Meni Search

Superman

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Lungić s toplom salatom od šparoga
Mini lazanje
Skandinavske rolice s cimetom
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rižoto s tri vrste gljiva
Tuna burger
Piletina u aromatičnom omotaču
Svinjski gulaš
Janjetina s medom od kadulje
Sočna pureća rolada
Piletina s mascarponeom
Hrskavi trokuti
Velika Britanija - Pastirska pita
Špageti na kineski način
Bugarska pita od krumpira
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Finska - Juha s lososom
Ramsteak u seksi umaku
Goveđa rebarca sa zeljem
Ramstek s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pašticada s njokima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočni pureći ražnjići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mesne okruglice na ražnjiću
Salata s mljevenim mesom
Dip od južnog voća
Brancinovo oko
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramstek i salata s roštilja
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kroketi od piletine
Pileća prsa iz pećnice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski file s grila
Piletina sa šafranom
Lazanje u tavi
Popečci od cvjetače
Bruskete s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Hrskavo pečeno pile
Slatka patka
Pileći gulaš
Meksička party salata
Pita s muškatnom bundevom i makom
Janjetina na padelu
Pureća rolada s mlincima
Blagdanska rolada
Odresci s umakom od kupina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kunić na bijelo
Piletina Kiev
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kaštelanski makaruni
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski file s povrćem
Obojeni hamburger
Teriyaki piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bruskete od cvjetače
Grill vratina u sendviču
Riba u škartocu
Pileći bataci s umakom od luka
Špageti mediteraneo
BBQ cheeseburger
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Fish&Chips u tortilji
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina u pivu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tjestenina fuži s tartufima
Srneći file na salatu
Brownie s kajenskim paprom
Manastirski đuveč
Proljetna janjetina
Pohani tofu s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Brusketa s avokadom
Jabučni krumpirići s cimetom
Ljetni ražnjići
Vratina sa sezonskim povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Kokošja juha s požirakima
Mirisna pureća rolada
Rebarca s grilla
Rižoto s dagnjama
Pileća prsa punjena čvarcima
Koprivnički odojak
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskava pileća krilca
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rebarca s graškom
Dječje lazanje
Pizza sirni jastučići
Pohani zamotuljci
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zlatna piletina
Nadjevene lignje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s kozjim sirom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tjestenina u finom umaku
Macho hamburger
Ljetni lungić
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke