Meni Search

Ful nabrijana

Švedska - Klasične švedske mesne okruglice

Rajčica s kukuruzom
Sočna pureća rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pečena piletina s limunom
Delikatesna junetina na češki
Mediteranski špageti
Lignje s manistrom u škartocu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pizza sirni jastučići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kunić na bijelo
Hrskava pileća krilca
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Rezanci s krušnim mrvicama
Miješani grill
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Lagana sarma
Fish&Chips u tortilji
Sočna rebarca
Kuhano meso s umakom od hrena
Lignje s povrćem i smokvama
Fina pikantna piletina
Lungić s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Meso s repom
Irska janjetina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Salata od liganja
Mesne okruglice
Pirjani kunić
Povrtni lonac
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ossobuco
Šampinjoni u palačinki
Fini gulaš od gljiva
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina laganini
Marinirana piletina s roštilja
Proljetno meso i povrće iz woka
Odresci od morskog psa
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill vratina u sendviču
Bugarska pita od krumpira
Grill oslić u aromatičnoj korici
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Jabučni krumpirići s cimetom
Urbana pola
Nadjevene lignje
Grill povrće na salatu
Janjetina s medom od kadulje
Krem juha od tikvica
Zabavni kineski ravioli
Uzbudljivi kolač od blitve
Mini shepherd's pie
Popečci od tikvica
Aromatizirani kruh
Meksička party salata
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kaštelanski makaruni
Pogača sa sardinom
Sendvič s avokadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Manastirski đuveč
Blagdanska rolada
Špageti s ribom
Piletina sa šafranom
Zlatna piletina
Svinjski file s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mediteranski kruščić s lovorom
Kroketi od piletine
Pohani tofu s povrćem
Grdobina s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mesne okruglice na ražnjiću
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Voćna juha od višanja
Brancinovo oko
Piletina na kijevski način
Mini lazanje
Piletina Kiev
Grickalica slanutak iz pećnice
Prežgana juha
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grill pirjana piletina s roštilja
Lazanje s lignjama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Salata s mora
Odresci u umaku s češnjakom
Rolice od blitve
Mirisna pečenka
Brusketa s avokadom
Proljetna janjetina
Hrskavi trokuti
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Viška pogača
Riba u bijelom umaku
Hlebinska i pretepena juha
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ljetni ražnjići
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Ražnjići od lososa
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pizza s tunom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina na padelu
Kobasica u pivu i pecivu
Belgija - Salade Liégeoise
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Račići na posteljici od povrća
Turske pizze
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sočni pureći ražnjići
Lungić u sendviču
Povrtni ražnjići
Vege odresci s marinadom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Okruglice u umaku od rajčice
Grdobina u pikantnoj šalši
Ramsteak u seksi umaku
Čarobna ljetna piletina
Fileti lososa u finom umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bogata švedska tradicionalna kuhinja nekad je ovisila o godišnjim dobima. Ljeto je oduvijek bilo povezano s okusnim užicima i senzualnošću, dok su ostala godišnja doba, zbog oštrih vremenskih uvjeta, ovisila o zimnicama i konzerviranoj hrani.

Sastojci

800 g mljevene svinjetine
2 jaja
150 g luka
170 g krušnih mrvica
1 žlica nasjeckanog kopra
1 žlica Vegete
3 žlice ulja
800 ml vode
1 Goveđa kocka Podravka
50 g maslaca
2 žlice Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žličica soli
Crni papar mljeveni Podravka
100 g Džema brusnice Podravka
1 Pire krumpir Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 U zdjelu stavite mljeveno meso, dodajte mu jaja, sitno narezani luk, krušne mrvice, kopar, 1 žlicu Vegete i sve zajedno dobro promiješajte.
  • 2 Od dobivene smjese napravite 20-ak kuglica veličine oraha.
  • 3 U dubljoj i većoj tavi zagrijte ulje i na njemu u dva navrata popržite mesne okruglice do lijepe smeđe boje.
  • 4 Okruglice ne morate okretati nego samo tavicu više puta dobro protresite.
  • 5 Kuglice izvadite i ostavite na toplom.
  • 6 Vodu zakuhajte, dodajte goveđu kocku i promiješajte da se kocka rastopi u vodi.
  • 7 U posudi u kojoj su se pekle kuglice rastopite maslac, dodajte brašno i neprestano miješajte dok brašno ne počne dobivati blago žutu boju.
  • 8 U brašno ulijte pripremljenu vodu s goveđom kockom i neprestano miješajte dok ne dobijete gusti umak.
  • 9 Dodajte mesne okruglice, kuhajte ih 10-ak minuta u umaku.

Posluživanje

Okruglice poslužite s džemom od šumskog voća i Podravka pireom.

Male tajne

Nakon što oblikujete okruglice (od mesne smjese) ostavite ih u hladnjaku na 1 sat kako bi zadržale oblik tijekom prženja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 501.33 63 63
Kalcij mg 232.99 23 23
Kalij mg 1398.35 38 38
Pantotenska kiselina mg 2.09 30 30
Niacin mg 22.76 163 114
Vitamin D μg 54.08 27 27
Vitamin A μg 587.36 15 12
Sol g 4.26 0 0
Bjelančevine g 46.52 - -
Vlakna g 4.44 - -
Ugljikohidrati g 67.65 - -
Masti g 68.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke