Meni Search

Superwoman

Špageti na kineski način

Rezanci s krušnim mrvicama
Bruskete od cvjetače
Slatka patka
Hrskavo pečeno pile
Riblji ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kuglice od riže i svježeg sira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Manastirski đuveč
BBQ cheeseburger
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kunić na bijelo
Rižoto s dagnjama
Teleći odresci u umaku od višanja
Lignje na šumskom rižotu
Zlatna piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileći bataci s umakom od luka
Rižoto s tri vrste gljiva
Hrskavi trokuti
Lungić s toplom salatom od šparoga
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Energetske kuglice s kurkumom
Tjestenina fuži s tartufima
Pizza sirni jastučići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brusketa s avokadom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mini shepherd's pie
Janjetina s medom od kadulje
Popečci od cvjetače
Lazanje u tavi
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina s mascarponeom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina Kiev
Piletina u pivu
Ljetni lungić
Pogača sa sardinom
Piletina u aromatičnom omotaču
Svinjski gulaš
Dječje lazanje
Mini lazanje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Riba u škartocu
Piletina sa šafranom
Bouillabaisse
Pohani zamotuljci
Rižini ravioli s mozzarellom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Sočni pureći ražnjići
Kaštelanski makaruni
Roštilj s umakom Romesco
Proljetna janjetina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ljetni ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fish&Chips u tortilji
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mladi krumpir s ajvarom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rebarca s graškom
Brancinovo oko
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileća prsa punjena čvarcima
Brownie s kajenskim paprom
Finska - Juha s lososom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tuna burger
Punjena teleća prsa
Goveđa rebarca sa zeljem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Dip od južnog voća
Velika Britanija - Pastirska pita
Hrskava pileća krilca
Svinjski file s povrćem
Janjetina na padelu
Blagdanska rolada
Meksička party salata
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Srneći file na salatu
Marinirane srdele
Mirisna pureća rolada
Bruskete s povrćem
Rebarca s grilla
Obojeni hamburger
Ramsteak u seksi umaku
Salata s mljevenim mesom
Male teleće pitice
Grill vratina u sendviču
Odresci s umakom od kupina
Brudet
BBQ svinjska rebarca u foliji
Gulaš od oslića i povrća
Špageti mediteraneo
Skandinavske rolice s cimetom
Teleći savici u umaku od grejpa
Kroketi od piletine
Sočna pureća rolada
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Cous-cous s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski file s grila
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bugarska pita od krumpira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Šampinjoni u palačinki
Piletina s kozjim sirom
Pureća rolada s mlincima
Pileći gulaš
Odresci u umaku s češnjakom
Ramstek s povrćem
Lignji po gosposki
Teriyaki piletina
Bakalar s krumpirom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Orada s krumpirom i mladim lukom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Špagete je proslavila talijanska kuhinja, a svoju slavu zapravo duguju priči o Marcu Polu i njegovom mornaru, gosp. Spaghettiju, koji se zaljubio u lijepu kineskinju koja je savršeno spretno poput virtuoza razvlačila tijesto u tanke niti.

Sastojci

200 g tanjih špageta
200 g šampinjona
2 češnja češnjaka
100 g mrkve
200 g tikvica
200 g poriluka
100 g špinata
100 ml ulja
100 ml sojina umaka
1 žličica đumbira
1 žličica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Povrće očistite, operite i ocijedite. Poriluk i tikvice narežite na tanke rezance, a šampinjone na listiće. Češnjak nasjeckajte, mrkvu narežite na rezance i blanširajte.
  • 2 Špagete skuhajte (ali ne do kraja) u neposoljenoj vodi, ocijedite ih i ostavite na toplome mjestu.
  • 3 Na zagrijanom ulju u dubokoj tavi ili voku kratko popecite češnjak i mrkvu pa ih istresite na špagete.
  • 4 U istu posudu dodajte malo ulja, popecite poriluk i tikvice pa ih također istresite na špagete. Postupak ponovite sa špinatom i šampinjonima.
  • 5 Na kraju dodajte đumbir, sojin umak i Vegetu, promiješajte pa vratite u posudu ili vok. Prije toga pripremljeno povrće i špagete lagano izmiješajte i kratko zagrijte.

Savjet

Pripremajući ovo jelo pripazite da se povrće ne prekuha, a sasvim mlad špinat ne trebate usitnjavati.

Posluživanje

Ovo jelo možete obogatiti popečenom piletinom narezanom na rezance.

Male tajne

Povrće se reže na tanke dijelove (rezance i listiće) te je termička obrada kratka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 177 22 22
Kalcij mg 83.05 8 8
Kalij mg 637.94 17 17
Niacin mg 5.59 40 28
Vitamin C mg 19.5 26 22
Vitamin E mg 19.11 87 87
Vitamin A μg 8866.6 222 177
Sol g 3.97 0 0
Bjelančevine g 7.32 - -
Vlakna g 5.86 - -
Ugljikohidrati g 30.12 - -
Masti g 23.9 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke