Meni Search

Superwoman

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignji po gosposki
Riblji ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Grill vratina u sendviču
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pogača sa sardinom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bakalar s krumpirom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata s mljevenim mesom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ljetni lungić
Hrskavi trokuti
Energetske kuglice s kurkumom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zlatna piletina
Lazanje u tavi
Dječje lazanje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Proljetna janjetina
Rebarca s grilla
BBQ cheeseburger
Ramstek s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci s umakom od kupina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Goveđa rebarca sa zeljem
Pureća rolada s mlincima
Šampinjoni u palačinki
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileća prsa punjena čvarcima
Mini shepherd's pie
Lignje na šumskom rižotu
Bruskete od cvjetače
Pizza sirni jastučići
Srneći file na salatu
Velika Britanija - Pastirska pita
Slatka patka
Kuglice od riže i svježeg sira
Manastirski đuveč
Piletina sa šafranom
Mladi krumpir s ajvarom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Hrskava pileća krilca
Punjena teleća prsa
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brancinovo oko
Mirisna pureća rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
Mini lazanje
Kaštelanski makaruni
Fish&Chips u tortilji
Janjetina na padelu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Marinirane srdele
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brudet
Cous-cous s povrćem
Male teleće pitice
Piletina u pivu
Svinjski gulaš
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rebarca s graškom
Piletina u aromatičnom omotaču
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Dip od južnog voća
Pohani tofu s povrćem
Pohani zamotuljci
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Riba u škartocu
Sočni pureći ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice na ražnjiću
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Teriyaki piletina
Kunić na bijelo
Meksička party salata
Bruskete s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Sočna pureća rolada
Popečci od cvjetače
Rižoto s dagnjama
Hrskavo pečeno pile
Rižini ravioli s mozzarellom
Špageti mediteraneo
Kroketi od piletine
Odresci u umaku s češnjakom
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina s kozjim sirom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina s hrskavim njokima i graškom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Blagdanska rolada
Skandinavske rolice s cimetom
Svinjski file s povrćem
Piletina Kiev
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bugarska pita od krumpira
Bouillabaisse
Ljetni ražnjići
Obojeni hamburger
Roštilj s umakom Romesco
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski file s grila
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rižoto s tri vrste gljiva
Lungić s toplom salatom od šparoga
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti na kineski način
Pileći gulaš
Finska - Juha s lososom
Brusketa s avokadom
Piletina s mascarponeom
Tuna burger
Rezanci s krušnim mrvicama
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Gulaš od oslića i povrća
Orada s krumpirom i mladim lukom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke