Meni Search

Na izmaku snaga

Srneći file na salatu

Pečena piletina s limunom
Senf s paprikama
Popečci od bulgura s umakom
Energetske kuglice s kurkumom
Krem juha sa sjemenkama
Jakobove kapice s umakom
Salata od liganja
Hladna juha od avokada
Salata s mora
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Čarobni štapići
Fiš paprikaš
Belgija - Salade Liégeoise
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Kobasica u pivu i pecivu
Grdobina u pikantnoj šalši
Hrskava pileća krilca
Salata od tune i krastavaca
Fileti lososa u finom umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Riža s tunom
Pileći štapići u ketchupu
Vratina s roštilja
Palamida s čilijem i mangom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rosti
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Prilog od prokulica
Piletina s kozjim sirom
Ražnjići od lososa
Vegetina enchilada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zapečena ricotta
Pureći hamburger
Rajčica s kukuruzom
Riba u bijelom umaku
Grill vratina u sendviču
Crveno ljetno varivo
Sočni pureći ražnjići
Pašticada
Mesna rolada u tijestu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Špageti s pistacijama
Prežgana juha
Pohani zamotuljci
Male teleće pitice
Krumpir u košuljici
Papreni tart s marelicama
Juha od rikule i račića
Rižoto s tunom
Pirjani kunić
Kotleti u pivskom umaku
Polupunjene paprike
Švicarska juha sa sirom
Empanade s pestom
Omlet s paprikom i kukuruzom
Voćna juha od višanja
Slasni burger sa slaninom i sirom
Sočna pureća rolada
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pohane paprike
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Rižoto na španjolski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Salata sa skutom
Piletina s nadjevom od ajvara
Sočna aromatična torta
Lazanje u tavi
Slatki lungić
Svinjska jetrica u umaku
Tjestenina mediterana
Tjestenina u finom umaku
Caponata alla Podravka
Grill pirjana piletina s roštilja
Špinatova juha s feta sirom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Dalmatinske polpete
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Gulaš od gljiva
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Piletina na tajlandski način
Svinjski file s povrćem
Grčka seljačka salata
Pileća krilca s Coca-Colom
Cipar - Lungić na ciparski
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s pistacijama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Srnetinu pripremljenu s preljevom od limunova soka, senfa i posebno odabranih začina poslužite uz špinat i zlatni delišes i uživajte uz omiljenu salatu.

Sastojci

500 g srnećeg filea (300 g)
1 žlica Vegete Grill Classic
40 ml maslinovog ulja
300 g svježeg lista mladog špinata
250 g jabuke zlatni delišes
Za preljev:
2 žlice svježeg limunovog soka
1 žličica Senfa estragon Podravka
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
¼ žličice Chilija Podravka
½ žličice sušenog Timijana Podravka
½ žličice sušenog Bosiljka Podravka
sol
Papar crni mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur Grill Classic

Vegeta Natur Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Srneće filee očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Pospite ih 1 žlicom Vegete Grill Classic, prelijte maslinovim uljem i pustite da odstoje 30-ak minuta.
  • 3 Ovako pripremljene filee stavite na dobro zagrijanu grill tavu i popržite ih sa svih strana dok ne dobiju lijepu boju. Izvadite ih sa strane i ostavite na toplom.
  • 4 Limunov sok, senf, timijan, bosiljak, chili, maslinovo ulje, te malo soli i papra zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 U posudu stavite dobro očišćeni i oprani špinat, dodajte jabuke narezane na tanke ploške, pečene filee narezane na manje komade, prelijte pripremljenim umakom i dobro izmiješajte.

Savjet

Srneći file možete zamijeniti junetinom. Meso divljači, pa tako i srneće meso svojstvenog je mirisa, stoga ga je poželjno marinirati. Osim što će marinada omekšati meso, intenzivan miris djelomično će se izgubiti nakon mariniranja.

 

Srnetina sadrži sve vitamine u optimalnim količinama, a odlikuje se relativno povoljnim sadržajem željeza (3,0 mg/100 g). Posna srnetina sadrži: proteina 21%, masti 4%, a energetska je vrijednost 120 kcal/100 g.

Posluživanje

Odmah poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke