Meni Search

Superwoman

Srneći file na salatu

Odresci u umaku s češnjakom
Špageti na kineski način
Manastirski đuveč
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Sočna pureća rolada
Salata s mljevenim mesom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Brusketa s avokadom
Piletina u aromatičnom omotaču
Roštilj s umakom Romesco
Ljetni lungić
Riblji ražnjići
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rižoto s tri vrste gljiva
Rebarca s graškom
Pohani zamotuljci
Kunić na bijelo
Proljetna janjetina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Skandinavske rolice s cimetom
Brancinovo oko
Piletina s kozjim sirom
Energetske kuglice s kurkumom
Bruskete s povrćem
Pizza sirni jastučići
Bakalar s krumpirom
Grill vratina u sendviču
Brownie s kajenskim paprom
Velika Britanija - Pastirska pita
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Finska - Juha s lososom
Dječje lazanje
Svinjski gulaš
Slatka patka
Pureća rolada s mlincima
Rižini ravioli s mozzarellom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina sa šafranom
Pileći bataci s umakom od luka
Tuna burger
Špageti mediteraneo
Brudet
Goveđa rebarca sa zeljem
Ramstek s povrćem
Kroketi od piletine
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rižoto s dagnjama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Riba u škartocu
Sočni pureći ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Meksička party salata
Pohani tofu s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Mladi krumpir s ajvarom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Cous-cous s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Janjetina na padelu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Marinirane srdele
Pašticada voli penne a ti mene
Ramsteak u seksi umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Punjena teleća prsa
Svinjski file s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zlatna piletina
Pogača sa sardinom
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s mascarponeom
Mini lazanje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci s umakom od kupina
Pileća prsa punjena čvarcima
Fish&Chips u tortilji
Lignje na šumskom rižotu
Male teleće pitice
Pileći gulaš
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina u pivu
Rebarca s grilla
Popečci od cvjetače
Dip od južnog voća
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mirisna pureća rolada
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mini shepherd's pie
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ cheeseburger
Svinjski file s grila
Rezanci s krušnim mrvicama
Janjetina s medom od kadulje
Šampinjoni u palačinki
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bruskete od cvjetače
Piletina Kiev
Kuglice od riže i svježeg sira
Bugarska pita od krumpira
Bouillabaisse
Hrskavo pečeno pile
Obojeni hamburger
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignji po gosposki
Gulaš od oslića i povrća
Hrskavi trokuti
Hrskava pileća krilca
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lazanje u tavi
Teriyaki piletina
Kaštelanski makaruni
Blagdanska rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Srnetinu pripremljenu s preljevom od limunova soka, senfa i posebno odabranih začina poslužite uz špinat i zlatni delišes i uživajte uz omiljenu salatu.

Sastojci

500 g srnećeg filea (300 g)
1 žlica Vegete Grill Classic
40 ml maslinovog ulja
300 g svježeg lista mladog špinata
250 g jabuke zlatni delišes
Za preljev:
2 žlice svježeg limunovog soka
1 žličica Senfa estragon Podravka
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
¼ žličice Chilija Podravka
½ žličice sušenog Timijana Podravka
½ žličice sušenog Bosiljka Podravka
sol
Papar crni mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur Grill Classic

Vegeta Natur Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Srneće filee očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Pospite ih 1 žlicom Vegete Grill Classic, prelijte maslinovim uljem i pustite da odstoje 30-ak minuta.
  • 3 Ovako pripremljene filee stavite na dobro zagrijanu grill tavu i popržite ih sa svih strana dok ne dobiju lijepu boju. Izvadite ih sa strane i ostavite na toplom.
  • 4 Limunov sok, senf, timijan, bosiljak, chili, maslinovo ulje, te malo soli i papra zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 U posudu stavite dobro očišćeni i oprani špinat, dodajte jabuke narezane na tanke ploške, pečene filee narezane na manje komade, prelijte pripremljenim umakom i dobro izmiješajte.

Savjet

Srneći file možete zamijeniti junetinom. Meso divljači, pa tako i srneće meso svojstvenog je mirisa, stoga ga je poželjno marinirati. Osim što će marinada omekšati meso, intenzivan miris djelomično će se izgubiti nakon mariniranja.

 

Srnetina sadrži sve vitamine u optimalnim količinama, a odlikuje se relativno povoljnim sadržajem željeza (3,0 mg/100 g). Posna srnetina sadrži: proteina 21%, masti 4%, a energetska je vrijednost 120 kcal/100 g.

Posluživanje

Odmah poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke