Meni Search

Superwoman

Svinjski file s grila

Norveška krem juha od ribe i kozica
Špageti na kineski način
Cous-cous s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Male teleće pitice
Hrskavo pečeno pile
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pizza sirni jastučići
Šampinjoni u palačinki
Bruskete od cvjetače
Manastirski đuveč
Piletina s kozjim sirom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina sa šafranom
Dip od južnog voća
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Lignji po gosposki
Piletina s mascarponeom
BBQ cheeseburger
Pileća prsa punjena čvarcima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tjestenina fuži s tartufima
Pohani zamotuljci
Teriyaki piletina
Bruskete s povrćem
Finska - Juha s lososom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zlatna piletina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Punjena teleća prsa
Rižoto s dagnjama
Gulaš od oslića i povrća
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Odresci s umakom od kupina
Fish&Chips u tortilji
Ljetni ražnjići
Grill vratina u sendviču
Roštilj s umakom Romesco
Riba u škartocu
Kuglice od riže i svježeg sira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kunić na bijelo
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brancinovo oko
Pogača sa sardinom
Slatka patka
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Sočni pureći ražnjići
Riblji ražnjići
Bouillabaisse
Blagdanska rolada
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina u pivu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pita s muškatnom bundevom i makom
Skandinavske rolice s cimetom
Svinjski file s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Rižoto s tri vrste gljiva
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Obojeni hamburger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina u aromatičnom omotaču
Marinirane srdele
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mladi krumpir s ajvarom
Pileći bataci s umakom od luka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski gulaš
Proljetna janjetina
Ramstek s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrskavi trokuti
Brownie s kajenskim paprom
Piletina Kiev
Bakalar s krumpirom
Janjetina na padelu
Kaštelanski makaruni
Dječje lazanje
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Salata s mljevenim mesom
Ramsteak u seksi umaku
Mirisna pureća rolada
Brudet
Lignje na šumskom rižotu
Hrskava pileća krilca
Janjetina s medom od kadulje
Sočna pureća rolada
Popečci od cvjetače
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rebarca s graškom
Rižini ravioli s mozzarellom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rebarca s grilla
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci u umaku s češnjakom
Pohani tofu s povrćem
Srneći file na salatu
Teleći odresci u umaku od višanja
Meksička party salata
Energetske kuglice s kurkumom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pureća rolada s mlincima
Brusketa s avokadom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pašticada voli penne a ti mene
Kroketi od piletine
Mini lazanje
Tuna burger
Bugarska pita od krumpira
Pileći gulaš
Špageti mediteraneo
Ljetni lungić
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice na ražnjiću
Velika Britanija - Pastirska pita
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lazanje u tavi
Mini shepherd's pie
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko medaljona i poslužite uz  narezani vlasac i zapečene gljive.

Sastojci

800 g svinjskog filea
100 ml Passata Podravka
1 Vegeta marinada s pivom
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Za to vrijeme pripremite prilog.
  • 5 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
  • 6 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 7 Pokapajte uljem i zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 8 Marinirane medaljone ispecite na roštilju (ili gril-tavi) na srednjoj vatri da ostanu sočni.

Posluživanje

Tople medaljone pospite narezanim vlascem i poslužite sa zapečenim gljivama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 694.7 87 87
Kalcij mg 63.48 6 6
Kalij mg 1449.55 39 39
Niacin mg 26.59 190 133
Vitamin D μg 138.75 69 69
Vitamin A μg 484.77 12 10
Sol g 2.37 0 0
Vlakna g 2.55 - -
Ugljikohidrati g 13.76 - -
Masti g 31.59 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke