Meni Search

Ful nabrijana

Svinjski file i punjeni šampinjoni

Janjetina s medom od kadulje
Mediteranski špageti
Okruglice u umaku od rajčice
Mediteranski kruščić s lovorom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina laganini
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Hrskava pileća krilca
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Proljetna janjetina
Manastirski đuveč
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pizza s tunom
Lagana sarma
Kuhano meso s umakom od hrena
Turske pizze
Popečci od tikvica
Prežgana juha
Račići na posteljici od povrća
Sočna rebarca
Teleći savici u umaku od grejpa
Blagdanska rolada
Meksička party salata
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rajčica s kukuruzom
Brusketa s avokadom
Kunić na bijelo
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Marinirana piletina s roštilja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Povrtni ražnjići
Grickalica slanutak iz pećnice
Šampinjoni u palačinki
Kaštelanski makaruni
Fini gulaš od gljiva
Sendvič s avokadom
Piletina sa šafranom
Mini shepherd's pie
Lazanje s lignjama
Sočni pureći ražnjići
Kroketi od piletine
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski file s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina Kiev
Miješani grill
Rolice od blitve
Ražnjići od lososa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tjestenina fuži s tartufima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grill pirjana piletina s roštilja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grdobina u pikantnoj šalši
Irska janjetina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje na šumskom rižotu
Grill vratina u sendviču
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata od liganja
Aromatizirani kruh
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata s mora
Pečena piletina s limunom
Delikatesna junetina na češki
Povrtni lonac
Čarobna ljetna piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Grdobina s povrćem
Hrskavi trokuti
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pizza sirni jastučići
Belgija - Salade Liégeoise
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočna pureća rolada
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Umak od limete (Molho de limao)
Fina pikantna piletina
Viška pogača
Nadjevene lignje
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Grill povrće na salatu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Hlebinska i pretepena juha
Uzbudljivi kolač od blitve
Bugarska pita od krumpira
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Urbana pola
Piletina na kijevski način
Špageti s ribom
Zabavni kineski ravioli
Ossobuco
Mini lazanje
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Fish&Chips u tortilji
Lignje s povrćem i smokvama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pohani tofu s povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Fileti lososa u finom umaku
Mesne okruglice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ljetni ražnjići
Pogača sa sardinom
Vege odresci s marinadom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileći bataci s umakom od luka
Lungić s povrćem
Odresci od morskog psa
Proljetno meso i povrće iz woka
Riba u bijelom umaku
Mirisna pečenka
Krem juha od tikvica
Brancinovo oko
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina na padelu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Pirjani kunić
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Zlatna piletina
Martinjska guska s hajdinom kašom
Jabučni krumpirići s cimetom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignje s manistrom u škartocu
Meso s repom
Lungić u sendviču
Voćna juha od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečeni šampinjoni nadjeveni  sirom i ukrašeni vlascem savršeno će se uklopiti uz marinirani file s okusom piva, malo rajčice i fino jelo je na stolu.

Sastojci

800 g svinjskog filea
1 Vegeta marinada s pivom
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.
  • 5 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 6 Zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 7 Marinirane medaljone popecite na tavi na srednjoj vatri da ostanu sočni.
  • 8 Kad su pečeni, dodajte koncentrat rajčica.
  • 9 Podlijte ih s malo vode (100-200 ml) i kratko pirjajte tako da dobijete umak.

Savjet

Klobuke šampinjona napikajte štapićem za ražnjiće kako bi višak vode mogao iscuriti.

Posluživanje

Tople medaljone poslužite sa zapečenim gljivama posute vlascem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 935.96 117 117
Kalcij mg 475.29 48 48
Kalij mg 1398.27 38 38
Pantotenska kiselina mg 5.25 75 75
Niacin mg 27.89 199 139
Vitamin D μg 160.5 80 80
Vitamin A μg 633.75 16 13
Sol g 1.78 0 0
Bjelančevine g 60.1 - -
Vlakna g 1.85 - -
Ugljikohidrati g 10.36 - -
Masti g 45.25 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke