Meni Search

Superwoman

Svinjski file s grila

Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Tuna burger
Orada s krumpirom i mladim lukom
Hrskavo pečeno pile
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sočni pureći ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Špageti mediteraneo
Teriyaki piletina
Roštilj s umakom Romesco
Piletina u pivu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Teleći odresci u umaku od višanja
Lignje na šumskom rižotu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pileća prsa punjena čvarcima
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina s mascarponeom
Pohani tofu s povrćem
Lignji po gosposki
Piletina sa šafranom
Mini lazanje
Rižini ravioli s mozzarellom
Kaštelanski makaruni
Jabučni krumpirići s cimetom
Proljetna janjetina
Velika Britanija - Pastirska pita
Bouillabaisse
Brusketa s avokadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci u umaku s češnjakom
Obojeni hamburger
Ramsteak u seksi umaku
Piletina u aromatičnom omotaču
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bakalar s krumpirom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rižoto s tri vrste gljiva
Lungić s toplom salatom od šparoga
Špageti na kineski način
Sočna pureća rolada
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Marinirane srdele
Piletina s kozjim sirom
BBQ cheeseburger
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci s umakom od kupina
Svinjski file s povrćem
Meksička party salata
Pureća rolada s mlincima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pogača sa sardinom
Manastirski đuveč
Mirisna pureća rolada
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina na padelu
Gulaš od oslića i povrća
Fish&Chips u tortilji
Svinjski gulaš
Ljetni ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina Kiev
Popečci od cvjetače
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brownie s kajenskim paprom
Lazanje u tavi
Kuglice od riže i svježeg sira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kunić na bijelo
Brancinovo oko
Punjena teleća prsa
Brudet
Male teleće pitice
Cous-cous s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramstek s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ljetni lungić
Mladi krumpir s ajvarom
Blagdanska rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Hrskava pileća krilca
Janjetina s medom od kadulje
Dječje lazanje
Finska - Juha s lososom
Salata s mljevenim mesom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Dip od južnog voća
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileći bataci s umakom od luka
Bruskete s povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slatka patka
Grill vratina u sendviču
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mini shepherd's pie
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pohani zamotuljci
Pileći gulaš
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tjestenina fuži s tartufima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Riblji ražnjići
Rebarca s graškom
Goveđa rebarca sa zeljem
Srneći file na salatu
Pizza sirni jastučići
Hrskavi trokuti
Rebarca s grilla
Skandinavske rolice s cimetom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rižoto s dagnjama
Bruskete od cvjetače
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kroketi od piletine
Zlatna piletina
Riba u škartocu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko medaljona i poslužite uz  narezani vlasac i zapečene gljive.

Sastojci

800 g svinjskog filea
100 ml Passata Podravka
1 Vegeta marinada s pivom
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Za to vrijeme pripremite prilog.
  • 5 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
  • 6 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 7 Pokapajte uljem i zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 8 Marinirane medaljone ispecite na roštilju (ili gril-tavi) na srednjoj vatri da ostanu sočni.

Posluživanje

Tople medaljone pospite narezanim vlascem i poslužite sa zapečenim gljivama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 694.7 87 87
Kalcij mg 63.48 6 6
Kalij mg 1449.55 39 39
Niacin mg 26.59 190 133
Vitamin D μg 138.75 69 69
Vitamin A μg 484.77 12 10
Sol g 2.37 0 0
Vlakna g 2.55 - -
Ugljikohidrati g 13.76 - -
Masti g 31.59 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke