Meni Search

Superwoman

Srneći file na salatu

Ljetni lungić
Bouillabaisse
Male teleće pitice
Svinjski file s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Špageti mediteraneo
Piletina u aromatičnom omotaču
Marinirane srdele
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Hrskava pileća krilca
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Roštilj s umakom Romesco
Blagdanska rolada
Pileći gulaš
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bruskete s povrćem
Slatka patka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje na šumskom rižotu
Riba u škartocu
Šampinjoni u palačinki
BBQ cheeseburger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rebarca s grilla
Svinjski file s grila
Svinjski gulaš
Kruh od cvjetače s kurkumom
Odresci u umaku s češnjakom
Pohani zamotuljci
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teriyaki piletina
Dip od južnog voća
Mini shepherd's pie
Energetske kuglice s kurkumom
Rižoto s tri vrste gljiva
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Goveđa rebarca sa zeljem
Špageti na kineski način
Kaštelanski makaruni
Pileći bataci s umakom od luka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fish&Chips u tortilji
Brownie s kajenskim paprom
Brusketa s avokadom
Hrskavi trokuti
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Dječje lazanje
Velika Britanija - Pastirska pita
Rebarca s graškom
Ramstek s povrćem
Proljetna janjetina
Bruskete od cvjetače
Piletina Kiev
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Sočni pureći ražnjići
Ljetni ražnjići
Finska - Juha s lososom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Zlatna piletina
Pašticada voli penne a ti mene
Popečci od cvjetače
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina na padelu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Salata s mljevenim mesom
Manastirski đuveč
Lungić s toplom salatom od šparoga
Tjestenina fuži s tartufima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rižoto s dagnjama
Riblji ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pogača sa sardinom
Odresci s umakom od kupina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kroketi od piletine
Pita s muškatnom bundevom i makom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Tuna burger
Hrskavo pečeno pile
Kunić na bijelo
Ramsteak u seksi umaku
Sočna pureća rolada
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileća prsa punjena čvarcima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brancinovo oko
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mirisna pureća rolada
Meksička party salata
Pizza sirni jastučići
Cous-cous s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Bakalar s krumpirom
Kuglice od riže i svježeg sira
Jabučni krumpirići s cimetom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Gulaš od oslića i povrća
Piletina u pivu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Grill vratina u sendviču
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pohani tofu s povrćem
Lignji po gosposki
Lazanje u tavi
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina s mascarponeom
Bugarska pita od krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Rezanci s krušnim mrvicama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Obojeni hamburger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s kozjim sirom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pureća rolada s mlincima
Skandinavske rolice s cimetom
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina s medom od kadulje
Brudet
Mini lazanje
Piletina sa šafranom
Punjena teleća prsa
Mladi krumpir s ajvarom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Srnetinu pripremljenu s preljevom od limunova soka, senfa i posebno odabranih začina poslužite uz špinat i zlatni delišes i uživajte uz omiljenu salatu.

Sastojci

500 g srnećeg filea (300 g)
1 žlica Vegete Grill Classic
40 ml maslinovog ulja
300 g svježeg lista mladog špinata
250 g jabuke zlatni delišes
Za preljev:
2 žlice svježeg limunovog soka
1 žličica Senfa estragon Podravka
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
¼ žličice Chilija Podravka
½ žličice sušenog Timijana Podravka
½ žličice sušenog Bosiljka Podravka
sol
Papar crni mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur Grill Classic

Vegeta Natur Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Srneće filee očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Pospite ih 1 žlicom Vegete Grill Classic, prelijte maslinovim uljem i pustite da odstoje 30-ak minuta.
  • 3 Ovako pripremljene filee stavite na dobro zagrijanu grill tavu i popržite ih sa svih strana dok ne dobiju lijepu boju. Izvadite ih sa strane i ostavite na toplom.
  • 4 Limunov sok, senf, timijan, bosiljak, chili, maslinovo ulje, te malo soli i papra zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 U posudu stavite dobro očišćeni i oprani špinat, dodajte jabuke narezane na tanke ploške, pečene filee narezane na manje komade, prelijte pripremljenim umakom i dobro izmiješajte.

Savjet

Srneći file možete zamijeniti junetinom. Meso divljači, pa tako i srneće meso svojstvenog je mirisa, stoga ga je poželjno marinirati. Osim što će marinada omekšati meso, intenzivan miris djelomično će se izgubiti nakon mariniranja.

 

Srnetina sadrži sve vitamine u optimalnim količinama, a odlikuje se relativno povoljnim sadržajem željeza (3,0 mg/100 g). Posna srnetina sadrži: proteina 21%, masti 4%, a energetska je vrijednost 120 kcal/100 g.

Posluživanje

Odmah poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke