Meni Search

Superwoman

Švedska - Klasične švedske mesne okruglice

Lignji po gosposki
Kaštelanski makaruni
Šampinjoni u palačinki
Teleći savici u umaku od grejpa
Riba u škartocu
Pizza sirni jastučići
Brancinovo oko
Mesne okruglice na ražnjiću
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina s kozjim sirom
Pileći gulaš
Kruh od cvjetače s kurkumom
Sočna pureća rolada
Kunić na bijelo
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina s medom od kadulje
Pureća rolada s mlincima
Grill vratina u sendviču
Dječje lazanje
Piletina Kiev
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tuna burger
Pohani zamotuljci
Rižini ravioli s mozzarellom
Pohani tofu s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teriyaki piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramsteak u seksi umaku
Piletina s mascarponeom
Male teleće pitice
Ramstek s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Gulaš od oslića i povrća
Lungić s toplom salatom od šparoga
Finska - Juha s lososom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bruskete od cvjetače
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bugarska pita od krumpira
Riblji ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Hrskava pileća krilca
Svinjski gulaš
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Odresci u umaku s češnjakom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pileći bataci s umakom od luka
Energetske kuglice s kurkumom
Slatka patka
Rebarca s grilla
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Dip od južnog voća
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočni pureći ražnjići
Bruskete s povrćem
Proljetna janjetina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Svinjski file s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mladi krumpir s ajvarom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Janjetina na padelu
Obojeni hamburger
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Srneći file na salatu
Velika Britanija - Pastirska pita
Pogača sa sardinom
Zlatna piletina
Piletina u pivu
Marinirane srdele
Manastirski đuveč
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina u aromatičnom omotaču
Brusketa s avokadom
Mini lazanje
Blagdanska rolada
Rižoto s dagnjama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bouillabaisse
Jabučni krumpirići s cimetom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina sa šafranom
Hrskavi trokuti
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kroketi od piletine
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Skandinavske rolice s cimetom
Pileća prsa punjena čvarcima
Lazanje u tavi
Pašticada voli penne a ti mene
Hrskavo pečeno pile
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ljetni lungić
Rižoto s tri vrste gljiva
Mini shepherd's pie
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Popečci od cvjetače
Odresci s umakom od kupina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Špageti mediteraneo
Punjena teleća prsa
Fish&Chips u tortilji
Brudet
Mirisna pureća rolada
Bakalar s krumpirom
Cous-cous s povrćem
Ljetni ražnjići
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Špageti na kineski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Meksička party salata
Rebarca s graškom
Svinjski file s grila
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
BBQ cheeseburger
Kuglice od riže i svježeg sira
Roštilj s umakom Romesco
Lignje na šumskom rižotu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bogata švedska tradicionalna kuhinja nekad je ovisila o godišnjim dobima. Ljeto je oduvijek bilo povezano s okusnim užicima i senzualnošću, dok su ostala godišnja doba, zbog oštrih vremenskih uvjeta, ovisila o zimnicama i konzerviranoj hrani.

Sastojci

800 g mljevene svinjetine
2 jaja
150 g luka
170 g krušnih mrvica
1 žlica nasjeckanog kopra
1 žlica Vegete
3 žlice ulja
800 ml vode
1 Goveđa kocka Podravka
50 g maslaca
2 žlice Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žličica soli
Crni papar mljeveni Podravka
100 g Džema brusnice Podravka
1 Pire krumpir Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 U zdjelu stavite mljeveno meso, dodajte mu jaja, sitno narezani luk, krušne mrvice, kopar, 1 žlicu Vegete i sve zajedno dobro promiješajte.
  • 2 Od dobivene smjese napravite 20-ak kuglica veličine oraha.
  • 3 U dubljoj i većoj tavi zagrijte ulje i na njemu u dva navrata popržite mesne okruglice do lijepe smeđe boje.
  • 4 Okruglice ne morate okretati nego samo tavicu više puta dobro protresite.
  • 5 Kuglice izvadite i ostavite na toplom.
  • 6 Vodu zakuhajte, dodajte goveđu kocku i promiješajte da se kocka rastopi u vodi.
  • 7 U posudi u kojoj su se pekle kuglice rastopite maslac, dodajte brašno i neprestano miješajte dok brašno ne počne dobivati blago žutu boju.
  • 8 U brašno ulijte pripremljenu vodu s goveđom kockom i neprestano miješajte dok ne dobijete gusti umak.
  • 9 Dodajte mesne okruglice, kuhajte ih 10-ak minuta u umaku.

Posluživanje

Okruglice poslužite s džemom od šumskog voća i Podravka pireom.

Male tajne

Nakon što oblikujete okruglice (od mesne smjese) ostavite ih u hladnjaku na 1 sat kako bi zadržale oblik tijekom prženja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 501.33 63 63
Kalcij mg 232.99 23 23
Kalij mg 1398.35 38 38
Pantotenska kiselina mg 2.09 30 30
Niacin mg 22.76 163 114
Vitamin D μg 54.08 27 27
Vitamin A μg 587.36 15 12
Sol g 4.26 0 0
Bjelančevine g 46.52 - -
Vlakna g 4.44 - -
Ugljikohidrati g 67.65 - -
Masti g 68.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke