Meni Search

Superwoman

Svinjski file s grila

Orada s krumpirom i mladim lukom
Rižoto s dagnjama
Mini shepherd's pie
Slatka patka
Piletina s mascarponeom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočni pureći ražnjići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Obojeni hamburger
Grill vratina u sendviču
Tuna burger
Brusketa s avokadom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Punjena teleća prsa
Mladi krumpir s ajvarom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Velika Britanija - Pastirska pita
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Cous-cous s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Bruskete s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pileći bataci s umakom od luka
Skandinavske rolice s cimetom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Brownie s kajenskim paprom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Proljetna janjetina
Blagdanska rolada
Teriyaki piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina u pivu
Rezanci s krušnim mrvicama
Marinirane srdele
Sočna pureća rolada
Pohani zamotuljci
Špageti na kineski način
Manastirski đuveč
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Odresci s umakom od kupina
Ljetni lungić
Odresci u umaku s češnjakom
Lazanje u tavi
Kaštelanski makaruni
Brancinovo oko
Rižini ravioli s mozzarellom
Piletina Kiev
Roštilj s umakom Romesco
Bruskete od cvjetače
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bugarska pita od krumpira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pureća rolada s mlincima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Energetske kuglice s kurkumom
Rižoto s tri vrste gljiva
Svinjski gulaš
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskavi trokuti
Ljetni ražnjići
Svinjski file s povrćem
Kroketi od piletine
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina s medom od kadulje
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ramsteak u seksi umaku
Janjetina na padelu
Fish&Chips u tortilji
Jabučni krumpirići s cimetom
Gulaš od oslića i povrća
Hrskava pileća krilca
Brudet
Mini lazanje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bakalar s krumpirom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teleći savici u umaku od grejpa
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pileća prsa punjena čvarcima
Lignji po gosposki
Riba u škartocu
Šampinjoni u palačinki
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od cvjetače
BBQ svinjska rebarca u foliji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ cheeseburger
Srneći file na salatu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pogača sa sardinom
Rebarca s grilla
Pašticada voli penne a ti mene
Pileći gulaš
Goveđa rebarca sa zeljem
Male teleće pitice
Pizza sirni jastučići
Meksička party salata
Riblji ražnjići
Mirisna pureća rolada
Bouillabaisse
Lignje na šumskom rižotu
Kunić na bijelo
Hrskavo pečeno pile
Finska - Juha s lososom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Dječje lazanje
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina s kozjim sirom
Salata s mljevenim mesom
Špageti mediteraneo
Dip od južnog voća
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rebarca s graškom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pohani tofu s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramstek s povrćem
Piletina sa šafranom
Zlatna piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko medaljona i poslužite uz  narezani vlasac i zapečene gljive.

Sastojci

800 g svinjskog filea
100 ml Passata Podravka
1 Vegeta marinada s pivom
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Za to vrijeme pripremite prilog.
  • 5 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
  • 6 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 7 Pokapajte uljem i zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 8 Marinirane medaljone ispecite na roštilju (ili gril-tavi) na srednjoj vatri da ostanu sočni.

Posluživanje

Tople medaljone pospite narezanim vlascem i poslužite sa zapečenim gljivama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 694.7 87 87
Kalcij mg 63.48 6 6
Kalij mg 1449.55 39 39
Niacin mg 26.59 190 133
Vitamin D μg 138.75 69 69
Vitamin A μg 484.77 12 10
Sol g 2.37 0 0
Vlakna g 2.55 - -
Ugljikohidrati g 13.76 - -
Masti g 31.59 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke