Meni Search

Na izmaku snaga

Špageti s pistacijama

Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Hrskava pileća krilca
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Riba u bijelom umaku
Rosti
Pureći hamburger
Zapečena ricotta
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Vegetina enchilada
Papreni tart s marelicama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Srneći file na salatu
Energetske kuglice s kurkumom
Dalmatinske polpete
Piletina s kozjim sirom
Lazanje u tavi
Piletina s nadjevom od ajvara
Senf s paprikama
Salata sa skutom
Kobasica u pivu i pecivu
Salata od liganja
Kotleti u pivskom umaku
Ražnjići od lososa
Svinjski file s povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Belgija - Salade Liégeoise
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Voćna juha od višanja
Sočni pureći ražnjići
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Slatki lungić
Juha od rikule i račića
Jakobove kapice s umakom
Švicarska juha sa sirom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Popečci od bulgura s umakom
Fiš paprikaš
Prežgana juha
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Palamida s čilijem i mangom
Krumpir u košuljici
Slasni burger sa slaninom i sirom
Grill pirjana piletina s roštilja
Caponata alla Podravka
Svinjska jetrica u umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Polupunjene paprike
Pohani zamotuljci
Piletina s pistacijama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Krem juha sa sjemenkama
Špinatova juha s feta sirom
Grdobina u pikantnoj šalši
Hladna juha od avokada
Cipar - Lungić na ciparski
Male teleće pitice
Pileća krilca s Coca-Colom
Piletina na tajlandski način
Rižoto na španjolski način
Vratina s roštilja
Grčka seljačka salata
Sočna pureća rolada
Prilog od prokulica
Omlet s paprikom i kukuruzom
Rajčica s kukuruzom
Mesna rolada u tijestu
Pašticada
Pirjani kunić
Crveno ljetno varivo
Sočna aromatična torta
Pohane paprike
Gulaš od gljiva
Pileći štapići u ketchupu
Tjestenina mediterana
Empanade s pestom
Rižoto s tunom
Tjestenina u finom umaku
Čarobni štapići
Riža s tunom
Salata od tune i krastavaca
Fileti lososa u finom umaku
Salata s mora
Pečena piletina s limunom
Grill vratina u sendviču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite špagete novim ukusnim umakom od pistacija, gorgonzole, vrhnja za kuhanje koji ovaj recept čine zaista posebnim. Recepata sa špagetima nikad dosta!

Sastojci

300 g Tjestenine Spaghetti Podravka
sol
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
60 g gorgonzole
300 ml vrhnja za kuhanje
1 žličica Vegete Natur
Crni papar mljeveni Podravka
90 g nasjeckanih pistacija
Za posluživanje:
40 g sira ribanca

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 2 Na zagrijano ulje stavite natrganu gorgonzolu, zagrijte i zalijte vrhnjem.
  • 3 Umak kuhajte na laganoj vatri, dodajte Vegetu Natur, papar i na kraju pistacije.
  • 4 U umak umiješajte kuhane špagete i lagano promiješajte.

Savjet

Žlicu nasjeckanih pistacija ostavite sa strane i njima pospite špagete prije posluživanja.

Posluživanje

Poslužite odmah toplo, posuto naribanim sirom i salatom po želji.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 324.29 41 41
Kalcij mg 311.9 31 31
Kalij mg 526.22 14 14
Pantotenska kiselina mg 0.79 11 11
Niacin mg 3.82 27 19
Vitamin D μg 14.87 7 7
Vitamin A μg 1009.97 25 20
Sol g 2.47 0 0
Bjelančevine g 16.73 - -
Vlakna g 3.81 - -
Ugljikohidrati g 17.49 - -
Masti g 36.04 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke