Meni Search

Gladna kao vuk

Svinjski file i punjeni šampinjoni

Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti s tikvicama
Slatko twist pile
Pileća prsa iz pećnice
Mesne okruglice u umaku
Odresci u paketiću
Pikantni gulaš
Slatki lungić
Piletina s nadjevom od ajvara
Ribarska popara
Svinjski gulaš
Odresci u umaku s češnjakom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Tuna burger
Odresci s umakom od kupina
Tortilje pikant
Fino varivo v loncu
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Harrisa janjetina s limunom
Punjena pečenka u vinu
Piletina u egzotičnom umaku
Pašticada s njokima
Ciganski odrezak
Rebarca s grilla
Janjetina s medom od kadulje
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Ramsteak u seksi umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Mediteranski kruščić s lovorom
Janjetina na padelu
Puretina s jabukom iz pećnice
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Umak od limete (Molho de limao)
Sarma sa suhim mesom
Ramstek s povrćem
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Sočna rebarca
Pureći hamburger
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Vegetarijanski čips
Varivo od kelja i teletine
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kuhano meso s umakom od hrena
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fish&Chips u tortilji
Slasni BBQ burgeri
Obojeni hamburger
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Mesna rolada u tijestu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Quiche od bundeve, sira i luka
Piletina u aromatičnom omotaču
Glazirana patka s umakom od jabuka
Mladi krumpir s ajvarom
Sočna Wellington pečenka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teletina s pirjanim povrćem
Hrenovke u panceti
Juha od gljiva
Biftek rolice
Pileća krilca s roštilja
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Neobične punjene paprike
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Kotlovina
Skandinavske rolice s cimetom
Meso u woku na indonezijski način
Patka s mlincima
Govedina s lukom
Macho hamburger
Vratina s roštilja
Piletina u pivu
Teleći savici u umaku od grejpa
Pureća rolada s mlincima
Lazanje u tavi
Pizza sirni jastučići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fino začinjena piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Povrtni lonac
Medeni teleći kotleti
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečeni šampinjoni nadjeveni  sirom i ukrašeni vlascem savršeno će se uklopiti uz marinirani file s okusom piva, malo rajčice i fino jelo je na stolu.

Sastojci

800 g svinjskog filea
1 Vegeta marinada s pivom
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.
  • 5 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 6 Zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 7 Marinirane medaljone popecite na tavi na srednjoj vatri da ostanu sočni.
  • 8 Kad su pečeni, dodajte koncentrat rajčica.
  • 9 Podlijte ih s malo vode (100-200 ml) i kratko pirjajte tako da dobijete umak.

Savjet

Klobuke šampinjona napikajte štapićem za ražnjiće kako bi višak vode mogao iscuriti.

Posluživanje

Tople medaljone poslužite sa zapečenim gljivama posute vlascem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 935.96 117 117
Kalcij mg 475.29 48 48
Kalij mg 1398.27 38 38
Pantotenska kiselina mg 5.25 75 75
Niacin mg 27.89 199 139
Vitamin D μg 160.5 80 80
Vitamin A μg 633.75 16 13
Sol g 1.78 0 0
Bjelančevine g 60.1 - -
Vlakna g 1.85 - -
Ugljikohidrati g 10.36 - -
Masti g 45.25 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke