Bugarska pita od krumpira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pohani tofu s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fileti lososa u finom umaku
Meksička party salata
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Voćna juha od višanja
Prežgana juha
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mediteranski špageti
Rolice od blitve
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Manastirski đuveč
Jabučni krumpirići s cimetom
Turske pizze
Viška pogača
Mini shepherd's pie
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Hrskava pileća krilca
Mini lazanje
Kunić na bijelo
Povrtni lonac
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramsteak u seksi umaku
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Lignje na šumskom rižotu
Ossobuco
Grill povrće na salatu
Piletina na kijevski način
Mesne okruglice
Delikatesna junetina na češki
Pizza sirni jastučići
Salata od liganja
Kuhano meso s umakom od hrena
Riba u bijelom umaku
Lagana sarma
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskavi trokuti
Vege odresci s marinadom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjevene lignje
Špageti s ribom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Umak od limete (Molho de limao)
Janjetina s medom od kadulje
Ražnjići od lososa
Kroketi od piletine
Grdobina u pikantnoj šalši
Aromatizirani kruh
Račići na posteljici od povrća
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mirisna pečenka
Salata s mora
Okruglice u umaku od rajčice
Rajčica s kukuruzom
Ljetni ražnjići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kobasica u pivu i pecivu
Fish&Chips u tortilji
Šampinjoni u palačinki
Sočna rebarca
Kaštelanski makaruni
Miješani grill
Blagdanska rolada
Roštilj s umakom Romesco
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci u umaku od višanja
Pizza s tunom
Lignje s manistrom u škartocu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Urbana pola
Belgija - Salade Liégeoise
Brancinovo oko
Meso s repom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke