Meni Search

Superman

Srneći file na salatu

Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Janjetina na padelu
Kunić na bijelo
Pizza sirni jastučići
Teleći savici u umaku od grejpa
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskavi trokuti
Finska - Juha s lososom
Piletina u pivu
Goveđa rebarca sa zeljem
Špageti na kineski način
Proljetna janjetina
Rebarca s grilla
Obojeni hamburger
Pileća prsa iz pećnice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tjestenina fuži s tartufima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileći bataci s umakom od luka
Pureća rolada s mlincima
Pileći gulaš
Dječje lazanje
Špageti mediteraneo
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Odresci s umakom od kupina
Tuna burger
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskavo pečeno pile
Popečci od cvjetače
Skandinavske rolice s cimetom
Pašticada s njokima
Tjestenina u finom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Jabučni krumpirići s cimetom
Kaštelanski makaruni
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Svinjski file s povrćem
Piletina s mascarponeom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Koprivnički odojak
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrskava pileća krilca
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina s kozjim sirom
Kuglice od riže i svježeg sira
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pohani zamotuljci
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Slatka patka
Ljetni lungić
Piletina s nadjevom od ajvara
Pileća prsa punjena čvarcima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina Kiev
Mirisna pureća rolada
Brownie s kajenskim paprom
Vratina sa sezonskim povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bruskete s povrćem
Zlatna piletina
Meksička party salata
Kroketi od piletine
Lazanje u tavi
Rižoto s tri vrste gljiva
Brancinovo oko
Manastirski đuveč
Piletina sa šafranom
Macho hamburger
Ljetni ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Dip od južnog voća
Pohani tofu s povrćem
Ramstek i salata s roštilja
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rezanci s krušnim mrvicama
Mini lazanje
Sočni pureći ražnjići
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Teriyaki piletina
Rižoto s dagnjama
Rebarca s graškom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Bugarska pita od krumpira
Nadjevene lignje
Bruskete od cvjetače
Pita s muškatnom bundevom i makom
BBQ cheeseburger
Salata s mljevenim mesom
Fish&Chips u tortilji
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teleći odresci u umaku od višanja
Riba u škartocu
Ramsteak u seksi umaku
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek s povrćem
Kokošja juha s požirakima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Svinjski file s grila
Mladi krumpir s ajvarom
Brusketa s avokadom
Roštilj s umakom Romesco
Blagdanska rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski gulaš
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill vratina u sendviču
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina u aromatičnom omotaču
Sočna pureća rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignje na šumskom rižotu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Srnetinu pripremljenu s preljevom od limunova soka, senfa i posebno odabranih začina poslužite uz špinat i zlatni delišes i uživajte uz omiljenu salatu.

Sastojci

500 g srnećeg filea (300 g)
1 žlica Vegete Grill Classic
40 ml maslinovog ulja
300 g svježeg lista mladog špinata
250 g jabuke zlatni delišes
Za preljev:
2 žlice svježeg limunovog soka
1 žličica Senfa estragon Podravka
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
¼ žličice Chilija Podravka
½ žličice sušenog Timijana Podravka
½ žličice sušenog Bosiljka Podravka
sol
Papar crni mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur Grill Classic

Vegeta Natur Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Srneće filee očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Pospite ih 1 žlicom Vegete Grill Classic, prelijte maslinovim uljem i pustite da odstoje 30-ak minuta.
  • 3 Ovako pripremljene filee stavite na dobro zagrijanu grill tavu i popržite ih sa svih strana dok ne dobiju lijepu boju. Izvadite ih sa strane i ostavite na toplom.
  • 4 Limunov sok, senf, timijan, bosiljak, chili, maslinovo ulje, te malo soli i papra zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 U posudu stavite dobro očišćeni i oprani špinat, dodajte jabuke narezane na tanke ploške, pečene filee narezane na manje komade, prelijte pripremljenim umakom i dobro izmiješajte.

Savjet

Srneći file možete zamijeniti junetinom. Meso divljači, pa tako i srneće meso svojstvenog je mirisa, stoga ga je poželjno marinirati. Osim što će marinada omekšati meso, intenzivan miris djelomično će se izgubiti nakon mariniranja.

 

Srnetina sadrži sve vitamine u optimalnim količinama, a odlikuje se relativno povoljnim sadržajem željeza (3,0 mg/100 g). Posna srnetina sadrži: proteina 21%, masti 4%, a energetska je vrijednost 120 kcal/100 g.

Posluživanje

Odmah poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke