Meni Search

Gladna kao vuk

Svinjski file i punjeni šampinjoni

Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Ramstek s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Punjena pečenka u vinu
Vratina s roštilja
Patka s mlincima
Teleći savici u umaku od grejpa
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Slasni burger sa slaninom i sirom
Sarma sa suhim mesom
Pizza sirni jastučići
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Sočna Wellington pečenka
Svinjski gulaš
Odresci u paketiću
Pureći hamburger
Teletina s pirjanim povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Pureća rolada s mlincima
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Fino začinjena piletina
Mediteranski kruščić s lovorom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Lazanje u tavi
Povrtni lonac
Pašticada s njokima
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina u aromatičnom omotaču
Mesne okruglice u umaku
Ribarska popara
Piletina u pivu
Ramsteak u seksi umaku
Ciganski odrezak
Varivo od kelja i teletine
Odresci s umakom od kupina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Skandinavske rolice s cimetom
Slatki lungić
Govedina s lukom
Fish&Chips u tortilji
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Umak od limete (Molho de limao)
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Špageti s tikvicama
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Slasni BBQ burgeri
Vegetarijanski čips
Obojeni hamburger
Hrenovke u panceti
Puretina s jabukom iz pećnice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tuna burger
Kotlovina
Juha od gljiva
Harrisa janjetina s limunom
Rebarca s grilla
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Fino varivo v loncu
Mesna rolada u tijestu
Neobične punjene paprike
Pileća prsa iz pećnice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Piletina s nadjevom od ajvara
Tortilje pikant
Biftek rolice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Macho hamburger
Mladi krumpir s ajvarom
Janjetina s medom od kadulje
Medeni teleći kotleti
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileća krilca s roštilja
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Meso u woku na indonezijski način
Quiche od bundeve, sira i luka
Janjetina na padelu
Glazirana patka s umakom od jabuka
Slatko twist pile
Pikantni gulaš
Piletina u egzotičnom umaku
Sočna rebarca
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečeni šampinjoni nadjeveni  sirom i ukrašeni vlascem savršeno će se uklopiti uz marinirani file s okusom piva, malo rajčice i fino jelo je na stolu.

Sastojci

800 g svinjskog filea
1 Vegeta marinada s pivom
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.
  • 5 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 6 Zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 7 Marinirane medaljone popecite na tavi na srednjoj vatri da ostanu sočni.
  • 8 Kad su pečeni, dodajte koncentrat rajčica.
  • 9 Podlijte ih s malo vode (100-200 ml) i kratko pirjajte tako da dobijete umak.

Savjet

Klobuke šampinjona napikajte štapićem za ražnjiće kako bi višak vode mogao iscuriti.

Posluživanje

Tople medaljone poslužite sa zapečenim gljivama posute vlascem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 935.96 117 117
Kalcij mg 475.29 48 48
Kalij mg 1398.27 38 38
Pantotenska kiselina mg 5.25 75 75
Niacin mg 27.89 199 139
Vitamin D μg 160.5 80 80
Vitamin A μg 633.75 16 13
Sol g 1.78 0 0
Bjelančevine g 60.1 - -
Vlakna g 1.85 - -
Ugljikohidrati g 10.36 - -
Masti g 45.25 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke