Meni Search

Ful nabrijan

Švedska - Klasične švedske mesne okruglice

Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Manastirski đuveč
Grickalica slanutak iz pećnice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Voćna juha od višanja
Grdobina s povrćem
Brusketa s avokadom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Irska janjetina
Mediteranski kruščić s lovorom
Belgija - Salade Liégeoise
Janjetina na padelu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kroketi od piletine
Rezanci s krušnim mrvicama
Prežgana juha
Povrtni ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Grill pirjana piletina s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Roštilj s umakom Romesco
Salata s mora
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Sočna rebarca
Krem juha od tikvica
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pirjani kunić
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pizza sirni jastučići
Račići na posteljici od povrća
Riba u bijelom umaku
Delikatesna junetina na češki
Svinjski file s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mesne okruglice
Nadjevene lignje
Povrtni lonac
Ljetni ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Umak od limete (Molho de limao)
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Brancinovo oko
Rolice od blitve
Zabavni kineski ravioli
Sočni pureći ražnjići
Fina pikantna piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Lignje na šumskom rižotu
Meksička party salata
Dagnje na buzaru
Zlatna piletina
Marinirana piletina s roštilja
Grdobina u pikantnoj šalši
Mirisna pečenka
Kaštelanski makaruni
Hrskavi trokuti
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sočna pureća rolada
Salata od liganja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Šampinjoni u palačinki
Kobasica u pivu i pecivu
Aromatizirani kruh
Fini gulaš od gljiva
Lungić u sendviču
Vege odresci s marinadom
Popečci od tikvica
Kunić na bijelo
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mini lazanje
Pohani tofu s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Urbana pola
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina Kiev
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fish&Chips u tortilji
Ražnjići od lososa
Piletina laganini
Mediteranski špageti
Pašticada s njokima
Janjetina s medom od kadulje
Piletina sa šafranom
Grill povrće na salatu
Vratina sa sezonskim povrćem
Pečena piletina s limunom
Lagana sarma
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sendvič s avokadom
Proljetna janjetina
Okruglice u umaku od rajčice
Rajčica s kukuruzom
Lignje s povrćem i smokvama
Jabučni krumpirići s cimetom
Čarobna ljetna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill vratina u sendviču
Miješani grill
Mesne okruglice na ražnjiću
Blagdanska rolada
Zanimljiva salata s kikirikijem
Lungić s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Fileti lososa u finom umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramsteak u seksi umaku
Meso s repom
Pizza s tunom
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bogata švedska tradicionalna kuhinja nekad je ovisila o godišnjim dobima. Ljeto je oduvijek bilo povezano s okusnim užicima i senzualnošću, dok su ostala godišnja doba, zbog oštrih vremenskih uvjeta, ovisila o zimnicama i konzerviranoj hrani.

Sastojci

800 g mljevene svinjetine
2 jaja
150 g luka
170 g krušnih mrvica
1 žlica nasjeckanog kopra
1 žlica Vegete
3 žlice ulja
800 ml vode
1 Goveđa kocka Podravka
50 g maslaca
2 žlice Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žličica soli
Crni papar mljeveni Podravka
100 g Džema brusnice Podravka
1 Pire krumpir Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 U zdjelu stavite mljeveno meso, dodajte mu jaja, sitno narezani luk, krušne mrvice, kopar, 1 žlicu Vegete i sve zajedno dobro promiješajte.
  • 2 Od dobivene smjese napravite 20-ak kuglica veličine oraha.
  • 3 U dubljoj i većoj tavi zagrijte ulje i na njemu u dva navrata popržite mesne okruglice do lijepe smeđe boje.
  • 4 Okruglice ne morate okretati nego samo tavicu više puta dobro protresite.
  • 5 Kuglice izvadite i ostavite na toplom.
  • 6 Vodu zakuhajte, dodajte goveđu kocku i promiješajte da se kocka rastopi u vodi.
  • 7 U posudi u kojoj su se pekle kuglice rastopite maslac, dodajte brašno i neprestano miješajte dok brašno ne počne dobivati blago žutu boju.
  • 8 U brašno ulijte pripremljenu vodu s goveđom kockom i neprestano miješajte dok ne dobijete gusti umak.
  • 9 Dodajte mesne okruglice, kuhajte ih 10-ak minuta u umaku.

Posluživanje

Okruglice poslužite s džemom od šumskog voća i Podravka pireom.

Male tajne

Nakon što oblikujete okruglice (od mesne smjese) ostavite ih u hladnjaku na 1 sat kako bi zadržale oblik tijekom prženja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 501.33 63 63
Kalcij mg 232.99 23 23
Kalij mg 1398.35 38 38
Pantotenska kiselina mg 2.09 30 30
Niacin mg 22.76 163 114
Vitamin D μg 54.08 27 27
Vitamin A μg 587.36 15 12
Sol g 4.26 0 0
Bjelančevine g 46.52 - -
Vlakna g 4.44 - -
Ugljikohidrati g 67.65 - -
Masti g 68.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke