Meni Search

Superwoman

Svinjski file s grila

Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ cheeseburger
Proljetna janjetina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileći gulaš
Janjetina na padelu
Brownie s kajenskim paprom
Dip od južnog voća
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Popečci od cvjetače
Hrskavo pečeno pile
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fish&Chips u tortilji
Pašticada voli penne a ti mene
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hrskavi trokuti
Tuna burger
Skandinavske rolice s cimetom
Bruskete s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskava pileća krilca
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mesne okruglice na ražnjiću
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pogača sa sardinom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tjestenina fuži s tartufima
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Finska - Juha s lososom
Manastirski đuveč
Pohani tofu s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Rižini ravioli s mozzarellom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mini shepherd's pie
Kroketi od piletine
Brudet
Salata s mljevenim mesom
Mirisna pureća rolada
Blagdanska rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pizza sirni jastučići
Rezanci s krušnim mrvicama
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kunić na bijelo
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rebarca s graškom
Ljetni ražnjići
Špageti mediteraneo
Svinjski file s povrćem
Svinjski gulaš
Špageti na kineski način
Roštilj s umakom Romesco
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Srneći file na salatu
Piletina u pivu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina Kiev
Bugarska pita od krumpira
Slatka patka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Odresci s umakom od kupina
Odresci u umaku s češnjakom
Mladi krumpir s ajvarom
Lazanje u tavi
Ramsteak u seksi umaku
Ramstek s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina sa šafranom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pureća rolada s mlincima
Bouillabaisse
Kuglice od riže i svježeg sira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rižoto s tri vrste gljiva
Pohani zamotuljci
Bakalar s krumpirom
Riba u škartocu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Kaštelanski makaruni
Dječje lazanje
Rebarca s grilla
Cous-cous s povrćem
Rižoto s dagnjama
Bruskete od cvjetače
Gulaš od oslića i povrća
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Marinirane srdele
Teleći savici u umaku od grejpa
Mini lazanje
Lignji po gosposki
Brusketa s avokadom
Meksička party salata
Teriyaki piletina
Punjena teleća prsa
Obojeni hamburger
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Riblji ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ljetni lungić
Sočna pureća rolada
Piletina s mascarponeom
Piletina s kozjim sirom
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Šampinjoni u palačinki
Grill vratina u sendviču
Pileća prsa punjena čvarcima
Velika Britanija - Pastirska pita
Male teleće pitice
Brancinovo oko
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileći bataci s umakom od luka
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Zlatna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Orada s krumpirom i mladim lukom
Goveđa rebarca sa zeljem
Energetske kuglice s kurkumom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko medaljona i poslužite uz  narezani vlasac i zapečene gljive.

Sastojci

800 g svinjskog filea
100 ml Passata Podravka
1 Vegeta marinada s pivom
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Za to vrijeme pripremite prilog.
  • 5 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
  • 6 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 7 Pokapajte uljem i zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 8 Marinirane medaljone ispecite na roštilju (ili gril-tavi) na srednjoj vatri da ostanu sočni.

Posluživanje

Tople medaljone pospite narezanim vlascem i poslužite sa zapečenim gljivama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 694.7 87 87
Kalcij mg 63.48 6 6
Kalij mg 1449.55 39 39
Niacin mg 26.59 190 133
Vitamin D μg 138.75 69 69
Vitamin A μg 484.77 12 10
Sol g 2.37 0 0
Vlakna g 2.55 - -
Ugljikohidrati g 13.76 - -
Masti g 31.59 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke