Meni Search

Superman

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Rebarca s grilla
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s nadjevom od ajvara
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti mediteraneo
Tuna burger
Kroketi od piletine
Piletina s mascarponeom
Piletina u aromatičnom omotaču
Mini lazanje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pita s muškatnom bundevom i makom
Salata s mljevenim mesom
Ramstek i salata s roštilja
Lazanje u tavi
Mirisna pureća rolada
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bruskete s povrćem
Finska - Juha s lososom
Sočni pureći ražnjići
Obojeni hamburger
Grill vratina u sendviču
Brownie s kajenskim paprom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Hrskavi trokuti
Nadjevene lignje
Skandinavske rolice s cimetom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Svinjski file s grila
Kokošja juha s požirakima
BBQ cheeseburger
Piletina s kozjim sirom
Goveđa rebarca sa zeljem
Brancinovo oko
Riba u škartocu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Hrskavo pečeno pile
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina u pivu
Fish&Chips u tortilji
Teriyaki piletina
Pureća rolada s mlincima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Manastirski đuveč
Kruh od cvjetače s kurkumom
Srneći file na salatu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Zlatna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Vratina sa sezonskim povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Roštilj s umakom Romesco
Pileći gulaš
Pohani zamotuljci
Ramstek s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Špageti na kineski način
Sočna pureća rolada
Velika Britanija - Pastirska pita
Kolinjsko zelje s frišketinom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina sa šafranom
Janjetina na padelu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci u umaku od višanja
Kaštelanski makaruni
Dječje lazanje
Ljetni lungić
Pohani tofu s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rebarca s graškom
Pileći bataci s umakom od luka
Ramsteak u seksi umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pašticada s njokima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ljetni ražnjići
Meksička party salata
Kunić na bijelo
Proljetna janjetina
Jabučni krumpirići s cimetom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mladi krumpir s ajvarom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Koprivnički odojak
Odresci s umakom od kupina
Rižoto s tri vrste gljiva
Brusketa s avokadom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski gulaš
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Blagdanska rolada
Slatka patka
Popečci od cvjetače
Hrskava pileća krilca
Dip od južnog voća
Macho hamburger
Svinjski file s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina Kiev
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tjestenina fuži s tartufima
Bruskete od cvjetače
Tjestenina u finom umaku
Rižoto s dagnjama
Pizza sirni jastučići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke