Meni Search

Ful nabrijana

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kunić na bijelo
Vege odresci s marinadom
Ossobuco
Ražnjići od lososa
Aromatizirani kruh
Mini shepherd's pie
Umak od limete (Molho de limao)
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grdobina s povrćem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Riba u bijelom umaku
Lazanje s lignjama
Kobasica u pivu i pecivu
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Manastirski đuveč
Lagana sarma
Špageti s ribom
Jabučni krumpirići s cimetom
Tjestenina fuži s tartufima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci u umaku od višanja
Roštilj s umakom Romesco
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rajčica s kukuruzom
Zabavni kineski ravioli
Mirisna pečenka
Šampinjoni u palačinki
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sendvič s avokadom
Popečci od tikvica
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice na ražnjiću
Pizza sirni jastučići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pizza s tunom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zlatna piletina
Lungić s povrćem
Salata s mora
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice
Grill pirjana piletina s roštilja
Kaštelanski makaruni
Turske pizze
Brusketa s avokadom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini lazanje
Ljetni ražnjići
Irska janjetina
Lungić u sendviču
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Blagdanska rolada
Fileti lososa u finom umaku
Mediteranski špageti
Sočna pureća rolada
Piletina laganini
Hlebinska i pretepena juha
Piletina Kiev
Janjetina na padelu
Svinjski file s povrćem
Pirjani kunić
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Uzbudljivi kolač od blitve
Lignje s manistrom u škartocu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fina pikantna piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Voćna juha od višanja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Urbana pola
Proljetna janjetina
Povrtni lonac
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grickalica slanutak iz pećnice
Piletina sa šafranom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mediteranski kruščić s lovorom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Nadjevene lignje
Rezanci s krušnim mrvicama
Pohani tofu s povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Bugarska pita od krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Meso s repom
Prežgana juha
Delikatesna junetina na češki
Janjetina s medom od kadulje
Čarobna ljetna piletina
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pečena piletina s limunom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fini gulaš od gljiva
Brancinovo oko
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Marinirana piletina s roštilja
Odresci od morskog psa
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Fish&Chips u tortilji
Grill povrće na salatu
Ramsteak u seksi umaku
Kroketi od piletine
Viška pogača
Krem juha od tikvica
Lignje na šumskom rižotu
Grdobina u pikantnoj šalši
Salata od liganja
Sočni pureći ražnjići
Miješani grill
Odresci u umaku s češnjakom
Povrtni ražnjići
Rolice od blitve
Proljetno meso i povrće iz woka
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kuhano meso s umakom od hrena
Račići na posteljici od povrća
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hrskava pileća krilca
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Sočna rebarca
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina na kijevski način
Meksička party salata
Teleći savici u umaku od grejpa
Pogača sa sardinom
Okruglice u umaku od rajčice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke