Meni Search

Gladna kao vuk

Svinjski file i punjeni šampinjoni

Pureća rolada s mlincima
Hrenovke u panceti
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Medeni teleći kotleti
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Fino začinjena piletina
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Tuna burger
Ramsteak u seksi umaku
Mesna rolada u tijestu
Slatki lungić
Punjena pečenka u vinu
Rebarca s grilla
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mediteranski kruščić s lovorom
Fish&Chips u tortilji
Glazirana patka s umakom od jabuka
Harrisa janjetina s limunom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Slatko twist pile
Kotlovina
Mladi krumpir s ajvarom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Puretina s jabukom iz pećnice
Umak od limete (Molho de limao)
Ramstek s povrćem
Govedina s lukom
Vegetarijanski čips
Mesne okruglice u umaku
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Piletina s nadjevom od ajvara
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina u pivu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sarma sa suhim mesom
Pileća krilca s roštilja
Povrtni lonac
Skandinavske rolice s cimetom
Fino varivo v loncu
Quiche od bundeve, sira i luka
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina u egzotičnom umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Lazanje u tavi
Macho hamburger
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Varivo od kelja i teletine
Pikantni gulaš
Svinjski gulaš
Patka s mlincima
Odresci u umaku s češnjakom
Ribarska popara
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Tortilje pikant
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Neobične punjene paprike
Špageti s tikvicama
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Juha od gljiva
Slasni BBQ burgeri
Teletina s pirjanim povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kuhana govedina s umakom od hrena
Ciganski odrezak
Pureći hamburger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina u aromatičnom omotaču
Pašticada s njokima
Sočna rebarca
Pileća prsa iz pećnice
Biftek rolice
Odresci u paketiću
Sočna Wellington pečenka
Janjetina s medom od kadulje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci s umakom od kupina
Teleći savici u umaku od grejpa
Meso u woku na indonezijski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pizza sirni jastučići
Obojeni hamburger
Janjetina na padelu
Vratina s roštilja
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Kuhano meso s umakom od hrena
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečeni šampinjoni nadjeveni  sirom i ukrašeni vlascem savršeno će se uklopiti uz marinirani file s okusom piva, malo rajčice i fino jelo je na stolu.

Sastojci

800 g svinjskog filea
1 Vegeta marinada s pivom
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.
  • 5 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 6 Zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 7 Marinirane medaljone popecite na tavi na srednjoj vatri da ostanu sočni.
  • 8 Kad su pečeni, dodajte koncentrat rajčica.
  • 9 Podlijte ih s malo vode (100-200 ml) i kratko pirjajte tako da dobijete umak.

Savjet

Klobuke šampinjona napikajte štapićem za ražnjiće kako bi višak vode mogao iscuriti.

Posluživanje

Tople medaljone poslužite sa zapečenim gljivama posute vlascem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 935.96 117 117
Kalcij mg 475.29 48 48
Kalij mg 1398.27 38 38
Pantotenska kiselina mg 5.25 75 75
Niacin mg 27.89 199 139
Vitamin D μg 160.5 80 80
Vitamin A μg 633.75 16 13
Sol g 1.78 0 0
Bjelančevine g 60.1 - -
Vlakna g 1.85 - -
Ugljikohidrati g 10.36 - -
Masti g 45.25 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke