Meni Search

Superwoman

Špageti na kineski način

Rebarca s grilla
Ramstek s povrćem
Brudet
Marinirane srdele
Lignji po gosposki
Janjetina na padelu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bakalar s krumpirom
Pohani tofu s povrćem
Piletina s mascarponeom
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Špageti mediteraneo
Riba u škartocu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pileći bataci s umakom od luka
Obojeni hamburger
Teriyaki piletina
Energetske kuglice s kurkumom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Meksička party salata
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina u aromatičnom omotaču
Riblji ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Goveđa rebarca sa zeljem
Jabučni krumpirići s cimetom
Cous-cous s povrćem
Rižoto s dagnjama
Dječje lazanje
Finska - Juha s lososom
Brownie s kajenskim paprom
Pureća rolada s mlincima
Svinjski gulaš
BBQ svinjska rebarca u foliji
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Šampinjoni u palačinki
Punjena teleća prsa
Kroketi od piletine
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rižoto s tri vrste gljiva
Hrskavi trokuti
Ljetni ražnjići
Pizza sirni jastučići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ramsteak u seksi umaku
Srneći file na salatu
Bruskete s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slatka patka
Proljetna janjetina
Lazanje u tavi
Piletina sa šafranom
Male teleće pitice
Odresci s umakom od kupina
Ljetni lungić
Odresci u umaku s češnjakom
Pohani zamotuljci
Svinjski file s povrćem
Svinjski file s grila
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pileća prsa punjena čvarcima
Mini lazanje
Bouillabaisse
Nadjeveni kaneloni u umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Skandinavske rolice s cimetom
Kaštelanski makaruni
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill vratina u sendviču
Bruskete od cvjetače
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tuna burger
Piletina Kiev
Rebarca s graškom
Sočna pureća rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mladi krumpir s ajvarom
Dip od južnog voća
Gulaš od oslića i povrća
Brancinovo oko
Hrskavo pečeno pile
Tjestenina fuži s tartufima
Mini shepherd's pie
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rezanci s krušnim mrvicama
Kuglice od riže i svježeg sira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fish&Chips u tortilji
Blagdanska rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s kozjim sirom
BBQ cheeseburger
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Hrskava pileća krilca
Kunić na bijelo
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Salata s mljevenim mesom
Lignje na šumskom rižotu
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Roštilj s umakom Romesco
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina u pivu
Zlatna piletina
Brusketa s avokadom
Pileći gulaš
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Sočni pureći ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mirisna pureća rolada
Manastirski đuveč
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pogača sa sardinom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Popečci od cvjetače
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Špagete je proslavila talijanska kuhinja, a svoju slavu zapravo duguju priči o Marcu Polu i njegovom mornaru, gosp. Spaghettiju, koji se zaljubio u lijepu kineskinju koja je savršeno spretno poput virtuoza razvlačila tijesto u tanke niti.

Sastojci

200 g tanjih špageta
200 g šampinjona
2 češnja češnjaka
100 g mrkve
200 g tikvica
200 g poriluka
100 g špinata
100 ml ulja
100 ml sojina umaka
1 žličica đumbira
1 žličica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Povrće očistite, operite i ocijedite. Poriluk i tikvice narežite na tanke rezance, a šampinjone na listiće. Češnjak nasjeckajte, mrkvu narežite na rezance i blanširajte.
  • 2 Špagete skuhajte (ali ne do kraja) u neposoljenoj vodi, ocijedite ih i ostavite na toplome mjestu.
  • 3 Na zagrijanom ulju u dubokoj tavi ili voku kratko popecite češnjak i mrkvu pa ih istresite na špagete.
  • 4 U istu posudu dodajte malo ulja, popecite poriluk i tikvice pa ih također istresite na špagete. Postupak ponovite sa špinatom i šampinjonima.
  • 5 Na kraju dodajte đumbir, sojin umak i Vegetu, promiješajte pa vratite u posudu ili vok. Prije toga pripremljeno povrće i špagete lagano izmiješajte i kratko zagrijte.

Savjet

Pripremajući ovo jelo pripazite da se povrće ne prekuha, a sasvim mlad špinat ne trebate usitnjavati.

Posluživanje

Ovo jelo možete obogatiti popečenom piletinom narezanom na rezance.

Male tajne

Povrće se reže na tanke dijelove (rezance i listiće) te je termička obrada kratka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 177 22 22
Kalcij mg 83.05 8 8
Kalij mg 637.94 17 17
Niacin mg 5.59 40 28
Vitamin C mg 19.5 26 22
Vitamin E mg 19.11 87 87
Vitamin A μg 8866.6 222 177
Sol g 3.97 0 0
Bjelančevine g 7.32 - -
Vlakna g 5.86 - -
Ugljikohidrati g 30.12 - -
Masti g 23.9 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke