Meni Search

Ful nabrijan

Svinjski file i punjeni šampinjoni

Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Brusketa s avokadom
Povrtni lonac
Kroketi od piletine
Hrskavi trokuti
Riba u bijelom umaku
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lungić s povrćem
Brancinovo oko
Mediteranski špageti
Salata s mora
Piletina Kiev
Jabučni krumpirići s cimetom
Ljetni ražnjići
Zlatna piletina
Manastirski đuveč
Pohani tofu s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mirisna pečenka
Pileći bataci s umakom od luka
Rajčica s kukuruzom
Blagdanska rolada
Piletina sa šafranom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Fileti lososa u finom umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Lagana sarma
Salata od liganja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Dagnje na buzaru
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kobasica u pivu i pecivu
Vratina sa sezonskim povrćem
Pirjani kunić
Teleći savici u umaku od grejpa
Kuhano meso s umakom od hrena
Krem juha od tikvica
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pizza sirni jastučići
Irska janjetina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Okruglice u umaku od rajčice
Grdobina u pikantnoj šalši
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lungić u sendviču
Sendvič s avokadom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bugarska pita od krumpira
Račići na posteljici od povrća
Pizza s tunom
Mediteranski kruščić s lovorom
Delikatesna junetina na češki
Meso s repom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Čarobna ljetna piletina
Nadjevene lignje
Sočna rebarca
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kaštelanski makaruni
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski file s povrćem
Voćna juha od višanja
Fina pikantna piletina
Popečci od tikvica
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mini lazanje
Teleći odresci u umaku od višanja
Marinirana piletina s roštilja
Miješani grill
Proljetno meso i povrće iz woka
Belgija - Salade Liégeoise
Rolice od blitve
Povrtni ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočna pureća rolada
Aromatizirani kruh
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Ražnjići od lososa
Fini gulaš od gljiva
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pašticada s njokima
Mesne okruglice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Meksička party salata
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grickalica slanutak iz pećnice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Prežgana juha
Grill vratina u sendviču
Vege odresci s marinadom
Grill pirjana piletina s roštilja
Proljetna janjetina
Lignje na šumskom rižotu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Urbana pola
Piletina laganini
Šampinjoni u palačinki
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Uzbudljivi kolač od blitve
Roštilj s umakom Romesco
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pečena piletina s limunom
Kunić na bijelo
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zanimljiva salata s kikirikijem
Umak od limete (Molho de limao)
Fish&Chips u tortilji
Ramsteak u seksi umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina na padelu
Sočni pureći ražnjići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grill povrće na salatu
Grdobina s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečeni šampinjoni nadjeveni  sirom i ukrašeni vlascem savršeno će se uklopiti uz marinirani file s okusom piva, malo rajčice i fino jelo je na stolu.

Sastojci

800 g svinjskog filea
1 Vegeta marinada s pivom
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.
  • 5 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 6 Zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 7 Marinirane medaljone popecite na tavi na srednjoj vatri da ostanu sočni.
  • 8 Kad su pečeni, dodajte koncentrat rajčica.
  • 9 Podlijte ih s malo vode (100-200 ml) i kratko pirjajte tako da dobijete umak.

Savjet

Klobuke šampinjona napikajte štapićem za ražnjiće kako bi višak vode mogao iscuriti.

Posluživanje

Tople medaljone poslužite sa zapečenim gljivama posute vlascem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 935.96 117 117
Kalcij mg 475.29 48 48
Kalij mg 1398.27 38 38
Pantotenska kiselina mg 5.25 75 75
Niacin mg 27.89 199 139
Vitamin D μg 160.5 80 80
Vitamin A μg 633.75 16 13
Sol g 1.78 0 0
Bjelančevine g 60.1 - -
Vlakna g 1.85 - -
Ugljikohidrati g 10.36 - -
Masti g 45.25 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke