Meni Search

Ful nabrijana

Špageti s ribom

Blagdanska rolada
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fina pikantna piletina
Salata s mora
Mirisna pečenka
Rolice od blitve
Popečci od tikvica
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Jabučni krumpirići s cimetom
Proljetna janjetina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice na ražnjiću
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fish&Chips u tortilji
Viška pogača
Grdobina s povrćem
Kunić na bijelo
Mesne okruglice
Lignje s manistrom u škartocu
Teleći odresci u umaku od višanja
Aromatizirani kruh
Bugarska pita od krumpira
Zlatna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Prežgana juha
Grill pirjana piletina s roštilja
Sendvič s avokadom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Povrtni lonac
Delikatesna junetina na češki
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Fini gulaš od gljiva
Teleći savici u umaku od grejpa
Hrskavi trokuti
Kuhano meso s umakom od hrena
Ljetni ražnjići
Grickalica slanutak iz pećnice
Meso s repom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Brusketa s avokadom
Miješani grill
Salata od liganja
Pizza s tunom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kaštelanski makaruni
Svinjski file s povrćem
Pogača sa sardinom
Lignje na šumskom rižotu
Marinirana piletina s roštilja
Mediteranski špageti
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lazanje s lignjama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Odresci u umaku s češnjakom
Ossobuco
Pečena piletina s limunom
Čarobna ljetna piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Manastirski đuveč
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brancinovo oko
Lungić u sendviču
Irska janjetina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fileti lososa u finom umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mini shepherd's pie
Tjestenina fuži s tartufima
Uzbudljivi kolač od blitve
Turske pizze
Belgija - Salade Liégeoise
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hlebinska i pretepena juha
Sočna pureća rolada
Grdobina u pikantnoj šalši
Piletina na kijevski način
Piletina laganini
Kroketi od piletine
Umak od limete (Molho de limao)
Mini lazanje
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pohani tofu s povrćem
Grill vratina u sendviču
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vege odresci s marinadom
Hrskava pileća krilca
Piletina Kiev
Pileći bataci s umakom od luka
Grill povrće na salatu
Odresci od morskog psa
Lagana sarma
Riba u bijelom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Rajčica s kukuruzom
Šampinjoni u palačinki
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočni pureći ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Voćna juha od višanja
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mediteranski kruščić s lovorom
Okruglice u umaku od rajčice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ražnjići od lososa
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lignje s povrćem i smokvama
Janjetina s medom od kadulje
Rezanci s krušnim mrvicama
Nadjevene lignje
Sočna rebarca
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lungić s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Pirjani kunić
Urbana pola
Meksička party salata
Povrtni ražnjići
Janjetina na padelu
Račići na posteljici od povrća
Proljetno meso i povrće iz woka
Pizza sirni jastučići
Zabavni kineski ravioli
Krem juha od tikvica
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Za postizanje boljeg okusa i mirisa, marinirajte filete oslića u mješavini maslinovog ulja, limunove korice i Vegete. Tako će se okusi bolje prožeti, a uz dodatak češnjaka, vina i vrhnja, bit će nadopuna kuhanim špagetima.

Sastojci

500 g fileta oslića
2 žličice Vegete
3 žlice maslinova ulja
½ žličice naribane limunove korice
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
50-100 ml bijelog vina
250 ml vrhnja za kuhanje
250 g Tjestenine Spaghetti Podravka
½ žličice soli
Za posipavanje:
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica naribanog parmezana

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 Filete oslića dobro posušite pomoću upijajućeg papira.
  • 2 Narežite ih na veće kocke, pospite Vegetom, prelijte maslinovim uljem i pospite naribanom limunovom koricom. Ostavite stajati oko 10 minuta.
  • 3 Pripremljene filete kratko popecite u tavi na zagrijanom ulju.
  • 4 Dodajte protisnuti češnjak, vino i kuhajte dok vino ne ispari.
  • 5 Prelijte ih vrhnjem, dodajte špagete koje ste prethodno skuhali u slanoj vodi i sve dobro izmiješajte.

Savjet

Tako pripremljena marinada može se upotrijebiti pri premazivanju ribljih i mesnih jela na roštilju, npr. fileta tune ili bilo koje druge ribe s roštilja. Još je bolje ako za premazivanje marinadom, umjesto kista, upotrijebite stručak svježega začinskog bilja.

Posluživanje

Pospite peršinom, parmezanom i odmah poslužite.

Male tajne

Riba se marinira da bi bila što bolja, a osnovni će okus namirnica istaknuti upravo Vegeta koju smo dodali marinadi.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 498.55 62 62
Kalcij mg 148.71 15 15
Kalij mg 774.4 21 21
Niacin mg 12.61 90 63
Vitamin E mg 10.39 47 47
Vitamin D μg 65.99 33 33
Vitamin A μg 391.41 10 8
Sol g 2.19 0 0
Bjelančevine g 34.49 - -
Vlakna g 8.01 - -
Ugljikohidrati g 50.87 - -
Masti g 30.09 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke