Meni Search

Ful nabrijana

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Proljetna janjetina
Lagana sarma
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kaštelanski makaruni
Prežgana juha
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Šampinjoni u palačinki
Piletina sa šafranom
Odresci od morskog psa
Piletina laganini
Zabavni kineski ravioli
Fina pikantna piletina
Nadjevene lignje
Piletina na kijevski način
Lignje s povrćem i smokvama
Svinjski file s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ljetni ražnjići
Pizza sirni jastučići
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Povrtni lonac
Uzbudljivi kolač od blitve
Teleći odresci u umaku od višanja
Hlebinska i pretepena juha
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Zlatna piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Miješani grill
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Salata s mora
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Fini gulaš od gljiva
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ossobuco
Teleći savici u umaku od grejpa
Riba u bijelom umaku
Delikatesna junetina na češki
Kuhano meso s umakom od hrena
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Aromatizirani kruh
Grickalica slanutak iz pećnice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Hrskava pileća krilca
Grdobina u pikantnoj šalši
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lungić s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Viška pogača
Meksička party salata
Pileći bataci s umakom od luka
Tjestenina fuži s tartufima
Turske pizze
Čarobna ljetna piletina
Grill povrće na salatu
Lignje s manistrom u škartocu
Ražnjići od lososa
Mini shepherd's pie
Brancinovo oko
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Sendvič s avokadom
Grdobina s povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Jabučni krumpirići s cimetom
Manastirski đuveč
Umak od limete (Molho de limao)
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Urbana pola
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fileti lososa u finom umaku
Rajčica s kukuruzom
Meso s repom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Povrtni ražnjići
Voćna juha od višanja
Mirisna pečenka
Kroketi od piletine
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lazanje s lignjama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Vege odresci s marinadom
Pirjani kunić
Račići na posteljici od povrća
Proljetno meso i povrće iz woka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mediteranski špageti
Pizza s tunom
Grill vratina u sendviču
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Irska janjetina
Mesne okruglice
Blagdanska rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Roštilj s umakom Romesco
Mediteranski kruščić s lovorom
Brusketa s avokadom
Okruglice u umaku od rajčice
Odresci u umaku s češnjakom
Salata od liganja
Janjetina s medom od kadulje
Belgija - Salade Liégeoise
Fish&Chips u tortilji
Popečci od tikvica
Marinirana piletina s roštilja
Pečena piletina s limunom
Pogača sa sardinom
Pohani tofu s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Kunić na bijelo
Sočna rebarca
Špageti s ribom
Janjetina na padelu
Sočna pureća rolada
Piletina Kiev
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mesne okruglice na ražnjiću
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočni pureći ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini lazanje
Krem juha od tikvica
Rolice od blitve
Hrskavi trokuti
Lungić u sendviču
Bugarska pita od krumpira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke