Meni Search

Superman

Svinjski file s grila

BBQ cheeseburger
Ljetni lungić
Špageti mediteraneo
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje na šumskom rižotu
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina u aromatičnom omotaču
Mirisna pureća rolada
Hrskavo pečeno pile
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tuna burger
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Vratina sa sezonskim povrćem
Pohani tofu s povrćem
Ljetni ražnjići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina u pivu
Fish&Chips u tortilji
Teriyaki piletina
Piletina Kiev
Ramstek s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Koprivnički odojak
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski gulaš
Macho hamburger
Svinjski file s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Tjestenina fuži s tartufima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill vratina u sendviču
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kroketi od piletine
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice na ražnjiću
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pizza sirni jastučići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Dip od južnog voća
Špageti na kineski način
Rižoto s dagnjama
Velika Britanija - Pastirska pita
Rebarca s grilla
Bugarska pita od krumpira
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brownie s kajenskim paprom
Srneći file na salatu
Kokošja juha s požirakima
Teleći savici u umaku od grejpa
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s nadjevom od ajvara
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pileći gulaš
Rižoto s tri vrste gljiva
Hrskava pileća krilca
Norveška krem juha od ribe i kozica
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rebarca s graškom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočna pureća rolada
Pileća prsa iz pećnice
Lazanje u tavi
Popečci od cvjetače
Pita s muškatnom bundevom i makom
Hrskavi trokuti
Obojeni hamburger
Tjestenina u finom umaku
Piletina s mascarponeom
Pileći bataci s umakom od luka
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bruskete s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pašticada s njokima
Piletina s kozjim sirom
Mladi krumpir s ajvarom
Pureća rolada s mlincima
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pohani zamotuljci
Kuglice od riže i svježeg sira
Salata s mljevenim mesom
Blagdanska rolada
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramstek i salata s roštilja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Skandinavske rolice s cimetom
Manastirski đuveč
Janjetina na padelu
Zlatna piletina
Lungić s toplom salatom od šparoga
Riba u škartocu
Finska - Juha s lososom
Piletina sa šafranom
Roštilj s umakom Romesco
Mini lazanje
Jabučni krumpirići s cimetom
Slatka patka
Sočni pureći ražnjići
Kunić na bijelo
Nadjevene lignje
Bruskete od cvjetače
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brancinovo oko
Dječje lazanje
Kaštelanski makaruni
Proljetna janjetina
Brusketa s avokadom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Meksička party salata
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko medaljona i poslužite uz  narezani vlasac i zapečene gljive.

Sastojci

800 g svinjskog filea
100 ml Passata Podravka
1 Vegeta marinada s pivom
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Za to vrijeme pripremite prilog.
  • 5 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
  • 6 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 7 Pokapajte uljem i zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 8 Marinirane medaljone ispecite na roštilju (ili gril-tavi) na srednjoj vatri da ostanu sočni.

Posluživanje

Tople medaljone pospite narezanim vlascem i poslužite sa zapečenim gljivama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 694.7 87 87
Kalcij mg 63.48 6 6
Kalij mg 1449.55 39 39
Niacin mg 26.59 190 133
Vitamin D μg 138.75 69 69
Vitamin A μg 484.77 12 10
Sol g 2.37 0 0
Vlakna g 2.55 - -
Ugljikohidrati g 13.76 - -
Masti g 31.59 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke