Meni Search

Superwoman

Svinjski file s grila

Velika Britanija - Pastirska pita
Cous-cous s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pohani zamotuljci
Orada s krumpirom i mladim lukom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Dip od južnog voća
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileći gulaš
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Srneći file na salatu
Pureća rolada s mlincima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bruskete s povrćem
Piletina Kiev
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mini lazanje
Rižoto s dagnjama
Lignji po gosposki
Rebarca s grilla
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramstek s povrćem
Finska - Juha s lososom
Fish&Chips u tortilji
Salata s mljevenim mesom
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina u pivu
Blagdanska rolada
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski file s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Pizza sirni jastučići
Rebarca s graškom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Špageti na kineski način
Pileća prsa punjena čvarcima
Gulaš od oslića i povrća
Obojeni hamburger
Odresci u umaku s češnjakom
Kroketi od piletine
Bugarska pita od krumpira
Sočna pureća rolada
Pohani tofu s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Odresci s umakom od kupina
Riba u škartocu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći savici u umaku od grejpa
Marinirane srdele
Bouillabaisse
Dječje lazanje
Sočni pureći ražnjići
Ljetni lungić
Hrskavo pečeno pile
Bruskete od cvjetače
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rižini ravioli s mozzarellom
Brusketa s avokadom
BBQ cheeseburger
Mirisna pureća rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brudet
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Popečci od cvjetače
Brownie s kajenskim paprom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bakalar s krumpirom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Goveđa rebarca sa zeljem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Manastirski đuveč
Lazanje u tavi
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramsteak u seksi umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina s medom od kadulje
Energetske kuglice s kurkumom
Hrskavi trokuti
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teriyaki piletina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Janjetina na padelu
Špageti mediteraneo
Jabučni krumpirići s cimetom
Slatka patka
Male teleće pitice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Proljetna janjetina
Piletina s mascarponeom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina sa šafranom
Riblji ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Tuna burger
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Roštilj s umakom Romesco
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kaštelanski makaruni
Grill vratina u sendviču
Lignje na šumskom rižotu
Mini shepherd's pie
Ljetni ražnjići
Rižoto s tri vrste gljiva
Pogača sa sardinom
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Meksička party salata
Svinjski gulaš
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice na ražnjiću
Zlatna piletina
Skandinavske rolice s cimetom
Punjena teleća prsa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brancinovo oko
Hrskava pileća krilca
Kunić na bijelo
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mladi krumpir s ajvarom
Pašticada voli penne a ti mene
Šampinjoni u palačinki
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko medaljona i poslužite uz  narezani vlasac i zapečene gljive.

Sastojci

800 g svinjskog filea
100 ml Passata Podravka
1 Vegeta marinada s pivom
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Za to vrijeme pripremite prilog.
  • 5 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
  • 6 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 7 Pokapajte uljem i zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 8 Marinirane medaljone ispecite na roštilju (ili gril-tavi) na srednjoj vatri da ostanu sočni.

Posluživanje

Tople medaljone pospite narezanim vlascem i poslužite sa zapečenim gljivama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 694.7 87 87
Kalcij mg 63.48 6 6
Kalij mg 1449.55 39 39
Niacin mg 26.59 190 133
Vitamin D μg 138.75 69 69
Vitamin A μg 484.77 12 10
Sol g 2.37 0 0
Vlakna g 2.55 - -
Ugljikohidrati g 13.76 - -
Masti g 31.59 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke