Meni Search

Superman

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Hrskavo pečeno pile
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Špageti na kineski način
Kuglice od riže i svježeg sira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Grill vratina u sendviču
Pohani tofu s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lignje na šumskom rižotu
Pileći gulaš
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Nadjevene lignje
Pileća prsa iz pećnice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramsteak u seksi umaku
Kunić na bijelo
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kaštelanski makaruni
Piletina s nadjevom od ajvara
Jabučni krumpirići s cimetom
Koprivnički odojak
Velika Britanija - Pastirska pita
Roštilj s umakom Romesco
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Goveđa rebarca sa zeljem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mirisna pureća rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Riba u škartocu
Finska - Juha s lososom
Pizza sirni jastučići
Rezanci s krušnim mrvicama
Janjetina s medom od kadulje
Blagdanska rolada
Ramstek s povrćem
Bugarska pita od krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kroketi od piletine
Tuna burger
Popečci od cvjetače
Bruskete od cvjetače
Brusketa s avokadom
Lazanje u tavi
Janjetina na padelu
Meksička party salata
Zlatna piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Manastirski đuveč
Ljetni ražnjići
Brownie s kajenskim paprom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slatka patka
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Orada s krumpirom i mladim lukom
Svinjski file s grila
Macho hamburger
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bruskete s povrćem
Piletina Kiev
Sočna pureća rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teriyaki piletina
Rižoto s tri vrste gljiva
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina s mascarponeom
Pohani zamotuljci
Piletina sa šafranom
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina u aromatičnom omotaču
Fish&Chips u tortilji
Ramstek i salata s roštilja
Dječje lazanje
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pureća rolada s mlincima
Svinjski gulaš
Vratina sa sezonskim povrćem
Brancinovo oko
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći savici u umaku od grejpa
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pašticada s njokima
Obojeni hamburger
Rebarca s grilla
Skandinavske rolice s cimetom
Salata s mljevenim mesom
Pileća prsa punjena čvarcima
Špageti mediteraneo
Hrskava pileća krilca
Mesne okruglice na ražnjiću
Srneći file na salatu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rebarca s graškom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tjestenina u finom umaku
Svinjski file s povrćem
Hrskavi trokuti
Kokošja juha s požirakima
Tjestenina fuži s tartufima
Sočni pureći ražnjići
Ljetni lungić
Rižoto s dagnjama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s kozjim sirom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Piletina u pivu
Mini lazanje
Piletina s hrskavim njokima i graškom
BBQ cheeseburger
Dip od južnog voća
Proljetna janjetina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke