Meni Search

Superwoman

Svinjski file s grila

Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Riblji ražnjići
Odresci s umakom od kupina
Bruskete s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramstek s povrćem
Brudet
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bugarska pita od krumpira
Ljetni ražnjići
Gulaš od oslića i povrća
Meksička party salata
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pizza sirni jastučići
Lazanje u tavi
Velika Britanija - Pastirska pita
Hrskava pileća krilca
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pogača sa sardinom
Mladi krumpir s ajvarom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Slatka patka
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ljetni lungić
Piletina s mascarponeom
Svinjski file s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Hrskavi trokuti
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Srneći file na salatu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pašticada voli penne a ti mene
Rebarca s grilla
Kruh od cvjetače s kurkumom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Punjena teleća prsa
Špageti mediteraneo
Kroketi od piletine
Bakalar s krumpirom
Marinirane srdele
Skandinavske rolice s cimetom
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignji po gosposki
Pileća prsa punjena čvarcima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Šampinjoni u palačinki
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brancinovo oko
Dječje lazanje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći odresci u umaku od višanja
Kuglice od riže i svježeg sira
Mini shepherd's pie
Hrskavo pečeno pile
Fish&Chips u tortilji
Energetske kuglice s kurkumom
Pileći gulaš
Roštilj s umakom Romesco
Pohani zamotuljci
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski gulaš
BBQ cheeseburger
Salata s mljevenim mesom
Rebarca s graškom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Brusketa s avokadom
Mirisna pureća rolada
Teriyaki piletina
Blagdanska rolada
Brownie s kajenskim paprom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Dip od južnog voća
Pileći bataci s umakom od luka
Rižoto s dagnjama
Obojeni hamburger
Špageti na kineski način
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina u pivu
Piletina u aromatičnom omotaču
Sočni pureći ražnjići
Riba u škartocu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Janjetina na padelu
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina sa šafranom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s kozjim sirom
Rižini ravioli s mozzarellom
Rižoto s tri vrste gljiva
Bouillabaisse
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Zlatna piletina
Kunić na bijelo
Norveška krem juha od ribe i kozica
Tuna burger
Proljetna janjetina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Cous-cous s povrćem
Piletina Kiev
Mesne okruglice na ražnjiću
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bruskete od cvjetače
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Finska - Juha s lososom
Male teleće pitice
Kaštelanski makaruni
Grill vratina u sendviču
Tjestenina fuži s tartufima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočna pureća rolada
Pureća rolada s mlincima
Manastirski đuveč
Pohani tofu s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina s medom od kadulje
Lignje na šumskom rižotu
Mini lazanje
Popečci od cvjetače
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko medaljona i poslužite uz  narezani vlasac i zapečene gljive.

Sastojci

800 g svinjskog filea
100 ml Passata Podravka
1 Vegeta marinada s pivom
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Za to vrijeme pripremite prilog.
  • 5 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
  • 6 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 7 Pokapajte uljem i zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 8 Marinirane medaljone ispecite na roštilju (ili gril-tavi) na srednjoj vatri da ostanu sočni.

Posluživanje

Tople medaljone pospite narezanim vlascem i poslužite sa zapečenim gljivama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 694.7 87 87
Kalcij mg 63.48 6 6
Kalij mg 1449.55 39 39
Niacin mg 26.59 190 133
Vitamin D μg 138.75 69 69
Vitamin A μg 484.77 12 10
Sol g 2.37 0 0
Vlakna g 2.55 - -
Ugljikohidrati g 13.76 - -
Masti g 31.59 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke