Meni Search

Ful nabrijana

Svinjski file i punjeni šampinjoni

Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Manastirski đuveč
Lungić s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Okruglice u umaku od rajčice
Piletina na kijevski način
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Piletina sa šafranom
Sočna rebarca
Ljetni ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina Kiev
Lignje na šumskom rižotu
Ražnjići od lososa
Fini gulaš od gljiva
Svinjski file s povrćem
Sendvič s avokadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pirjani kunić
Martinjska guska s hajdinom kašom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Popečci od tikvica
Tjestenina fuži s tartufima
Blagdanska rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
Čarobna ljetna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Miješani grill
Piletina laganini
Riba u bijelom umaku
Odresci od morskog psa
Brusketa s avokadom
Ramsteak u seksi umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Fina pikantna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći savici u umaku od grejpa
Lagana sarma
Delikatesna junetina na češki
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Povrtni lonac
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileći bataci s umakom od luka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pečena piletina s limunom
Grdobina u pikantnoj šalši
Pizza sirni jastučići
Zabavni kineski ravioli
Irska janjetina
Voćna juha od višanja
Grickalica slanutak iz pećnice
Nadjevene lignje
Proljetno meso i povrće iz woka
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Roštilj s umakom Romesco
Grdobina s povrćem
Kunić na bijelo
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Krem juha od tikvica
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Urbana pola
Umak od limete (Molho de limao)
Bugarska pita od krumpira
Hlebinska i pretepena juha
Odresci u umaku s češnjakom
Kroketi od piletine
Grill pirjana piletina s roštilja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Povrtni ražnjići
Kuhano meso s umakom od hrena
Račići na posteljici od povrća
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Aromatizirani kruh
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mediteranski kruščić s lovorom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočni pureći ražnjići
Viška pogača
Rajčica s kukuruzom
Lungić u sendviču
Meksička party salata
Hrskavi trokuti
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kaštelanski makaruni
Mediteranski špageti
Mini lazanje
Pizza s tunom
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice
Brancinovo oko
Pohani tofu s povrćem
Vege odresci s marinadom
Salata od liganja
Lignje s manistrom u škartocu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Marinirana piletina s roštilja
Sočna pureća rolada
Belgija - Salade Liégeoise
Janjetina na padelu
Proljetna janjetina
Mini shepherd's pie
Hrskava pileća krilca
Meso s repom
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice na ražnjiću
Šampinjoni u palačinki
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fish&Chips u tortilji
Kobasica u pivu i pecivu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ossobuco
Uzbudljivi kolač od blitve
Turske pizze
Prežgana juha
Fileti lososa u finom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rolice od blitve
Grill povrće na salatu
Zlatna piletina
Lazanje s lignjama
Salata s mora
Špageti s ribom
Pogača sa sardinom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mirisna pečenka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečeni šampinjoni nadjeveni  sirom i ukrašeni vlascem savršeno će se uklopiti uz marinirani file s okusom piva, malo rajčice i fino jelo je na stolu.

Sastojci

800 g svinjskog filea
1 Vegeta marinada s pivom
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.
  • 5 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 6 Zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 7 Marinirane medaljone popecite na tavi na srednjoj vatri da ostanu sočni.
  • 8 Kad su pečeni, dodajte koncentrat rajčica.
  • 9 Podlijte ih s malo vode (100-200 ml) i kratko pirjajte tako da dobijete umak.

Savjet

Klobuke šampinjona napikajte štapićem za ražnjiće kako bi višak vode mogao iscuriti.

Posluživanje

Tople medaljone poslužite sa zapečenim gljivama posute vlascem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 935.96 117 117
Kalcij mg 475.29 48 48
Kalij mg 1398.27 38 38
Pantotenska kiselina mg 5.25 75 75
Niacin mg 27.89 199 139
Vitamin D μg 160.5 80 80
Vitamin A μg 633.75 16 13
Sol g 1.78 0 0
Bjelančevine g 60.1 - -
Vlakna g 1.85 - -
Ugljikohidrati g 10.36 - -
Masti g 45.25 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke