Meni Search

Superwoman

Svinjski file s grila

Skandinavske rolice s cimetom
Hrskavo pečeno pile
Bugarska pita od krumpira
Rezanci s krušnim mrvicama
Bruskete od cvjetače
Svinjski file s povrćem
Brusketa s avokadom
Pogača sa sardinom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pureća rolada s mlincima
Lazanje u tavi
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileća prsa punjena čvarcima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Brancinovo oko
Mladi krumpir s ajvarom
Kroketi od piletine
Orada s krumpirom i mladim lukom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Teleći odresci u umaku od višanja
Bakalar s krumpirom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Dječje lazanje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Meksička party salata
Finska - Juha s lososom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Zlatna piletina
Špageti mediteraneo
Ramstek s povrćem
Proljetna janjetina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci u umaku s češnjakom
Sočna pureća rolada
Rebarca s grilla
Energetske kuglice s kurkumom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina u aromatičnom omotaču
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina u pivu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Riba u škartocu
Mini lazanje
Ljetni lungić
Hrskava pileća krilca
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Janjetina s medom od kadulje
Piletina Kiev
Svinjski gulaš
Šampinjoni u palačinki
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mini shepherd's pie
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fish&Chips u tortilji
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Punjena teleća prsa
Brudet
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Špageti na kineski način
Pašticada voli penne a ti mene
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill vratina u sendviču
Manastirski đuveč
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Cous-cous s povrćem
Pileći gulaš
Gulaš od oslića i povrća
Pizza sirni jastučići
Blagdanska rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Obojeni hamburger
Piletina s mascarponeom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Riblji ražnjići
Kuglice od riže i svježeg sira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Velika Britanija - Pastirska pita
Sočni pureći ražnjići
Salata s mljevenim mesom
Tuna burger
Odresci s umakom od kupina
Pohani zamotuljci
Pohani tofu s povrćem
Lignji po gosposki
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Dip od južnog voća
Piletina s kozjim sirom
Tjestenina fuži s tartufima
Ramsteak u seksi umaku
Janjetina na padelu
Marinirane srdele
Teleći savici u umaku od grejpa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rižoto s dagnjama
Slatka patka
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rebarca s graškom
Ljetni ražnjići
Male teleće pitice
Brownie s kajenskim paprom
Hrskavi trokuti
BBQ cheeseburger
Lignje na šumskom rižotu
Srneći file na salatu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rižini ravioli s mozzarellom
Bruskete s povrćem
Bouillabaisse
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Popečci od cvjetače
Piletina sa šafranom
Kunić na bijelo
Teriyaki piletina
Mirisna pureća rolada
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Rižoto s tri vrste gljiva
Roštilj s umakom Romesco
Kaštelanski makaruni
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko medaljona i poslužite uz  narezani vlasac i zapečene gljive.

Sastojci

800 g svinjskog filea
100 ml Passata Podravka
1 Vegeta marinada s pivom
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Za to vrijeme pripremite prilog.
  • 5 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
  • 6 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 7 Pokapajte uljem i zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 8 Marinirane medaljone ispecite na roštilju (ili gril-tavi) na srednjoj vatri da ostanu sočni.

Posluživanje

Tople medaljone pospite narezanim vlascem i poslužite sa zapečenim gljivama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 694.7 87 87
Kalcij mg 63.48 6 6
Kalij mg 1449.55 39 39
Niacin mg 26.59 190 133
Vitamin D μg 138.75 69 69
Vitamin A μg 484.77 12 10
Sol g 2.37 0 0
Vlakna g 2.55 - -
Ugljikohidrati g 13.76 - -
Masti g 31.59 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke