Meni Search

Superman

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Janjetina s medom od kadulje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pileći bataci s umakom od luka
Tjestenina u finom umaku
Ljetni lungić
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina sa šafranom
Piletina s mascarponeom
Kuglice od riže i svježeg sira
Mirisna pureća rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brownie s kajenskim paprom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pizza sirni jastučići
Rebarca s grilla
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Goveđa rebarca sa zeljem
Finska - Juha s lososom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Odresci s umakom od kupina
Srneći file na salatu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kaštelanski makaruni
Zlatna piletina
Hrskavo pečeno pile
Vratina sa sezonskim povrćem
Popečci od cvjetače
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brusketa s avokadom
Meksička party salata
Bugarska pita od krumpira
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Janjetina na padelu
Špageti na kineski način
Piletina u pivu
Riba u škartocu
Grill vratina u sendviču
Obojeni hamburger
Teleći savici u umaku od grejpa
Fish&Chips u tortilji
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Sočni pureći ražnjići
Hrskava pileća krilca
Ramstek i salata s roštilja
Sočna pureća rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileća prsa iz pećnice
Bruskete od cvjetače
Kruh od cvjetače s kurkumom
Dip od južnog voća
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski file s grila
Pileća prsa punjena čvarcima
Lignje na šumskom rižotu
Skandinavske rolice s cimetom
Svinjski gulaš
Teriyaki piletina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina s kozjim sirom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileći gulaš
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rezanci s krušnim mrvicama
Pašticada s njokima
Mini lazanje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pohani tofu s povrćem
Ljetni ražnjići
Piletina u aromatičnom omotaču
Velika Britanija - Pastirska pita
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bruskete s povrćem
Svinjski file s povrćem
Špageti mediteraneo
BBQ cheeseburger
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina s nadjevom od ajvara
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjevene lignje
Piletina Kiev
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pohani zamotuljci
Koprivnički odojak
Kokošja juha s požirakima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramsteak u seksi umaku
Lazanje u tavi
Rebarca s graškom
Hrskavi trokuti
Salata s mljevenim mesom
Rižoto s tri vrste gljiva
Rižoto s dagnjama
Dječje lazanje
Kunić na bijelo
Kroketi od piletine
Proljetna janjetina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Manastirski đuveč
Slatka patka
Brancinovo oko
Roštilj s umakom Romesco
Blagdanska rolada
Pureća rolada s mlincima
Mladi krumpir s ajvarom
Tjestenina fuži s tartufima
Ramstek s povrćem
Tuna burger
Macho hamburger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke