Meni Search

Ful nabrijana

Svinjski file i punjeni šampinjoni

Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata od liganja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Fina pikantna piletina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pileći bataci s umakom od luka
Okruglice u umaku od rajčice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Proljetna janjetina
Rajčica s kukuruzom
Belgija - Salade Liégeoise
Grill povrće na salatu
Umak od limete (Molho de limao)
Lazanje s lignjama
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Hlebinska i pretepena juha
Marinirana piletina s roštilja
Mesne okruglice na ražnjiću
Meksička party salata
Irska janjetina
Piletina sa šafranom
Popečci od tikvica
Fish&Chips u tortilji
Kobasica u pivu i pecivu
Zabavni kineski ravioli
Uzbudljivi kolač od blitve
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pizza s tunom
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file s povrćem
Lignje s manistrom u škartocu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kroketi od piletine
Nadjevene lignje
Manastirski đuveč
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grickalica slanutak iz pećnice
Prežgana juha
Miješani grill
Lagana sarma
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice
Pizza sirni jastučići
Šampinjoni u palačinki
Voćna juha od višanja
Teleći odresci u umaku od višanja
Blagdanska rolada
Odresci u umaku s češnjakom
Hrskava pileća krilca
Ljetni ražnjići
Janjetina na padelu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Povrtni lonac
Kaštelanski makaruni
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Roštilj s umakom Romesco
Čarobna ljetna piletina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lignje s povrćem i smokvama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brusketa s avokadom
Sočna pureća rolada
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Salata s mora
Pogača sa sardinom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grdobina u pikantnoj šalši
Lignje na šumskom rižotu
Lungić s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Viška pogača
Grdobina s povrćem
Pirjani kunić
Ražnjići od lososa
Brancinovo oko
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočni pureći ražnjići
Zlatna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Krem juha od tikvica
Sendvič s avokadom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Urbana pola
Meso s repom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mini shepherd's pie
Tjestenina fuži s tartufima
Martinjska guska s hajdinom kašom
Piletina laganini
Grill vratina u sendviču
Sočna rebarca
Fileti lososa u finom umaku
Piletina na kijevski način
Mediteranski kruščić s lovorom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Riba u bijelom umaku
Ossobuco
Grill pirjana piletina s roštilja
Teleći savici u umaku od grejpa
Špageti s ribom
Vege odresci s marinadom
Odresci od morskog psa
Piletina Kiev
Jabučni krumpirići s cimetom
Turske pizze
Rolice od blitve
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Janjetina s medom od kadulje
Aromatizirani kruh
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mini lazanje
Povrtni ražnjići
Kunić na bijelo
Delikatesna junetina na češki
Proljetno meso i povrće iz woka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskavi trokuti
Pohani tofu s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fini gulaš od gljiva
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lungić u sendviču
Ramsteak u seksi umaku
Pečena piletina s limunom
Račići na posteljici od povrća
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mediteranski špageti
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mirisna pečenka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kuhano meso s umakom od hrena
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečeni šampinjoni nadjeveni  sirom i ukrašeni vlascem savršeno će se uklopiti uz marinirani file s okusom piva, malo rajčice i fino jelo je na stolu.

Sastojci

800 g svinjskog filea
1 Vegeta marinada s pivom
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.
  • 5 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 6 Zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 7 Marinirane medaljone popecite na tavi na srednjoj vatri da ostanu sočni.
  • 8 Kad su pečeni, dodajte koncentrat rajčica.
  • 9 Podlijte ih s malo vode (100-200 ml) i kratko pirjajte tako da dobijete umak.

Savjet

Klobuke šampinjona napikajte štapićem za ražnjiće kako bi višak vode mogao iscuriti.

Posluživanje

Tople medaljone poslužite sa zapečenim gljivama posute vlascem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 935.96 117 117
Kalcij mg 475.29 48 48
Kalij mg 1398.27 38 38
Pantotenska kiselina mg 5.25 75 75
Niacin mg 27.89 199 139
Vitamin D μg 160.5 80 80
Vitamin A μg 633.75 16 13
Sol g 1.78 0 0
Bjelančevine g 60.1 - -
Vlakna g 1.85 - -
Ugljikohidrati g 10.36 - -
Masti g 45.25 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke