Meni Search

Superwoman

Špageti mediteraneo

Roštilj s umakom Romesco
Tuna burger
Male teleće pitice
Ramstek s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pizza sirni jastučići
Energetske kuglice s kurkumom
Grill vratina u sendviču
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rebarca s graškom
Odresci s umakom od kupina
Pileći bataci s umakom od luka
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina u pivu
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileća prsa punjena čvarcima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Marinirane srdele
Slatka patka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brusketa s avokadom
Mini lazanje
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s mascarponeom
Sočni pureći ražnjići
Manastirski đuveč
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Dječje lazanje
Svinjski gulaš
Piletina Kiev
Pašticada voli penne a ti mene
Pureća rolada s mlincima
Bugarska pita od krumpira
Rebarca s grilla
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina sa šafranom
Fish&Chips u tortilji
Hrskavo pečeno pile
Kruh od cvjetače s kurkumom
Špageti na kineski način
Sočna pureća rolada
Pohani tofu s povrćem
Hrskava pileća krilca
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brudet
Gulaš od oslića i povrća
Finska - Juha s lososom
Ljetni ražnjići
Meksička party salata
Kuglice od riže i svježeg sira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kroketi od piletine
Nadjeveni kaneloni u umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Dip od južnog voća
Brownie s kajenskim paprom
Bakalar s krumpirom
Riba u škartocu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brancinovo oko
Rižini ravioli s mozzarellom
Hrskavi trokuti
Cous-cous s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Skandinavske rolice s cimetom
Teleći odresci u umaku od višanja
Teriyaki piletina
Ljetni lungić
Bruskete s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Goveđa rebarca sa zeljem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Riblji ražnjići
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rižoto s dagnjama
Popečci od cvjetače
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mirisna pureća rolada
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina s kozjim sirom
Šampinjoni u palačinki
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Zlatna piletina
Svinjski file s grila
Proljetna janjetina
Jabučni krumpirići s cimetom
Pileći gulaš
Mesne okruglice na ražnjiću
Punjena teleća prsa
Lignji po gosposki
BBQ cheeseburger
Odresci u umaku s češnjakom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mini shepherd's pie
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Blagdanska rolada
Piletina u aromatičnom omotaču
Rižoto s tri vrste gljiva
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bouillabaisse
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Obojeni hamburger
Svinjski file s povrćem
Pohani zamotuljci
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mladi krumpir s ajvarom
Bruskete od cvjetače
Tjestenina fuži s tartufima
Pogača sa sardinom
Kaštelanski makaruni
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Janjetina na padelu
Srneći file na salatu
Janjetina s medom od kadulje
Salata s mljevenim mesom
Lazanje u tavi
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kunić na bijelo
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Talijanska kuhinja poznata je diljem svijeta zahvaljujući tjesteninama i pizzama. Mediteranska kuhinja obiluje rajčicama, maslinama, sirom, raznim tjesteninama, ribom, mesom i vinom.

Sastojci

20 g fileta inćuna
100 ml mlijeka
80 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
120 g luka
1 patlidžan (230 g)
1 zelena paprika (150 g)
2 češnja češnjaka
2 Sjeckane rajčice Podravka (2 x 390 g)
1 žlica svježe nasjeckanog bosiljka
5 Crne masline Podravka
1 žlica kapara
350 g Tjestenine Spaghetti Podravka
krupna morska sol
1 žlica Vegete
bosiljak

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Inćune stavite u malu zdjelu, ulijte mlijeko tako da ih prekrijete i ostavite stajati 10 minuta da se izvuče slani okus. Dobro ih osušite i nasjeckajte.
  • 2 U tavi zagrijte ulje. Dodajte nasjeckani luk, papriku i patlidžan narezane na kockice i popecite na jačoj vatri da omekšaju.
  • 3 Zatim dodajte češnjak i 1 žlicu Vegete pa nastavite pirjati na laganoj vatri 10 minuta.
  • 4 U većoj količini kipuće posoljene vode skuhajte špagete.
  • 5 Umaku dodajte inćune, masline, kapare i sjeckanu rajčicu te kuhajte nepoklopljeno sljedećih 5 minuta.
  • 6 Nakon toga dodajte netom skuhanu tjesteninu i još kratko prokuhajte.

Posluživanje

Špagete sicilijana nakapajte hladnim maslinovim uljem, pospite listićima bosiljka i poslužite.

Male tajne

Tjesteninu odmah iz lonca dodajte u umak. Na taj ćete način zajedno s tjesteninom dodati i malo škroba koji će prirodno dodatno zgusnuti umak.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 112.93 14 14
Kalcij mg 167.05 17 17
Kalij mg 1013.28 27 27
Pantotenska kiselina mg 0.53 8 8
Niacin mg 5.16 37 26
Vitamin D μg 20.31 10 10
Vitamin A μg 1917.99 48 38
Sol g 4.25 0 0
Bjelančevine g 9.33 - -
Vlakna g 6.15 - -
Ugljikohidrati g 33.95 - -
Masti g 23.01 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke