Meni Search

Superwoman

Srneći file na salatu

Grill vratina u sendviču
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Janjetina s medom od kadulje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bouillabaisse
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočni pureći ražnjići
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Punjena teleća prsa
Obojeni hamburger
Pileći bataci s umakom od luka
Rižoto s tri vrste gljiva
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bruskete od cvjetače
Ramsteak u seksi umaku
BBQ cheeseburger
Lignje na šumskom rižotu
Dječje lazanje
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Meksička party salata
Brusketa s avokadom
Brownie s kajenskim paprom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Finska - Juha s lososom
Riba u škartocu
Slatka patka
Popečci od cvjetače
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina sa šafranom
Pureća rolada s mlincima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brancinovo oko
Ljetni ražnjići
Manastirski đuveč
Piletina Kiev
Mini lazanje
Pizza sirni jastučići
Mladi krumpir s ajvarom
Šampinjoni u palačinki
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bakalar s krumpirom
Kaštelanski makaruni
Teriyaki piletina
Janjetina na padelu
Riblji ražnjići
Lungić s toplom salatom od šparoga
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bugarska pita od krumpira
Marinirane srdele
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rebarca s grilla
Goveđa rebarca sa zeljem
Pogača sa sardinom
Pileća prsa punjena čvarcima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Blagdanska rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskavi trokuti
Fish&Chips u tortilji
Pohani zamotuljci
Sočna pureća rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pašticada voli penne a ti mene
Bruskete s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Mini shepherd's pie
Male teleće pitice
Dip od južnog voća
Svinjski file s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pohani tofu s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Svinjski file s grila
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kunić na bijelo
Gulaš od oslića i povrća
Piletina u aromatičnom omotaču
Hrskavo pečeno pile
Ramstek s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci s umakom od kupina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Odresci u umaku s češnjakom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Skandinavske rolice s cimetom
Pileći gulaš
Brudet
Ljetni lungić
Teleći savici u umaku od grejpa
Salata s mljevenim mesom
Špageti mediteraneo
Lignji po gosposki
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Proljetna janjetina
Tuna burger
Hrskava pileća krilca
Rebarca s graškom
Rižini ravioli s mozzarellom
Rižoto s dagnjama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Velika Britanija - Pastirska pita
Kroketi od piletine
Piletina s mascarponeom
Jabučni krumpirići s cimetom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Zlatna piletina
Lazanje u tavi
Roštilj s umakom Romesco
Piletina s kozjim sirom
Špageti na kineski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski gulaš
Energetske kuglice s kurkumom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Tjestenina fuži s tartufima
Mirisna pureća rolada
Piletina u pivu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Cous-cous s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Srnetinu pripremljenu s preljevom od limunova soka, senfa i posebno odabranih začina poslužite uz špinat i zlatni delišes i uživajte uz omiljenu salatu.

Sastojci

500 g srnećeg filea (300 g)
1 žlica Vegete Grill Classic
40 ml maslinovog ulja
300 g svježeg lista mladog špinata
250 g jabuke zlatni delišes
Za preljev:
2 žlice svježeg limunovog soka
1 žličica Senfa estragon Podravka
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
¼ žličice Chilija Podravka
½ žličice sušenog Timijana Podravka
½ žličice sušenog Bosiljka Podravka
sol
Papar crni mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur Grill Classic

Vegeta Natur Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Srneće filee očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Pospite ih 1 žlicom Vegete Grill Classic, prelijte maslinovim uljem i pustite da odstoje 30-ak minuta.
  • 3 Ovako pripremljene filee stavite na dobro zagrijanu grill tavu i popržite ih sa svih strana dok ne dobiju lijepu boju. Izvadite ih sa strane i ostavite na toplom.
  • 4 Limunov sok, senf, timijan, bosiljak, chili, maslinovo ulje, te malo soli i papra zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 U posudu stavite dobro očišćeni i oprani špinat, dodajte jabuke narezane na tanke ploške, pečene filee narezane na manje komade, prelijte pripremljenim umakom i dobro izmiješajte.

Savjet

Srneći file možete zamijeniti junetinom. Meso divljači, pa tako i srneće meso svojstvenog je mirisa, stoga ga je poželjno marinirati. Osim što će marinada omekšati meso, intenzivan miris djelomično će se izgubiti nakon mariniranja.

 

Srnetina sadrži sve vitamine u optimalnim količinama, a odlikuje se relativno povoljnim sadržajem željeza (3,0 mg/100 g). Posna srnetina sadrži: proteina 21%, masti 4%, a energetska je vrijednost 120 kcal/100 g.

Posluživanje

Odmah poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke