Meni Search

Superman

Špageti na kineski način

Ljetni lungić
Fish&Chips u tortilji
Pašticada s njokima
Rebarca s graškom
Odresci s umakom od kupina
Janjetina na padelu
Dječje lazanje
Sočni pureći ražnjići
Piletina Kiev
Pureća rolada s mlincima
Teriyaki piletina
Pohani zamotuljci
Lazanje u tavi
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kaštelanski makaruni
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Brownie s kajenskim paprom
Goveđa rebarca sa zeljem
Macho hamburger
Ljetni ražnjići
Brusketa s avokadom
Rebarca s grilla
Svinjski file s povrćem
Kokošja juha s požirakima
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ cheeseburger
Svinjski file s grila
Roštilj s umakom Romesco
Proljetna janjetina
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Ramsteak u seksi umaku
Kunić na bijelo
Pileći gulaš
Bruskete od cvjetače
Blagdanska rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rižoto s tri vrste gljiva
Lignje na šumskom rižotu
Bugarska pita od krumpira
Špageti mediteraneo
Hrskavo pečeno pile
Dip od južnog voća
Hrskava pileća krilca
Piletina s nadjevom od ajvara
Brancinovo oko
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mladi krumpir s ajvarom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Skandinavske rolice s cimetom
Rižoto s dagnjama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Salata s mljevenim mesom
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ramstek s povrćem
Finska - Juha s lososom
Sočna pureća rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Koprivnički odojak
Meksička party salata
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina s kozjim sirom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Obojeni hamburger
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Velika Britanija - Pastirska pita
Mini lazanje
Slatka patka
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mirisna pureća rolada
Svinjski gulaš
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s mascarponeom
Piletina u aromatičnom omotaču
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pileća prsa iz pećnice
Piletina u pivu
Pizza sirni jastučići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vratina sa sezonskim povrćem
Riba u škartocu
Tuna burger
Kroketi od piletine
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zlatna piletina
Pohani tofu s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Tjestenina u finom umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina s medom od kadulje
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od cvjetače
Jabučni krumpirići s cimetom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Hrskavi trokuti
Piletina sa šafranom
Manastirski đuveč
Pileća prsa punjena čvarcima
Nadjevene lignje
Bruskete s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći savici u umaku od grejpa
Grill vratina u sendviču
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Srneći file na salatu
Ramstek i salata s roštilja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Špagete je proslavila talijanska kuhinja, a svoju slavu zapravo duguju priči o Marcu Polu i njegovom mornaru, gosp. Spaghettiju, koji se zaljubio u lijepu kineskinju koja je savršeno spretno poput virtuoza razvlačila tijesto u tanke niti.

Sastojci

200 g tanjih špageta
200 g šampinjona
2 češnja češnjaka
100 g mrkve
200 g tikvica
200 g poriluka
100 g špinata
100 ml ulja
100 ml sojina umaka
1 žličica đumbira
1 žličica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Povrće očistite, operite i ocijedite. Poriluk i tikvice narežite na tanke rezance, a šampinjone na listiće. Češnjak nasjeckajte, mrkvu narežite na rezance i blanširajte.
  • 2 Špagete skuhajte (ali ne do kraja) u neposoljenoj vodi, ocijedite ih i ostavite na toplome mjestu.
  • 3 Na zagrijanom ulju u dubokoj tavi ili voku kratko popecite češnjak i mrkvu pa ih istresite na špagete.
  • 4 U istu posudu dodajte malo ulja, popecite poriluk i tikvice pa ih također istresite na špagete. Postupak ponovite sa špinatom i šampinjonima.
  • 5 Na kraju dodajte đumbir, sojin umak i Vegetu, promiješajte pa vratite u posudu ili vok. Prije toga pripremljeno povrće i špagete lagano izmiješajte i kratko zagrijte.

Savjet

Pripremajući ovo jelo pripazite da se povrće ne prekuha, a sasvim mlad špinat ne trebate usitnjavati.

Posluživanje

Ovo jelo možete obogatiti popečenom piletinom narezanom na rezance.

Male tajne

Povrće se reže na tanke dijelove (rezance i listiće) te je termička obrada kratka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 177 22 22
Kalcij mg 83.05 8 8
Kalij mg 637.94 17 17
Niacin mg 5.59 40 28
Vitamin C mg 19.5 26 22
Vitamin E mg 19.11 87 87
Vitamin A μg 8866.6 222 177
Sol g 3.97 0 0
Bjelančevine g 7.32 - -
Vlakna g 5.86 - -
Ugljikohidrati g 30.12 - -
Masti g 23.9 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke