Meni Search

Superman

Svinjski file s grila

Riba u škartocu
Manastirski đuveč
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Fish&Chips u tortilji
Sočna pureća rolada
Ramstek i salata s roštilja
Rižoto s tri vrste gljiva
Mesne okruglice na ražnjiću
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina Kiev
Kroketi od piletine
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski file s povrćem
Obojeni hamburger
Tjestenina u finom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Koprivnički odojak
Skandinavske rolice s cimetom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Nadjevene lignje
Pizza sirni jastučići
Pureća rolada s mlincima
Teriyaki piletina
Piletina s nadjevom od ajvara
Hrskavo pečeno pile
Kaštelanski makaruni
Pita s muškatnom bundevom i makom
BBQ cheeseburger
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rižoto s dagnjama
Rebarca s graškom
Pašticada s njokima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskavi trokuti
Špageti na kineski način
Kokošja juha s požirakima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pileća prsa iz pećnice
Ramsteak u seksi umaku
Tuna burger
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bruskete s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ljetni ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill vratina u sendviču
Jabučni krumpirići s cimetom
Mini lazanje
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Slatka patka
Svinjski gulaš
Salata s mljevenim mesom
Bugarska pita od krumpira
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina u aromatičnom omotaču
Rebarca s grilla
Popečci od cvjetače
Hrskava pileća krilca
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Sočni pureći ražnjići
Pileći gulaš
Goveđa rebarca sa zeljem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Odresci s umakom od kupina
Macho hamburger
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Tjestenina fuži s tartufima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bruskete od cvjetače
Zlatna piletina
Janjetina na padelu
Meksička party salata
Kunić na bijelo
Dječje lazanje
Roštilj s umakom Romesco
Srneći file na salatu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ramstek s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina u pivu
Velika Britanija - Pastirska pita
Blagdanska rolada
Piletina s kozjim sirom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rezanci s krušnim mrvicama
Brusketa s avokadom
Vratina sa sezonskim povrćem
Mirisna pureća rolada
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Lignje na šumskom rižotu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pohani tofu s povrćem
Proljetna janjetina
Pohani zamotuljci
Teleći odresci u umaku od višanja
Finska - Juha s lososom
Janjetina s medom od kadulje
Piletina s mascarponeom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lazanje u tavi
Brancinovo oko
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina sa šafranom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Dip od južnog voća
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti mediteraneo
Mladi krumpir s ajvarom
Ljetni lungić
Kuglice od riže i svježeg sira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko medaljona i poslužite uz  narezani vlasac i zapečene gljive.

Sastojci

800 g svinjskog filea
100 ml Passata Podravka
1 Vegeta marinada s pivom
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Za to vrijeme pripremite prilog.
  • 5 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
  • 6 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 7 Pokapajte uljem i zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 8 Marinirane medaljone ispecite na roštilju (ili gril-tavi) na srednjoj vatri da ostanu sočni.

Posluživanje

Tople medaljone pospite narezanim vlascem i poslužite sa zapečenim gljivama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 694.7 87 87
Kalcij mg 63.48 6 6
Kalij mg 1449.55 39 39
Niacin mg 26.59 190 133
Vitamin D μg 138.75 69 69
Vitamin A μg 484.77 12 10
Sol g 2.37 0 0
Vlakna g 2.55 - -
Ugljikohidrati g 13.76 - -
Masti g 31.59 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke