Meni Search

Superwoman

Srneći file na salatu

Sočni pureći ražnjići
Pileći gulaš
Finska - Juha s lososom
Bruskete od cvjetače
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina sa šafranom
Dječje lazanje
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ cheeseburger
Bouillabaisse
Brownie s kajenskim paprom
Lignji po gosposki
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Blagdanska rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pita s muškatnom bundevom i makom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kruh od cvjetače s kurkumom
Grill vratina u sendviču
Goveđa rebarca sa zeljem
Teleći savici u umaku od grejpa
Velika Britanija - Pastirska pita
Hrskava pileća krilca
Rižoto s tri vrste gljiva
Brudet
Piletina u pivu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Dip od južnog voća
Pohani zamotuljci
Rebarca s graškom
Jabučni krumpirići s cimetom
Fish&Chips u tortilji
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tjestenina fuži s tartufima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Proljetna janjetina
Bruskete s povrćem
Teriyaki piletina
Kroketi od piletine
Energetske kuglice s kurkumom
Svinjski gulaš
Piletina s kozjim sirom
Pizza sirni jastučići
Pohani tofu s povrćem
Riblji ražnjići
Ramstek s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Skandinavske rolice s cimetom
Pureća rolada s mlincima
Zlatna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kunić na bijelo
Ljetni lungić
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Odresci s umakom od kupina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Salata s mljevenim mesom
Ramsteak u seksi umaku
Špageti na kineski način
Bakalar s krumpirom
Pašticada voli penne a ti mene
Marinirane srdele
Lazanje u tavi
Cous-cous s povrćem
Brusketa s avokadom
Kuglice od riže i svježeg sira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Špageti mediteraneo
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Orada s krumpirom i mladim lukom
Tuna burger
Male teleće pitice
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mladi krumpir s ajvarom
Roštilj s umakom Romesco
Piletina Kiev
Mesne okruglice na ražnjiću
Rebarca s grilla
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s mascarponeom
Ljetni ražnjići
Svinjski file s grila
Sočna pureća rolada
Kaštelanski makaruni
Obojeni hamburger
Janjetina s medom od kadulje
Gulaš od oslića i povrća
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskavo pečeno pile
Lungić s toplom salatom od šparoga
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mini lazanje
Brancinovo oko
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina u aromatičnom omotaču
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Slatka patka
Šampinjoni u palačinki
Pileća prsa punjena čvarcima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rižoto s dagnjama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina na padelu
Meksička party salata
Popečci od cvjetače
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teleći odresci u umaku od višanja
Punjena teleća prsa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Riba u škartocu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mirisna pureća rolada
Bugarska pita od krumpira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski file s povrćem
Hrskavi trokuti
Manastirski đuveč
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini shepherd's pie
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileći bataci s umakom od luka
Pogača sa sardinom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Srnetinu pripremljenu s preljevom od limunova soka, senfa i posebno odabranih začina poslužite uz špinat i zlatni delišes i uživajte uz omiljenu salatu.

Sastojci

500 g srnećeg filea (300 g)
1 žlica Vegete Grill Classic
40 ml maslinovog ulja
300 g svježeg lista mladog špinata
250 g jabuke zlatni delišes
Za preljev:
2 žlice svježeg limunovog soka
1 žličica Senfa estragon Podravka
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
¼ žličice Chilija Podravka
½ žličice sušenog Timijana Podravka
½ žličice sušenog Bosiljka Podravka
sol
Papar crni mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur Grill Classic

Vegeta Natur Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Srneće filee očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Pospite ih 1 žlicom Vegete Grill Classic, prelijte maslinovim uljem i pustite da odstoje 30-ak minuta.
  • 3 Ovako pripremljene filee stavite na dobro zagrijanu grill tavu i popržite ih sa svih strana dok ne dobiju lijepu boju. Izvadite ih sa strane i ostavite na toplom.
  • 4 Limunov sok, senf, timijan, bosiljak, chili, maslinovo ulje, te malo soli i papra zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 U posudu stavite dobro očišćeni i oprani špinat, dodajte jabuke narezane na tanke ploške, pečene filee narezane na manje komade, prelijte pripremljenim umakom i dobro izmiješajte.

Savjet

Srneći file možete zamijeniti junetinom. Meso divljači, pa tako i srneće meso svojstvenog je mirisa, stoga ga je poželjno marinirati. Osim što će marinada omekšati meso, intenzivan miris djelomično će se izgubiti nakon mariniranja.

 

Srnetina sadrži sve vitamine u optimalnim količinama, a odlikuje se relativno povoljnim sadržajem željeza (3,0 mg/100 g). Posna srnetina sadrži: proteina 21%, masti 4%, a energetska je vrijednost 120 kcal/100 g.

Posluživanje

Odmah poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke