Meni Search

Superwoman

Svinjski file s grila

Velika Britanija - Pastirska pita
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrskava pileća krilca
Obojeni hamburger
Teriyaki piletina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bruskete od cvjetače
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pašticada voli penne a ti mene
Pogača sa sardinom
Goveđa rebarca sa zeljem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Brancinovo oko
Piletina s kozjim sirom
Zlatna piletina
Špageti mediteraneo
Dječje lazanje
Bakalar s krumpirom
Pileći gulaš
Slatka patka
Dip od južnog voća
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kunić na bijelo
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina u pivu
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ cheeseburger
Bruskete s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Manastirski đuveč
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Mini shepherd's pie
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kruh od cvjetače s kurkumom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rižini ravioli s mozzarellom
Male teleće pitice
Salata s mljevenim mesom
Pizza sirni jastučići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pohani tofu s povrćem
Ramstek s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Ramsteak u seksi umaku
Riba u škartocu
Šampinjoni u palačinki
Punjena teleća prsa
Riblji ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bouillabaisse
Kroketi od piletine
Špageti na kineski način
Rebarca s grilla
Mladi krumpir s ajvarom
Meksička party salata
Hrskavo pečeno pile
Sočni pureći ražnjići
Janjetina na padelu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rebarca s graškom
Mini lazanje
Popečci od cvjetače
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Srneći file na salatu
Piletina sa šafranom
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice na ražnjiću
Kuglice od riže i svježeg sira
Skandinavske rolice s cimetom
Rižoto s tri vrste gljiva
Brudet
Rezanci s krušnim mrvicama
Ljetni ražnjići
Sočna pureća rolada
Odresci u umaku s češnjakom
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina Kiev
Odresci s umakom od kupina
Janjetina s medom od kadulje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ljetni lungić
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Hrskavi trokuti
Grill vratina u sendviču
Marinirane srdele
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Proljetna janjetina
Mirisna pureća rolada
Lignje na šumskom rižotu
Pileća prsa punjena čvarcima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski file s povrćem
Kaštelanski makaruni
Finska - Juha s lososom
Gulaš od oslića i povrća
Blagdanska rolada
Cous-cous s povrćem
Svinjski gulaš
Rižoto s dagnjama
Pohani zamotuljci
Piletina u aromatičnom omotaču
Brusketa s avokadom
Bugarska pita od krumpira
Energetske kuglice s kurkumom
Lignji po gosposki
Lazanje u tavi
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fish&Chips u tortilji
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Brownie s kajenskim paprom
Piletina s mascarponeom
Tuna burger
Tjestenina fuži s tartufima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko medaljona i poslužite uz  narezani vlasac i zapečene gljive.

Sastojci

800 g svinjskog filea
100 ml Passata Podravka
1 Vegeta marinada s pivom
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Za to vrijeme pripremite prilog.
  • 5 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
  • 6 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 7 Pokapajte uljem i zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 8 Marinirane medaljone ispecite na roštilju (ili gril-tavi) na srednjoj vatri da ostanu sočni.

Posluživanje

Tople medaljone pospite narezanim vlascem i poslužite sa zapečenim gljivama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 694.7 87 87
Kalcij mg 63.48 6 6
Kalij mg 1449.55 39 39
Niacin mg 26.59 190 133
Vitamin D μg 138.75 69 69
Vitamin A μg 484.77 12 10
Sol g 2.37 0 0
Vlakna g 2.55 - -
Ugljikohidrati g 13.76 - -
Masti g 31.59 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke