Meni Search

Superwoman

Srneći file na salatu

Špageti na kineski način
Piletina s kozjim sirom
Manastirski đuveč
Svinjski file s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileća prsa punjena čvarcima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pizza sirni jastučići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mini shepherd's pie
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Goveđa rebarca sa zeljem
Pohani tofu s povrćem
Rižoto s dagnjama
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Brusketa s avokadom
BBQ cheeseburger
Mini lazanje
Piletina Kiev
Šampinjoni u palačinki
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rižoto s tri vrste gljiva
Ramsteak u seksi umaku
Špageti mediteraneo
Brudet
Odresci s umakom od kupina
Piletina sa šafranom
Kuglice od riže i svježeg sira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Janjetina na padelu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Gulaš od oslića i povrća
Kroketi od piletine
Ljetni lungić
Svinjski file s grila
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brownie s kajenskim paprom
Teleći savici u umaku od grejpa
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lazanje u tavi
Mladi krumpir s ajvarom
Slatka patka
Velika Britanija - Pastirska pita
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Marinirane srdele
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina u aromatičnom omotaču
Hrskavi trokuti
Pita s muškatnom bundevom i makom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Dječje lazanje
Rižini ravioli s mozzarellom
Bakalar s krumpirom
Riblji ražnjići
Meksička party salata
Fish&Chips u tortilji
Bugarska pita od krumpira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teriyaki piletina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pileći bataci s umakom od luka
Bruskete s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bruskete od cvjetače
Skandinavske rolice s cimetom
Popečci od cvjetače
Lignje na šumskom rižotu
Sočna pureća rolada
Tuna burger
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rebarca s grilla
Cous-cous s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Zlatna piletina
Pašticada voli penne a ti mene
Bouillabaisse
Piletina u pivu
Grill vratina u sendviču
Ljetni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Obojeni hamburger
Hrskavo pečeno pile
Lignji po gosposki
Roštilj s umakom Romesco
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Riba u škartocu
Pogača sa sardinom
Ramstek s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Dip od južnog voća
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski gulaš
Rebarca s graškom
Blagdanska rolada
Proljetna janjetina
Brancinovo oko
Rezanci s krušnim mrvicama
Energetske kuglice s kurkumom
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina s medom od kadulje
Male teleće pitice
Pohani zamotuljci
Pileći gulaš
Pureća rolada s mlincima
Punjena teleća prsa
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina s mascarponeom
Kunić na bijelo
Finska - Juha s lososom
Kaštelanski makaruni
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mirisna pureća rolada
Salata s mljevenim mesom
Hrskava pileća krilca
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Srnetinu pripremljenu s preljevom od limunova soka, senfa i posebno odabranih začina poslužite uz špinat i zlatni delišes i uživajte uz omiljenu salatu.

Sastojci

500 g srnećeg filea (300 g)
1 žlica Vegete Grill Classic
40 ml maslinovog ulja
300 g svježeg lista mladog špinata
250 g jabuke zlatni delišes
Za preljev:
2 žlice svježeg limunovog soka
1 žličica Senfa estragon Podravka
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
¼ žličice Chilija Podravka
½ žličice sušenog Timijana Podravka
½ žličice sušenog Bosiljka Podravka
sol
Papar crni mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur Grill Classic

Vegeta Natur Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Srneće filee očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Pospite ih 1 žlicom Vegete Grill Classic, prelijte maslinovim uljem i pustite da odstoje 30-ak minuta.
  • 3 Ovako pripremljene filee stavite na dobro zagrijanu grill tavu i popržite ih sa svih strana dok ne dobiju lijepu boju. Izvadite ih sa strane i ostavite na toplom.
  • 4 Limunov sok, senf, timijan, bosiljak, chili, maslinovo ulje, te malo soli i papra zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 U posudu stavite dobro očišćeni i oprani špinat, dodajte jabuke narezane na tanke ploške, pečene filee narezane na manje komade, prelijte pripremljenim umakom i dobro izmiješajte.

Savjet

Srneći file možete zamijeniti junetinom. Meso divljači, pa tako i srneće meso svojstvenog je mirisa, stoga ga je poželjno marinirati. Osim što će marinada omekšati meso, intenzivan miris djelomično će se izgubiti nakon mariniranja.

 

Srnetina sadrži sve vitamine u optimalnim količinama, a odlikuje se relativno povoljnim sadržajem željeza (3,0 mg/100 g). Posna srnetina sadrži: proteina 21%, masti 4%, a energetska je vrijednost 120 kcal/100 g.

Posluživanje

Odmah poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke