Meni Search

Superman

Srneći file na salatu

Pileća prsa iz pećnice
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Salata s mljevenim mesom
Kunić na bijelo
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskava pileća krilca
Brownie s kajenskim paprom
Ramstek s povrćem
BBQ cheeseburger
Kokošja juha s požirakima
Piletina s mascarponeom
Nadjevene lignje
Mladi krumpir s ajvarom
Ljetni ražnjići
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina s nadjevom od ajvara
Janjetina na padelu
Teleći savici u umaku od grejpa
Kuglice od riže i svježeg sira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Skandinavske rolice s cimetom
Slatka patka
Odresci s umakom od kupina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Dječje lazanje
Pileći gulaš
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočna pureća rolada
Pita s muškatnom bundevom i makom
Meksička party salata
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani zamotuljci
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pašticada s njokima
Kaštelanski makaruni
Špageti mediteraneo
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s kozjim sirom
Tjestenina u finom umaku
Rebarca s graškom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Macho hamburger
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rebarca s grilla
Ramstek i salata s roštilja
Janjetina s medom od kadulje
Roštilj s umakom Romesco
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brusketa s avokadom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Manastirski đuveč
Goveđa rebarca sa zeljem
Dip od južnog voća
Pohani tofu s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Tuna burger
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Bruskete s povrćem
Brancinovo oko
Jabučni krumpirići s cimetom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fish&Chips u tortilji
Teriyaki piletina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Obojeni hamburger
Kroketi od piletine
Finska - Juha s lososom
Piletina u pivu
Koprivnički odojak
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mesne okruglice na ražnjiću
Tjestenina fuži s tartufima
Pizza sirni jastučići
Zlatna piletina
Popečci od cvjetače
Ramsteak u seksi umaku
Rižoto s dagnjama
Hrskavi trokuti
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file s grila
Kruh od cvjetače s kurkumom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina sa šafranom
Ljetni lungić
Blagdanska rolada
Mini lazanje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pureća rolada s mlincima
Riba u škartocu
Špageti na kineski način
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski gulaš
Mirisna pureća rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bruskete od cvjetače
Sočni pureći ražnjići
Piletina Kiev
Rižoto s tri vrste gljiva
Lignje na šumskom rižotu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskavo pečeno pile
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lazanje u tavi
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Vratina sa sezonskim povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Proljetna janjetina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Srnetinu pripremljenu s preljevom od limunova soka, senfa i posebno odabranih začina poslužite uz špinat i zlatni delišes i uživajte uz omiljenu salatu.

Sastojci

500 g srnećeg filea (300 g)
1 žlica Vegete Grill Classic
40 ml maslinovog ulja
300 g svježeg lista mladog špinata
250 g jabuke zlatni delišes
Za preljev:
2 žlice svježeg limunovog soka
1 žličica Senfa estragon Podravka
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
¼ žličice Chilija Podravka
½ žličice sušenog Timijana Podravka
½ žličice sušenog Bosiljka Podravka
sol
Papar crni mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur Grill Classic

Vegeta Natur Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Srneće filee očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Pospite ih 1 žlicom Vegete Grill Classic, prelijte maslinovim uljem i pustite da odstoje 30-ak minuta.
  • 3 Ovako pripremljene filee stavite na dobro zagrijanu grill tavu i popržite ih sa svih strana dok ne dobiju lijepu boju. Izvadite ih sa strane i ostavite na toplom.
  • 4 Limunov sok, senf, timijan, bosiljak, chili, maslinovo ulje, te malo soli i papra zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 U posudu stavite dobro očišćeni i oprani špinat, dodajte jabuke narezane na tanke ploške, pečene filee narezane na manje komade, prelijte pripremljenim umakom i dobro izmiješajte.

Savjet

Srneći file možete zamijeniti junetinom. Meso divljači, pa tako i srneće meso svojstvenog je mirisa, stoga ga je poželjno marinirati. Osim što će marinada omekšati meso, intenzivan miris djelomično će se izgubiti nakon mariniranja.

 

Srnetina sadrži sve vitamine u optimalnim količinama, a odlikuje se relativno povoljnim sadržajem željeza (3,0 mg/100 g). Posna srnetina sadrži: proteina 21%, masti 4%, a energetska je vrijednost 120 kcal/100 g.

Posluživanje

Odmah poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke