Meni Search

Superman

Špageti na kineski način

Mesne okruglice na ražnjiću
Salata s mljevenim mesom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskavo pečeno pile
Pileća prsa punjena čvarcima
Pileći gulaš
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina sa šafranom
Ramsteak u seksi umaku
Brancinovo oko
Kuglice od riže i svježeg sira
Jabučni krumpirići s cimetom
Vratina sa sezonskim povrćem
Finska - Juha s lososom
Kaštelanski makaruni
Teriyaki piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći odresci u umaku od višanja
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski file s grila
Riba u škartocu
Pizza sirni jastučići
Mirisna pureća rolada
Nadjevene lignje
Pureća rolada s mlincima
Ramstek i salata s roštilja
Orada s krumpirom i mladim lukom
Tuna burger
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ljetni lungić
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rezanci s krušnim mrvicama
Zlatna piletina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Hrskavi trokuti
Proljetna janjetina
Ljetni ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramstek s povrćem
Svinjski file s povrćem
Sočna pureća rolada
Kunić na bijelo
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Skandinavske rolice s cimetom
Sočni pureći ražnjići
Velika Britanija - Pastirska pita
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Srneći file na salatu
Janjetina na padelu
Bruskete od cvjetače
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Manastirski đuveč
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kokošja juha s požirakima
Meksička party salata
Hrskava pileća krilca
Rižoto s tri vrste gljiva
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pašticada s njokima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Janjetina s medom od kadulje
Mladi krumpir s ajvarom
Macho hamburger
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci s umakom od kupina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rebarca s graškom
Kroketi od piletine
Piletina Kiev
Rebarca s grilla
Brownie s kajenskim paprom
Piletina s mascarponeom
Tjestenina u finom umaku
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani zamotuljci
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Obojeni hamburger
Svinjski gulaš
Popečci od cvjetače
Piletina u aromatičnom omotaču
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileća prsa iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina u pivu
Bugarska pita od krumpira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mini lazanje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Fish&Chips u tortilji
Brusketa s avokadom
Dječje lazanje
Piletina s nadjevom od ajvara
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Blagdanska rolada
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lazanje u tavi
Grill vratina u sendviču
Rižoto s dagnjama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špageti mediteraneo
Dip od južnog voća
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ cheeseburger
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina s kozjim sirom
Pohani tofu s povrćem
Koprivnički odojak
Bruskete s povrćem
Slatka patka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Špagete je proslavila talijanska kuhinja, a svoju slavu zapravo duguju priči o Marcu Polu i njegovom mornaru, gosp. Spaghettiju, koji se zaljubio u lijepu kineskinju koja je savršeno spretno poput virtuoza razvlačila tijesto u tanke niti.

Sastojci

200 g tanjih špageta
200 g šampinjona
2 češnja češnjaka
100 g mrkve
200 g tikvica
200 g poriluka
100 g špinata
100 ml ulja
100 ml sojina umaka
1 žličica đumbira
1 žličica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Povrće očistite, operite i ocijedite. Poriluk i tikvice narežite na tanke rezance, a šampinjone na listiće. Češnjak nasjeckajte, mrkvu narežite na rezance i blanširajte.
  • 2 Špagete skuhajte (ali ne do kraja) u neposoljenoj vodi, ocijedite ih i ostavite na toplome mjestu.
  • 3 Na zagrijanom ulju u dubokoj tavi ili voku kratko popecite češnjak i mrkvu pa ih istresite na špagete.
  • 4 U istu posudu dodajte malo ulja, popecite poriluk i tikvice pa ih također istresite na špagete. Postupak ponovite sa špinatom i šampinjonima.
  • 5 Na kraju dodajte đumbir, sojin umak i Vegetu, promiješajte pa vratite u posudu ili vok. Prije toga pripremljeno povrće i špagete lagano izmiješajte i kratko zagrijte.

Savjet

Pripremajući ovo jelo pripazite da se povrće ne prekuha, a sasvim mlad špinat ne trebate usitnjavati.

Posluživanje

Ovo jelo možete obogatiti popečenom piletinom narezanom na rezance.

Male tajne

Povrće se reže na tanke dijelove (rezance i listiće) te je termička obrada kratka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 177 22 22
Kalcij mg 83.05 8 8
Kalij mg 637.94 17 17
Niacin mg 5.59 40 28
Vitamin C mg 19.5 26 22
Vitamin E mg 19.11 87 87
Vitamin A μg 8866.6 222 177
Sol g 3.97 0 0
Bjelančevine g 7.32 - -
Vlakna g 5.86 - -
Ugljikohidrati g 30.12 - -
Masti g 23.9 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke