Meni Search

Superwoman

Svinjski file s grila

Pileći bataci s umakom od luka
Lungić s toplom salatom od šparoga
Sočni pureći ražnjići
Bakalar s krumpirom
Ljetni lungić
Svinjski gulaš
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bugarska pita od krumpira
Kroketi od piletine
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brownie s kajenskim paprom
Roštilj s umakom Romesco
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći odresci u umaku od višanja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Dječje lazanje
Piletina sa šafranom
Pileći gulaš
Marinirane srdele
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rezanci s krušnim mrvicama
Male teleće pitice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lignji po gosposki
Blagdanska rolada
Meksička party salata
Lignje na šumskom rižotu
Rebarca s graškom
Pašticada voli penne a ti mene
Janjetina na padelu
Goveđa rebarca sa zeljem
Sočna pureća rolada
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rižoto s dagnjama
Janjetina s medom od kadulje
Pogača sa sardinom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Proljetna janjetina
Piletina Kiev
Popečci od cvjetače
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina s kozjim sirom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bruskete od cvjetače
Zlatna piletina
Kunić na bijelo
Pohani zamotuljci
Rižini ravioli s mozzarellom
Špageti na kineski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Finska - Juha s lososom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pizza sirni jastučići
Piletina s mascarponeom
Teriyaki piletina
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slatka patka
Salata s mljevenim mesom
Kaštelanski makaruni
Pita s muškatnom bundevom i makom
Fish&Chips u tortilji
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći savici u umaku od grejpa
Bruskete s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Hrskava pileća krilca
Tuna burger
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pileća prsa punjena čvarcima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Punjena teleća prsa
Velika Britanija - Pastirska pita
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brancinovo oko
Obojeni hamburger
Manastirski đuveč
Piletina u aromatičnom omotaču
Dip od južnog voća
Tjestenina fuži s tartufima
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Mini lazanje
Svinjski file s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Pohani tofu s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina u pivu
Grill vratina u sendviču
Šampinjoni u palačinki
Špageti mediteraneo
Bouillabaisse
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ljetni ražnjići
Lazanje u tavi
Mladi krumpir s ajvarom
Hrskavo pečeno pile
Orada s krumpirom i mladim lukom
Gulaš od oslića i povrća
Brusketa s avokadom
Riblji ražnjići
Skandinavske rolice s cimetom
Brudet
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rižoto s tri vrste gljiva
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mirisna pureća rolada
Rebarca s grilla
Riba u škartocu
Ramstek s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Srneći file na salatu
Mini shepherd's pie
Odresci u umaku s češnjakom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci s umakom od kupina
BBQ cheeseburger
Cous-cous s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko medaljona i poslužite uz  narezani vlasac i zapečene gljive.

Sastojci

800 g svinjskog filea
100 ml Passata Podravka
1 Vegeta marinada s pivom
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Za to vrijeme pripremite prilog.
  • 5 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
  • 6 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 7 Pokapajte uljem i zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 8 Marinirane medaljone ispecite na roštilju (ili gril-tavi) na srednjoj vatri da ostanu sočni.

Posluživanje

Tople medaljone pospite narezanim vlascem i poslužite sa zapečenim gljivama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 694.7 87 87
Kalcij mg 63.48 6 6
Kalij mg 1449.55 39 39
Niacin mg 26.59 190 133
Vitamin D μg 138.75 69 69
Vitamin A μg 484.77 12 10
Sol g 2.37 0 0
Vlakna g 2.55 - -
Ugljikohidrati g 13.76 - -
Masti g 31.59 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke