Meni Search

Superman

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Ramsteak u seksi umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Dječje lazanje
Hrskavi trokuti
Finska - Juha s lososom
Fish&Chips u tortilji
Kruh od cvjetače s kurkumom
Riba u škartocu
Salata s mljevenim mesom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Proljetna janjetina
Janjetina na padelu
Mladi krumpir s ajvarom
Macho hamburger
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Hrskavo pečeno pile
Kunić na bijelo
Rezanci s krušnim mrvicama
Tjestenina u finom umaku
Svinjski file s povrćem
Rebarca s grilla
Bruskete od cvjetače
Svinjski gulaš
Kaštelanski makaruni
Piletina sa šafranom
Piletina s mascarponeom
Srneći file na salatu
Hrskava pileća krilca
Piletina u aromatičnom omotaču
Mini lazanje
Brownie s kajenskim paprom
Rižoto s dagnjama
Kroketi od piletine
Ljetni ražnjići
Piletina s nadjevom od ajvara
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slatka patka
Kuglice od riže i svježeg sira
Rebarca s graškom
Svinjski file s grila
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kokošja juha s požirakima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileća prsa punjena čvarcima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špageti mediteraneo
Pileći gulaš
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina s medom od kadulje
Skandinavske rolice s cimetom
Bruskete s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Meksička party salata
Mirisna pureća rolada
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ramstek i salata s roštilja
Mesne okruglice na ražnjiću
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Nadjevene lignje
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pizza sirni jastučići
Ramstek s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Špageti na kineski način
Brancinovo oko
Rižoto s tri vrste gljiva
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Popečci od cvjetače
Pašticada s njokima
Piletina Kiev
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Manastirski đuveč
Goveđa rebarca sa zeljem
Tuna burger
Lungić s toplom salatom od šparoga
Zlatna piletina
Sočna pureća rolada
Dip od južnog voća
Lignje na šumskom rižotu
Grill vratina u sendviču
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s kozjim sirom
Piletina u pivu
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ cheeseburger
Teriyaki piletina
Bugarska pita od krumpira
Obojeni hamburger
Teleći odresci u umaku od višanja
Pohani zamotuljci
Vratina sa sezonskim povrćem
Pureća rolada s mlincima
Blagdanska rolada
Pileća prsa iz pećnice
Ljetni lungić
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Teleći savici u umaku od grejpa
Lazanje u tavi
Odresci s umakom od kupina
Koprivnički odojak
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pohani tofu s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Tjestenina fuži s tartufima
Sočni pureći ražnjići
Brusketa s avokadom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke