Meni Search

Ful nabrijan

Svinjski file i punjeni šampinjoni

Marinirana piletina s roštilja
Ramsteak u seksi umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brancinovo oko
Krem juha od tikvica
Piletina Kiev
Janjetina na padelu
Tjestenina fuži s tartufima
Pohani tofu s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Urbana pola
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sendvič s avokadom
Šampinjoni u palačinki
Pirjani kunić
Kuhano meso s umakom od hrena
Nadjevene lignje
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fileti lososa u finom umaku
Mirisna pečenka
Rajčica s kukuruzom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Riba u bijelom umaku
Fish&Chips u tortilji
Povrtni lonac
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grdobina s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice
Pizza sirni jastučići
Grickalica slanutak iz pećnice
Lignje na šumskom rižotu
Grill pirjana piletina s roštilja
Zabavni kineski ravioli
Sočna rebarca
Proljetna janjetina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata od liganja
Meso s repom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Irska janjetina
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rolice od blitve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teleći odresci u umaku od višanja
Delikatesna junetina na češki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileći bataci s umakom od luka
Ljetni ražnjići
Kunić na bijelo
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Prežgana juha
Račići na posteljici od povrća
Popečci od tikvica
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina laganini
Brusketa s avokadom
Mediteranski kruščić s lovorom
Lungić u sendviču
Manastirski đuveč
Svinjski file s povrćem
Fina pikantna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill povrće na salatu
Sočna pureća rolada
Meksička party salata
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice na ražnjiću
Roštilj s umakom Romesco
Pašticada s njokima
Pečena piletina s limunom
Vratina sa sezonskim povrćem
Fini gulaš od gljiva
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lagana sarma
Mediteranski špageti
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kaštelanski makaruni
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kroketi od piletine
Grdobina u pikantnoj šalši
Povrtni ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Teleći savici u umaku od grejpa
Okruglice u umaku od rajčice
Piletina sa šafranom
Zlatna piletina
Proljetno meso i povrće iz woka
Lignje s povrćem i smokvama
Čarobna ljetna piletina
Pizza s tunom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ražnjići od lososa
Mini lazanje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Miješani grill
Uzbudljivi kolač od blitve
Aromatizirani kruh
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Salata s mora
Grill vratina u sendviču
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Vege odresci s marinadom
Belgija - Salade Liégeoise
Bugarska pita od krumpira
Blagdanska rolada
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Hrskavi trokuti
Lungić s povrćem
Voćna juha od višanja
Dagnje na buzaru
Jabučni krumpirići s cimetom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečeni šampinjoni nadjeveni  sirom i ukrašeni vlascem savršeno će se uklopiti uz marinirani file s okusom piva, malo rajčice i fino jelo je na stolu.

Sastojci

800 g svinjskog filea
1 Vegeta marinada s pivom
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.
  • 5 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 6 Zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 7 Marinirane medaljone popecite na tavi na srednjoj vatri da ostanu sočni.
  • 8 Kad su pečeni, dodajte koncentrat rajčica.
  • 9 Podlijte ih s malo vode (100-200 ml) i kratko pirjajte tako da dobijete umak.

Savjet

Klobuke šampinjona napikajte štapićem za ražnjiće kako bi višak vode mogao iscuriti.

Posluživanje

Tople medaljone poslužite sa zapečenim gljivama posute vlascem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 935.96 117 117
Kalcij mg 475.29 48 48
Kalij mg 1398.27 38 38
Pantotenska kiselina mg 5.25 75 75
Niacin mg 27.89 199 139
Vitamin D μg 160.5 80 80
Vitamin A μg 633.75 16 13
Sol g 1.78 0 0
Bjelančevine g 60.1 - -
Vlakna g 1.85 - -
Ugljikohidrati g 10.36 - -
Masti g 45.25 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke