Meni Search

Superwoman

Srneći file na salatu

Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slatka patka
Pašticada voli penne a ti mene
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileća prsa punjena čvarcima
Popečci od cvjetače
Piletina u aromatičnom omotaču
Ljetni lungić
Hrskavo pečeno pile
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Tjestenina fuži s tartufima
Pohani tofu s povrćem
Janjetina na padelu
Meksička party salata
Rižoto s dagnjama
Šampinjoni u palačinki
BBQ cheeseburger
Kroketi od piletine
Dječje lazanje
Pogača sa sardinom
Brownie s kajenskim paprom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Punjena teleća prsa
Kunić na bijelo
Mini lazanje
Velika Britanija - Pastirska pita
Svinjski gulaš
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Energetske kuglice s kurkumom
Mladi krumpir s ajvarom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Gulaš od oslića i povrća
Fish&Chips u tortilji
Tuna burger
Špageti na kineski način
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Riblji ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Pureća rolada s mlincima
Bruskete s povrćem
Male teleće pitice
Riba u škartocu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lazanje u tavi
Sočni pureći ražnjići
Manastirski đuveč
Brusketa s avokadom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina u pivu
Zlatna piletina
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Cous-cous s povrćem
Mirisna pureća rolada
Piletina Kiev
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teleći savici u umaku od grejpa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Jabučni krumpirići s cimetom
Špageti mediteraneo
Rebarca s graškom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rižini ravioli s mozzarellom
Skandinavske rolice s cimetom
Pizza sirni jastučići
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski file s grila
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Finska - Juha s lososom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ljetni ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci u umaku s češnjakom
Lignje na šumskom rižotu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rebarca s grilla
Janjetina s medom od kadulje
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileći gulaš
Piletina sa šafranom
Salata s mljevenim mesom
Marinirane srdele
Piletina s kozjim sirom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Svinjski file s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rižoto s tri vrste gljiva
Hrskava pileća krilca
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill vratina u sendviču
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bakalar s krumpirom
Brudet
Hrskavi trokuti
Rezanci s krušnim mrvicama
Pohani zamotuljci
Odresci s umakom od kupina
Teriyaki piletina
Bruskete od cvjetače
Kuglice od riže i svježeg sira
Sočna pureća rolada
Dip od južnog voća
Blagdanska rolada
Bouillabaisse
Ramstek s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kaštelanski makaruni
Ramsteak u seksi umaku
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Brancinovo oko
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lignji po gosposki
Proljetna janjetina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mini shepherd's pie
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina s mascarponeom
Goveđa rebarca sa zeljem
Obojeni hamburger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Srnetinu pripremljenu s preljevom od limunova soka, senfa i posebno odabranih začina poslužite uz špinat i zlatni delišes i uživajte uz omiljenu salatu.

Sastojci

500 g srnećeg filea (300 g)
1 žlica Vegete Grill Classic
40 ml maslinovog ulja
300 g svježeg lista mladog špinata
250 g jabuke zlatni delišes
Za preljev:
2 žlice svježeg limunovog soka
1 žličica Senfa estragon Podravka
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
¼ žličice Chilija Podravka
½ žličice sušenog Timijana Podravka
½ žličice sušenog Bosiljka Podravka
sol
Papar crni mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur Grill Classic

Vegeta Natur Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Srneće filee očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Pospite ih 1 žlicom Vegete Grill Classic, prelijte maslinovim uljem i pustite da odstoje 30-ak minuta.
  • 3 Ovako pripremljene filee stavite na dobro zagrijanu grill tavu i popržite ih sa svih strana dok ne dobiju lijepu boju. Izvadite ih sa strane i ostavite na toplom.
  • 4 Limunov sok, senf, timijan, bosiljak, chili, maslinovo ulje, te malo soli i papra zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 U posudu stavite dobro očišćeni i oprani špinat, dodajte jabuke narezane na tanke ploške, pečene filee narezane na manje komade, prelijte pripremljenim umakom i dobro izmiješajte.

Savjet

Srneći file možete zamijeniti junetinom. Meso divljači, pa tako i srneće meso svojstvenog je mirisa, stoga ga je poželjno marinirati. Osim što će marinada omekšati meso, intenzivan miris djelomično će se izgubiti nakon mariniranja.

 

Srnetina sadrži sve vitamine u optimalnim količinama, a odlikuje se relativno povoljnim sadržajem željeza (3,0 mg/100 g). Posna srnetina sadrži: proteina 21%, masti 4%, a energetska je vrijednost 120 kcal/100 g.

Posluživanje

Odmah poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke