Meni Search

Ful nabrijana

Svinjski file i punjeni šampinjoni

Meksička party salata
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lungić s povrćem
Pirjani kunić
Rezanci s krušnim mrvicama
Manastirski đuveč
Janjetina s medom od kadulje
Pogača sa sardinom
Miješani grill
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Okruglice u umaku od rajčice
Zlatna piletina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Fish&Chips u tortilji
Sočna rebarca
Kobasica u pivu i pecivu
Kroketi od piletine
Meso s repom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lazanje s lignjama
Grdobina u pikantnoj šalši
Prežgana juha
Lagana sarma
Pečena piletina s limunom
Pizza sirni jastučići
Marinirana piletina s roštilja
Pizza s tunom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje s manistrom u škartocu
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice
Ražnjići od lososa
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Jabučni krumpirići s cimetom
Viška pogača
Šampinjoni u palačinki
Piletina Kiev
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Salata s mora
Račići na posteljici od povrća
Brusketa s avokadom
Kuhano meso s umakom od hrena
Grdobina s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Čarobna ljetna piletina
Aromatizirani kruh
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Urbana pola
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mini lazanje
Fini gulaš od gljiva
Norveška krem juha od ribe i kozica
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina na padelu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočna pureća rolada
Sočni pureći ražnjići
Rolice od blitve
Grickalica slanutak iz pećnice
Fina pikantna piletina
Blagdanska rolada
Rajčica s kukuruzom
Lignje s povrćem i smokvama
Kaštelanski makaruni
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina laganini
Hrskava pileća krilca
Ljetni ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teleći savici u umaku od grejpa
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pileći bataci s umakom od luka
Ossobuco
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hlebinska i pretepena juha
Turske pizze
Piletina na kijevski način
Popečci od tikvica
Odresci od morskog psa
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fileti lososa u finom umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Grill pirjana piletina s roštilja
Lungić u sendviču
Zabavni kineski ravioli
Salata od liganja
Grill povrće na salatu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Povrtni ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mini shepherd's pie
Umak od limete (Molho de limao)
Mediteranski kruščić s lovorom
Delikatesna junetina na češki
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina sa šafranom
Brancinovo oko
Uzbudljivi kolač od blitve
Pohani tofu s povrćem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Povrtni lonac
Nadjeveni kaneloni u umaku
Krem juha od tikvica
Vege odresci s marinadom
Špageti s ribom
Mediteranski špageti
Mirisna pečenka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kunić na bijelo
Voćna juha od višanja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Irska janjetina
Hrskavi trokuti
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Riba u bijelom umaku
Sendvič s avokadom
Mesne okruglice na ražnjiću
Nadjevene lignje
Belgija - Salade Liégeoise
Proljetna janjetina
Proljetno meso i povrće iz woka
Martinjska guska s hajdinom kašom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečeni šampinjoni nadjeveni  sirom i ukrašeni vlascem savršeno će se uklopiti uz marinirani file s okusom piva, malo rajčice i fino jelo je na stolu.

Sastojci

800 g svinjskog filea
1 Vegeta marinada s pivom
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.
  • 5 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 6 Zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 7 Marinirane medaljone popecite na tavi na srednjoj vatri da ostanu sočni.
  • 8 Kad su pečeni, dodajte koncentrat rajčica.
  • 9 Podlijte ih s malo vode (100-200 ml) i kratko pirjajte tako da dobijete umak.

Savjet

Klobuke šampinjona napikajte štapićem za ražnjiće kako bi višak vode mogao iscuriti.

Posluživanje

Tople medaljone poslužite sa zapečenim gljivama posute vlascem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 935.96 117 117
Kalcij mg 475.29 48 48
Kalij mg 1398.27 38 38
Pantotenska kiselina mg 5.25 75 75
Niacin mg 27.89 199 139
Vitamin D μg 160.5 80 80
Vitamin A μg 633.75 16 13
Sol g 1.78 0 0
Bjelančevine g 60.1 - -
Vlakna g 1.85 - -
Ugljikohidrati g 10.36 - -
Masti g 45.25 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke