Meni Search

Ful nabrijan

Švedska - Klasične švedske mesne okruglice

Proljetna janjetina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tjestenina fuži s tartufima
Fina pikantna piletina
Umak od limete (Molho de limao)
Blagdanska rolada
Pečena piletina s limunom
Prežgana juha
Ljetni ražnjići
Fini gulaš od gljiva
Pizza s tunom
Popečci od tikvica
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kunić na bijelo
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Bugarska pita od krumpira
Šampinjoni u palačinki
Irska janjetina
Grill vratina u sendviču
Grickalica slanutak iz pećnice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vege odresci s marinadom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pašticada s njokima
Salata od liganja
Kroketi od piletine
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Brancinovo oko
Uzbudljivi kolač od blitve
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Okruglice u umaku od rajčice
Riba u bijelom umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočni pureći ražnjići
Piletina sa šafranom
Pohani tofu s povrćem
Sendvič s avokadom
Zlatna piletina
Krem juha od tikvica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Salata s mora
Sočna pureća rolada
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mediteranski špageti
Pirjani kunić
Povrtni ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Piletina laganini
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignje s povrćem i smokvama
Grill pirjana piletina s roštilja
Belgija - Salade Liégeoise
Piletina Kiev
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Meksička party salata
Nadjeveni kaneloni u umaku
Meso s repom
Povrtni lonac
Lignje na šumskom rižotu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Hrskavi trokuti
Proljetno meso i povrće iz woka
Mini lazanje
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grdobina u pikantnoj šalši
Lagana sarma
Zabavni kineski ravioli
Mirisna pečenka
Rajčica s kukuruzom
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill povrće na salatu
Miješani grill
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Delikatesna junetina na češki
Roštilj s umakom Romesco
Urbana pola
Sočna rebarca
Fileti lososa u finom umaku
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Svinjski file s povrćem
Brusketa s avokadom
Čarobna ljetna piletina
Lungić u sendviču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Dagnje na buzaru
Rolice od blitve
Janjetina na padelu
Mediteranski kruščić s lovorom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ražnjići od lososa
Marinirana piletina s roštilja
Nadjevene lignje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Manastirski đuveč
Račići na posteljici od povrća
Mesne okruglice na ražnjiću
Voćna juha od višanja
Grdobina s povrćem
Pizza sirni jastučići
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice
Vratina sa sezonskim povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić s povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Ramsteak u seksi umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Teleći odresci u umaku od višanja
Fish&Chips u tortilji
Aromatizirani kruh
Kaštelanski makaruni
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bogata švedska tradicionalna kuhinja nekad je ovisila o godišnjim dobima. Ljeto je oduvijek bilo povezano s okusnim užicima i senzualnošću, dok su ostala godišnja doba, zbog oštrih vremenskih uvjeta, ovisila o zimnicama i konzerviranoj hrani.

Sastojci

800 g mljevene svinjetine
2 jaja
150 g luka
170 g krušnih mrvica
1 žlica nasjeckanog kopra
1 žlica Vegete
3 žlice ulja
800 ml vode
1 Goveđa kocka Podravka
50 g maslaca
2 žlice Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žličica soli
Crni papar mljeveni Podravka
100 g Džema brusnice Podravka
1 Pire krumpir Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 U zdjelu stavite mljeveno meso, dodajte mu jaja, sitno narezani luk, krušne mrvice, kopar, 1 žlicu Vegete i sve zajedno dobro promiješajte.
  • 2 Od dobivene smjese napravite 20-ak kuglica veličine oraha.
  • 3 U dubljoj i većoj tavi zagrijte ulje i na njemu u dva navrata popržite mesne okruglice do lijepe smeđe boje.
  • 4 Okruglice ne morate okretati nego samo tavicu više puta dobro protresite.
  • 5 Kuglice izvadite i ostavite na toplom.
  • 6 Vodu zakuhajte, dodajte goveđu kocku i promiješajte da se kocka rastopi u vodi.
  • 7 U posudi u kojoj su se pekle kuglice rastopite maslac, dodajte brašno i neprestano miješajte dok brašno ne počne dobivati blago žutu boju.
  • 8 U brašno ulijte pripremljenu vodu s goveđom kockom i neprestano miješajte dok ne dobijete gusti umak.
  • 9 Dodajte mesne okruglice, kuhajte ih 10-ak minuta u umaku.

Posluživanje

Okruglice poslužite s džemom od šumskog voća i Podravka pireom.

Male tajne

Nakon što oblikujete okruglice (od mesne smjese) ostavite ih u hladnjaku na 1 sat kako bi zadržale oblik tijekom prženja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 501.33 63 63
Kalcij mg 232.99 23 23
Kalij mg 1398.35 38 38
Pantotenska kiselina mg 2.09 30 30
Niacin mg 22.76 163 114
Vitamin D μg 54.08 27 27
Vitamin A μg 587.36 15 12
Sol g 4.26 0 0
Bjelančevine g 46.52 - -
Vlakna g 4.44 - -
Ugljikohidrati g 67.65 - -
Masti g 68.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke