Meni Search

Ful nabrijan

Svinjski file i punjeni šampinjoni

Grickalica slanutak iz pećnice
Lignje na šumskom rižotu
Jabučni krumpirići s cimetom
Lagana sarma
Kuhano meso s umakom od hrena
Rajčica s kukuruzom
Irska janjetina
Urbana pola
Povrtni lonac
Proljetna janjetina
Piletina sa šafranom
Grdobina u pikantnoj šalši
Pileći bataci s umakom od luka
Blagdanska rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ražnjići od lososa
Piletina Kiev
Zlatna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zabavni kineski ravioli
Piletina laganini
Dagnje na buzaru
Sočni pureći ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kroketi od piletine
Kolinjsko zelje s frišketinom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Delikatesna junetina na češki
Povrtni ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Voćna juha od višanja
Belgija - Salade Liégeoise
Kobasica u pivu i pecivu
Manastirski đuveč
Brusketa s avokadom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sočna pureća rolada
Zanimljiva salata s kikirikijem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teleći savici u umaku od grejpa
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći odresci u umaku od višanja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini lazanje
Grill povrće na salatu
Kunić na bijelo
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Marinirana piletina s roštilja
Pohani tofu s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fileti lososa u finom umaku
Rolice od blitve
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Okruglice u umaku od rajčice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Janjetina s medom od kadulje
Riba u bijelom umaku
Svinjski file s povrćem
Mediteranski špageti
Hrskavi trokuti
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Roštilj s umakom Romesco
Mediteranski kruščić s lovorom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Vratina sa sezonskim povrćem
Lungić u sendviču
Fini gulaš od gljiva
Grill vratina u sendviču
Tjestenina fuži s tartufima
Ramsteak u seksi umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Sendvič s avokadom
Popečci od tikvica
Pirjani kunić
Pašticada s njokima
Pizza s tunom
Janjetina na padelu
Mesne okruglice na ražnjiću
Čarobna ljetna piletina
Šampinjoni u palačinki
Uzbudljivi kolač od blitve
Pizza sirni jastučići
Lungić s povrćem
Brancinovo oko
Salata s mora
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Meso s repom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Meksička party salata
Bugarska pita od krumpira
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pečena piletina s limunom
Proljetno meso i povrće iz woka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Račići na posteljici od povrća
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Prežgana juha
Mesne okruglice
Sočna rebarca
Fina pikantna piletina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mirisna pečenka
Krem juha od tikvica
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ljetni ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignje s povrćem i smokvama
Vege odresci s marinadom
Fish&Chips u tortilji
Nadjevene lignje
Kaštelanski makaruni
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Aromatizirani kruh
Miješani grill
Grdobina s povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Salata od liganja
Umak od limete (Molho de limao)
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečeni šampinjoni nadjeveni  sirom i ukrašeni vlascem savršeno će se uklopiti uz marinirani file s okusom piva, malo rajčice i fino jelo je na stolu.

Sastojci

800 g svinjskog filea
1 Vegeta marinada s pivom
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.
  • 5 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 6 Zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 7 Marinirane medaljone popecite na tavi na srednjoj vatri da ostanu sočni.
  • 8 Kad su pečeni, dodajte koncentrat rajčica.
  • 9 Podlijte ih s malo vode (100-200 ml) i kratko pirjajte tako da dobijete umak.

Savjet

Klobuke šampinjona napikajte štapićem za ražnjiće kako bi višak vode mogao iscuriti.

Posluživanje

Tople medaljone poslužite sa zapečenim gljivama posute vlascem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 935.96 117 117
Kalcij mg 475.29 48 48
Kalij mg 1398.27 38 38
Pantotenska kiselina mg 5.25 75 75
Niacin mg 27.89 199 139
Vitamin D μg 160.5 80 80
Vitamin A μg 633.75 16 13
Sol g 1.78 0 0
Bjelančevine g 60.1 - -
Vlakna g 1.85 - -
Ugljikohidrati g 10.36 - -
Masti g 45.25 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke