Meni Search

Superwoman

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Norveška krem juha od ribe i kozica
Brudet
Male teleće pitice
Odresci u umaku s češnjakom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Proljetna janjetina
Piletina sa šafranom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Svinjski gulaš
Rižoto s dagnjama
Lignji po gosposki
Riba u škartocu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Gulaš od oslića i povrća
Rižini ravioli s mozzarellom
Ljetni ražnjići
Piletina s kozjim sirom
Ramstek s povrćem
Mirisna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Svinjski file s povrćem
Piletina s mascarponeom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Zlatna piletina
Špageti na kineski način
Rebarca s grilla
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kaštelanski makaruni
Bakalar s krumpirom
Ljetni lungić
Brusketa s avokadom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina Kiev
Bruskete s povrćem
Kroketi od piletine
Piletina u pivu
Skandinavske rolice s cimetom
Brancinovo oko
Piletina u aromatičnom omotaču
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Janjetina na padelu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pohani zamotuljci
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočna pureća rolada
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Obojeni hamburger
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Lignje na šumskom rižotu
Fish&Chips u tortilji
Punjena teleća prsa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brownie s kajenskim paprom
Dječje lazanje
Bugarska pita od krumpira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Cous-cous s povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Dip od južnog voća
Hrskavi trokuti
Teriyaki piletina
Pizza sirni jastučići
Slatka patka
Ramsteak u seksi umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Finska - Juha s lososom
Manastirski đuveč
Blagdanska rolada
Marinirane srdele
Teleći odresci u umaku od višanja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teleći savici u umaku od grejpa
Rebarca s graškom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileći bataci s umakom od luka
Rezanci s krušnim mrvicama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
BBQ cheeseburger
Svinjski file s grila
Pogača sa sardinom
Goveđa rebarca sa zeljem
Pileći gulaš
Šampinjoni u palačinki
Pohani tofu s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Sočni pureći ražnjići
Energetske kuglice s kurkumom
Bruskete od cvjetače
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Salata s mljevenim mesom
Mini shepherd's pie
Špageti mediteraneo
Grill vratina u sendviču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kunić na bijelo
Pureća rolada s mlincima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pileća prsa punjena čvarcima
Mini lazanje
Janjetina s medom od kadulje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kuglice od riže i svježeg sira
Odresci s umakom od kupina
Riblji ražnjići
Srneći file na salatu
Hrskavo pečeno pile
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Orada s krumpirom i mladim lukom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Meksička party salata
Lazanje u tavi
Rižoto s tri vrste gljiva
Bouillabaisse
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Hrskava pileća krilca
Tuna burger
Popečci od cvjetače
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke