Meni Search

Superwoman

Srneći file na salatu

Nadjeveni kaneloni u umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špageti na kineski način
Rižini ravioli s mozzarellom
Teriyaki piletina
Zlatna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Marinirane srdele
Brancinovo oko
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina s kozjim sirom
Piletina u pivu
Finska - Juha s lososom
Rebarca s grilla
Kroketi od piletine
Dječje lazanje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pileći gulaš
Popečci od cvjetače
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brownie s kajenskim paprom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pogača sa sardinom
Kaštelanski makaruni
Energetske kuglice s kurkumom
Skandinavske rolice s cimetom
Pureća rolada s mlincima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Manastirski đuveč
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskavi trokuti
Rižoto s tri vrste gljiva
Mladi krumpir s ajvarom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pohani tofu s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Pita s muškatnom bundevom i makom
Grill vratina u sendviču
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brudet
Pašticada voli penne a ti mene
Sočni pureći ražnjići
Hrskavo pečeno pile
Fish&Chips u tortilji
Mini lazanje
Svinjski gulaš
Gulaš od oslića i povrća
Bouillabaisse
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bugarska pita od krumpira
Piletina Kiev
Mirisna pureća rolada
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Tjestenina fuži s tartufima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pohani zamotuljci
Pileća prsa punjena čvarcima
Svinjski file s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Roštilj s umakom Romesco
Dip od južnog voća
Piletina u aromatičnom omotaču
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Riblji ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci u umaku s češnjakom
Cous-cous s povrćem
BBQ cheeseburger
Riba u škartocu
Lignje na šumskom rižotu
Lazanje u tavi
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pizza sirni jastučići
Janjetina s medom od kadulje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brusketa s avokadom
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna pureća rolada
Piletina sa šafranom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Špageti mediteraneo
Slatka patka
Šampinjoni u palačinki
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ljetni lungić
Bakalar s krumpirom
Janjetina na padelu
Ramstek s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kruh od cvjetače s kurkumom
Salata s mljevenim mesom
Hrskava pileća krilca
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci s umakom od kupina
Ljetni ražnjići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kunić na bijelo
Kuglice od riže i svježeg sira
Svinjski file s grila
Orada s krumpirom i mladim lukom
Lignji po gosposki
Obojeni hamburger
Mini shepherd's pie
Piletina s mascarponeom
Rebarca s graškom
Blagdanska rolada
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rižoto s dagnjama
Rezanci s krušnim mrvicama
Meksička party salata
Velika Britanija - Pastirska pita
Bruskete s povrćem
Punjena teleća prsa
Male teleće pitice
Proljetna janjetina
Mesne okruglice na ražnjiću
Tuna burger
Bruskete od cvjetače
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Srnetinu pripremljenu s preljevom od limunova soka, senfa i posebno odabranih začina poslužite uz špinat i zlatni delišes i uživajte uz omiljenu salatu.

Sastojci

500 g srnećeg filea (300 g)
1 žlica Vegete Grill Classic
40 ml maslinovog ulja
300 g svježeg lista mladog špinata
250 g jabuke zlatni delišes
Za preljev:
2 žlice svježeg limunovog soka
1 žličica Senfa estragon Podravka
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
¼ žličice Chilija Podravka
½ žličice sušenog Timijana Podravka
½ žličice sušenog Bosiljka Podravka
sol
Papar crni mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur Grill Classic

Vegeta Natur Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Srneće filee očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Pospite ih 1 žlicom Vegete Grill Classic, prelijte maslinovim uljem i pustite da odstoje 30-ak minuta.
  • 3 Ovako pripremljene filee stavite na dobro zagrijanu grill tavu i popržite ih sa svih strana dok ne dobiju lijepu boju. Izvadite ih sa strane i ostavite na toplom.
  • 4 Limunov sok, senf, timijan, bosiljak, chili, maslinovo ulje, te malo soli i papra zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 U posudu stavite dobro očišćeni i oprani špinat, dodajte jabuke narezane na tanke ploške, pečene filee narezane na manje komade, prelijte pripremljenim umakom i dobro izmiješajte.

Savjet

Srneći file možete zamijeniti junetinom. Meso divljači, pa tako i srneće meso svojstvenog je mirisa, stoga ga je poželjno marinirati. Osim što će marinada omekšati meso, intenzivan miris djelomično će se izgubiti nakon mariniranja.

 

Srnetina sadrži sve vitamine u optimalnim količinama, a odlikuje se relativno povoljnim sadržajem željeza (3,0 mg/100 g). Posna srnetina sadrži: proteina 21%, masti 4%, a energetska je vrijednost 120 kcal/100 g.

Posluživanje

Odmah poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke