Meni Search

Superwoman

Špageti mediteraneo

Bruskete s povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Špageti na kineski način
Svinjski file s grila
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bruskete od cvjetače
Rebarca s grilla
Piletina s kozjim sirom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani tofu s povrćem
Ramstek s povrćem
Obojeni hamburger
Srneći file na salatu
Bakalar s krumpirom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice na ražnjiću
Popečci od cvjetače
Pizza sirni jastučići
Riblji ražnjići
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignje na šumskom rižotu
Kroketi od piletine
Ramsteak u seksi umaku
Salata s mljevenim mesom
Odresci s umakom od kupina
Teriyaki piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Meksička party salata
Dječje lazanje
Piletina s mascarponeom
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskava pileća krilca
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mirisna pureća rolada
Pohani zamotuljci
BBQ cheeseburger
Gulaš od oslića i povrća
Proljetna janjetina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ljetni ražnjići
Sočna pureća rolada
Brudet
Male teleće pitice
Teleći odresci u umaku od višanja
Rižini ravioli s mozzarellom
Grill vratina u sendviču
Slatka patka
Rezanci s krušnim mrvicama
Fish&Chips u tortilji
Mini shepherd's pie
Riba u škartocu
Odresci u umaku s češnjakom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Punjena teleća prsa
Blagdanska rolada
Brownie s kajenskim paprom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Marinirane srdele
Svinjski gulaš
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskavo pečeno pile
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Ljetni lungić
Goveđa rebarca sa zeljem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bouillabaisse
Sočni pureći ražnjići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lignji po gosposki
Pita s muškatnom bundevom i makom
Manastirski đuveč
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rižoto s tri vrste gljiva
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Jabučni krumpirići s cimetom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brancinovo oko
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina u pivu
Lazanje u tavi
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina na padelu
Svinjski file s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Cous-cous s povrćem
Tuna burger
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tjestenina fuži s tartufima
Pileća prsa punjena čvarcima
Šampinjoni u palačinki
Bugarska pita od krumpira
Mladi krumpir s ajvarom
Pureća rolada s mlincima
Roštilj s umakom Romesco
Piletina sa šafranom
Mini lazanje
Pileći gulaš
Kuglice od riže i svježeg sira
Kaštelanski makaruni
Rebarca s graškom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hrskavi trokuti
Brusketa s avokadom
Zlatna piletina
Orada s krumpirom i mladim lukom
Skandinavske rolice s cimetom
Kunić na bijelo
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Janjetina s medom od kadulje
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pogača sa sardinom
Piletina Kiev
Rižoto s dagnjama
Energetske kuglice s kurkumom
Dip od južnog voća
Finska - Juha s lososom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Talijanska kuhinja poznata je diljem svijeta zahvaljujući tjesteninama i pizzama. Mediteranska kuhinja obiluje rajčicama, maslinama, sirom, raznim tjesteninama, ribom, mesom i vinom.

Sastojci

20 g fileta inćuna
100 ml mlijeka
80 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
120 g luka
1 patlidžan (230 g)
1 zelena paprika (150 g)
2 češnja češnjaka
2 Sjeckane rajčice Podravka (2 x 390 g)
1 žlica svježe nasjeckanog bosiljka
5 Crne masline Podravka
1 žlica kapara
350 g Tjestenine Spaghetti Podravka
krupna morska sol
1 žlica Vegete
bosiljak

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Inćune stavite u malu zdjelu, ulijte mlijeko tako da ih prekrijete i ostavite stajati 10 minuta da se izvuče slani okus. Dobro ih osušite i nasjeckajte.
  • 2 U tavi zagrijte ulje. Dodajte nasjeckani luk, papriku i patlidžan narezane na kockice i popecite na jačoj vatri da omekšaju.
  • 3 Zatim dodajte češnjak i 1 žlicu Vegete pa nastavite pirjati na laganoj vatri 10 minuta.
  • 4 U većoj količini kipuće posoljene vode skuhajte špagete.
  • 5 Umaku dodajte inćune, masline, kapare i sjeckanu rajčicu te kuhajte nepoklopljeno sljedećih 5 minuta.
  • 6 Nakon toga dodajte netom skuhanu tjesteninu i još kratko prokuhajte.

Posluživanje

Špagete sicilijana nakapajte hladnim maslinovim uljem, pospite listićima bosiljka i poslužite.

Male tajne

Tjesteninu odmah iz lonca dodajte u umak. Na taj ćete način zajedno s tjesteninom dodati i malo škroba koji će prirodno dodatno zgusnuti umak.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 112.93 14 14
Kalcij mg 167.05 17 17
Kalij mg 1013.28 27 27
Pantotenska kiselina mg 0.53 8 8
Niacin mg 5.16 37 26
Vitamin D μg 20.31 10 10
Vitamin A μg 1917.99 48 38
Sol g 4.25 0 0
Bjelančevine g 9.33 - -
Vlakna g 6.15 - -
Ugljikohidrati g 33.95 - -
Masti g 23.01 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke