Meni Search

Superwoman

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Ljetni ražnjići
Riblji ražnjići
Hrskavi trokuti
Finska - Juha s lososom
Rebarca s graškom
Pohani tofu s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Cous-cous s povrćem
Blagdanska rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Dip od južnog voća
Kolinjsko zelje s frišketinom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pureća rolada s mlincima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bakalar s krumpirom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Slatka patka
Hrskava pileća krilca
Ramstek s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina u aromatičnom omotaču
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočni pureći ražnjići
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mirisna pureća rolada
Mini lazanje
Svinjski file s grila
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kroketi od piletine
Energetske kuglice s kurkumom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočna pureća rolada
Šampinjoni u palačinki
Pileći gulaš
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramsteak u seksi umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrskavo pečeno pile
Tuna burger
Rezanci s krušnim mrvicama
Janjetina s medom od kadulje
Špageti na kineski način
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Male teleće pitice
Odresci u umaku s češnjakom
Pileći bataci s umakom od luka
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kunić na bijelo
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ cheeseburger
Brudet
Punjena teleća prsa
Janjetina na padelu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kuglice od riže i svježeg sira
Bruskete s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bugarska pita od krumpira
Odresci s umakom od kupina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Špageti mediteraneo
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Srneći file na salatu
Rižoto s dagnjama
Riba u škartocu
Piletina u pivu
Pohani zamotuljci
Teriyaki piletina
Meksička party salata
Brusketa s avokadom
Teleći savici u umaku od grejpa
Proljetna janjetina
Lignji po gosposki
Kaštelanski makaruni
Obojeni hamburger
Teleći odresci u umaku od višanja
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pašticada voli penne a ti mene
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina sa šafranom
Piletina Kiev
Lazanje u tavi
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina s mascarponeom
Zlatna piletina
Pileća prsa punjena čvarcima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina s kozjim sirom
Gulaš od oslića i povrća
Rižoto s tri vrste gljiva
Roštilj s umakom Romesco
Bruskete od cvjetače
Popečci od cvjetače
Brancinovo oko
Marinirane srdele
Svinjski gulaš
Goveđa rebarca sa zeljem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bouillabaisse
Manastirski đuveč
Mini shepherd's pie
Dječje lazanje
Brownie s kajenskim paprom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fish&Chips u tortilji
Pizza sirni jastučići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lignje na šumskom rižotu
Ljetni lungić
Kruh od cvjetače s kurkumom
Grill vratina u sendviču
Velika Britanija - Pastirska pita
Rižini ravioli s mozzarellom
Pogača sa sardinom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rebarca s grilla
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke