Meni Search

Superman

Srneći file na salatu

Svinjski gulaš
Grill vratina u sendviču
Janjetina s medom od kadulje
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kunić na bijelo
Brancinovo oko
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tjestenina fuži s tartufima
Pileći bataci s umakom od luka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočni pureći ražnjići
Salata s mljevenim mesom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pohani tofu s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
BBQ cheeseburger
Jabučni krumpirići s cimetom
Špageti na kineski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileći gulaš
Pureća rolada s mlincima
Lungić s toplom salatom od šparoga
BBQ svinjska rebarca u foliji
Proljetna janjetina
Bruskete s povrćem
Sočna pureća rolada
Hrskavi trokuti
Rižoto s dagnjama
Obojeni hamburger
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina sa šafranom
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tuna burger
Piletina s mascarponeom
Rebarca s graškom
Kroketi od piletine
Blagdanska rolada
Ljetni lungić
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kruh od cvjetače s kurkumom
Nadjevene lignje
Janjetina na padelu
Špageti mediteraneo
Mladi krumpir s ajvarom
Ramstek i salata s roštilja
Odresci s umakom od kupina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Meksička party salata
Pizza sirni jastučići
Kokošja juha s požirakima
Ljetni ražnjići
Velika Britanija - Pastirska pita
Riba u škartocu
Hrskavo pečeno pile
Ramstek s povrćem
Popečci od cvjetače
Brusketa s avokadom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teriyaki piletina
Skandinavske rolice s cimetom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Dip od južnog voća
Piletina Kiev
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Zlatna piletina
Manastirski đuveč
Pileća prsa iz pećnice
Kaštelanski makaruni
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mirisna pureća rolada
Finska - Juha s lososom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slatka patka
Tjestenina u finom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Koprivnički odojak
Hrskava pileća krilca
Orada s krumpirom i mladim lukom
Dječje lazanje
Rebarca s grilla
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramsteak u seksi umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s nadjevom od ajvara
Svinjski file s grila
Bruskete od cvjetače
Teleći odresci u umaku od višanja
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Rižoto s tri vrste gljiva
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Vratina sa sezonskim povrćem
Fish&Chips u tortilji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s kozjim sirom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pašticada s njokima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lazanje u tavi
Goveđa rebarca sa zeljem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina u pivu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bugarska pita od krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Macho hamburger
Pohani zamotuljci
Mini lazanje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Srnetinu pripremljenu s preljevom od limunova soka, senfa i posebno odabranih začina poslužite uz špinat i zlatni delišes i uživajte uz omiljenu salatu.

Sastojci

500 g srnećeg filea (300 g)
1 žlica Vegete Grill Classic
40 ml maslinovog ulja
300 g svježeg lista mladog špinata
250 g jabuke zlatni delišes
Za preljev:
2 žlice svježeg limunovog soka
1 žličica Senfa estragon Podravka
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
¼ žličice Chilija Podravka
½ žličice sušenog Timijana Podravka
½ žličice sušenog Bosiljka Podravka
sol
Papar crni mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur Grill Classic

Vegeta Natur Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Srneće filee očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Pospite ih 1 žlicom Vegete Grill Classic, prelijte maslinovim uljem i pustite da odstoje 30-ak minuta.
  • 3 Ovako pripremljene filee stavite na dobro zagrijanu grill tavu i popržite ih sa svih strana dok ne dobiju lijepu boju. Izvadite ih sa strane i ostavite na toplom.
  • 4 Limunov sok, senf, timijan, bosiljak, chili, maslinovo ulje, te malo soli i papra zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 U posudu stavite dobro očišćeni i oprani špinat, dodajte jabuke narezane na tanke ploške, pečene filee narezane na manje komade, prelijte pripremljenim umakom i dobro izmiješajte.

Savjet

Srneći file možete zamijeniti junetinom. Meso divljači, pa tako i srneće meso svojstvenog je mirisa, stoga ga je poželjno marinirati. Osim što će marinada omekšati meso, intenzivan miris djelomično će se izgubiti nakon mariniranja.

 

Srnetina sadrži sve vitamine u optimalnim količinama, a odlikuje se relativno povoljnim sadržajem željeza (3,0 mg/100 g). Posna srnetina sadrži: proteina 21%, masti 4%, a energetska je vrijednost 120 kcal/100 g.

Posluživanje

Odmah poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke