Meni Search

Superwoman

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Hrskavo pečeno pile
Lazanje u tavi
Skandinavske rolice s cimetom
Dječje lazanje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski file s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
BBQ cheeseburger
Bakalar s krumpirom
Piletina u pivu
Piletina s kozjim sirom
Hrskavi trokuti
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Finska - Juha s lososom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Punjena teleća prsa
Šampinjoni u palačinki
Mirisna pureća rolada
Riba u škartocu
Rižini ravioli s mozzarellom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mladi krumpir s ajvarom
Brudet
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti na kineski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rebarca s grilla
Bugarska pita od krumpira
Goveđa rebarca sa zeljem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski gulaš
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kroketi od piletine
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignje na šumskom rižotu
Gulaš od oslića i povrća
Salata s mljevenim mesom
Male teleće pitice
Srneći file na salatu
Pogača sa sardinom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lignji po gosposki
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Slatka patka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rižoto s dagnjama
Pohani tofu s povrćem
Proljetna janjetina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tuna burger
Dip od južnog voća
Blagdanska rolada
Teriyaki piletina
Zlatna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Jabučni krumpirići s cimetom
Fish&Chips u tortilji
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ljetni lungić
Pizza sirni jastučići
Velika Britanija - Pastirska pita
Brownie s kajenskim paprom
Riblji ražnjići
Ljetni ražnjići
Popečci od cvjetače
Pašticada voli penne a ti mene
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mini shepherd's pie
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramstek s povrćem
Bouillabaisse
Meksička party salata
Hrskava pileća krilca
Kuglice od riže i svježeg sira
Bruskete s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Marinirane srdele
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci s umakom od kupina
Pureća rolada s mlincima
Kunić na bijelo
Janjetina s medom od kadulje
Sočni pureći ražnjići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Brancinovo oko
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rebarca s graškom
Pohani zamotuljci
Piletina s mascarponeom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Tjestenina fuži s tartufima
Obojeni hamburger
Cous-cous s povrćem
Grill vratina u sendviču
Piletina u aromatičnom omotaču
Rižoto s tri vrste gljiva
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pileći bataci s umakom od luka
Mini lazanje
Bruskete od cvjetače
Pileći gulaš
Piletina sa šafranom
Brusketa s avokadom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Špageti mediteraneo
Manastirski đuveč
Ramsteak u seksi umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Janjetina na padelu
Piletina Kiev
Kaštelanski makaruni
Energetske kuglice s kurkumom
Sočna pureća rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci u umaku s češnjakom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Svinjski file s grila
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileća prsa punjena čvarcima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke