Meni Search

Superwoman

Špageti mediteraneo

Teleći odresci u umaku od višanja
Odresci s umakom od kupina
Bruskete s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mini lazanje
Mladi krumpir s ajvarom
Ljetni lungić
Bugarska pita od krumpira
Srneći file na salatu
Kuglice od riže i svježeg sira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Šampinjoni u palačinki
Bouillabaisse
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Janjetina s medom od kadulje
Kunić na bijelo
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Lazanje u tavi
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Riba u škartocu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani zamotuljci
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Bakalar s krumpirom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina u aromatičnom omotaču
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill vratina u sendviču
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskava pileća krilca
Rebarca s graškom
Bruskete od cvjetače
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Roštilj s umakom Romesco
BBQ svinjska rebarca u foliji
BBQ cheeseburger
Rižoto s tri vrste gljiva
Marinirane srdele
Pileći bataci s umakom od luka
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pileći gulaš
Tjestenina fuži s tartufima
Blagdanska rolada
Piletina Kiev
Svinjski file s povrćem
Cous-cous s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Fish&Chips u tortilji
Ljetni ražnjići
Brusketa s avokadom
Tuna burger
Skandinavske rolice s cimetom
Proljetna janjetina
Špageti na kineski način
Rižini ravioli s mozzarellom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Sočni pureći ražnjići
Zlatna piletina
Salata s mljevenim mesom
Piletina s kozjim sirom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Pureća rolada s mlincima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci u umaku s češnjakom
Rižoto s dagnjama
Kaštelanski makaruni
Mini shepherd's pie
Meksička party salata
Brancinovo oko
Riblji ražnjići
Janjetina na padelu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brownie s kajenskim paprom
Svinjski file s grila
Ramstek s povrćem
Brudet
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Teriyaki piletina
Hrskavi trokuti
Rebarca s grilla
Sočna pureća rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina u pivu
Male teleće pitice
Gulaš od oslića i povrća
Kolinjsko zelje s frišketinom
Dip od južnog voća
Ramsteak u seksi umaku
Finska - Juha s lososom
Popečci od cvjetače
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Punjena teleća prsa
Teleći savici u umaku od grejpa
Goveđa rebarca sa zeljem
Kroketi od piletine
Piletina s mascarponeom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pohani tofu s povrćem
Svinjski gulaš
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Orada s krumpirom i mladim lukom
Hrskavo pečeno pile
Pileća prsa punjena čvarcima
Lignji po gosposki
Mirisna pureća rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Obojeni hamburger
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pogača sa sardinom
Energetske kuglice s kurkumom
Slatka patka
Velika Britanija - Pastirska pita
Dječje lazanje
Piletina sa šafranom
Manastirski đuveč
Pašticada voli penne a ti mene
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Talijanska kuhinja poznata je diljem svijeta zahvaljujući tjesteninama i pizzama. Mediteranska kuhinja obiluje rajčicama, maslinama, sirom, raznim tjesteninama, ribom, mesom i vinom.

Sastojci

20 g fileta inćuna
100 ml mlijeka
80 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
120 g luka
1 patlidžan (230 g)
1 zelena paprika (150 g)
2 češnja češnjaka
2 Sjeckane rajčice Podravka (2 x 390 g)
1 žlica svježe nasjeckanog bosiljka
5 Crne masline Podravka
1 žlica kapara
350 g Tjestenine Spaghetti Podravka
krupna morska sol
1 žlica Vegete
bosiljak

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Inćune stavite u malu zdjelu, ulijte mlijeko tako da ih prekrijete i ostavite stajati 10 minuta da se izvuče slani okus. Dobro ih osušite i nasjeckajte.
  • 2 U tavi zagrijte ulje. Dodajte nasjeckani luk, papriku i patlidžan narezane na kockice i popecite na jačoj vatri da omekšaju.
  • 3 Zatim dodajte češnjak i 1 žlicu Vegete pa nastavite pirjati na laganoj vatri 10 minuta.
  • 4 U većoj količini kipuće posoljene vode skuhajte špagete.
  • 5 Umaku dodajte inćune, masline, kapare i sjeckanu rajčicu te kuhajte nepoklopljeno sljedećih 5 minuta.
  • 6 Nakon toga dodajte netom skuhanu tjesteninu i još kratko prokuhajte.

Posluživanje

Špagete sicilijana nakapajte hladnim maslinovim uljem, pospite listićima bosiljka i poslužite.

Male tajne

Tjesteninu odmah iz lonca dodajte u umak. Na taj ćete način zajedno s tjesteninom dodati i malo škroba koji će prirodno dodatno zgusnuti umak.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 112.93 14 14
Kalcij mg 167.05 17 17
Kalij mg 1013.28 27 27
Pantotenska kiselina mg 0.53 8 8
Niacin mg 5.16 37 26
Vitamin D μg 20.31 10 10
Vitamin A μg 1917.99 48 38
Sol g 4.25 0 0
Bjelančevine g 9.33 - -
Vlakna g 6.15 - -
Ugljikohidrati g 33.95 - -
Masti g 23.01 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke