Meni Search

Superwoman

Srneći file na salatu

Bugarska pita od krumpira
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramsteak u seksi umaku
Brownie s kajenskim paprom
Kroketi od piletine
Brusketa s avokadom
Zlatna piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina s mascarponeom
Pohani zamotuljci
Pureća rolada s mlincima
Bruskete s povrćem
Janjetina na padelu
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileći gulaš
Proljetna janjetina
Svinjski file s grila
Odresci s umakom od kupina
Piletina sa šafranom
Tuna burger
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Lignje na šumskom rižotu
Kuglice od riže i svježeg sira
Rebarca s graškom
Punjena teleća prsa
Pohani tofu s povrćem
Gulaš od oslića i povrća
Hrskavi trokuti
Piletina s kozjim sirom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Svinjski file s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Teriyaki piletina
Manastirski đuveč
Janjetina s medom od kadulje
Riblji ražnjići
Svinjski gulaš
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pileći bataci s umakom od luka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mesne okruglice na ražnjiću
Kunić na bijelo
Lazanje u tavi
Rižoto s tri vrste gljiva
Sočna pureća rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ljetni ražnjići
Ramstek s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Špageti na kineski način
Dip od južnog voća
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brancinovo oko
Finska - Juha s lososom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Šampinjoni u palačinki
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Bruskete od cvjetače
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rebarca s grilla
Špageti mediteraneo
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Riba u škartocu
Meksička party salata
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bouillabaisse
Rižoto s dagnjama
Odresci u umaku s češnjakom
Salata s mljevenim mesom
Teleći savici u umaku od grejpa
Tjestenina fuži s tartufima
Marinirane srdele
Rižini ravioli s mozzarellom
Sočni pureći ražnjići
Mini shepherd's pie
Pizza sirni jastučići
Hrskavo pečeno pile
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kaštelanski makaruni
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mirisna pureća rolada
Ljetni lungić
Bakalar s krumpirom
Goveđa rebarca sa zeljem
Pileća prsa punjena čvarcima
Pašticada voli penne a ti mene
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Skandinavske rolice s cimetom
Hrskava pileća krilca
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Grill vratina u sendviču
BBQ cheeseburger
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Roštilj s umakom Romesco
Piletina Kiev
Lignji po gosposki
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina u pivu
Pogača sa sardinom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Male teleće pitice
Fish&Chips u tortilji
Cous-cous s povrćem
Blagdanska rolada
Mini lazanje
Popečci od cvjetače
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slatka patka
Energetske kuglice s kurkumom
Brudet
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Dječje lazanje
Obojeni hamburger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Srnetinu pripremljenu s preljevom od limunova soka, senfa i posebno odabranih začina poslužite uz špinat i zlatni delišes i uživajte uz omiljenu salatu.

Sastojci

500 g srnećeg filea (300 g)
1 žlica Vegete Grill Classic
40 ml maslinovog ulja
300 g svježeg lista mladog špinata
250 g jabuke zlatni delišes
Za preljev:
2 žlice svježeg limunovog soka
1 žličica Senfa estragon Podravka
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
¼ žličice Chilija Podravka
½ žličice sušenog Timijana Podravka
½ žličice sušenog Bosiljka Podravka
sol
Papar crni mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur Grill Classic

Vegeta Natur Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Srneće filee očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Pospite ih 1 žlicom Vegete Grill Classic, prelijte maslinovim uljem i pustite da odstoje 30-ak minuta.
  • 3 Ovako pripremljene filee stavite na dobro zagrijanu grill tavu i popržite ih sa svih strana dok ne dobiju lijepu boju. Izvadite ih sa strane i ostavite na toplom.
  • 4 Limunov sok, senf, timijan, bosiljak, chili, maslinovo ulje, te malo soli i papra zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 U posudu stavite dobro očišćeni i oprani špinat, dodajte jabuke narezane na tanke ploške, pečene filee narezane na manje komade, prelijte pripremljenim umakom i dobro izmiješajte.

Savjet

Srneći file možete zamijeniti junetinom. Meso divljači, pa tako i srneće meso svojstvenog je mirisa, stoga ga je poželjno marinirati. Osim što će marinada omekšati meso, intenzivan miris djelomično će se izgubiti nakon mariniranja.

 

Srnetina sadrži sve vitamine u optimalnim količinama, a odlikuje se relativno povoljnim sadržajem željeza (3,0 mg/100 g). Posna srnetina sadrži: proteina 21%, masti 4%, a energetska je vrijednost 120 kcal/100 g.

Posluživanje

Odmah poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke