Meni Search

Ful nabrijan

Svinjski file i punjeni šampinjoni

Zabavni kineski ravioli
Račići na posteljici od povrća
Umak od limete (Molho de limao)
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Aromatizirani kruh
Proljetna janjetina
Pileći bataci s umakom od luka
Proljetno meso i povrće iz woka
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Salata s mora
Lignje na šumskom rižotu
Bugarska pita od krumpira
Piletina Kiev
Irska janjetina
Šampinjoni u palačinki
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ svinjska rebarca u foliji
Okruglice u umaku od rajčice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kunić na bijelo
Fini gulaš od gljiva
Mediteranski kruščić s lovorom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočni pureći ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Grill vratina u sendviču
Sendvič s avokadom
Pizza sirni jastučići
Povrtni lonac
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Belgija - Salade Liégeoise
Salata od liganja
Grill pirjana piletina s roštilja
Pečena piletina s limunom
Svinjski file s povrćem
Riba u bijelom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Hrskavi trokuti
Piletina laganini
Delikatesna junetina na češki
Piletina sa šafranom
Meso s repom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mesne okruglice
Fileti lososa u finom umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Vege odresci s marinadom
Lungić u sendviču
Kolinjsko zelje s frišketinom
Janjetina s medom od kadulje
Čarobna ljetna piletina
Kobasica u pivu i pecivu
Pohani tofu s povrćem
Fina pikantna piletina
Mini lazanje
Grill povrće na salatu
Ljetni ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Roštilj s umakom Romesco
Marinirana piletina s roštilja
Ražnjići od lososa
Ramsteak u seksi umaku
Nadjevene lignje
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Brancinovo oko
Meksička party salata
Vratina sa sezonskim povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mirisna pečenka
Manastirski đuveč
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočna pureća rolada
Pizza s tunom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grdobina u pikantnoj šalši
Grdobina s povrćem
Kroketi od piletine
Krem juha od tikvica
Pirjani kunić
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rajčica s kukuruzom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lungić s povrćem
Lagana sarma
Kuhano meso s umakom od hrena
Brusketa s avokadom
Miješani grill
Urbana pola
Prežgana juha
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zlatna piletina
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočna rebarca
Povrtni ražnjići
Zanimljiva salata s kikirikijem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Teleći savici u umaku od grejpa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje s povrćem i smokvama
Rolice od blitve
Grickalica slanutak iz pećnice
Blagdanska rolada
Pašticada s njokima
Dagnje na buzaru
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Popečci od tikvica
Mediteranski špageti
Uzbudljivi kolač od blitve
Janjetina na padelu
Mesne okruglice na ražnjiću
Voćna juha od višanja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečeni šampinjoni nadjeveni  sirom i ukrašeni vlascem savršeno će se uklopiti uz marinirani file s okusom piva, malo rajčice i fino jelo je na stolu.

Sastojci

800 g svinjskog filea
1 Vegeta marinada s pivom
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.
  • 5 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 6 Zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 7 Marinirane medaljone popecite na tavi na srednjoj vatri da ostanu sočni.
  • 8 Kad su pečeni, dodajte koncentrat rajčica.
  • 9 Podlijte ih s malo vode (100-200 ml) i kratko pirjajte tako da dobijete umak.

Savjet

Klobuke šampinjona napikajte štapićem za ražnjiće kako bi višak vode mogao iscuriti.

Posluživanje

Tople medaljone poslužite sa zapečenim gljivama posute vlascem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 935.96 117 117
Kalcij mg 475.29 48 48
Kalij mg 1398.27 38 38
Pantotenska kiselina mg 5.25 75 75
Niacin mg 27.89 199 139
Vitamin D μg 160.5 80 80
Vitamin A μg 633.75 16 13
Sol g 1.78 0 0
Bjelančevine g 60.1 - -
Vlakna g 1.85 - -
Ugljikohidrati g 10.36 - -
Masti g 45.25 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke