Meni Search

Ful nabrijana

Svinjski file i punjeni šampinjoni

Riba u bijelom umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grickalica slanutak iz pećnice
Svinjski file s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pogača sa sardinom
Rezanci s krušnim mrvicama
Ražnjići od lososa
Fileti lososa u finom umaku
Grdobina s povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Salata od liganja
Piletina Kiev
Piletina sa šafranom
Sendvič s avokadom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileći bataci s umakom od luka
Grill povrće na salatu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pizza sirni jastučići
Sočni pureći ražnjići
Pečena piletina s limunom
Pohani tofu s povrćem
Piletina na kijevski način
Ljetni ražnjići
Meso s repom
Krem juha od tikvica
Šampinjoni u palačinki
Pirjani kunić
Čarobna ljetna piletina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci u umaku s češnjakom
Prežgana juha
Nadjevene lignje
Sočna rebarca
Nadjeveni kaneloni u umaku
Aromatizirani kruh
Martinjska guska s hajdinom kašom
Miješani grill
Rolice od blitve
Mediteranski špageti
Povrtni lonac
Brusketa s avokadom
Račići na posteljici od povrća
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Blagdanska rolada
Umak od limete (Molho de limao)
Grdobina u pikantnoj šalši
Povrtni ražnjići
Marinirana piletina s roštilja
Zabavni kineski ravioli
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rajčica s kukuruzom
Mesne okruglice
Proljetno meso i povrće iz woka
Roštilj s umakom Romesco
Brancinovo oko
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Vege odresci s marinadom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Viška pogača
Hrskavi trokuti
Grill pirjana piletina s roštilja
Kroketi od piletine
Turske pizze
Grill vratina u sendviču
Kunić na bijelo
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje s povrćem i smokvama
Fish&Chips u tortilji
Fini gulaš od gljiva
Janjetina s medom od kadulje
Špageti s ribom
Mini lazanje
Proljetna janjetina
Belgija - Salade Liégeoise
Lungić u sendviču
Popečci od tikvica
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Odresci od morskog psa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zlatna piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje s manistrom u škartocu
Lagana sarma
Irska janjetina
Lignje na šumskom rižotu
Jabučni krumpirići s cimetom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pizza s tunom
Mediteranski kruščić s lovorom
Hlebinska i pretepena juha
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kuhano meso s umakom od hrena
Kaštelanski makaruni
Lazanje s lignjama
Piletina laganini
Teleći odresci u umaku od višanja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramsteak u seksi umaku
Hrskava pileća krilca
Mirisna pečenka
Salata s mora
Lungić s povrćem
Govedina s pireom i umakom od rajčice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Meksička party salata
Janjetina na padelu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mini shepherd's pie
Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fina pikantna piletina
Delikatesna junetina na češki
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Voćna juha od višanja
Manastirski đuveč
Norveška krem juha od ribe i kozica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Okruglice u umaku od rajčice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice na ražnjiću
Ossobuco
Urbana pola
Kobasica u pivu i pecivu
Sočna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečeni šampinjoni nadjeveni  sirom i ukrašeni vlascem savršeno će se uklopiti uz marinirani file s okusom piva, malo rajčice i fino jelo je na stolu.

Sastojci

800 g svinjskog filea
1 Vegeta marinada s pivom
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.
  • 5 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 6 Zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 7 Marinirane medaljone popecite na tavi na srednjoj vatri da ostanu sočni.
  • 8 Kad su pečeni, dodajte koncentrat rajčica.
  • 9 Podlijte ih s malo vode (100-200 ml) i kratko pirjajte tako da dobijete umak.

Savjet

Klobuke šampinjona napikajte štapićem za ražnjiće kako bi višak vode mogao iscuriti.

Posluživanje

Tople medaljone poslužite sa zapečenim gljivama posute vlascem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 935.96 117 117
Kalcij mg 475.29 48 48
Kalij mg 1398.27 38 38
Pantotenska kiselina mg 5.25 75 75
Niacin mg 27.89 199 139
Vitamin D μg 160.5 80 80
Vitamin A μg 633.75 16 13
Sol g 1.78 0 0
Bjelančevine g 60.1 - -
Vlakna g 1.85 - -
Ugljikohidrati g 10.36 - -
Masti g 45.25 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke