Meni Search

Superwoman

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Bruskete s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Goveđa rebarca sa zeljem
Finska - Juha s lososom
Jabučni krumpirići s cimetom
Rižini ravioli s mozzarellom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mini shepherd's pie
Ramstek s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Tjestenina fuži s tartufima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Špageti mediteraneo
Manastirski đuveč
Male teleće pitice
Piletina u aromatičnom omotaču
Hrskava pileća krilca
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći odresci u umaku od višanja
Gulaš od oslića i povrća
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Svinjski gulaš
Lungić s toplom salatom od šparoga
Zlatna piletina
Bugarska pita od krumpira
BBQ cheeseburger
Piletina sa šafranom
Svinjski file s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Roštilj s umakom Romesco
Energetske kuglice s kurkumom
Mini lazanje
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Popečci od cvjetače
Rižoto s tri vrste gljiva
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina Kiev
Lignje na šumskom rižotu
Piletina u pivu
Rebarca s grilla
Riblji ražnjići
Blagdanska rolada
Janjetina na padelu
Pileći gulaš
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Punjena teleća prsa
Ljetni ražnjići
Proljetna janjetina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rebarca s graškom
Tuna burger
BBQ svinjska rebarca u foliji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočni pureći ražnjići
Velika Britanija - Pastirska pita
Mladi krumpir s ajvarom
Kroketi od piletine
Skandinavske rolice s cimetom
Cous-cous s povrćem
Meksička party salata
Janjetina s medom od kadulje
Lignji po gosposki
Rižoto s dagnjama
Slatka patka
Pašticada voli penne a ti mene
Ljetni lungić
Salata s mljevenim mesom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Špageti na kineski način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Šampinjoni u palačinki
Fish&Chips u tortilji
Riba u škartocu
Ramsteak u seksi umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Pureća rolada s mlincima
Bouillabaisse
Brusketa s avokadom
Marinirane srdele
Grill vratina u sendviču
Bakalar s krumpirom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći savici u umaku od grejpa
Pohani zamotuljci
Sočna pureća rolada
Lazanje u tavi
Pizza sirni jastučići
Odresci s umakom od kupina
Bruskete od cvjetače
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mirisna pureća rolada
Piletina s kozjim sirom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Hrskavi trokuti
Obojeni hamburger
Brudet
Pileća prsa punjena čvarcima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pogača sa sardinom
Dip od južnog voća
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kaštelanski makaruni
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teriyaki piletina
Kuglice od riže i svježeg sira
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kunić na bijelo
Dječje lazanje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pohani tofu s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brancinovo oko
Orada s krumpirom i mladim lukom
Srneći file na salatu
Mesne okruglice na ražnjiću
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina s mascarponeom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file s grila
Kruh od cvjetače s kurkumom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke