Meni Search

Superman

Svinjski file s grila

Janjetina na padelu
Grill vratina u sendviču
Mirisna pureća rolada
Pileća prsa punjena čvarcima
Pašticada s njokima
Ramstek i salata s roštilja
Ljetni ražnjići
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina u pivu
Popečci od cvjetače
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramsteak u seksi umaku
Nadjevene lignje
Kroketi od piletine
Koprivnički odojak
Piletina Kiev
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Pureća rolada s mlincima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rižoto s dagnjama
Mesne okruglice na ražnjiću
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rebarca s grilla
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Velika Britanija - Pastirska pita
Skandinavske rolice s cimetom
Bruskete s povrćem
Hrskava pileća krilca
Pileći gulaš
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Brancinovo oko
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Blagdanska rolada
Lazanje u tavi
Slatka patka
Teleći savici u umaku od grejpa
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina sa šafranom
Tjestenina fuži s tartufima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Salata s mljevenim mesom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski gulaš
Dječje lazanje
Kuglice od riže i svježeg sira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Goveđa rebarca sa zeljem
Ramstek s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pileća prsa iz pećnice
Srneći file na salatu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ljetni lungić
Meksička party salata
Bruskete od cvjetače
Kaštelanski makaruni
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fish&Chips u tortilji
Obojeni hamburger
Lignje na šumskom rižotu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Dip od južnog voća
Piletina s mascarponeom
Zlatna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mladi krumpir s ajvarom
Kunić na bijelo
Špageti mediteraneo
Špageti na kineski način
Roštilj s umakom Romesco
Pita s muškatnom bundevom i makom
BBQ cheeseburger
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina u aromatičnom omotaču
Riba u škartocu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani tofu s povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pohani zamotuljci
Hrskavo pečeno pile
Vratina sa sezonskim povrćem
Tjestenina u finom umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Finska - Juha s lososom
Janjetina s medom od kadulje
Teriyaki piletina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Tuna burger
Piletina s nadjevom od ajvara
Brownie s kajenskim paprom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Proljetna janjetina
Kokošja juha s požirakima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brusketa s avokadom
Hrskavi trokuti
Macho hamburger
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski file s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Piletina s kozjim sirom
Mini lazanje
Odresci s umakom od kupina
Bugarska pita od krumpira
Rebarca s graškom
Manastirski đuveč
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko medaljona i poslužite uz  narezani vlasac i zapečene gljive.

Sastojci

800 g svinjskog filea
100 ml Passata Podravka
1 Vegeta marinada s pivom
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Za to vrijeme pripremite prilog.
  • 5 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
  • 6 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 7 Pokapajte uljem i zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 8 Marinirane medaljone ispecite na roštilju (ili gril-tavi) na srednjoj vatri da ostanu sočni.

Posluživanje

Tople medaljone pospite narezanim vlascem i poslužite sa zapečenim gljivama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 694.7 87 87
Kalcij mg 63.48 6 6
Kalij mg 1449.55 39 39
Niacin mg 26.59 190 133
Vitamin D μg 138.75 69 69
Vitamin A μg 484.77 12 10
Sol g 2.37 0 0
Vlakna g 2.55 - -
Ugljikohidrati g 13.76 - -
Masti g 31.59 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke