Meni Search

Luda k'o šiba

Sunčani užitak mediterana

Teletina s cous-cousom iz pećnice
Bugarska pita od krumpira
Tuna burger
Mini shepherd's pie
Sočni pureći ražnjići
Blagdanska rolada
Prežgana juha
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Fiš paprikaš
Ramsteak u seksi umaku
Pašticada s njokima
Aromatizirani kruh
Hrskavi trokuti
Krem juha sa sjemenkama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina s nadjevom od ajvara
Hrskavo pečeno pile
Male teleće pitice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teletina s pirjanim povrćem
Pečena piletina s limunom
Juha od bundeve s jabukom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Irska janjetina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani zamotuljci
Brownie s kajenskim paprom
Grill vratina u sendviču
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kineska juha s račićima i gljivama
Marinirano svinjsko pečenje
Proljetna janjetina
Svinjski file s povrćem
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice na ražnjiću
Lungić u sendviču
Jakobove kapice s umakom
Mirisna pureća rolada
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Medeni teleći kotleti
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pirjani kunić
Pohana skuta
Polupunjene paprike
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Patka s mlincima
Riblja juha s Malte
Špageti na kineski način
Pizza s tunom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina Kiev
Dječje lazanje
Šampinjoni u palačinki
Slasni BBQ burgeri
Lignje s povrćem i smokvama
Špageti s pistacijama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina u pivu
Kotleti u pivskom umaku
Pikantne mazalice
Palačinke s nadjevom od riže
Marokanska salata s cous-cousom
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill povrće na salatu
Pohani tofu s povrćem
Teriyaki piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pileći gulaš
BBQ svinjska rebarca u foliji
Roštilj s umakom Romesco
Cipar - Lungić na ciparski
Pašticada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Marinirana pileća krilca s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kotlovina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vratina s roštilja
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrskave tortice od krumpira
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Meksička party salata
Zapečena ricotta
Nadjevene lignje
Tjestenina fuži s tartufima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina s mascarponeom
Srneći file na salatu
Jabučni krumpirići s cimetom
Palamida s čilijem i mangom
Cous-cous s povrćem
Sendvič s avokadom
Zabavni kineski ravioli
Janjetina na padelu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Brancinovo oko
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukusne komade quicha nadjevene tunom i ribanim ementalerom poslužite kao predjelo ili kao savršeni međuobrok u koji možete staviti i šparoge pa time upotpuniti quiche povrćem.

Sastojci

Za tijesto:
270 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
130 g maslaca
2 žlice kiselog vrhnja
½ žličice soli
Za nadjev:
2 Eva tuna fileta u maslinovom ulju
3 mlada luka (oko 80 g)
1 jaje
200 ml slatkog vrhnja
1 žličica Vegete mediterana
80 g ementalera
30 g ribanca

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

Za tijesto:

  • 1 U posudi električnom miješalicom dobro promiješajte brašno i hladni maslac narezan na manje komade.
  • 2 Kada se maslac u potpunosti razmrvi i smjesa postane grudičasta, dodajte sol, kiselo vrhnje i miješajte dok tijesto ne postane glatko. Po potrebi domijesite rukama.
  • 3 Pripremljeno tijesto stavite na pobrašnjenu podlogu i tanko razvaljajte.
  • 4 Okruglim kalupom za rezanje (Ø oko 9 cm) izrežite 24 oblika.
  • 5 Uzmite 2 kalupa za pečenje muffina i u svaku rupu stavite po jedan oblik i lagano utisnite.

Za nadjev:

  • 1 Mladi luk očistite, operite i narežite na tanke kolutiće i pomiješajte s tunom, naribanim ementalerom i ravnomjerno rasporedite po oblicima tijesta u kalupima.
  • 2 Jaja razmutite, pomiješajte sa slatkim vrhnjem, Vegetom i žlicom rasporedite po nadjevu.
  • 3 Na kraju posipajte s naribanim parmezanom.
  • 4 Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite 25 minuta.

Savjet

Mladi luk možete zamijeniti porilukom ili šparogama.

Posluživanje

Poslužite kao predjelo ili finger food.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 484.84 61 61
Kalcij mg 361.8 36 36
Kalij mg 447.9 12 12
Pantotenska kiselina mg 0.98 14 14
Niacin mg 16.49 118 82
Vitamin D μg 157.55 79 79
Vitamin A μg 1522.56 38 30
Bjelančevine g 34.15 - -
Vlakna g 2.34 - -
Ugljikohidrati g 56.4 - -
Masti g 47.58 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke