Meni Search

Superwoman

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

BBQ svinjska rebarca u foliji
Brancinovo oko
Dip od južnog voća
Orada s krumpirom i mladim lukom
Grill vratina u sendviču
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kaštelanski makaruni
Bakalar s krumpirom
Sočna pureća rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mini lazanje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina s kozjim sirom
Skandinavske rolice s cimetom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Cous-cous s povrćem
Ramstek s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskavi trokuti
Male teleće pitice
Pileća prsa punjena čvarcima
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskava pileća krilca
Lignji po gosposki
Lignje na šumskom rižotu
Rižoto s dagnjama
Energetske kuglice s kurkumom
Špageti na kineski način
Mirisna pureća rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskavo pečeno pile
Brusketa s avokadom
Meksička party salata
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ljetni ražnjići
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Pizza sirni jastučići
Gulaš od oslića i povrća
Rezanci s krušnim mrvicama
Janjetina na padelu
Fish&Chips u tortilji
Bugarska pita od krumpira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Finska - Juha s lososom
Piletina u aromatičnom omotaču
Srneći file na salatu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Zlatna piletina
Blagdanska rolada
Popečci od cvjetače
Velika Britanija - Pastirska pita
Svinjski file s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina Kiev
Rižini ravioli s mozzarellom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski file s grila
Šampinjoni u palačinki
Janjetina s medom od kadulje
Odresci s umakom od kupina
Ramsteak u seksi umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bruskete od cvjetače
Proljetna janjetina
Punjena teleća prsa
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Marinirane srdele
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci u umaku s češnjakom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mini shepherd's pie
Teriyaki piletina
Kunić na bijelo
Svinjski gulaš
Kroketi od piletine
Špageti mediteraneo
Pohani tofu s povrćem
BBQ cheeseburger
Rebarca s grilla
Jabučni krumpirići s cimetom
Rižoto s tri vrste gljiva
Rebarca s graškom
Slatka patka
Piletina u pivu
Tjestenina fuži s tartufima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Brudet
Lazanje u tavi
Piletina sa šafranom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pureća rolada s mlincima
Tuna burger
Salata s mljevenim mesom
Obojeni hamburger
Mladi krumpir s ajvarom
Riblji ražnjići
Pogača sa sardinom
Roštilj s umakom Romesco
Bouillabaisse
Brownie s kajenskim paprom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kuglice od riže i svježeg sira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice na ražnjiću
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina s mascarponeom
Riba u škartocu
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pileći gulaš
Ljetni lungić
Dječje lazanje
Sočni pureći ražnjići
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Manastirski đuveč
Bruskete s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Pohani zamotuljci
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke