Meni Search

Ful nabrijan

Svinjski file i punjeni šampinjoni

Kaštelanski makaruni
Fina pikantna piletina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Blagdanska rolada
Miješani grill
Irska janjetina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Salata s mora
Mini lazanje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kobasica u pivu i pecivu
Sočna rebarca
Sendvič s avokadom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grill povrće na salatu
Uzbudljivi kolač od blitve
Ražnjići od lososa
Lungić u sendviču
Lignje s povrćem i smokvama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Povrtni ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Lagana sarma
Lungić s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Pohani tofu s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Brusketa s avokadom
Šampinjoni u palačinki
Ramsteak u seksi umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Riba u bijelom umaku
Sočni pureći ražnjići
Voćna juha od višanja
Pečena piletina s limunom
Teleći savici u umaku od grejpa
Kuhano meso s umakom od hrena
Vege odresci s marinadom
Teleći odresci u umaku od višanja
Aromatizirani kruh
Ljetni ražnjići
Grdobina s povrćem
Piletina Kiev
Marinirana piletina s roštilja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Piletina laganini
Lignje na šumskom rižotu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočna pureća rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Popečci od tikvica
Povrtni lonac
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rajčica s kukuruzom
Grdobina u pikantnoj šalši
Dagnje na buzaru
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fileti lososa u finom umaku
Janjetina na padelu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pašticada s njokima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file s povrćem
Meksička party salata
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zlatna piletina
Umak od limete (Molho de limao)
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mediteranski špageti
Fini gulaš od gljiva
Brancinovo oko
Vratina sa sezonskim povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Okruglice u umaku od rajčice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kunić na bijelo
Pileći bataci s umakom od luka
Belgija - Salade Liégeoise
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pirjani kunić
Nadjevene lignje
Zabavni kineski ravioli
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice
Proljetna janjetina
Kroketi od piletine
Prežgana juha
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Meso s repom
Salata od liganja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Čarobna ljetna piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill pirjana piletina s roštilja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rolice od blitve
Roštilj s umakom Romesco
Mediteranski kruščić s lovorom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fish&Chips u tortilji
Janjetina s medom od kadulje
Grickalica slanutak iz pećnice
Krem juha od tikvica
Manastirski đuveč
Mirisna pečenka
Urbana pola
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pizza s tunom
Račići na posteljici od povrća
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill vratina u sendviču
Piletina sa šafranom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Jabučni krumpirići s cimetom
Delikatesna junetina na češki
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečeni šampinjoni nadjeveni  sirom i ukrašeni vlascem savršeno će se uklopiti uz marinirani file s okusom piva, malo rajčice i fino jelo je na stolu.

Sastojci

800 g svinjskog filea
1 Vegeta marinada s pivom
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.
  • 5 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 6 Zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 7 Marinirane medaljone popecite na tavi na srednjoj vatri da ostanu sočni.
  • 8 Kad su pečeni, dodajte koncentrat rajčica.
  • 9 Podlijte ih s malo vode (100-200 ml) i kratko pirjajte tako da dobijete umak.

Savjet

Klobuke šampinjona napikajte štapićem za ražnjiće kako bi višak vode mogao iscuriti.

Posluživanje

Tople medaljone poslužite sa zapečenim gljivama posute vlascem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 935.96 117 117
Kalcij mg 475.29 48 48
Kalij mg 1398.27 38 38
Pantotenska kiselina mg 5.25 75 75
Niacin mg 27.89 199 139
Vitamin D μg 160.5 80 80
Vitamin A μg 633.75 16 13
Sol g 1.78 0 0
Bjelančevine g 60.1 - -
Vlakna g 1.85 - -
Ugljikohidrati g 10.36 - -
Masti g 45.25 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke