Meni Search

Ful nabrijan

Svinjski file i punjeni šampinjoni

Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Vege odresci s marinadom
Mirisna pečenka
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill pirjana piletina s roštilja
Teleći savici u umaku od grejpa
Brancinovo oko
Račići na posteljici od povrća
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Aromatizirani kruh
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grill vratina u sendviču
Mini lazanje
Marinirana piletina s roštilja
Janjetina na padelu
Tjestenina fuži s tartufima
Manastirski đuveč
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bugarska pita od krumpira
Šampinjoni u palačinki
Fish&Chips u tortilji
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani tofu s povrćem
Voćna juha od višanja
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice
Fini gulaš od gljiva
Sendvič s avokadom
Sočna rebarca
Pizza s tunom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočna pureća rolada
Zanimljiva salata s kikirikijem
Nadjevene lignje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Okruglice u umaku od rajčice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rolice od blitve
Grill oslić u aromatičnoj korici
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina laganini
Popečci od tikvica
Janjetina s medom od kadulje
Ramsteak u seksi umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rezanci s krušnim mrvicama
Lungić u sendviču
Piletina Kiev
Lignje na šumskom rižotu
Pašticada s njokima
Delikatesna junetina na češki
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Prežgana juha
Piletina sa šafranom
Fina pikantna piletina
Pirjani kunić
Dagnje na buzaru
Zlatna piletina
Kaštelanski makaruni
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Teleći odresci u umaku od višanja
Kroketi od piletine
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata od liganja
Kuhano meso s umakom od hrena
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill povrće na salatu
Proljetno meso i povrće iz woka
Pečena piletina s limunom
Fileti lososa u finom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Urbana pola
Ljetni ražnjići
Kunić na bijelo
Meksička party salata
Mediteranski kruščić s lovorom
Mesne okruglice na ražnjiću
Grdobina s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Irska janjetina
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Lungić s povrćem
Lagana sarma
Roštilj s umakom Romesco
Mediteranski špageti
Čarobna ljetna piletina
Belgija - Salade Liégeoise
Grickalica slanutak iz pećnice
Sočni pureći ražnjići
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zabavni kineski ravioli
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Salata s mora
Hrskavi trokuti
Lignje s povrćem i smokvama
Svinjski file s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Vratina sa sezonskim povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Povrtni ražnjići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grdobina u pikantnoj šalši
Proljetna janjetina
Blagdanska rolada
Krem juha od tikvica
Kobasica u pivu i pecivu
Povrtni lonac
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Miješani grill
Meso s repom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ražnjići od lososa
Pizza sirni jastučići
Uzbudljivi kolač od blitve
Rajčica s kukuruzom
Riba u bijelom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečeni šampinjoni nadjeveni  sirom i ukrašeni vlascem savršeno će se uklopiti uz marinirani file s okusom piva, malo rajčice i fino jelo je na stolu.

Sastojci

800 g svinjskog filea
1 Vegeta marinada s pivom
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.
  • 5 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 6 Zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 7 Marinirane medaljone popecite na tavi na srednjoj vatri da ostanu sočni.
  • 8 Kad su pečeni, dodajte koncentrat rajčica.
  • 9 Podlijte ih s malo vode (100-200 ml) i kratko pirjajte tako da dobijete umak.

Savjet

Klobuke šampinjona napikajte štapićem za ražnjiće kako bi višak vode mogao iscuriti.

Posluživanje

Tople medaljone poslužite sa zapečenim gljivama posute vlascem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 935.96 117 117
Kalcij mg 475.29 48 48
Kalij mg 1398.27 38 38
Pantotenska kiselina mg 5.25 75 75
Niacin mg 27.89 199 139
Vitamin D μg 160.5 80 80
Vitamin A μg 633.75 16 13
Sol g 1.78 0 0
Bjelančevine g 60.1 - -
Vlakna g 1.85 - -
Ugljikohidrati g 10.36 - -
Masti g 45.25 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke