Meni Search

Ful nabrijana

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sendvič s avokadom
Blagdanska rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje s povrćem i smokvama
Tjestenina fuži s tartufima
Grill povrće na salatu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kobasica u pivu i pecivu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pirjani kunić
Meso s repom
Mediteranski kruščić s lovorom
Ražnjići od lososa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Špageti s ribom
Fini gulaš od gljiva
Janjetina na padelu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Irska janjetina
Popečci od tikvica
Grill vratina u sendviču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Krem juha od tikvica
Lagana sarma
Kroketi od piletine
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Račići na posteljici od povrća
Voćna juha od višanja
Vege odresci s marinadom
Delikatesna junetina na češki
Sočni pureći ražnjići
Brancinovo oko
Povrtni ražnjići
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grdobina s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina Kiev
Šampinjoni u palačinki
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mediteranski špageti
Zabavni kineski ravioli
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Hrskavi trokuti
Fish&Chips u tortilji
Grill pirjana piletina s roštilja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Meksička party salata
Ljetni ražnjići
Marinirana piletina s roštilja
Roštilj s umakom Romesco
Rajčica s kukuruzom
Sočna rebarca
Lungić u sendviču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Okruglice u umaku od rajčice
Ossobuco
Mini shepherd's pie
Proljetno meso i povrće iz woka
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Svinjski file s povrćem
Salata od liganja
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Janjetina s medom od kadulje
Kunić na bijelo
Povrtni lonac
Belgija - Salade Liégeoise
Odresci u umaku s češnjakom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Jabučni krumpirići s cimetom
Fina pikantna piletina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fileti lososa u finom umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
Piletina na kijevski način
Brusketa s avokadom
Piletina sa šafranom
Teleći odresci u umaku od višanja
Pogača sa sardinom
Proljetna janjetina
Kuhano meso s umakom od hrena
Pileći bataci s umakom od luka
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Nadjevene lignje
Zlatna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Urbana pola
Grdobina u pikantnoj šalši
Manastirski đuveč
Umak od limete (Molho de limao)
Rolice od blitve
Pizza sirni jastučići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Aromatizirani kruh
Miješani grill
Mini lazanje
Lazanje s lignjama
Mesne okruglice na ražnjiću
Pizza s tunom
Lignje na šumskom rižotu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Riba u bijelom umaku
Hlebinska i pretepena juha
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice
Viška pogača
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskava pileća krilca
Bugarska pita od krumpira
Turske pizze
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Čarobna ljetna piletina
Odresci od morskog psa
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina laganini
Sočna pureća rolada
Uzbudljivi kolač od blitve
Prežgana juha
Salata s mora
Lungić s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignje s manistrom u škartocu
Pečena piletina s limunom
Pohani tofu s povrćem
Mirisna pečenka
Ramsteak u seksi umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke