Meni Search

Gladna kao vuk

Svinjski file i punjeni šampinjoni

Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pašticada s njokima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pikantni gulaš
Slatko twist pile
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Ciganski odrezak
Vegetarijanski čips
Pileća prsa iz pećnice
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kuhano meso s umakom od hrena
Kotlovina
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Povrtni lonac
Janjetina s medom od kadulje
Hrenovke u panceti
Ramsteak u seksi umaku
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Lazanje u tavi
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Teleći savici u umaku od grejpa
Teletina s pirjanim povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Svinjski gulaš
Slasni burger sa slaninom i sirom
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Sočna rebarca
Odresci u paketiću
Fino začinjena piletina
Mesne okruglice u umaku
Varivo od kelja i teletine
Medeni teleći kotleti
Rebarca s grilla
Govedina s lukom
Piletina u egzotičnom umaku
Punjena pečenka u vinu
Pileća krilca s roštilja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Pizza sirni jastučići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Tuna burger
Fino varivo v loncu
Ramstek s povrćem
Macho hamburger
Glazirana patka s umakom od jabuka
Slatki lungić
Sarma sa suhim mesom
Mesna rolada u tijestu
Patka s mlincima
Harrisa janjetina s limunom
Biftek rolice
Slasni BBQ burgeri
Mediteranski kruščić s lovorom
Obojeni hamburger
Tortilje pikant
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pureći hamburger
BBQ svinjska rebarca u foliji
Meso u woku na indonezijski način
Pureća rolada s mlincima
Neobične punjene paprike
Janjetina na padelu
Sočna Wellington pečenka
Odresci s umakom od kupina
Quiche od bundeve, sira i luka
Mladi krumpir s ajvarom
Vratina s roštilja
Piletina s nadjevom od ajvara
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina u aromatičnom omotaču
Ribarska popara
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina u pivu
Umak od limete (Molho de limao)
Juha od gljiva
Puretina s jabukom iz pećnice
Fish&Chips u tortilji
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Odresci u umaku s češnjakom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Špageti s tikvicama
Kuhana govedina s umakom od hrena
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečeni šampinjoni nadjeveni  sirom i ukrašeni vlascem savršeno će se uklopiti uz marinirani file s okusom piva, malo rajčice i fino jelo je na stolu.

Sastojci

800 g svinjskog filea
1 Vegeta marinada s pivom
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.
  • 5 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 6 Zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 7 Marinirane medaljone popecite na tavi na srednjoj vatri da ostanu sočni.
  • 8 Kad su pečeni, dodajte koncentrat rajčica.
  • 9 Podlijte ih s malo vode (100-200 ml) i kratko pirjajte tako da dobijete umak.

Savjet

Klobuke šampinjona napikajte štapićem za ražnjiće kako bi višak vode mogao iscuriti.

Posluživanje

Tople medaljone poslužite sa zapečenim gljivama posute vlascem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 935.96 117 117
Kalcij mg 475.29 48 48
Kalij mg 1398.27 38 38
Pantotenska kiselina mg 5.25 75 75
Niacin mg 27.89 199 139
Vitamin D μg 160.5 80 80
Vitamin A μg 633.75 16 13
Sol g 1.78 0 0
Bjelančevine g 60.1 - -
Vlakna g 1.85 - -
Ugljikohidrati g 10.36 - -
Masti g 45.25 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke