Meni Search

Superman

Svinjski file s grila

Pureća rolada s mlincima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ljetni ražnjići
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Špageti na kineski način
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina Kiev
Pileća prsa punjena čvarcima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramstek i salata s roštilja
Rebarca s graškom
Meksička party salata
Jabučni krumpirići s cimetom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rižoto s tri vrste gljiva
Tjestenina u finom umaku
Svinjski file s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s nadjevom od ajvara
Kaštelanski makaruni
Dječje lazanje
Pizza sirni jastučići
Piletina u aromatičnom omotaču
Bruskete s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Macho hamburger
Lazanje u tavi
Sočna pureća rolada
Proljetna janjetina
Mini lazanje
Grill vratina u sendviču
Odresci s umakom od kupina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rižoto s dagnjama
Bugarska pita od krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskavo pečeno pile
Dip od južnog voća
Skandinavske rolice s cimetom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pohani zamotuljci
Brownie s kajenskim paprom
Tjestenina fuži s tartufima
Slatka patka
Pileći gulaš
Norveška krem juha od ribe i kozica
Janjetina na padelu
Špageti mediteraneo
Velika Britanija - Pastirska pita
Hrskavi trokuti
Piletina s kozjim sirom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina u pivu
Hrskava pileća krilca
Rebarca s grilla
Ramsteak u seksi umaku
Riba u škartocu
Kunić na bijelo
Brancinovo oko
Obojeni hamburger
Bruskete od cvjetače
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zlatna piletina
Piletina s mascarponeom
Pileća prsa iz pećnice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brusketa s avokadom
Blagdanska rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći savici u umaku od grejpa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Srneći file na salatu
Mirisna pureća rolada
Vratina sa sezonskim povrćem
Tuna burger
Janjetina s medom od kadulje
Finska - Juha s lososom
Manastirski đuveč
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje na šumskom rižotu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočni pureći ražnjići
Piletina sa šafranom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pašticada s njokima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski gulaš
Nadjevene lignje
Roštilj s umakom Romesco
Kokošja juha s požirakima
Ramstek s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pohani tofu s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Goveđa rebarca sa zeljem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Koprivnički odojak
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kroketi od piletine
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ cheeseburger
Ljetni lungić
Mladi krumpir s ajvarom
Teriyaki piletina
Popečci od cvjetače
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pileći bataci s umakom od luka
Salata s mljevenim mesom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko medaljona i poslužite uz  narezani vlasac i zapečene gljive.

Sastojci

800 g svinjskog filea
100 ml Passata Podravka
1 Vegeta marinada s pivom
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Za to vrijeme pripremite prilog.
  • 5 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
  • 6 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 7 Pokapajte uljem i zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 8 Marinirane medaljone ispecite na roštilju (ili gril-tavi) na srednjoj vatri da ostanu sočni.

Posluživanje

Tople medaljone pospite narezanim vlascem i poslužite sa zapečenim gljivama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 694.7 87 87
Kalcij mg 63.48 6 6
Kalij mg 1449.55 39 39
Niacin mg 26.59 190 133
Vitamin D μg 138.75 69 69
Vitamin A μg 484.77 12 10
Sol g 2.37 0 0
Vlakna g 2.55 - -
Ugljikohidrati g 13.76 - -
Masti g 31.59 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke