Meni Search

Ful nabrijana

Špageti s ribom

Sendvič s avokadom
Salata od liganja
Hrskava pileća krilca
Pogača sa sardinom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Viška pogača
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Nadjevene lignje
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
Proljetno meso i povrće iz woka
Bugarska pita od krumpira
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Meso s repom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Belgija - Salade Liégeoise
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lungić s povrćem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pirjani kunić
Lungić u sendviču
Mediteranski kruščić s lovorom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pečena piletina s limunom
Piletina laganini
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lagana sarma
Povrtni lonac
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje s povrćem i smokvama
Uzbudljivi kolač od blitve
Fini gulaš od gljiva
Salata s mora
Krem juha od tikvica
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pizza sirni jastučići
Rajčica s kukuruzom
Odresci od morskog psa
Popečci od tikvica
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Roštilj s umakom Romesco
Kunić na bijelo
Račići na posteljici od povrća
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ražnjići od lososa
Zabavni kineski ravioli
Rezanci s krušnim mrvicama
Fileti lososa u finom umaku
Hrskavi trokuti
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Lignje na šumskom rižotu
Fish&Chips u tortilji
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Sočna rebarca
Umak od limete (Molho de limao)
Sočna pureća rolada
Mirisna pečenka
Mini lazanje
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kuhano meso s umakom od hrena
Turske pizze
Grill oslić u aromatičnoj korici
Okruglice u umaku od rajčice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mediteranski špageti
Šampinjoni u palačinki
Rolice od blitve
Pizza s tunom
Teleći savici u umaku od grejpa
Tjestenina fuži s tartufima
Mini shepherd's pie
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Povrtni ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Prežgana juha
Janjetina na padelu
Aromatizirani kruh
Lignje s manistrom u škartocu
Odresci u umaku s češnjakom
Ramsteak u seksi umaku
Brancinovo oko
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kobasica u pivu i pecivu
Ljetni ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Vege odresci s marinadom
Proljetna janjetina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pohani tofu s povrćem
Zlatna piletina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Jabučni krumpirići s cimetom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Fina pikantna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Urbana pola
Hlebinska i pretepena juha
Mesne okruglice na ražnjiću
Lazanje s lignjama
Piletina na kijevski način
Grill pirjana piletina s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grdobina s povrćem
Kaštelanski makaruni
Irska janjetina
Piletina sa šafranom
Kroketi od piletine
Blagdanska rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ossobuco
Brusketa s avokadom
Voćna juha od višanja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill vratina u sendviču
Piletina Kiev
Riba u bijelom umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočni pureći ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Manastirski đuveč
Miješani grill
Marinirana piletina s roštilja
Grill povrće na salatu
Čarobna ljetna piletina
Svinjski file s povrćem
Meksička party salata
Nadjeveni kaneloni u umaku
Delikatesna junetina na češki
Grdobina u pikantnoj šalši
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Za postizanje boljeg okusa i mirisa, marinirajte filete oslića u mješavini maslinovog ulja, limunove korice i Vegete. Tako će se okusi bolje prožeti, a uz dodatak češnjaka, vina i vrhnja, bit će nadopuna kuhanim špagetima.

Sastojci

500 g fileta oslića
2 žličice Vegete
3 žlice maslinova ulja
½ žličice naribane limunove korice
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
50-100 ml bijelog vina
250 ml vrhnja za kuhanje
250 g Tjestenine Spaghetti Podravka
½ žličice soli
Za posipavanje:
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica naribanog parmezana

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 Filete oslića dobro posušite pomoću upijajućeg papira.
  • 2 Narežite ih na veće kocke, pospite Vegetom, prelijte maslinovim uljem i pospite naribanom limunovom koricom. Ostavite stajati oko 10 minuta.
  • 3 Pripremljene filete kratko popecite u tavi na zagrijanom ulju.
  • 4 Dodajte protisnuti češnjak, vino i kuhajte dok vino ne ispari.
  • 5 Prelijte ih vrhnjem, dodajte špagete koje ste prethodno skuhali u slanoj vodi i sve dobro izmiješajte.

Savjet

Tako pripremljena marinada može se upotrijebiti pri premazivanju ribljih i mesnih jela na roštilju, npr. fileta tune ili bilo koje druge ribe s roštilja. Još je bolje ako za premazivanje marinadom, umjesto kista, upotrijebite stručak svježega začinskog bilja.

Posluživanje

Pospite peršinom, parmezanom i odmah poslužite.

Male tajne

Riba se marinira da bi bila što bolja, a osnovni će okus namirnica istaknuti upravo Vegeta koju smo dodali marinadi.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 498.55 62 62
Kalcij mg 148.71 15 15
Kalij mg 774.4 21 21
Niacin mg 12.61 90 63
Vitamin E mg 10.39 47 47
Vitamin D μg 65.99 33 33
Vitamin A μg 391.41 10 8
Sol g 2.19 0 0
Bjelančevine g 34.49 - -
Vlakna g 8.01 - -
Ugljikohidrati g 50.87 - -
Masti g 30.09 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke