Meni Search

Superwoman

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rižoto s dagnjama
Piletina s mascarponeom
Mini lazanje
Jabučni krumpirići s cimetom
Hrskavi trokuti
Pileći gulaš
Kroketi od piletine
Bakalar s krumpirom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski gulaš
Teleći odresci u umaku od višanja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Goveđa rebarca sa zeljem
Rebarca s graškom
Energetske kuglice s kurkumom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Hrskavo pečeno pile
Brownie s kajenskim paprom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Punjena teleća prsa
Finska - Juha s lososom
Piletina u aromatičnom omotaču
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pašticada voli penne a ti mene
Skandinavske rolice s cimetom
Ramstek s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Marinirane srdele
Salata s mljevenim mesom
Rižoto s tri vrste gljiva
Rebarca s grilla
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Velika Britanija - Pastirska pita
Svinjski file s grila
Bruskete od cvjetače
Ljetni lungić
Odresci s umakom od kupina
Bruskete s povrćem
Grill vratina u sendviču
Mirisna pureća rolada
Riblji ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Proljetna janjetina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Srneći file na salatu
Brudet
Ljetni ražnjići
Mladi krumpir s ajvarom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Riba u škartocu
Pureća rolada s mlincima
Tuna burger
Lazanje u tavi
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brancinovo oko
Dip od južnog voća
Kunić na bijelo
Lungić s toplom salatom od šparoga
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Lignji po gosposki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mini shepherd's pie
Piletina u pivu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tjestenina fuži s tartufima
Pogača sa sardinom
Piletina s kozjim sirom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brusketa s avokadom
Pileća prsa punjena čvarcima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Male teleće pitice
Sočna pureća rolada
Dječje lazanje
BBQ cheeseburger
Hrskava pileća krilca
Svinjski file s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina na padelu
Cous-cous s povrćem
Slatka patka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bugarska pita od krumpira
Špageti mediteraneo
Odresci u umaku s češnjakom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lignje na šumskom rižotu
Fish&Chips u tortilji
Ramsteak u seksi umaku
Blagdanska rolada
Pohani tofu s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Špageti na kineski način
Piletina Kiev
Piletina sa šafranom
Bouillabaisse
Popečci od cvjetače
Zlatna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Manastirski đuveč
Pizza sirni jastučići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kaštelanski makaruni
Meksička party salata
Obojeni hamburger
Šampinjoni u palačinki
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kuglice od riže i svježeg sira
Gulaš od oslića i povrća
Roštilj s umakom Romesco
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pohani zamotuljci
Teleći savici u umaku od grejpa
Rižini ravioli s mozzarellom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teriyaki piletina
Janjetina s medom od kadulje
Pileći bataci s umakom od luka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke