Meni Search

Superman

Svinjski file s grila

Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rižoto s tri vrste gljiva
Kunić na bijelo
BBQ cheeseburger
Piletina u pivu
Pileća prsa iz pećnice
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kaštelanski makaruni
Tjestenina fuži s tartufima
Bruskete s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Mladi krumpir s ajvarom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Lazanje u tavi
Piletina u aromatičnom omotaču
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci s umakom od kupina
Manastirski đuveč
Rižoto s dagnjama
Teriyaki piletina
Lignje na šumskom rižotu
Ljetni lungić
Dječje lazanje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mirisna pureća rolada
Koprivnički odojak
Srneći file na salatu
Rebarca s grilla
Sočni pureći ražnjići
Ramstek i salata s roštilja
Salata s mljevenim mesom
Piletina Kiev
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Jabučni krumpirići s cimetom
Pileći gulaš
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ljetni ražnjići
Macho hamburger
Kolinjsko zelje s frišketinom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brownie s kajenskim paprom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s kozjim sirom
Rebarca s graškom
Goveđa rebarca sa zeljem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Skandinavske rolice s cimetom
Janjetina na padelu
Svinjski gulaš
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s nadjevom od ajvara
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pureća rolada s mlincima
Riba u škartocu
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina sa šafranom
Grill vratina u sendviču
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći odresci u umaku od višanja
Bugarska pita od krumpira
Rezanci s krušnim mrvicama
Roštilj s umakom Romesco
Slatka patka
Špageti mediteraneo
Zlatna piletina
Mini lazanje
Pileća prsa punjena čvarcima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Popečci od cvjetače
Hrskava pileća krilca
Janjetina s medom od kadulje
Dip od južnog voća
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Proljetna janjetina
Pašticada s njokima
Tjestenina u finom umaku
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Sočna pureća rolada
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kroketi od piletine
Hrskavo pečeno pile
Orada s krumpirom i mladim lukom
Obojeni hamburger
Svinjski file s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Velika Britanija - Pastirska pita
Pohani tofu s povrćem
Vratina sa sezonskim povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Blagdanska rolada
Ramstek s povrćem
Bruskete od cvjetače
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Ramsteak u seksi umaku
Hrskavi trokuti
Finska - Juha s lososom
Kokošja juha s požirakima
Piletina s mascarponeom
Špageti na kineski način
Brancinovo oko
Pohani zamotuljci
Mesne okruglice na ražnjiću
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Nadjevene lignje
Brusketa s avokadom
Fish&Chips u tortilji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tuna burger
Meksička party salata
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko medaljona i poslužite uz  narezani vlasac i zapečene gljive.

Sastojci

800 g svinjskog filea
100 ml Passata Podravka
1 Vegeta marinada s pivom
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Za to vrijeme pripremite prilog.
  • 5 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
  • 6 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 7 Pokapajte uljem i zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 8 Marinirane medaljone ispecite na roštilju (ili gril-tavi) na srednjoj vatri da ostanu sočni.

Posluživanje

Tople medaljone pospite narezanim vlascem i poslužite sa zapečenim gljivama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 694.7 87 87
Kalcij mg 63.48 6 6
Kalij mg 1449.55 39 39
Niacin mg 26.59 190 133
Vitamin D μg 138.75 69 69
Vitamin A μg 484.77 12 10
Sol g 2.37 0 0
Vlakna g 2.55 - -
Ugljikohidrati g 13.76 - -
Masti g 31.59 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke