Meni Search

Ful nabrijana

Svinjski file i punjeni šampinjoni

Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grickalica slanutak iz pećnice
Kunić na bijelo
Ražnjići od lososa
Nadjevene lignje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mini shepherd's pie
Lazanje s lignjama
Popečci od tikvica
Hrskava pileća krilca
Hrskavi trokuti
Brancinovo oko
Lungić s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Roštilj s umakom Romesco
Mini lazanje
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sočna pureća rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zlatna piletina
Hlebinska i pretepena juha
Mediteranski kruščić s lovorom
Mesne okruglice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Proljetna janjetina
Salata od liganja
Riba u bijelom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rajčica s kukuruzom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina sa šafranom
Teleći savici u umaku od grejpa
Blagdanska rolada
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grill povrće na salatu
Povrtni lonac
Lagana sarma
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rezanci s krušnim mrvicama
Fileti lososa u finom umaku
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci u umaku od višanja
Rolice od blitve
Meso s repom
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina Kiev
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pohani tofu s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Marinirana piletina s roštilja
Manastirski đuveč
Zabavni kineski ravioli
Miješani grill
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Uzbudljivi kolač od blitve
Kroketi od piletine
Belgija - Salade Liégeoise
Grdobina s povrćem
Krem juha od tikvica
Pizza sirni jastučići
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Odresci u umaku s češnjakom
Špageti s ribom
Viška pogača
Kobasica u pivu i pecivu
Brusketa s avokadom
Vege odresci s marinadom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Grill pirjana piletina s roštilja
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pečena piletina s limunom
Prežgana juha
Svinjski file s povrćem
Sendvič s avokadom
Čarobna ljetna piletina
Pizza s tunom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Turske pizze
Lignje s povrćem i smokvama
Fina pikantna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Šampinjoni u palačinki
Mirisna pečenka
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice na ražnjiću
Pogača sa sardinom
Sočna rebarca
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Odresci od morskog psa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočni pureći ražnjići
Umak od limete (Molho de limao)
Grdobina u pikantnoj šalši
Irska janjetina
Proljetno meso i povrće iz woka
Povrtni ražnjići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ossobuco
Bugarska pita od krumpira
Lungić u sendviču
Mediteranski špageti
Lignje s manistrom u škartocu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina laganini
Kuhano meso s umakom od hrena
Ljetni ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fish&Chips u tortilji
Urbana pola
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Salata s mora
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina s medom od kadulje
Fini gulaš od gljiva
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Janjetina na padelu
Piletina na kijevski način
Aromatizirani kruh
Račići na posteljici od povrća
Pirjani kunić
Martinjska guska s hajdinom kašom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Meksička party salata
Delikatesna junetina na češki
Okruglice u umaku od rajčice
Kaštelanski makaruni
Ramsteak u seksi umaku
Voćna juha od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečeni šampinjoni nadjeveni  sirom i ukrašeni vlascem savršeno će se uklopiti uz marinirani file s okusom piva, malo rajčice i fino jelo je na stolu.

Sastojci

800 g svinjskog filea
1 Vegeta marinada s pivom
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.
  • 5 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 6 Zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 7 Marinirane medaljone popecite na tavi na srednjoj vatri da ostanu sočni.
  • 8 Kad su pečeni, dodajte koncentrat rajčica.
  • 9 Podlijte ih s malo vode (100-200 ml) i kratko pirjajte tako da dobijete umak.

Savjet

Klobuke šampinjona napikajte štapićem za ražnjiće kako bi višak vode mogao iscuriti.

Posluživanje

Tople medaljone poslužite sa zapečenim gljivama posute vlascem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 935.96 117 117
Kalcij mg 475.29 48 48
Kalij mg 1398.27 38 38
Pantotenska kiselina mg 5.25 75 75
Niacin mg 27.89 199 139
Vitamin D μg 160.5 80 80
Vitamin A μg 633.75 16 13
Sol g 1.78 0 0
Bjelančevine g 60.1 - -
Vlakna g 1.85 - -
Ugljikohidrati g 10.36 - -
Masti g 45.25 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke