Meni Search

Ful nabrijana

Špageti s ribom

Grill vratina u sendviču
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Meso s repom
Sendvič s avokadom
Mediteranski kruščić s lovorom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mini lazanje
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Piletina laganini
Pogača sa sardinom
Fini gulaš od gljiva
Proljetna janjetina
Pizza s tunom
Rezanci s krušnim mrvicama
Povrtni ražnjići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Vege odresci s marinadom
Kuhano meso s umakom od hrena
Rajčica s kukuruzom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignje s manistrom u škartocu
Pirjani kunić
Salata s mora
Popečci od tikvica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Hrskava pileća krilca
Viška pogača
Meksička party salata
Lungić u sendviču
Ražnjići od lososa
Piletina sa šafranom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci od morskog psa
Ramsteak u seksi umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Delikatesna junetina na češki
Sočni pureći ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Račići na posteljici od povrća
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći odresci u umaku od višanja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Bugarska pita od krumpira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina na padelu
Lignje na šumskom rižotu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mini shepherd's pie
Riba u bijelom umaku
Salata od liganja
Okruglice u umaku od rajčice
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice na ražnjiću
Pohani tofu s povrćem
Pečena piletina s limunom
Grill pirjana piletina s roštilja
Zlatna piletina
Belgija - Salade Liégeoise
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mediteranski špageti
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Urbana pola
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski file s povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina s medom od kadulje
Piletina na kijevski način
Blagdanska rolada
Umak od limete (Molho de limao)
Brusketa s avokadom
Manastirski đuveč
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Proljetno meso i povrće iz woka
Lignje s povrćem i smokvama
Zabavni kineski ravioli
Marinirana piletina s roštilja
Krem juha od tikvica
Sočna pureća rolada
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Hlebinska i pretepena juha
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fina pikantna piletina
Kobasica u pivu i pecivu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lungić s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Šampinjoni u palačinki
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fileti lososa u finom umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grdobina s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Roštilj s umakom Romesco
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Fish&Chips u tortilji
Sočna rebarca
Mesne okruglice
Lagana sarma
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Tjestenina fuži s tartufima
Grdobina u pikantnoj šalši
Voćna juha od višanja
Teleći savici u umaku od grejpa
Miješani grill
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni ražnjići
Lazanje s lignjama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Nadjevene lignje
Kunić na bijelo
Rolice od blitve
Grill povrće na salatu
Irska janjetina
Grickalica slanutak iz pećnice
Ossobuco
Odresci u umaku s češnjakom
Kaštelanski makaruni
Povrtni lonac
Turske pizze
Aromatizirani kruh
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Uzbudljivi kolač od blitve
Mirisna pečenka
Piletina Kiev
Hrskavi trokuti
Brancinovo oko
Kroketi od piletine
Prežgana juha
Grill oslić u aromatičnoj korici
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Za postizanje boljeg okusa i mirisa, marinirajte filete oslića u mješavini maslinovog ulja, limunove korice i Vegete. Tako će se okusi bolje prožeti, a uz dodatak češnjaka, vina i vrhnja, bit će nadopuna kuhanim špagetima.

Sastojci

500 g fileta oslića
2 žličice Vegete
3 žlice maslinova ulja
½ žličice naribane limunove korice
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
50-100 ml bijelog vina
250 ml vrhnja za kuhanje
250 g Tjestenine Spaghetti Podravka
½ žličice soli
Za posipavanje:
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica naribanog parmezana

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 Filete oslića dobro posušite pomoću upijajućeg papira.
  • 2 Narežite ih na veće kocke, pospite Vegetom, prelijte maslinovim uljem i pospite naribanom limunovom koricom. Ostavite stajati oko 10 minuta.
  • 3 Pripremljene filete kratko popecite u tavi na zagrijanom ulju.
  • 4 Dodajte protisnuti češnjak, vino i kuhajte dok vino ne ispari.
  • 5 Prelijte ih vrhnjem, dodajte špagete koje ste prethodno skuhali u slanoj vodi i sve dobro izmiješajte.

Savjet

Tako pripremljena marinada može se upotrijebiti pri premazivanju ribljih i mesnih jela na roštilju, npr. fileta tune ili bilo koje druge ribe s roštilja. Još je bolje ako za premazivanje marinadom, umjesto kista, upotrijebite stručak svježega začinskog bilja.

Posluživanje

Pospite peršinom, parmezanom i odmah poslužite.

Male tajne

Riba se marinira da bi bila što bolja, a osnovni će okus namirnica istaknuti upravo Vegeta koju smo dodali marinadi.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 498.55 62 62
Kalcij mg 148.71 15 15
Kalij mg 774.4 21 21
Niacin mg 12.61 90 63
Vitamin E mg 10.39 47 47
Vitamin D μg 65.99 33 33
Vitamin A μg 391.41 10 8
Sol g 2.19 0 0
Bjelančevine g 34.49 - -
Vlakna g 8.01 - -
Ugljikohidrati g 50.87 - -
Masti g 30.09 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke