Meni Search

Ful nabrijana

Svinjski file i punjeni šampinjoni

Grickalica slanutak iz pećnice
Piletina Kiev
Lignje s manistrom u škartocu
Kobasica u pivu i pecivu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pizza s tunom
Povrtni ražnjići
Lazanje s lignjama
Belgija - Salade Liégeoise
Mesne okruglice
Umak od limete (Molho de limao)
Fileti lososa u finom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Piletina sa šafranom
Lungić u sendviču
Miješani grill
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Viška pogača
Okruglice u umaku od rajčice
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramsteak u seksi umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Račići na posteljici od povrća
Ljetni ražnjići
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Odresci od morskog psa
Voćna juha od višanja
Popečci od tikvica
Brusketa s avokadom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Manastirski đuveč
Lignje s povrćem i smokvama
Lignje na šumskom rižotu
Turske pizze
Fina pikantna piletina
Bugarska pita od krumpira
Grill povrće na salatu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zabavni kineski ravioli
Rolice od blitve
Brancinovo oko
Sočna rebarca
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pečena piletina s limunom
Meksička party salata
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mediteranski kruščić s lovorom
Hlebinska i pretepena juha
Pohani tofu s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tjestenina fuži s tartufima
Kroketi od piletine
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Irska janjetina
Mirisna pečenka
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Uzbudljivi kolač od blitve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Riba u bijelom umaku
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pizza sirni jastučići
Teleći savici u umaku od grejpa
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Blagdanska rolada
Sočna pureća rolada
Pogača sa sardinom
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina na kijevski način
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata od liganja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Janjetina s medom od kadulje
Povrtni lonac
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Marinirana piletina s roštilja
Aromatizirani kruh
Nadjevene lignje
Rajčica s kukuruzom
Sendvič s avokadom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kaštelanski makaruni
Zlatna piletina
Kunić na bijelo
Sočni pureći ražnjići
Hrskavi trokuti
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grdobina u pikantnoj šalši
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina laganini
Mini shepherd's pie
Meso s repom
Salata s mora
Mini lazanje
Fini gulaš od gljiva
Špageti s ribom
Lungić s povrćem
Mediteranski špageti
Krem juha od tikvica
Vege odresci s marinadom
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s povrćem
Delikatesna junetina na češki
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći odresci u umaku od višanja
Ražnjići od lososa
Čarobna ljetna piletina
Urbana pola
Ossobuco
Janjetina na padelu
Šampinjoni u palačinki
Pirjani kunić
Grdobina s povrćem
Hrskava pileća krilca
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Fish&Chips u tortilji
Pileći bataci s umakom od luka
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Proljetna janjetina
Mesne okruglice na ražnjiću
Lagana sarma
Roštilj s umakom Romesco
Prežgana juha
Odresci u umaku s češnjakom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečeni šampinjoni nadjeveni  sirom i ukrašeni vlascem savršeno će se uklopiti uz marinirani file s okusom piva, malo rajčice i fino jelo je na stolu.

Sastojci

800 g svinjskog filea
1 Vegeta marinada s pivom
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.
  • 5 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 6 Zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 7 Marinirane medaljone popecite na tavi na srednjoj vatri da ostanu sočni.
  • 8 Kad su pečeni, dodajte koncentrat rajčica.
  • 9 Podlijte ih s malo vode (100-200 ml) i kratko pirjajte tako da dobijete umak.

Savjet

Klobuke šampinjona napikajte štapićem za ražnjiće kako bi višak vode mogao iscuriti.

Posluživanje

Tople medaljone poslužite sa zapečenim gljivama posute vlascem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 935.96 117 117
Kalcij mg 475.29 48 48
Kalij mg 1398.27 38 38
Pantotenska kiselina mg 5.25 75 75
Niacin mg 27.89 199 139
Vitamin D μg 160.5 80 80
Vitamin A μg 633.75 16 13
Sol g 1.78 0 0
Bjelančevine g 60.1 - -
Vlakna g 1.85 - -
Ugljikohidrati g 10.36 - -
Masti g 45.25 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke