Meni Search

Ful nabrijana

Svinjski file i punjeni šampinjoni

Proljetna janjetina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci u umaku s češnjakom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina laganini
Mini shepherd's pie
Janjetina s medom od kadulje
Ramsteak u seksi umaku
Grill vratina u sendviču
Kuhano meso s umakom od hrena
Pečena piletina s limunom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špageti s ribom
Fina pikantna piletina
Pizza s tunom
Fini gulaš od gljiva
Grdobina s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Riba u bijelom umaku
Blagdanska rolada
Irska janjetina
Sočni pureći ražnjići
Ossobuco
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice na ražnjiću
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kroketi od piletine
Sočna pureća rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kaštelanski makaruni
Delikatesna junetina na češki
Voćna juha od višanja
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Lignje s povrćem i smokvama
Meksička party salata
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rezanci s krušnim mrvicama
Bugarska pita od krumpira
Piletina sa šafranom
Salata s mora
Jabučni krumpirići s cimetom
Uzbudljivi kolač od blitve
Urbana pola
Piletina na kijevski način
Mini lazanje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Povrtni lonac
Meso s repom
Mediteranski špageti
Pizza sirni jastučići
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fish&Chips u tortilji
Mediteranski kruščić s lovorom
Grdobina u pikantnoj šalši
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Manastirski đuveč
Nadjevene lignje
Teleći odresci u umaku od višanja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
Umak od limete (Molho de limao)
Aromatizirani kruh
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani tofu s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lazanje s lignjama
Prežgana juha
Popečci od tikvica
Vege odresci s marinadom
Šampinjoni u palačinki
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lignje s manistrom u škartocu
Povrtni ražnjići
Sočna rebarca
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Račići na posteljici od povrća
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Svinjski file s povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kobasica u pivu i pecivu
Martinjska guska s hajdinom kašom
Okruglice u umaku od rajčice
Odresci od morskog psa
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pogača sa sardinom
Lagana sarma
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Janjetina na padelu
Brusketa s avokadom
Krem juha od tikvica
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina Kiev
Lungić s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Miješani grill
Lignje na šumskom rižotu
Grill pirjana piletina s roštilja
Hrskavi trokuti
Lungić u sendviču
Viška pogača
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Turske pizze
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Marinirana piletina s roštilja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Čarobna ljetna piletina
Kunić na bijelo
Ražnjići od lososa
Pirjani kunić
Brancinovo oko
Salata od liganja
Sendvič s avokadom
Rajčica s kukuruzom
Hlebinska i pretepena juha
Mirisna pečenka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskava pileća krilca
Rolice od blitve
Ljetni ražnjići
Zlatna piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Belgija - Salade Liégeoise
Roštilj s umakom Romesco
Grill povrće na salatu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečeni šampinjoni nadjeveni  sirom i ukrašeni vlascem savršeno će se uklopiti uz marinirani file s okusom piva, malo rajčice i fino jelo je na stolu.

Sastojci

800 g svinjskog filea
1 Vegeta marinada s pivom
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.
  • 5 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 6 Zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 7 Marinirane medaljone popecite na tavi na srednjoj vatri da ostanu sočni.
  • 8 Kad su pečeni, dodajte koncentrat rajčica.
  • 9 Podlijte ih s malo vode (100-200 ml) i kratko pirjajte tako da dobijete umak.

Savjet

Klobuke šampinjona napikajte štapićem za ražnjiće kako bi višak vode mogao iscuriti.

Posluživanje

Tople medaljone poslužite sa zapečenim gljivama posute vlascem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 935.96 117 117
Kalcij mg 475.29 48 48
Kalij mg 1398.27 38 38
Pantotenska kiselina mg 5.25 75 75
Niacin mg 27.89 199 139
Vitamin D μg 160.5 80 80
Vitamin A μg 633.75 16 13
Sol g 1.78 0 0
Bjelančevine g 60.1 - -
Vlakna g 1.85 - -
Ugljikohidrati g 10.36 - -
Masti g 45.25 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke