Meni Search

Superwoman

Svinjski file s grila

Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice na ražnjiću
Fish&Chips u tortilji
Rižoto s tri vrste gljiva
Gulaš od oslića i povrća
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ramstek s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski file s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Obojeni hamburger
Energetske kuglice s kurkumom
Pileći bataci s umakom od luka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignje na šumskom rižotu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kunić na bijelo
Piletina Kiev
Piletina u pivu
Male teleće pitice
Zlatna piletina
Bugarska pita od krumpira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Cous-cous s povrćem
Brudet
Jabučni krumpirići s cimetom
Kroketi od piletine
Ljetni lungić
Brownie s kajenskim paprom
Brancinovo oko
Salata s mljevenim mesom
Rižini ravioli s mozzarellom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pohani zamotuljci
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Dip od južnog voća
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina u aromatičnom omotaču
Rižoto s dagnjama
Tuna burger
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
BBQ cheeseburger
Grill vratina u sendviču
Mirisna pureća rolada
Pašticada voli penne a ti mene
Šampinjoni u palačinki
Pileća prsa punjena čvarcima
Pogača sa sardinom
Ramsteak u seksi umaku
Kuglice od riže i svježeg sira
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Hrskavo pečeno pile
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bakalar s krumpirom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Roštilj s umakom Romesco
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileći gulaš
Sočni pureći ražnjići
Blagdanska rolada
Finska - Juha s lososom
Hrskava pileća krilca
Punjena teleća prsa
Svinjski gulaš
Špageti mediteraneo
Pohani tofu s povrćem
Marinirane srdele
Teleći odresci u umaku od višanja
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teriyaki piletina
Pureća rolada s mlincima
Lazanje u tavi
Bouillabaisse
Piletina sa šafranom
Špageti na kineski način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ljetni ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Riblji ražnjići
Manastirski đuveč
Srneći file na salatu
Mini shepherd's pie
Mini lazanje
Slatka patka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rebarca s grilla
Hrskavi trokuti
Meksička party salata
Bruskete od cvjetače
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pizza sirni jastučići
Proljetna janjetina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Brusketa s avokadom
Odresci u umaku s češnjakom
Tjestenina fuži s tartufima
Lignji po gosposki
Popečci od cvjetače
Piletina s mascarponeom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Odresci s umakom od kupina
Sočna pureća rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Mladi krumpir s ajvarom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rezanci s krušnim mrvicama
Velika Britanija - Pastirska pita
Rebarca s graškom
Riba u škartocu
Skandinavske rolice s cimetom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Dječje lazanje
Bruskete s povrćem
Janjetina na padelu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko medaljona i poslužite uz  narezani vlasac i zapečene gljive.

Sastojci

800 g svinjskog filea
100 ml Passata Podravka
1 Vegeta marinada s pivom
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Za to vrijeme pripremite prilog.
  • 5 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
  • 6 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 7 Pokapajte uljem i zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 8 Marinirane medaljone ispecite na roštilju (ili gril-tavi) na srednjoj vatri da ostanu sočni.

Posluživanje

Tople medaljone pospite narezanim vlascem i poslužite sa zapečenim gljivama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 694.7 87 87
Kalcij mg 63.48 6 6
Kalij mg 1449.55 39 39
Niacin mg 26.59 190 133
Vitamin D μg 138.75 69 69
Vitamin A μg 484.77 12 10
Sol g 2.37 0 0
Vlakna g 2.55 - -
Ugljikohidrati g 13.76 - -
Masti g 31.59 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke