Meni Search

Superwoman

Srneći file na salatu

Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Riba u škartocu
Kroketi od piletine
Velika Britanija - Pastirska pita
Teriyaki piletina
Brudet
Tuna burger
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramsteak u seksi umaku
Energetske kuglice s kurkumom
Pogača sa sardinom
Kaštelanski makaruni
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Meksička party salata
Piletina sa šafranom
Janjetina s medom od kadulje
Rebarca s graškom
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina u pivu
Mini shepherd's pie
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Finska - Juha s lososom
Odresci s umakom od kupina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Roštilj s umakom Romesco
Obojeni hamburger
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file s grila
Ljetni lungić
Teleći odresci u umaku od višanja
Bruskete s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Odresci u umaku s češnjakom
Bouillabaisse
Piletina s kozjim sirom
Cous-cous s povrćem
Ljetni ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pašticada voli penne a ti mene
Pureća rolada s mlincima
Rezanci s krušnim mrvicama
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mladi krumpir s ajvarom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pizza sirni jastučići
Lignje na šumskom rižotu
Rebarca s grilla
Bruskete od cvjetače
Proljetna janjetina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Marinirane srdele
Pileći gulaš
Svinjski gulaš
Orada s krumpirom i mladim lukom
Gulaš od oslića i povrća
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti na kineski način
Rižini ravioli s mozzarellom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina s mascarponeom
Mini lazanje
Špageti mediteraneo
Rižoto s tri vrste gljiva
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kunić na bijelo
Sočna pureća rolada
Zlatna piletina
Dječje lazanje
Riblji ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fish&Chips u tortilji
Manastirski đuveč
Šampinjoni u palačinki
Rižoto s dagnjama
Pohani tofu s povrćem
Popečci od cvjetače
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Mirisna pureća rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lazanje u tavi
Piletina Kiev
Grill vratina u sendviču
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Blagdanska rolada
Skandinavske rolice s cimetom
Pohani zamotuljci
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Lungić s toplom salatom od šparoga
Dip od južnog voća
Piletina u aromatičnom omotaču
Male teleće pitice
Salata s mljevenim mesom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Hrskava pileća krilca
Slatka patka
Hrskavo pečeno pile
Tjestenina fuži s tartufima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Janjetina na padelu
Ramstek s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Goveđa rebarca sa zeljem
Bakalar s krumpirom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignji po gosposki
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brusketa s avokadom
BBQ cheeseburger
Pita s muškatnom bundevom i makom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brownie s kajenskim paprom
Punjena teleća prsa
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Brancinovo oko
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Srnetinu pripremljenu s preljevom od limunova soka, senfa i posebno odabranih začina poslužite uz špinat i zlatni delišes i uživajte uz omiljenu salatu.

Sastojci

500 g srnećeg filea (300 g)
1 žlica Vegete Grill Classic
40 ml maslinovog ulja
300 g svježeg lista mladog špinata
250 g jabuke zlatni delišes
Za preljev:
2 žlice svježeg limunovog soka
1 žličica Senfa estragon Podravka
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
¼ žličice Chilija Podravka
½ žličice sušenog Timijana Podravka
½ žličice sušenog Bosiljka Podravka
sol
Papar crni mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur Grill Classic

Vegeta Natur Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Srneće filee očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Pospite ih 1 žlicom Vegete Grill Classic, prelijte maslinovim uljem i pustite da odstoje 30-ak minuta.
  • 3 Ovako pripremljene filee stavite na dobro zagrijanu grill tavu i popržite ih sa svih strana dok ne dobiju lijepu boju. Izvadite ih sa strane i ostavite na toplom.
  • 4 Limunov sok, senf, timijan, bosiljak, chili, maslinovo ulje, te malo soli i papra zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 U posudu stavite dobro očišćeni i oprani špinat, dodajte jabuke narezane na tanke ploške, pečene filee narezane na manje komade, prelijte pripremljenim umakom i dobro izmiješajte.

Savjet

Srneći file možete zamijeniti junetinom. Meso divljači, pa tako i srneće meso svojstvenog je mirisa, stoga ga je poželjno marinirati. Osim što će marinada omekšati meso, intenzivan miris djelomično će se izgubiti nakon mariniranja.

 

Srnetina sadrži sve vitamine u optimalnim količinama, a odlikuje se relativno povoljnim sadržajem željeza (3,0 mg/100 g). Posna srnetina sadrži: proteina 21%, masti 4%, a energetska je vrijednost 120 kcal/100 g.

Posluživanje

Odmah poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke