Meni Search

Superwoman

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Skandinavske rolice s cimetom
Proljetna janjetina
Hrskavo pečeno pile
Odresci u umaku s češnjakom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brudet
Brownie s kajenskim paprom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brancinovo oko
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina u pivu
Svinjski gulaš
Lazanje u tavi
Brusketa s avokadom
Piletina u aromatičnom omotaču
Roštilj s umakom Romesco
Špageti na kineski način
Bakalar s krumpirom
Tjestenina fuži s tartufima
Bruskete s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti mediteraneo
Janjetina na padelu
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file s grila
Šampinjoni u palačinki
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje na šumskom rižotu
Cous-cous s povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina Kiev
Ramsteak u seksi umaku
Piletina s kozjim sirom
Bruskete od cvjetače
Piletina s mascarponeom
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Punjena teleća prsa
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mirisna pureća rolada
Gulaš od oslića i povrća
Salata s mljevenim mesom
Pileći gulaš
Lignji po gosposki
Pohani tofu s povrćem
Blagdanska rolada
Dip od južnog voća
Pileća prsa punjena čvarcima
Sočna pureća rolada
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rebarca s graškom
Jabučni krumpirići s cimetom
Dječje lazanje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ljetni lungić
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Finska - Juha s lososom
Kuglice od riže i svježeg sira
Kunić na bijelo
Riblji ražnjići
Zlatna piletina
Odresci s umakom od kupina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pizza sirni jastučići
Tuna burger
Pohani zamotuljci
Ramstek s povrćem
Marinirane srdele
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kroketi od piletine
Teleći odresci u umaku od višanja
Teleći savici u umaku od grejpa
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Fish&Chips u tortilji
Popečci od cvjetače
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ljetni ražnjići
Mini lazanje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lungić s toplom salatom od šparoga
Sočni pureći ražnjići
Rižoto s tri vrste gljiva
Svinjski file s povrćem
Hrskavi trokuti
Janjetina s medom od kadulje
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice na ražnjiću
Teriyaki piletina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Slatka patka
Mladi krumpir s ajvarom
Velika Britanija - Pastirska pita
Rebarca s grilla
Energetske kuglice s kurkumom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rezanci s krušnim mrvicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rižoto s dagnjama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Male teleće pitice
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
BBQ cheeseburger
Mini shepherd's pie
Riba u škartocu
Goveđa rebarca sa zeljem
Obojeni hamburger
Kaštelanski makaruni
Manastirski đuveč
Meksička party salata
Piletina sa šafranom
Hrskava pileća krilca
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pogača sa sardinom
Srneći file na salatu
Bouillabaisse
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke