Meni Search

Superwoman

Svinjski file s grila

Piletina s hrskavim njokima i graškom
Meksička party salata
Rižoto s dagnjama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrskavi trokuti
Lignje na šumskom rižotu
Ramsteak u seksi umaku
Rižoto s tri vrste gljiva
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ramstek s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileći gulaš
Sočni pureći ražnjići
Mladi krumpir s ajvarom
BBQ cheeseburger
Punjena teleća prsa
Roštilj s umakom Romesco
Lignji po gosposki
Pileća prsa punjena čvarcima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina Kiev
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Fish&Chips u tortilji
Male teleće pitice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pohani tofu s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Brancinovo oko
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s mascarponeom
Teleći odresci u umaku od višanja
Lazanje u tavi
Dip od južnog voća
Teleći savici u umaku od grejpa
Bruskete od cvjetače
Riblji ražnjići
Obojeni hamburger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mirisna pureća rolada
Kroketi od piletine
Srneći file na salatu
Dječje lazanje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski gulaš
Pureća rolada s mlincima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Tuna burger
Piletina u aromatičnom omotaču
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Popečci od cvjetače
Skandinavske rolice s cimetom
Brownie s kajenskim paprom
Mini shepherd's pie
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina s kozjim sirom
Pohani zamotuljci
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kunić na bijelo
Energetske kuglice s kurkumom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špageti na kineski način
Riba u škartocu
Cous-cous s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci s umakom od kupina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill vratina u sendviču
Jabučni krumpirići s cimetom
Bakalar s krumpirom
Blagdanska rolada
Pogača sa sardinom
Pašticada voli penne a ti mene
Bruskete s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Pileći bataci s umakom od luka
Teriyaki piletina
Velika Britanija - Pastirska pita
Proljetna janjetina
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice na ražnjiću
Ljetni lungić
Norveška krem juha od ribe i kozica
Salata s mljevenim mesom
Ljetni ražnjići
Hrskava pileća krilca
Janjetina na padelu
Mini lazanje
Gulaš od oslića i povrća
Zlatna piletina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Slatka patka
Špageti mediteraneo
Kruh od cvjetače s kurkumom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina u pivu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tjestenina fuži s tartufima
Brusketa s avokadom
Bugarska pita od krumpira
Marinirane srdele
Manastirski đuveč
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Šampinjoni u palačinki
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Finska - Juha s lososom
Svinjski file s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Brudet
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočna pureća rolada
Bouillabaisse
Pizza sirni jastučići
Kuglice od riže i svježeg sira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rebarca s graškom
Rebarca s grilla
Piletina sa šafranom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko medaljona i poslužite uz  narezani vlasac i zapečene gljive.

Sastojci

800 g svinjskog filea
100 ml Passata Podravka
1 Vegeta marinada s pivom
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Za to vrijeme pripremite prilog.
  • 5 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
  • 6 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 7 Pokapajte uljem i zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 8 Marinirane medaljone ispecite na roštilju (ili gril-tavi) na srednjoj vatri da ostanu sočni.

Posluživanje

Tople medaljone pospite narezanim vlascem i poslužite sa zapečenim gljivama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 694.7 87 87
Kalcij mg 63.48 6 6
Kalij mg 1449.55 39 39
Niacin mg 26.59 190 133
Vitamin D μg 138.75 69 69
Vitamin A μg 484.77 12 10
Sol g 2.37 0 0
Vlakna g 2.55 - -
Ugljikohidrati g 13.76 - -
Masti g 31.59 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke