Meni Search

Superman

Švedska - Klasične švedske mesne okruglice

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pileća prsa iz pećnice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lungić s toplom salatom od šparoga
Svinjski file s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bruskete s povrćem
Pašticada s njokima
Pileći gulaš
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Kroketi od piletine
Mini lazanje
Pohani zamotuljci
BBQ cheeseburger
Slatka patka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rižoto s tri vrste gljiva
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Zlatna piletina
Nadjevene lignje
Tuna burger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill vratina u sendviču
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Lazanje u tavi
Dječje lazanje
Tjestenina fuži s tartufima
Pureća rolada s mlincima
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočni pureći ražnjići
Ljetni lungić
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Velika Britanija - Pastirska pita
Hrskava pileća krilca
Brancinovo oko
Brusketa s avokadom
Svinjski file s grila
Teriyaki piletina
Kaštelanski makaruni
Piletina u pivu
Meksička party salata
Obojeni hamburger
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Proljetna janjetina
Ljetni ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s nadjevom od ajvara
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočna pureća rolada
Mirisna pureća rolada
Pita s muškatnom bundevom i makom
Manastirski đuveč
Skandinavske rolice s cimetom
Rižoto s dagnjama
Pileća prsa punjena čvarcima
Lignje na šumskom rižotu
Piletina Kiev
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bruskete od cvjetače
Piletina u aromatičnom omotaču
Odresci s umakom od kupina
Goveđa rebarca sa zeljem
Pizza sirni jastučići
Koprivnički odojak
Teleći odresci u umaku od višanja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Macho hamburger
Finska - Juha s lososom
Ramstek s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Špageti mediteraneo
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći savici u umaku od grejpa
Kokošja juha s požirakima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramsteak u seksi umaku
Pohani tofu s povrćem
Srneći file na salatu
Kunić na bijelo
Rebarca s grilla
Janjetina na padelu
Tjestenina u finom umaku
Mladi krumpir s ajvarom
Dip od južnog voća
Janjetina s medom od kadulje
Pileći bataci s umakom od luka
Vratina sa sezonskim povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s mascarponeom
Piletina s kozjim sirom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Norveška krem juha od ribe i kozica
Riba u škartocu
Popečci od cvjetače
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Fish&Chips u tortilji
Salata s mljevenim mesom
Svinjski gulaš
Blagdanska rolada
Bugarska pita od krumpira
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Špageti na kineski način
Rebarca s graškom
Hrskavi trokuti
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramstek i salata s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Roštilj s umakom Romesco
Orada s krumpirom i mladim lukom
Brownie s kajenskim paprom
Rezanci s krušnim mrvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bogata švedska tradicionalna kuhinja nekad je ovisila o godišnjim dobima. Ljeto je oduvijek bilo povezano s okusnim užicima i senzualnošću, dok su ostala godišnja doba, zbog oštrih vremenskih uvjeta, ovisila o zimnicama i konzerviranoj hrani.

Sastojci

800 g mljevene svinjetine
2 jaja
150 g luka
170 g krušnih mrvica
1 žlica nasjeckanog kopra
1 žlica Vegete
3 žlice ulja
800 ml vode
1 Goveđa kocka Podravka
50 g maslaca
2 žlice Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žličica soli
Crni papar mljeveni Podravka
100 g Džema brusnice Podravka
1 Pire krumpir Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 U zdjelu stavite mljeveno meso, dodajte mu jaja, sitno narezani luk, krušne mrvice, kopar, 1 žlicu Vegete i sve zajedno dobro promiješajte.
  • 2 Od dobivene smjese napravite 20-ak kuglica veličine oraha.
  • 3 U dubljoj i većoj tavi zagrijte ulje i na njemu u dva navrata popržite mesne okruglice do lijepe smeđe boje.
  • 4 Okruglice ne morate okretati nego samo tavicu više puta dobro protresite.
  • 5 Kuglice izvadite i ostavite na toplom.
  • 6 Vodu zakuhajte, dodajte goveđu kocku i promiješajte da se kocka rastopi u vodi.
  • 7 U posudi u kojoj su se pekle kuglice rastopite maslac, dodajte brašno i neprestano miješajte dok brašno ne počne dobivati blago žutu boju.
  • 8 U brašno ulijte pripremljenu vodu s goveđom kockom i neprestano miješajte dok ne dobijete gusti umak.
  • 9 Dodajte mesne okruglice, kuhajte ih 10-ak minuta u umaku.

Posluživanje

Okruglice poslužite s džemom od šumskog voća i Podravka pireom.

Male tajne

Nakon što oblikujete okruglice (od mesne smjese) ostavite ih u hladnjaku na 1 sat kako bi zadržale oblik tijekom prženja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 501.33 63 63
Kalcij mg 232.99 23 23
Kalij mg 1398.35 38 38
Pantotenska kiselina mg 2.09 30 30
Niacin mg 22.76 163 114
Vitamin D μg 54.08 27 27
Vitamin A μg 587.36 15 12
Sol g 4.26 0 0
Bjelančevine g 46.52 - -
Vlakna g 4.44 - -
Ugljikohidrati g 67.65 - -
Masti g 68.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke