Meni Search

Okrećem novi list

Špageti na kineski način

Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Juha od bundeve s jabukom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Čarobni štapići
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Rižoto na španjolski način
Piletina s pistacijama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Popečci od bulgura s umakom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Fina pikantna piletina
Lignje punjene crvenim radićem
Rižini ravioli s mozzarellom
Senf s paprikama
Kaštelanski makaruni
Kuglice od riže i svježeg sira
Proljetno meso i povrće iz woka
Sočna rebarca
Oslić s maslinama
Goveđa rebarca sa zeljem
Caponata alla Podravka
Polpete od slanutka s kurkumom
Polupunjene paprike
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Brusketa s avokadom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Savici sa špinatom i satricom od sira
Salata od tune i povrća
Bugarska pita od krumpira
Španjolski migas s bundevom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Uzbudljivi kolač od blitve
Zimski punč
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Cous-cous s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Sočna Wellington pečenka
Njemačka - Jetrica s jabukama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rolice od soma
Zapečena ricotta
Piletina s mascarponeom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Salata s neobičnim preljevom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Empanade s pestom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Prilog od prokulica
Mirisni prilog iz pećnice
Roštilj s umakom Romesco
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Bruskete od cvjetače
Sočna aromatična torta
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mesne okruglice u umaku
Salata u košaricama od parmezana
Rezanci s krušnim mrvicama
Crveno ljetno varivo
Pečena piletina s limunom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Povrtni ražnjići
Mediteranski špageti
Pohana skuta
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Čudotvorni čaj za detoks
Pileći bataci s umakom od luka
Marokanska salata s cous-cousom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Uskršnja šunka na zabavan način
Grill povrće na salatu
Raskošna ljetna tava
Popečci od cvjetače
Ljubavne šurlice
Salata od pečene rotkvice sa medom
Pirjani kunić
Sočna pureća rolada
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Juha od rikule i račića
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini lazanje
Ražnjići od lososa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Voćna juha od višanja
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileći gulaš
Velika Britanija - Pastirska pita
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina na padelu
Pohani tofu s povrćem
Krumpir u košuljici
Lignje i tikvice na štapiću
Pohane paprike
Kineska juha s račićima i gljivama
Govedina s lukom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Vege odresci s marinadom
Zabavni kineski ravioli
Salata s mora
Mesne okruglice
Ramsteak u seksi umaku
Rižoto tortice
Zlatna piletina
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Rosti
Pileća prsa iz pećnice
Male teleće pitice
Rolice od blitve
Papreni tart s marelicama
Žuti medaljoni
Grčka seljačka salata
Juha od cvjetače i camemberta
Vegetina enchilada
Palačinke s nadjevom od riže
Salata od quinoe i povrća
Prežgana juha
Rižoto s tunom
Kozice s rižom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Špagete je proslavila talijanska kuhinja, a svoju slavu zapravo duguju priči o Marcu Polu i njegovom mornaru, gosp. Spaghettiju, koji se zaljubio u lijepu kineskinju koja je savršeno spretno poput virtuoza razvlačila tijesto u tanke niti.

Sastojci

200 g tanjih špageta
200 g šampinjona
2 češnja češnjaka
100 g mrkve
200 g tikvica
200 g poriluka
100 g špinata
100 ml ulja
100 ml sojina umaka
1 žličica đumbira
1 žličica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Povrće očistite, operite i ocijedite. Poriluk i tikvice narežite na tanke rezance, a šampinjone na listiće. Češnjak nasjeckajte, mrkvu narežite na rezance i blanširajte.
  • 2 Špagete skuhajte (ali ne do kraja) u neposoljenoj vodi, ocijedite ih i ostavite na toplome mjestu.
  • 3 Na zagrijanom ulju u dubokoj tavi ili voku kratko popecite češnjak i mrkvu pa ih istresite na špagete.
  • 4 U istu posudu dodajte malo ulja, popecite poriluk i tikvice pa ih također istresite na špagete. Postupak ponovite sa špinatom i šampinjonima.
  • 5 Na kraju dodajte đumbir, sojin umak i Vegetu, promiješajte pa vratite u posudu ili vok. Prije toga pripremljeno povrće i špagete lagano izmiješajte i kratko zagrijte.

Savjet

Pripremajući ovo jelo pripazite da se povrće ne prekuha, a sasvim mlad špinat ne trebate usitnjavati.

Posluživanje

Ovo jelo možete obogatiti popečenom piletinom narezanom na rezance.

Male tajne

Povrće se reže na tanke dijelove (rezance i listiće) te je termička obrada kratka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 177 22 22
Kalcij mg 83.05 8 8
Kalij mg 637.94 17 17
Niacin mg 5.59 40 28
Vitamin C mg 19.5 26 22
Vitamin E mg 19.11 87 87
Vitamin A μg 8866.6 222 177
Sol g 3.97 0 0
Bjelančevine g 7.32 - -
Vlakna g 5.86 - -
Ugljikohidrati g 30.12 - -
Masti g 23.9 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke