Meni Search

Superwoman

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Pileći gulaš
Šampinjoni u palačinki
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brownie s kajenskim paprom
Bakalar s krumpirom
Lignje na šumskom rižotu
Cous-cous s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Velika Britanija - Pastirska pita
Bouillabaisse
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Orada s krumpirom i mladim lukom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kroketi od piletine
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fish&Chips u tortilji
Pileći bataci s umakom od luka
Pureća rolada s mlincima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Teleći savici u umaku od grejpa
Skandinavske rolice s cimetom
Bruskete s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rižoto s tri vrste gljiva
Teriyaki piletina
Kuglice od riže i svježeg sira
Tuna burger
Piletina Kiev
Proljetna janjetina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Špageti mediteraneo
Riblji ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Marinirane srdele
Mini shepherd's pie
Ramsteak u seksi umaku
Rižoto s dagnjama
Hrskavo pečeno pile
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Jabučni krumpirići s cimetom
Punjena teleća prsa
Svinjski file s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Finska - Juha s lososom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice na ražnjiću
Rižini ravioli s mozzarellom
Salata s mljevenim mesom
BBQ cheeseburger
Bruskete od cvjetače
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Svinjski file s grila
Lignji po gosposki
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina u pivu
Male teleće pitice
Dječje lazanje
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pizza sirni jastučići
Brusketa s avokadom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bugarska pita od krumpira
Blagdanska rolada
Špageti na kineski način
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Riba u škartocu
Pohani tofu s povrćem
Piletina s mascarponeom
Manastirski đuveč
Popečci od cvjetače
Mladi krumpir s ajvarom
Brudet
Piletina u aromatičnom omotaču
Pohani zamotuljci
Rebarca s grilla
Sočni pureći ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Goveđa rebarca sa zeljem
Hrskava pileća krilca
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramstek s povrćem
Mini lazanje
Grill vratina u sendviču
Kaštelanski makaruni
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći odresci u umaku od višanja
Meksička party salata
Norveška krem juha od ribe i kozica
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ljetni ražnjići
Pileća prsa punjena čvarcima
Hrskavi trokuti
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Odresci u umaku s češnjakom
Obojeni hamburger
Zlatna piletina
Odresci s umakom od kupina
Energetske kuglice s kurkumom
Tjestenina fuži s tartufima
Lazanje u tavi
Rebarca s graškom
Brancinovo oko
Sočna pureća rolada
Gulaš od oslića i povrća
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kunić na bijelo
Pašticada voli penne a ti mene
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mirisna pureća rolada
Dip od južnog voća
Ljetni lungić
Piletina s kozjim sirom
Srneći file na salatu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pogača sa sardinom
Svinjski gulaš
Slatka patka
Roštilj s umakom Romesco
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Janjetina s medom od kadulje
Piletina sa šafranom
Janjetina na padelu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke