Meni Search

Superman

Svinjski file s grila

Rezanci s krušnim mrvicama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pohani tofu s povrćem
Svinjski gulaš
Pohani zamotuljci
Piletina u aromatičnom omotaču
Vratina sa sezonskim povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ljetni lungić
Ramstek s povrćem
Bruskete od cvjetače
Svinjski file s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ramstek i salata s roštilja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kruh od cvjetače s kurkumom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Skandinavske rolice s cimetom
Janjetina s medom od kadulje
Salata s mljevenim mesom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tjestenina u finom umaku
Ramsteak u seksi umaku
Hrskava pileća krilca
Pileća prsa punjena čvarcima
Teleći savici u umaku od grejpa
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci u umaku od višanja
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s nadjevom od ajvara
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Špageti mediteraneo
Mirisna pureća rolada
Hrskavo pečeno pile
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Srneći file na salatu
Mesne okruglice na ražnjiću
Proljetna janjetina
Rebarca s graškom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina s mascarponeom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Nadjevene lignje
Piletina Kiev
Rižoto s tri vrste gljiva
Popečci od cvjetače
Sočni pureći ražnjići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Finska - Juha s lososom
Dip od južnog voća
Brusketa s avokadom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kroketi od piletine
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mini lazanje
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bruskete s povrćem
Koprivnički odojak
Tuna burger
Janjetina na padelu
Ljetni ražnjići
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teriyaki piletina
Kokošja juha s požirakima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tjestenina fuži s tartufima
Pileća prsa iz pećnice
Pureća rolada s mlincima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kunić na bijelo
Goveđa rebarca sa zeljem
Bugarska pita od krumpira
Dječje lazanje
Brancinovo oko
Odresci s umakom od kupina
Piletina s kozjim sirom
BBQ cheeseburger
Roštilj s umakom Romesco
Piletina sa šafranom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mladi krumpir s ajvarom
Špageti na kineski način
Hrskavi trokuti
Kuglice od riže i svježeg sira
Fish&Chips u tortilji
Rižoto s dagnjama
Pileći gulaš
Lignje na šumskom rižotu
Meksička party salata
Lungić s toplom salatom od šparoga
Obojeni hamburger
Piletina u pivu
Rebarca s grilla
Riba u škartocu
Pileći bataci s umakom od luka
Slatka patka
Jabučni krumpirići s cimetom
Lazanje u tavi
Grill vratina u sendviču
Zlatna piletina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Sočna pureća rolada
Manastirski đuveč
Kaštelanski makaruni
Brownie s kajenskim paprom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Macho hamburger
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pašticada s njokima
Blagdanska rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko medaljona i poslužite uz  narezani vlasac i zapečene gljive.

Sastojci

800 g svinjskog filea
100 ml Passata Podravka
1 Vegeta marinada s pivom
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Za to vrijeme pripremite prilog.
  • 5 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
  • 6 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 7 Pokapajte uljem i zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 8 Marinirane medaljone ispecite na roštilju (ili gril-tavi) na srednjoj vatri da ostanu sočni.

Posluživanje

Tople medaljone pospite narezanim vlascem i poslužite sa zapečenim gljivama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 694.7 87 87
Kalcij mg 63.48 6 6
Kalij mg 1449.55 39 39
Niacin mg 26.59 190 133
Vitamin D μg 138.75 69 69
Vitamin A μg 484.77 12 10
Sol g 2.37 0 0
Vlakna g 2.55 - -
Ugljikohidrati g 13.76 - -
Masti g 31.59 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke