Meni Search

Ful nabrijana

Špageti s ribom

Grdobina s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Janjetina s medom od kadulje
Kuhano meso s umakom od hrena
Urbana pola
Miješani grill
Turske pizze
Lignje s manistrom u škartocu
Pizza s tunom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Salata od liganja
Mediteranski špageti
Pogača sa sardinom
Pohani tofu s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zabavni kineski ravioli
Delikatesna junetina na češki
Ramsteak u seksi umaku
Lagana sarma
Kobasica u pivu i pecivu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Umak od limete (Molho de limao)
Jabučni krumpirići s cimetom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teleći odresci u umaku od višanja
Proljetno meso i povrće iz woka
Pileći bataci s umakom od luka
Riba u bijelom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Viška pogača
Pečena piletina s limunom
Povrtni lonac
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Čarobna ljetna piletina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lungić u sendviču
Mini shepherd's pie
Hrskavi trokuti
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Proljetna janjetina
Rajčica s kukuruzom
Krem juha od tikvica
Zlatna piletina
Račići na posteljici od povrća
Martinjska guska s hajdinom kašom
Manastirski đuveč
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kaštelanski makaruni
Meksička party salata
Mini lazanje
Mesne okruglice na ražnjiću
Fileti lososa u finom umaku
Odresci od morskog psa
Bugarska pita od krumpira
Fina pikantna piletina
Popečci od tikvica
Hrskava pileća krilca
Sočni pureći ražnjići
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina sa šafranom
Blagdanska rolada
Lungić s povrćem
Mesne okruglice
Prežgana juha
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ossobuco
Mirisna pečenka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignje s povrćem i smokvama
Lazanje s lignjama
Kroketi od piletine
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ražnjići od lososa
Piletina na kijevski način
Pirjani kunić
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Rolice od blitve
Vege odresci s marinadom
Aromatizirani kruh
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Belgija - Salade Liégeoise
Janjetina na padelu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mediteranski kruščić s lovorom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Salata s mora
Marinirana piletina s roštilja
Grill vratina u sendviču
Voćna juha od višanja
Sočna pureća rolada
Svinjski file s povrćem
Ljetni ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina Kiev
Grill pirjana piletina s roštilja
Fini gulaš od gljiva
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grickalica slanutak iz pećnice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Meso s repom
Brusketa s avokadom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočna rebarca
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Irska janjetina
Piletina laganini
Roštilj s umakom Romesco
Sendvič s avokadom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Nadjevene lignje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lignje na šumskom rižotu
Grill povrće na salatu
Fish&Chips u tortilji
Povrtni ražnjići
Okruglice u umaku od rajčice
Kunić na bijelo
Brancinovo oko
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci u umaku s češnjakom
Šampinjoni u palačinki
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Hlebinska i pretepena juha
Grdobina u pikantnoj šalši
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Za postizanje boljeg okusa i mirisa, marinirajte filete oslića u mješavini maslinovog ulja, limunove korice i Vegete. Tako će se okusi bolje prožeti, a uz dodatak češnjaka, vina i vrhnja, bit će nadopuna kuhanim špagetima.

Sastojci

500 g fileta oslića
2 žličice Vegete
3 žlice maslinova ulja
½ žličice naribane limunove korice
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
50-100 ml bijelog vina
250 ml vrhnja za kuhanje
250 g Tjestenine Spaghetti Podravka
½ žličice soli
Za posipavanje:
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica naribanog parmezana

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 Filete oslića dobro posušite pomoću upijajućeg papira.
  • 2 Narežite ih na veće kocke, pospite Vegetom, prelijte maslinovim uljem i pospite naribanom limunovom koricom. Ostavite stajati oko 10 minuta.
  • 3 Pripremljene filete kratko popecite u tavi na zagrijanom ulju.
  • 4 Dodajte protisnuti češnjak, vino i kuhajte dok vino ne ispari.
  • 5 Prelijte ih vrhnjem, dodajte špagete koje ste prethodno skuhali u slanoj vodi i sve dobro izmiješajte.

Savjet

Tako pripremljena marinada može se upotrijebiti pri premazivanju ribljih i mesnih jela na roštilju, npr. fileta tune ili bilo koje druge ribe s roštilja. Još je bolje ako za premazivanje marinadom, umjesto kista, upotrijebite stručak svježega začinskog bilja.

Posluživanje

Pospite peršinom, parmezanom i odmah poslužite.

Male tajne

Riba se marinira da bi bila što bolja, a osnovni će okus namirnica istaknuti upravo Vegeta koju smo dodali marinadi.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 498.55 62 62
Kalcij mg 148.71 15 15
Kalij mg 774.4 21 21
Niacin mg 12.61 90 63
Vitamin E mg 10.39 47 47
Vitamin D μg 65.99 33 33
Vitamin A μg 391.41 10 8
Sol g 2.19 0 0
Bjelančevine g 34.49 - -
Vlakna g 8.01 - -
Ugljikohidrati g 50.87 - -
Masti g 30.09 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke