Meni Search

Superwoman

Svinjski file s grila

Pileći bataci s umakom od luka
Dječje lazanje
Rižini ravioli s mozzarellom
Mirisna pureća rolada
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pizza sirni jastučići
Brudet
Dip od južnog voća
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zlatna piletina
Pileća prsa punjena čvarcima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s mascarponeom
Brusketa s avokadom
Proljetna janjetina
Janjetina na padelu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani zamotuljci
Cous-cous s povrćem
Piletina u pivu
Finska - Juha s lososom
Skandinavske rolice s cimetom
Kroketi od piletine
Piletina sa šafranom
Bruskete od cvjetače
Pašticada voli penne a ti mene
Brownie s kajenskim paprom
Marinirane srdele
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kuglice od riže i svježeg sira
Bouillabaisse
Lazanje u tavi
Srneći file na salatu
Kaštelanski makaruni
BBQ cheeseburger
Ramstek s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina u aromatičnom omotaču
Mesne okruglice na ražnjiću
Rižoto s tri vrste gljiva
Svinjski file s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Pureća rolada s mlincima
Roštilj s umakom Romesco
Odresci s umakom od kupina
Male teleće pitice
Pileći gulaš
Bakalar s krumpirom
Punjena teleća prsa
Energetske kuglice s kurkumom
Riblji ražnjići
Riba u škartocu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Obojeni hamburger
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teriyaki piletina
Salata s mljevenim mesom
Odresci u umaku s češnjakom
Ljetni lungić
Mladi krumpir s ajvarom
Gulaš od oslića i povrća
Bruskete s povrćem
Tuna burger
Rebarca s graškom
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskavi trokuti
Ramsteak u seksi umaku
Šampinjoni u palačinki
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Popečci od cvjetače
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Janjetina s medom od kadulje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Jabučni krumpirići s cimetom
Blagdanska rolada
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Hrskava pileća krilca
Piletina s kozjim sirom
Kunić na bijelo
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brancinovo oko
Špageti mediteraneo
Manastirski đuveč
Orada s krumpirom i mladim lukom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rebarca s grilla
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ljetni ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pogača sa sardinom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći savici u umaku od grejpa
Hrskavo pečeno pile
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Goveđa rebarca sa zeljem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti na kineski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mini shepherd's pie
Sočna pureća rolada
Sočni pureći ražnjići
Slatka patka
Pohani tofu s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski gulaš
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina Kiev
Kruh od cvjetače s kurkumom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Velika Britanija - Pastirska pita
Fish&Chips u tortilji
Rižoto s dagnjama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lignji po gosposki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Meksička party salata
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mini lazanje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko medaljona i poslužite uz  narezani vlasac i zapečene gljive.

Sastojci

800 g svinjskog filea
100 ml Passata Podravka
1 Vegeta marinada s pivom
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Za to vrijeme pripremite prilog.
  • 5 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
  • 6 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 7 Pokapajte uljem i zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 8 Marinirane medaljone ispecite na roštilju (ili gril-tavi) na srednjoj vatri da ostanu sočni.

Posluživanje

Tople medaljone pospite narezanim vlascem i poslužite sa zapečenim gljivama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 694.7 87 87
Kalcij mg 63.48 6 6
Kalij mg 1449.55 39 39
Niacin mg 26.59 190 133
Vitamin D μg 138.75 69 69
Vitamin A μg 484.77 12 10
Sol g 2.37 0 0
Vlakna g 2.55 - -
Ugljikohidrati g 13.76 - -
Masti g 31.59 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke