Meni Search

Superwoman

Špageti mediteraneo

Gulaš od oslića i povrća
Mini lazanje
Kaštelanski makaruni
Piletina s kozjim sirom
Lazanje u tavi
Manastirski đuveč
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskava pileća krilca
Pašticada voli penne a ti mene
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ cheeseburger
Pileći bataci s umakom od luka
Pohani tofu s povrćem
Proljetna janjetina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bruskete od cvjetače
Obojeni hamburger
Lignje na šumskom rižotu
Šampinjoni u palačinki
Bruskete s povrćem
Srneći file na salatu
Brancinovo oko
Cous-cous s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Dip od južnog voća
Teriyaki piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fish&Chips u tortilji
Meksička party salata
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Energetske kuglice s kurkumom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kuglice od riže i svježeg sira
Dječje lazanje
Zlatna piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pogača sa sardinom
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina u aromatičnom omotaču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Janjetina na padelu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ramsteak u seksi umaku
Pohani zamotuljci
Grill vratina u sendviču
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ramstek s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Riblji ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina sa šafranom
Svinjski file s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Hrskavi trokuti
Punjena teleća prsa
Sočni pureći ražnjići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rebarca s graškom
Salata s mljevenim mesom
Kroketi od piletine
Jabučni krumpirići s cimetom
Špageti na kineski način
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brusketa s avokadom
Pizza sirni jastučići
Piletina u pivu
Pileći gulaš
Rezanci s krušnim mrvicama
Brownie s kajenskim paprom
Tuna burger
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Hrskavo pečeno pile
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Marinirane srdele
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Svinjski gulaš
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slatka patka
Pureća rolada s mlincima
Roštilj s umakom Romesco
Riba u škartocu
Kunić na bijelo
Popečci od cvjetače
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ljetni lungić
Mladi krumpir s ajvarom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina s mascarponeom
Bouillabaisse
Pita s muškatnom bundevom i makom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignji po gosposki
Finska - Juha s lososom
Janjetina s medom od kadulje
Blagdanska rolada
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rižoto s tri vrste gljiva
Brudet
Piletina Kiev
Rebarca s grilla
Ljetni ražnjići
Skandinavske rolice s cimetom
Sočna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski file s grila
Velika Britanija - Pastirska pita
Mirisna pureća rolada
Rižini ravioli s mozzarellom
Male teleće pitice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rižoto s dagnjama
Mini shepherd's pie
Mesne okruglice na ražnjiću
Bakalar s krumpirom
Pileća prsa punjena čvarcima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Talijanska kuhinja poznata je diljem svijeta zahvaljujući tjesteninama i pizzama. Mediteranska kuhinja obiluje rajčicama, maslinama, sirom, raznim tjesteninama, ribom, mesom i vinom.

Sastojci

20 g fileta inćuna
100 ml mlijeka
80 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
120 g luka
1 patlidžan (230 g)
1 zelena paprika (150 g)
2 češnja češnjaka
2 Sjeckane rajčice Podravka (2 x 390 g)
1 žlica svježe nasjeckanog bosiljka
5 Crne masline Podravka
1 žlica kapara
350 g Tjestenine Spaghetti Podravka
krupna morska sol
1 žlica Vegete
bosiljak

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Inćune stavite u malu zdjelu, ulijte mlijeko tako da ih prekrijete i ostavite stajati 10 minuta da se izvuče slani okus. Dobro ih osušite i nasjeckajte.
  • 2 U tavi zagrijte ulje. Dodajte nasjeckani luk, papriku i patlidžan narezane na kockice i popecite na jačoj vatri da omekšaju.
  • 3 Zatim dodajte češnjak i 1 žlicu Vegete pa nastavite pirjati na laganoj vatri 10 minuta.
  • 4 U većoj količini kipuće posoljene vode skuhajte špagete.
  • 5 Umaku dodajte inćune, masline, kapare i sjeckanu rajčicu te kuhajte nepoklopljeno sljedećih 5 minuta.
  • 6 Nakon toga dodajte netom skuhanu tjesteninu i još kratko prokuhajte.

Posluživanje

Špagete sicilijana nakapajte hladnim maslinovim uljem, pospite listićima bosiljka i poslužite.

Male tajne

Tjesteninu odmah iz lonca dodajte u umak. Na taj ćete način zajedno s tjesteninom dodati i malo škroba koji će prirodno dodatno zgusnuti umak.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 112.93 14 14
Kalcij mg 167.05 17 17
Kalij mg 1013.28 27 27
Pantotenska kiselina mg 0.53 8 8
Niacin mg 5.16 37 26
Vitamin D μg 20.31 10 10
Vitamin A μg 1917.99 48 38
Sol g 4.25 0 0
Bjelančevine g 9.33 - -
Vlakna g 6.15 - -
Ugljikohidrati g 33.95 - -
Masti g 23.01 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke