Meni Search

Superwoman

Srneći file na salatu

Teleći odresci u umaku od višanja
Pileći gulaš
Meksička party salata
Rižoto s dagnjama
Dip od južnog voća
Piletina u pivu
BBQ cheeseburger
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kaštelanski makaruni
Brusketa s avokadom
Odresci s umakom od kupina
Bruskete s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Hrskava pileća krilca
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Riblji ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani tofu s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Lungić s toplom salatom od šparoga
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina na padelu
Pileća prsa punjena čvarcima
Goveđa rebarca sa zeljem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Roštilj s umakom Romesco
Bouillabaisse
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill vratina u sendviču
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slatka patka
Male teleće pitice
Svinjski file s povrćem
Obojeni hamburger
Orada s krumpirom i mladim lukom
Sočni pureći ražnjići
Energetske kuglice s kurkumom
Dječje lazanje
Rižini ravioli s mozzarellom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pohani zamotuljci
Marinirane srdele
Piletina u aromatičnom omotaču
Ljetni lungić
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski gulaš
Rižoto s tri vrste gljiva
Salata s mljevenim mesom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Punjena teleća prsa
Cous-cous s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Odresci u umaku s češnjakom
Špageti mediteraneo
Špageti na kineski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Popečci od cvjetače
Teriyaki piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Hrskavi trokuti
Lazanje u tavi
Mini lazanje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina s mascarponeom
Tjestenina fuži s tartufima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brownie s kajenskim paprom
Riba u škartocu
Lignji po gosposki
Sočna pureća rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kroketi od piletine
Ramsteak u seksi umaku
Bruskete od cvjetače
Proljetna janjetina
Kuglice od riže i svježeg sira
Pogača sa sardinom
Rebarca s graškom
Rebarca s grilla
Brudet
Ramstek s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pileći bataci s umakom od luka
Finska - Juha s lososom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina sa šafranom
Bugarska pita od krumpira
Pureća rolada s mlincima
Ljetni ražnjići
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tuna burger
Janjetina s medom od kadulje
Pašticada voli penne a ti mene
Mladi krumpir s ajvarom
Skandinavske rolice s cimetom
Fish&Chips u tortilji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bakalar s krumpirom
Piletina s kozjim sirom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignje na šumskom rižotu
Mini shepherd's pie
Blagdanska rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pizza sirni jastučići
Hrskavo pečeno pile
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Manastirski đuveč
Gulaš od oslića i povrća
Brancinovo oko
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rezanci s krušnim mrvicama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mirisna pureća rolada
Kunić na bijelo
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski file s grila
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Zlatna piletina
Piletina Kiev
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Srnetinu pripremljenu s preljevom od limunova soka, senfa i posebno odabranih začina poslužite uz špinat i zlatni delišes i uživajte uz omiljenu salatu.

Sastojci

500 g srnećeg filea (300 g)
1 žlica Vegete Grill Classic
40 ml maslinovog ulja
300 g svježeg lista mladog špinata
250 g jabuke zlatni delišes
Za preljev:
2 žlice svježeg limunovog soka
1 žličica Senfa estragon Podravka
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
¼ žličice Chilija Podravka
½ žličice sušenog Timijana Podravka
½ žličice sušenog Bosiljka Podravka
sol
Papar crni mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur Grill Classic

Vegeta Natur Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Srneće filee očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Pospite ih 1 žlicom Vegete Grill Classic, prelijte maslinovim uljem i pustite da odstoje 30-ak minuta.
  • 3 Ovako pripremljene filee stavite na dobro zagrijanu grill tavu i popržite ih sa svih strana dok ne dobiju lijepu boju. Izvadite ih sa strane i ostavite na toplom.
  • 4 Limunov sok, senf, timijan, bosiljak, chili, maslinovo ulje, te malo soli i papra zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 U posudu stavite dobro očišćeni i oprani špinat, dodajte jabuke narezane na tanke ploške, pečene filee narezane na manje komade, prelijte pripremljenim umakom i dobro izmiješajte.

Savjet

Srneći file možete zamijeniti junetinom. Meso divljači, pa tako i srneće meso svojstvenog je mirisa, stoga ga je poželjno marinirati. Osim što će marinada omekšati meso, intenzivan miris djelomično će se izgubiti nakon mariniranja.

 

Srnetina sadrži sve vitamine u optimalnim količinama, a odlikuje se relativno povoljnim sadržajem željeza (3,0 mg/100 g). Posna srnetina sadrži: proteina 21%, masti 4%, a energetska je vrijednost 120 kcal/100 g.

Posluživanje

Odmah poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke