Meni Search

Superwoman

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Odresci u umaku s češnjakom
Salata s mljevenim mesom
Blagdanska rolada
Rebarca s grilla
Rezanci s krušnim mrvicama
Rižoto s tri vrste gljiva
Teleći odresci u umaku od višanja
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramstek s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Odresci s umakom od kupina
Bruskete od cvjetače
Manastirski đuveč
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina Kiev
Jabučni krumpirići s cimetom
Srneći file na salatu
Lignje na šumskom rižotu
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ cheeseburger
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Popečci od cvjetače
Riba u škartocu
Mladi krumpir s ajvarom
Janjetina na padelu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tjestenina fuži s tartufima
Pizza sirni jastučići
Dip od južnog voća
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teleći savici u umaku od grejpa
Marinirane srdele
Finska - Juha s lososom
Ljetni lungić
Pohani zamotuljci
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brownie s kajenskim paprom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bouillabaisse
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pogača sa sardinom
Svinjski file s grila
Sočna pureća rolada
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina s medom od kadulje
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kuglice od riže i svježeg sira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Zlatna piletina
Mini shepherd's pie
Svinjski gulaš
Kroketi od piletine
Pileća prsa punjena čvarcima
Meksička party salata
Mini lazanje
Špageti na kineski način
Brudet
Špageti mediteraneo
Slatka patka
Ramsteak u seksi umaku
Dječje lazanje
Cous-cous s povrćem
Kaštelanski makaruni
Energetske kuglice s kurkumom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Proljetna janjetina
Brancinovo oko
Pureća rolada s mlincima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Male teleće pitice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Obojeni hamburger
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina u pivu
Pohani tofu s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Gulaš od oslića i povrća
Lignji po gosposki
Rebarca s graškom
Velika Britanija - Pastirska pita
Bakalar s krumpirom
Kunić na bijelo
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina s kozjim sirom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lazanje u tavi
Svinjski file s povrćem
Punjena teleća prsa
Ljetni ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina s mascarponeom
Bugarska pita od krumpira
Riblji ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Rižoto s dagnjama
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Roštilj s umakom Romesco
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bruskete s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rižini ravioli s mozzarellom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina sa šafranom
Tuna burger
Mesne okruglice na ražnjiću
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brusketa s avokadom
Teriyaki piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Goveđa rebarca sa zeljem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Hrskava pileća krilca
BBQ svinjska rebarca u foliji
Orada s krumpirom i mladim lukom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskavi trokuti
Pileći bataci s umakom od luka
Grill vratina u sendviču
Pileći gulaš
Mirisna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke