Meni Search

Gladna kao vuk

Svinjski file i punjeni šampinjoni

Velika Britanija - Pastirska pita
Slatki lungić
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rebarca s grilla
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Puretina s jabukom iz pećnice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pureća rolada s mlincima
Medeni teleći kotleti
Patka s mlincima
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Janjetina s medom od kadulje
Quiche od bundeve, sira i luka
Pizza sirni jastučići
Mediteranski kruščić s lovorom
Sočna rebarca
Fino varivo v loncu
Piletina s nadjevom od ajvara
Ribarska popara
Kotlovina
Ramsteak u seksi umaku
Ramstek s povrćem
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Obojeni hamburger
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Fino začinjena piletina
Meso u woku na indonezijski način
Pureći hamburger
Glazirana patka s umakom od jabuka
Pileća prsa iz pećnice
Ciganski odrezak
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Tuna burger
Lazanje u tavi
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Pikantni gulaš
Mesne okruglice u umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Odresci u paketiću
Tortilje pikant
Varivo od kelja i teletine
Macho hamburger
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Fish&Chips u tortilji
Pileća krilca s roštilja
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Mladi krumpir s ajvarom
Teletina s pirjanim povrćem
Kuhana govedina s umakom od hrena
Neobične punjene paprike
Špageti s tikvicama
Janjetina na padelu
Odresci s umakom od kupina
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Govedina s lukom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pašticada s njokima
Slasni burger sa slaninom i sirom
Odresci u umaku s češnjakom
Sočna Wellington pečenka
Slatko twist pile
Punjena pečenka u vinu
Mesna rolada u tijestu
Skandinavske rolice s cimetom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Harrisa janjetina s limunom
Hrenovke u panceti
Sarma sa suhim mesom
Umak od limete (Molho de limao)
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina u pivu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina u aromatičnom omotaču
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Vegetarijanski čips
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Vratina s roštilja
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Piletina u egzotičnom umaku
Povrtni lonac
Juha od gljiva
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Svinjski gulaš
Biftek rolice
Slasni BBQ burgeri
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečeni šampinjoni nadjeveni  sirom i ukrašeni vlascem savršeno će se uklopiti uz marinirani file s okusom piva, malo rajčice i fino jelo je na stolu.

Sastojci

800 g svinjskog filea
1 Vegeta marinada s pivom
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.
  • 5 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 6 Zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 7 Marinirane medaljone popecite na tavi na srednjoj vatri da ostanu sočni.
  • 8 Kad su pečeni, dodajte koncentrat rajčica.
  • 9 Podlijte ih s malo vode (100-200 ml) i kratko pirjajte tako da dobijete umak.

Savjet

Klobuke šampinjona napikajte štapićem za ražnjiće kako bi višak vode mogao iscuriti.

Posluživanje

Tople medaljone poslužite sa zapečenim gljivama posute vlascem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 935.96 117 117
Kalcij mg 475.29 48 48
Kalij mg 1398.27 38 38
Pantotenska kiselina mg 5.25 75 75
Niacin mg 27.89 199 139
Vitamin D μg 160.5 80 80
Vitamin A μg 633.75 16 13
Sol g 1.78 0 0
Bjelančevine g 60.1 - -
Vlakna g 1.85 - -
Ugljikohidrati g 10.36 - -
Masti g 45.25 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke