Meni Search

Gladna kao vuk

Svinjski file i punjeni šampinjoni

Piletina u egzotičnom umaku
Obojeni hamburger
Vegetarijanski čips
Janjetina s medom od kadulje
Slatko twist pile
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pikantni gulaš
Punjena pečenka u vinu
Neobične punjene paprike
Rebarca s grilla
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Ramsteak u seksi umaku
Biftek rolice
Pizza sirni jastučići
Špageti s tikvicama
Slasni BBQ burgeri
Kotlovina
Medeni teleći kotleti
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Lazanje u tavi
Kuhana govedina s umakom od hrena
Fino varivo v loncu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci u paketiću
Mladi krumpir s ajvarom
Mesne okruglice u umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Govedina s lukom
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Skandinavske rolice s cimetom
Svinjski gulaš
Ciganski odrezak
Fino začinjena piletina
Juha od gljiva
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ribarska popara
Teletina s pirjanim povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pileća krilca s roštilja
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Quiche od bundeve, sira i luka
Pureća rolada s mlincima
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Piletina u pivu
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Povrtni lonac
Meso u woku na indonezijski način
Varivo od kelja i teletine
Pileća prsa iz pećnice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pašticada s njokima
Patka s mlincima
Sočna Wellington pečenka
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Harrisa janjetina s limunom
Velika Britanija - Pastirska pita
Umak od limete (Molho de limao)
Puretina s jabukom iz pećnice
Pureći hamburger
Hrenovke u panceti
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slasni burger sa slaninom i sirom
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Odresci s umakom od kupina
Kuhano meso s umakom od hrena
Sarma sa suhim mesom
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Vratina s roštilja
Mediteranski kruščić s lovorom
Piletina u aromatičnom omotaču
Sočna rebarca
Odresci u umaku s češnjakom
Ramstek s povrćem
Tuna burger
Janjetina na padelu
Macho hamburger
Fish&Chips u tortilji
Slatki lungić
Mesna rolada u tijestu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Tortilje pikant
Piletina s nadjevom od ajvara
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečeni šampinjoni nadjeveni  sirom i ukrašeni vlascem savršeno će se uklopiti uz marinirani file s okusom piva, malo rajčice i fino jelo je na stolu.

Sastojci

800 g svinjskog filea
1 Vegeta marinada s pivom
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.
  • 5 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 6 Zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 7 Marinirane medaljone popecite na tavi na srednjoj vatri da ostanu sočni.
  • 8 Kad su pečeni, dodajte koncentrat rajčica.
  • 9 Podlijte ih s malo vode (100-200 ml) i kratko pirjajte tako da dobijete umak.

Savjet

Klobuke šampinjona napikajte štapićem za ražnjiće kako bi višak vode mogao iscuriti.

Posluživanje

Tople medaljone poslužite sa zapečenim gljivama posute vlascem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 935.96 117 117
Kalcij mg 475.29 48 48
Kalij mg 1398.27 38 38
Pantotenska kiselina mg 5.25 75 75
Niacin mg 27.89 199 139
Vitamin D μg 160.5 80 80
Vitamin A μg 633.75 16 13
Sol g 1.78 0 0
Bjelančevine g 60.1 - -
Vlakna g 1.85 - -
Ugljikohidrati g 10.36 - -
Masti g 45.25 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke