Meni Search

Superwoman

Špageti na kineski način

Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lungić s toplom salatom od šparoga
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Punjena teleća prsa
Mirisna pureća rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Energetske kuglice s kurkumom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskava pileća krilca
Svinjski file s grila
Lignje na šumskom rižotu
Kaštelanski makaruni
Pileći bataci s umakom od luka
Rižini ravioli s mozzarellom
Odresci u umaku s češnjakom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rižoto s tri vrste gljiva
Dječje lazanje
Rižoto s dagnjama
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ljetni ražnjići
Bruskete od cvjetače
Bruskete s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Hrskavi trokuti
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Slatka patka
Orada s krumpirom i mladim lukom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Gulaš od oslića i povrća
Ramstek s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Janjetina s medom od kadulje
Pohani tofu s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Mini shepherd's pie
BBQ cheeseburger
Fish&Chips u tortilji
Pohani zamotuljci
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kuglice od riže i svježeg sira
Svinjski file s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od cvjetače
Hrskavo pečeno pile
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina u aromatičnom omotaču
Teleći odresci u umaku od višanja
Bugarska pita od krumpira
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Špageti mediteraneo
Skandinavske rolice s cimetom
Lignji po gosposki
Rebarca s grilla
Cous-cous s povrćem
Obojeni hamburger
Marinirane srdele
Brownie s kajenskim paprom
Lazanje u tavi
Pašticada voli penne a ti mene
Brancinovo oko
Dip od južnog voća
Riblji ražnjići
Janjetina na padelu
Piletina s kozjim sirom
Male teleće pitice
Kunić na bijelo
Salata s mljevenim mesom
Pogača sa sardinom
Pileća prsa punjena čvarcima
Pileći gulaš
Tuna burger
Mini lazanje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bakalar s krumpirom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Goveđa rebarca sa zeljem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Kroketi od piletine
Proljetna janjetina
Blagdanska rolada
Brudet
Piletina s mascarponeom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Teriyaki piletina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bouillabaisse
Pizza sirni jastučići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Srneći file na salatu
Rebarca s graškom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci s umakom od kupina
Piletina Kiev
Zlatna piletina
Sočni pureći ražnjići
Pureća rolada s mlincima
Riba u škartocu
Piletina u pivu
Jabučni krumpirići s cimetom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Grill vratina u sendviču
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočna pureća rolada
Svinjski gulaš
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ljetni lungić
Roštilj s umakom Romesco
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kruh od cvjetače s kurkumom
Manastirski đuveč
Finska - Juha s lososom
Brusketa s avokadom
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina sa šafranom
Meksička party salata
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Špagete je proslavila talijanska kuhinja, a svoju slavu zapravo duguju priči o Marcu Polu i njegovom mornaru, gosp. Spaghettiju, koji se zaljubio u lijepu kineskinju koja je savršeno spretno poput virtuoza razvlačila tijesto u tanke niti.

Sastojci

200 g tanjih špageta
200 g šampinjona
2 češnja češnjaka
100 g mrkve
200 g tikvica
200 g poriluka
100 g špinata
100 ml ulja
100 ml sojina umaka
1 žličica đumbira
1 žličica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Povrće očistite, operite i ocijedite. Poriluk i tikvice narežite na tanke rezance, a šampinjone na listiće. Češnjak nasjeckajte, mrkvu narežite na rezance i blanširajte.
  • 2 Špagete skuhajte (ali ne do kraja) u neposoljenoj vodi, ocijedite ih i ostavite na toplome mjestu.
  • 3 Na zagrijanom ulju u dubokoj tavi ili voku kratko popecite češnjak i mrkvu pa ih istresite na špagete.
  • 4 U istu posudu dodajte malo ulja, popecite poriluk i tikvice pa ih također istresite na špagete. Postupak ponovite sa špinatom i šampinjonima.
  • 5 Na kraju dodajte đumbir, sojin umak i Vegetu, promiješajte pa vratite u posudu ili vok. Prije toga pripremljeno povrće i špagete lagano izmiješajte i kratko zagrijte.

Savjet

Pripremajući ovo jelo pripazite da se povrće ne prekuha, a sasvim mlad špinat ne trebate usitnjavati.

Posluživanje

Ovo jelo možete obogatiti popečenom piletinom narezanom na rezance.

Male tajne

Povrće se reže na tanke dijelove (rezance i listiće) te je termička obrada kratka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 177 22 22
Kalcij mg 83.05 8 8
Kalij mg 637.94 17 17
Niacin mg 5.59 40 28
Vitamin C mg 19.5 26 22
Vitamin E mg 19.11 87 87
Vitamin A μg 8866.6 222 177
Sol g 3.97 0 0
Bjelančevine g 7.32 - -
Vlakna g 5.86 - -
Ugljikohidrati g 30.12 - -
Masti g 23.9 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke