Meni Search

Superwoman

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Kuglice od riže i svježeg sira
Blagdanska rolada
Šampinjoni u palačinki
Špageti na kineski način
Hrskavi trokuti
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina sa šafranom
Pileća prsa punjena čvarcima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Cous-cous s povrćem
Tuna burger
Janjetina s medom od kadulje
Rebarca s grilla
Obojeni hamburger
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Svinjski gulaš
Rižini ravioli s mozzarellom
Hrskava pileća krilca
Pohani zamotuljci
Brownie s kajenskim paprom
Pureća rolada s mlincima
Pizza sirni jastučići
Meksička party salata
Rižoto s tri vrste gljiva
Ramstek s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Bruskete s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Srneći file na salatu
Dip od južnog voća
Teleći savici u umaku od grejpa
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani tofu s povrćem
Mini lazanje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bugarska pita od krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lazanje u tavi
Slana pita s povrćem i hamburgerom
BBQ cheeseburger
Odresci u umaku s češnjakom
Finska - Juha s lososom
Hrskavo pečeno pile
Slatka patka
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pileći gulaš
Pita s muškatnom bundevom i makom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočna pureća rolada
Mladi krumpir s ajvarom
Bruskete od cvjetače
Tjestenina fuži s tartufima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kroketi od piletine
Mirisna pureća rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Proljetna janjetina
Riba u škartocu
Rižoto s dagnjama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata s mljevenim mesom
Kunić na bijelo
Manastirski đuveč
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Teriyaki piletina
Goveđa rebarca sa zeljem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski file s povrćem
Marinirane srdele
Piletina s kozjim sirom
Odresci s umakom od kupina
Piletina u aromatičnom omotaču
Mini shepherd's pie
Energetske kuglice s kurkumom
Špageti mediteraneo
Dječje lazanje
Pileći bataci s umakom od luka
Ljetni lungić
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rebarca s graškom
Sočni pureći ražnjići
Pogača sa sardinom
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s mascarponeom
Ramsteak u seksi umaku
Brancinovo oko
Popečci od cvjetače
Lignje na šumskom rižotu
Rezanci s krušnim mrvicama
Bakalar s krumpirom
Svinjski file s grila
Janjetina na padelu
Zlatna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ljetni ražnjići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bouillabaisse
Lignji po gosposki
Male teleće pitice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Orada s krumpirom i mladim lukom
Fish&Chips u tortilji
Brudet
Grill vratina u sendviču
Piletina Kiev
Gulaš od oslića i povrća
Piletina u pivu
Riblji ražnjići
Kaštelanski makaruni
Punjena teleća prsa
Brusketa s avokadom
Pašticada voli penne a ti mene
Jabučni krumpirići s cimetom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke