Meni Search

Superwoman

Svinjski file s grila

Finska - Juha s lososom
Skandinavske rolice s cimetom
Rezanci s krušnim mrvicama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fish&Chips u tortilji
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pileći gulaš
Lazanje u tavi
Pita s muškatnom bundevom i makom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pogača sa sardinom
Riblji ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci u umaku od višanja
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Zlatna piletina
Male teleće pitice
Energetske kuglice s kurkumom
Obojeni hamburger
Svinjski file s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pizza sirni jastučići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pohani zamotuljci
Piletina s kozjim sirom
Odresci s umakom od kupina
Rižini ravioli s mozzarellom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Gulaš od oslića i povrća
Bakalar s krumpirom
Riba u škartocu
Dip od južnog voća
Janjetina s medom od kadulje
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Manastirski đuveč
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Roštilj s umakom Romesco
Piletina u pivu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Tuna burger
Lignje na šumskom rižotu
Kroketi od piletine
Ljetni lungić
Proljetna janjetina
Cous-cous s povrćem
Špageti mediteraneo
Tjestenina fuži s tartufima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slatka patka
Pureća rolada s mlincima
Hrskavo pečeno pile
Piletina u aromatičnom omotaču
Mini lazanje
Rižoto s dagnjama
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina Kiev
Bugarska pita od krumpira
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rižoto s tri vrste gljiva
Goveđa rebarca sa zeljem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pašticada voli penne a ti mene
Bouillabaisse
Rebarca s grilla
Mesne okruglice na ražnjiću
Brownie s kajenskim paprom
BBQ cheeseburger
Punjena teleća prsa
Bruskete od cvjetače
Brudet
Mini shepherd's pie
Pileći bataci s umakom od luka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pohani tofu s povrćem
Dječje lazanje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Srneći file na salatu
Mirisna pureća rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ljetni ražnjići
Salata s mljevenim mesom
Teriyaki piletina
Kunić na bijelo
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileća prsa punjena čvarcima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Brusketa s avokadom
Sočni pureći ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina sa šafranom
Janjetina na padelu
Blagdanska rolada
Hrskava pileća krilca
Ramstek s povrćem
Bruskete s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Lignji po gosposki
Kaštelanski makaruni
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Popečci od cvjetače
Marinirane srdele
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski gulaš
Teleći savici u umaku od grejpa
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Meksička party salata
Brancinovo oko
Hrskavi trokuti
Ramsteak u seksi umaku
Špageti na kineski način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočna pureća rolada
Velika Britanija - Pastirska pita
Rebarca s graškom
Šampinjoni u palačinki
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina s mascarponeom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko medaljona i poslužite uz  narezani vlasac i zapečene gljive.

Sastojci

800 g svinjskog filea
100 ml Passata Podravka
1 Vegeta marinada s pivom
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Za to vrijeme pripremite prilog.
  • 5 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
  • 6 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 7 Pokapajte uljem i zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 8 Marinirane medaljone ispecite na roštilju (ili gril-tavi) na srednjoj vatri da ostanu sočni.

Posluživanje

Tople medaljone pospite narezanim vlascem i poslužite sa zapečenim gljivama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 694.7 87 87
Kalcij mg 63.48 6 6
Kalij mg 1449.55 39 39
Niacin mg 26.59 190 133
Vitamin D μg 138.75 69 69
Vitamin A μg 484.77 12 10
Sol g 2.37 0 0
Vlakna g 2.55 - -
Ugljikohidrati g 13.76 - -
Masti g 31.59 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke