Meni Search

Superman

Špageti mediteraneo

Piletina s nadjevom od ajvara
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Finska - Juha s lososom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina sa šafranom
Rižoto s tri vrste gljiva
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina u pivu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina Kiev
Pohani zamotuljci
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileća prsa iz pećnice
Dječje lazanje
Brancinovo oko
Teriyaki piletina
Svinjski gulaš
Sočni pureći ražnjići
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pureća rolada s mlincima
Bruskete od cvjetače
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rižoto s dagnjama
Blagdanska rolada
Manastirski đuveč
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Hrskavo pečeno pile
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tuna burger
Svinjski file s grila
Teleći odresci u umaku od višanja
Kroketi od piletine
Srneći file na salatu
Lazanje u tavi
Hrskava pileća krilca
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina na padelu
Zlatna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pašticada s njokima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina u aromatičnom omotaču
Tjestenina u finom umaku
Bugarska pita od krumpira
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pileća prsa punjena čvarcima
Ramstek i salata s roštilja
Popečci od cvjetače
Kaštelanski makaruni
Kuglice od riže i svježeg sira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Goveđa rebarca sa zeljem
Macho hamburger
Meksička party salata
Proljetna janjetina
Mirisna pureća rolada
Ramstek s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pohani tofu s povrćem
Piletina s mascarponeom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ljetni ražnjići
Salata s mljevenim mesom
Riba u škartocu
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Vratina sa sezonskim povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina s kozjim sirom
Skandinavske rolice s cimetom
Ljetni lungić
Ramsteak u seksi umaku
Rebarca s graškom
Obojeni hamburger
Nadjevene lignje
Fish&Chips u tortilji
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Hrskavi trokuti
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski file s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Roštilj s umakom Romesco
Koprivnički odojak
BBQ svinjska rebarca u foliji
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mesne okruglice na ražnjiću
Mladi krumpir s ajvarom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mini lazanje
Slatka patka
Orada s krumpirom i mladim lukom
Dip od južnog voća
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pileći gulaš
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileći bataci s umakom od luka
Brownie s kajenskim paprom
Sočna pureća rolada
Lignje na šumskom rižotu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Odresci s umakom od kupina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kunić na bijelo
Kokošja juha s požirakima
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ cheeseburger
Bruskete s povrćem
Rebarca s grilla
Špageti na kineski način
Grill vratina u sendviču
Brusketa s avokadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Talijanska kuhinja poznata je diljem svijeta zahvaljujući tjesteninama i pizzama. Mediteranska kuhinja obiluje rajčicama, maslinama, sirom, raznim tjesteninama, ribom, mesom i vinom.

Sastojci

20 g fileta inćuna
100 ml mlijeka
80 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
120 g luka
1 patlidžan (230 g)
1 zelena paprika (150 g)
2 češnja češnjaka
2 Sjeckane rajčice Podravka (2 x 390 g)
1 žlica svježe nasjeckanog bosiljka
5 Crne masline Podravka
1 žlica kapara
350 g Tjestenine Spaghetti Podravka
krupna morska sol
1 žlica Vegete
bosiljak

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Inćune stavite u malu zdjelu, ulijte mlijeko tako da ih prekrijete i ostavite stajati 10 minuta da se izvuče slani okus. Dobro ih osušite i nasjeckajte.
  • 2 U tavi zagrijte ulje. Dodajte nasjeckani luk, papriku i patlidžan narezane na kockice i popecite na jačoj vatri da omekšaju.
  • 3 Zatim dodajte češnjak i 1 žlicu Vegete pa nastavite pirjati na laganoj vatri 10 minuta.
  • 4 U većoj količini kipuće posoljene vode skuhajte špagete.
  • 5 Umaku dodajte inćune, masline, kapare i sjeckanu rajčicu te kuhajte nepoklopljeno sljedećih 5 minuta.
  • 6 Nakon toga dodajte netom skuhanu tjesteninu i još kratko prokuhajte.

Posluživanje

Špagete sicilijana nakapajte hladnim maslinovim uljem, pospite listićima bosiljka i poslužite.

Male tajne

Tjesteninu odmah iz lonca dodajte u umak. Na taj ćete način zajedno s tjesteninom dodati i malo škroba koji će prirodno dodatno zgusnuti umak.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 112.93 14 14
Kalcij mg 167.05 17 17
Kalij mg 1013.28 27 27
Pantotenska kiselina mg 0.53 8 8
Niacin mg 5.16 37 26
Vitamin D μg 20.31 10 10
Vitamin A μg 1917.99 48 38
Sol g 4.25 0 0
Bjelančevine g 9.33 - -
Vlakna g 6.15 - -
Ugljikohidrati g 33.95 - -
Masti g 23.01 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke