Meni Search

Gladna kao vuk

Svinjski file i punjeni šampinjoni

Odresci u paketiću
Punjena pečenka u vinu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Sočna Wellington pečenka
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Fino začinjena piletina
Janjetina na padelu
Piletina u pivu
Quiche od bundeve, sira i luka
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Svinjski gulaš
Harrisa janjetina s limunom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Ribarska popara
Mesne okruglice u umaku
Ramsteak u seksi umaku
Meso u woku na indonezijski način
Sarma sa suhim mesom
Piletina u aromatičnom omotaču
Pizza sirni jastučići
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kotlovina
Fish&Chips u tortilji
Kuhano meso s umakom od hrena
Pureći hamburger
Teleći savici u umaku od grejpa
Slatko twist pile
Povrtni lonac
Vratina s roštilja
Mladi krumpir s ajvarom
Slasni BBQ burgeri
Umak od limete (Molho de limao)
Pikantni gulaš
Teletina s pirjanim povrćem
Pureća rolada s mlincima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tuna burger
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Medeni teleći kotleti
Pašticada s njokima
Biftek rolice
Glazirana patka s umakom od jabuka
Rebarca s grilla
Ramstek s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Juha od gljiva
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vegetarijanski čips
Piletina s nadjevom od ajvara
Neobične punjene paprike
Špageti s tikvicama
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Piletina u egzotičnom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Macho hamburger
Hrenovke u panceti
Tortilje pikant
Ciganski odrezak
Skandinavske rolice s cimetom
Mesna rolada u tijestu
Puretina s jabukom iz pećnice
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Mediteranski kruščić s lovorom
Sočna rebarca
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileća prsa iz pećnice
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Varivo od kelja i teletine
Pileća krilca s roštilja
Kuhana govedina s umakom od hrena
Odresci u umaku s češnjakom
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Odresci s umakom od kupina
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Obojeni hamburger
Slatki lungić
Govedina s lukom
Janjetina s medom od kadulje
Slasni burger sa slaninom i sirom
Lazanje u tavi
Patka s mlincima
Fino varivo v loncu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečeni šampinjoni nadjeveni  sirom i ukrašeni vlascem savršeno će se uklopiti uz marinirani file s okusom piva, malo rajčice i fino jelo je na stolu.

Sastojci

800 g svinjskog filea
1 Vegeta marinada s pivom
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.
  • 5 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 6 Zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 7 Marinirane medaljone popecite na tavi na srednjoj vatri da ostanu sočni.
  • 8 Kad su pečeni, dodajte koncentrat rajčica.
  • 9 Podlijte ih s malo vode (100-200 ml) i kratko pirjajte tako da dobijete umak.

Savjet

Klobuke šampinjona napikajte štapićem za ražnjiće kako bi višak vode mogao iscuriti.

Posluživanje

Tople medaljone poslužite sa zapečenim gljivama posute vlascem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 935.96 117 117
Kalcij mg 475.29 48 48
Kalij mg 1398.27 38 38
Pantotenska kiselina mg 5.25 75 75
Niacin mg 27.89 199 139
Vitamin D μg 160.5 80 80
Vitamin A μg 633.75 16 13
Sol g 1.78 0 0
Bjelančevine g 60.1 - -
Vlakna g 1.85 - -
Ugljikohidrati g 10.36 - -
Masti g 45.25 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke