Meni Search

Superman

Srneći file na salatu

Proljetna janjetina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Sočni pureći ražnjići
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileći bataci s umakom od luka
Pohani tofu s povrćem
Rebarca s grilla
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rižoto s tri vrste gljiva
Tjestenina u finom umaku
Pureća rolada s mlincima
Lignje na šumskom rižotu
Kuglice od riže i svježeg sira
Mesne okruglice na ražnjiću
Meksička party salata
Rebarca s graškom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pileći gulaš
Ramstek s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina u pivu
Blagdanska rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski file s grila
Grill vratina u sendviču
Kaštelanski makaruni
Kruh od cvjetače s kurkumom
Slatka patka
Fish&Chips u tortilji
Bruskete od cvjetače
Lazanje u tavi
Piletina Kiev
Pizza sirni jastučići
Lungić s toplom salatom od šparoga
Finska - Juha s lososom
Bugarska pita od krumpira
Rižoto s dagnjama
Manastirski đuveč
Pita s muškatnom bundevom i makom
Janjetina na padelu
Hrskava pileća krilca
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teriyaki piletina
Velika Britanija - Pastirska pita
Popečci od cvjetače
Nadjeveni kaneloni u umaku
Dječje lazanje
Kokošja juha s požirakima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina u aromatičnom omotaču
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Roštilj s umakom Romesco
Zlatna piletina
Macho hamburger
Piletina s nadjevom od ajvara
Ljetni ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći savici u umaku od grejpa
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Špageti mediteraneo
Špageti na kineski način
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Svinjski file s povrćem
Piletina sa šafranom
Nadjevene lignje
Kunić na bijelo
Riba u škartocu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina s mascarponeom
Dip od južnog voća
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brusketa s avokadom
Goveđa rebarca sa zeljem
Ljetni lungić
Piletina s kozjim sirom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pohani zamotuljci
BBQ cheeseburger
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci s umakom od kupina
Tuna burger
Bruskete s povrćem
Mini lazanje
Obojeni hamburger
Svinjski gulaš
Rezanci s krušnim mrvicama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Jabučni krumpirići s cimetom
Brownie s kajenskim paprom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata s mljevenim mesom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Vratina sa sezonskim povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Pileća prsa iz pećnice
Sočna pureća rolada
Ramsteak u seksi umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kroketi od piletine
Pašticada s njokima
Mirisna pureća rolada
Brancinovo oko
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskavi trokuti
Hrskavo pečeno pile
Koprivnički odojak
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramstek i salata s roštilja
Teleći odresci u umaku od višanja
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Pileća prsa punjena čvarcima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Srnetinu pripremljenu s preljevom od limunova soka, senfa i posebno odabranih začina poslužite uz špinat i zlatni delišes i uživajte uz omiljenu salatu.

Sastojci

500 g srnećeg filea (300 g)
1 žlica Vegete Grill Classic
40 ml maslinovog ulja
300 g svježeg lista mladog špinata
250 g jabuke zlatni delišes
Za preljev:
2 žlice svježeg limunovog soka
1 žličica Senfa estragon Podravka
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
¼ žličice Chilija Podravka
½ žličice sušenog Timijana Podravka
½ žličice sušenog Bosiljka Podravka
sol
Papar crni mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur Grill Classic

Vegeta Natur Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Srneće filee očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Pospite ih 1 žlicom Vegete Grill Classic, prelijte maslinovim uljem i pustite da odstoje 30-ak minuta.
  • 3 Ovako pripremljene filee stavite na dobro zagrijanu grill tavu i popržite ih sa svih strana dok ne dobiju lijepu boju. Izvadite ih sa strane i ostavite na toplom.
  • 4 Limunov sok, senf, timijan, bosiljak, chili, maslinovo ulje, te malo soli i papra zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 U posudu stavite dobro očišćeni i oprani špinat, dodajte jabuke narezane na tanke ploške, pečene filee narezane na manje komade, prelijte pripremljenim umakom i dobro izmiješajte.

Savjet

Srneći file možete zamijeniti junetinom. Meso divljači, pa tako i srneće meso svojstvenog je mirisa, stoga ga je poželjno marinirati. Osim što će marinada omekšati meso, intenzivan miris djelomično će se izgubiti nakon mariniranja.

 

Srnetina sadrži sve vitamine u optimalnim količinama, a odlikuje se relativno povoljnim sadržajem željeza (3,0 mg/100 g). Posna srnetina sadrži: proteina 21%, masti 4%, a energetska je vrijednost 120 kcal/100 g.

Posluživanje

Odmah poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke