Meni Search

Superman

Špageti mediteraneo

Bugarska pita od krumpira
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočni pureći ražnjići
Bruskete od cvjetače
Piletina u pivu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski file s grila
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teleći savici u umaku od grejpa
Nadjevene lignje
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pileća prsa punjena čvarcima
Proljetna janjetina
Teleći odresci u umaku od višanja
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ljetni ražnjići
Riba u škartocu
Pizza sirni jastučići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mini lazanje
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kuglice od riže i svježeg sira
Finska - Juha s lososom
Popečci od cvjetače
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lazanje u tavi
Špageti na kineski način
Mirisna pureća rolada
Grill vratina u sendviču
Svinjski gulaš
Piletina s kozjim sirom
Brownie s kajenskim paprom
Kaštelanski makaruni
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lungić s toplom salatom od šparoga
Brusketa s avokadom
Hrskavi trokuti
Teriyaki piletina
Odresci s umakom od kupina
Obojeni hamburger
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ cheeseburger
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kunić na bijelo
Pohani zamotuljci
Bruskete s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Goveđa rebarca sa zeljem
Slatka patka
Rižoto s tri vrste gljiva
Fish&Chips u tortilji
Kroketi od piletine
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Janjetina na padelu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Blagdanska rolada
Rebarca s grilla
Lignje na šumskom rižotu
Tjestenina fuži s tartufima
Srneći file na salatu
Hrskavo pečeno pile
Ramstek s povrćem
Rebarca s graškom
Tuna burger
Ramstek i salata s roštilja
Piletina u aromatičnom omotaču
Macho hamburger
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Koprivnički odojak
Piletina sa šafranom
Piletina Kiev
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina s nadjevom od ajvara
Vratina sa sezonskim povrćem
Dječje lazanje
Pileći gulaš
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rižoto s dagnjama
Skandinavske rolice s cimetom
Pašticada s njokima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina s mascarponeom
Roštilj s umakom Romesco
Sočna pureća rolada
Svinjski file s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Manastirski đuveč
Janjetina s medom od kadulje
Hrskava pileća krilca
Pureća rolada s mlincima
Jabučni krumpirići s cimetom
Zlatna piletina
Brancinovo oko
Meksička party salata
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileća prsa iz pećnice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramsteak u seksi umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ljetni lungić
Orada s krumpirom i mladim lukom
Tjestenina u finom umaku
Kokošja juha s požirakima
Dip od južnog voća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Talijanska kuhinja poznata je diljem svijeta zahvaljujući tjesteninama i pizzama. Mediteranska kuhinja obiluje rajčicama, maslinama, sirom, raznim tjesteninama, ribom, mesom i vinom.

Sastojci

20 g fileta inćuna
100 ml mlijeka
80 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
120 g luka
1 patlidžan (230 g)
1 zelena paprika (150 g)
2 češnja češnjaka
2 Sjeckane rajčice Podravka (2 x 390 g)
1 žlica svježe nasjeckanog bosiljka
5 Crne masline Podravka
1 žlica kapara
350 g Tjestenine Spaghetti Podravka
krupna morska sol
1 žlica Vegete
bosiljak

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Inćune stavite u malu zdjelu, ulijte mlijeko tako da ih prekrijete i ostavite stajati 10 minuta da se izvuče slani okus. Dobro ih osušite i nasjeckajte.
  • 2 U tavi zagrijte ulje. Dodajte nasjeckani luk, papriku i patlidžan narezane na kockice i popecite na jačoj vatri da omekšaju.
  • 3 Zatim dodajte češnjak i 1 žlicu Vegete pa nastavite pirjati na laganoj vatri 10 minuta.
  • 4 U većoj količini kipuće posoljene vode skuhajte špagete.
  • 5 Umaku dodajte inćune, masline, kapare i sjeckanu rajčicu te kuhajte nepoklopljeno sljedećih 5 minuta.
  • 6 Nakon toga dodajte netom skuhanu tjesteninu i još kratko prokuhajte.

Posluživanje

Špagete sicilijana nakapajte hladnim maslinovim uljem, pospite listićima bosiljka i poslužite.

Male tajne

Tjesteninu odmah iz lonca dodajte u umak. Na taj ćete način zajedno s tjesteninom dodati i malo škroba koji će prirodno dodatno zgusnuti umak.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 112.93 14 14
Kalcij mg 167.05 17 17
Kalij mg 1013.28 27 27
Pantotenska kiselina mg 0.53 8 8
Niacin mg 5.16 37 26
Vitamin D μg 20.31 10 10
Vitamin A μg 1917.99 48 38
Sol g 4.25 0 0
Bjelančevine g 9.33 - -
Vlakna g 6.15 - -
Ugljikohidrati g 33.95 - -
Masti g 23.01 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke