Meni Search

Superwoman

Srneći file na salatu

Energetske kuglice s kurkumom
Šampinjoni u palačinki
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina s kozjim sirom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pohani zamotuljci
Meksička party salata
Brancinovo oko
Kuglice od riže i svježeg sira
Brusketa s avokadom
Piletina sa šafranom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brownie s kajenskim paprom
Finska - Juha s lososom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Marinirane srdele
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pašticada voli penne a ti mene
Janjetina na padelu
Pileći bataci s umakom od luka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci u umaku s češnjakom
Lazanje u tavi
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočna pureća rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rebarca s grilla
Salata s mljevenim mesom
Svinjski gulaš
Ramstek s povrćem
Piletina s mascarponeom
Špageti na kineski način
Lungić s toplom salatom od šparoga
Teleći odresci u umaku od višanja
Lignji po gosposki
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Obojeni hamburger
Ljetni ražnjići
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Fish&Chips u tortilji
Bouillabaisse
Tuna burger
Skandinavske rolice s cimetom
Sočni pureći ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Piletina Kiev
Teriyaki piletina
Riblji ražnjići
Pogača sa sardinom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Svinjski file s grila
Velika Britanija - Pastirska pita
Mirisna pureća rolada
Špageti mediteraneo
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pizza sirni jastučići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Janjetina s medom od kadulje
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bruskete s povrćem
Brudet
Odresci s umakom od kupina
Kroketi od piletine
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Roštilj s umakom Romesco
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bugarska pita od krumpira
Rižini ravioli s mozzarellom
Riba u škartocu
Piletina u pivu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Dječje lazanje
Rižoto s dagnjama
Rižoto s tri vrste gljiva
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Blagdanska rolada
Bruskete od cvjetače
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice na ražnjiću
Bakalar s krumpirom
Tjestenina fuži s tartufima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Gulaš od oslića i povrća
Popečci od cvjetače
BBQ cheeseburger
Slatka patka
Male teleće pitice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskavo pečeno pile
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Manastirski đuveč
Proljetna janjetina
Dip od južnog voća
Ramsteak u seksi umaku
Zlatna piletina
Goveđa rebarca sa zeljem
Cous-cous s povrćem
Mini shepherd's pie
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mini lazanje
Grill vratina u sendviču
Piletina u aromatičnom omotaču
Mladi krumpir s ajvarom
Pileća prsa punjena čvarcima
Jabučni krumpirići s cimetom
Pileći gulaš
Svinjski file s povrćem
Rebarca s graškom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Punjena teleća prsa
Hrskavi trokuti
Pureća rolada s mlincima
Kunić na bijelo
Kruh od cvjetače s kurkumom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrskava pileća krilca
Ljetni lungić
Rezanci s krušnim mrvicama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Srnetinu pripremljenu s preljevom od limunova soka, senfa i posebno odabranih začina poslužite uz špinat i zlatni delišes i uživajte uz omiljenu salatu.

Sastojci

500 g srnećeg filea (300 g)
1 žlica Vegete Grill Classic
40 ml maslinovog ulja
300 g svježeg lista mladog špinata
250 g jabuke zlatni delišes
Za preljev:
2 žlice svježeg limunovog soka
1 žličica Senfa estragon Podravka
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
¼ žličice Chilija Podravka
½ žličice sušenog Timijana Podravka
½ žličice sušenog Bosiljka Podravka
sol
Papar crni mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur Grill Classic

Vegeta Natur Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Srneće filee očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Pospite ih 1 žlicom Vegete Grill Classic, prelijte maslinovim uljem i pustite da odstoje 30-ak minuta.
  • 3 Ovako pripremljene filee stavite na dobro zagrijanu grill tavu i popržite ih sa svih strana dok ne dobiju lijepu boju. Izvadite ih sa strane i ostavite na toplom.
  • 4 Limunov sok, senf, timijan, bosiljak, chili, maslinovo ulje, te malo soli i papra zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 U posudu stavite dobro očišćeni i oprani špinat, dodajte jabuke narezane na tanke ploške, pečene filee narezane na manje komade, prelijte pripremljenim umakom i dobro izmiješajte.

Savjet

Srneći file možete zamijeniti junetinom. Meso divljači, pa tako i srneće meso svojstvenog je mirisa, stoga ga je poželjno marinirati. Osim što će marinada omekšati meso, intenzivan miris djelomično će se izgubiti nakon mariniranja.

 

Srnetina sadrži sve vitamine u optimalnim količinama, a odlikuje se relativno povoljnim sadržajem željeza (3,0 mg/100 g). Posna srnetina sadrži: proteina 21%, masti 4%, a energetska je vrijednost 120 kcal/100 g.

Posluživanje

Odmah poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke