Meni Search

Ful nabrijan

Svinjski file s povrćem

Mediteranski kruščić s lovorom
Marinirana piletina s roštilja
Jabučni krumpirići s cimetom
Belgija - Salade Liégeoise
Tjestenina fuži s tartufima
Fileti lososa u finom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Roštilj s umakom Romesco
Hrskavi trokuti
Zlatna piletina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill pirjana piletina s roštilja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fina pikantna piletina
Šampinjoni u palačinki
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grdobina u pikantnoj šalši
Piletina sa šafranom
Povrtni ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Meso s repom
Grill vratina u sendviču
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Prežgana juha
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pečena piletina s limunom
Pohani tofu s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Salata od liganja
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grdobina s povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pirjani kunić
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Povrtni lonac
Bugarska pita od krumpira
Krem juha od tikvica
Voćna juha od višanja
Delikatesna junetina na češki
Aromatizirani kruh
Piletina laganini
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vratina sa sezonskim povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brancinovo oko
Fini gulaš od gljiva
Mirisna pečenka
Lignje na šumskom rižotu
Sočna rebarca
Miješani grill
Mesne okruglice na ražnjiću
Čarobna ljetna piletina
Fish&Chips u tortilji
Dagnje na buzaru
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kroketi od piletine
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočni pureći ražnjići
Lungić u sendviču
Grill povrće na salatu
Grickalica slanutak iz pećnice
Kobasica u pivu i pecivu
Lignje s povrćem i smokvama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Blagdanska rolada
Umak od limete (Molho de limao)
Proljetno meso i povrće iz woka
Popečci od tikvica
Manastirski đuveč
Salata s mora
Rezanci s krušnim mrvicama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Sočna pureća rolada
Mediteranski špageti
Irska janjetina
Riba u bijelom umaku
Rajčica s kukuruzom
Meksička party salata
Brusketa s avokadom
Urbana pola
Pizza sirni jastučići
Lungić s povrćem
Janjetina na padelu
Lagana sarma
Sendvič s avokadom
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice
Uzbudljivi kolač od blitve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Okruglice u umaku od rajčice
Mini lazanje
Pašticada s njokima
Janjetina s medom od kadulje
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileći bataci s umakom od luka
Ražnjići od lososa
Nadjevene lignje
Račići na posteljici od povrća
Ljetni ražnjići
Pizza s tunom
Kaštelanski makaruni
Kuhano meso s umakom od hrena
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill oslić u aromatičnoj korici
Proljetna janjetina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina Kiev
Vege odresci s marinadom
Kunić na bijelo
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Rolice od blitve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Brzo i nepretenciozno: popečeni komadići svinjskog filea združeni s crvenim i zelenim bojama povrća. Prisutan je i azijski moment: sezamovo ulje, prilog u obliku kuhane riže i soja umaka.

Sastojci

300 g svinjskog filea
2 žličice Vegete
3 češnja češnjaka
300 g svježih paprika (crvenih i zelenih)
200 g tikvica
100 g brokule
100 g luka
50 ml suncokretovog ulja
3 žlice sezamova ulja
100 ml soja umaka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Svinjski file narežite na tanje rezance i pospite Vegetom.
  • 2 Protisnite dva češnja češnjaka, pa pomiješajte s narezanim fileom.
  • 3 Paprike i tikvice narežite na tanje trakice, a cvjetiće brokule kratko prokuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite.
  • 4 Na dijelu suncokretova ulja popecite narezani file. Pecite uz stalno miješanje 10-ak minuta, izvadite iz tave i stavite na toplo mjesto.
  • 5 Na preostalom ulju pirjajte narezano povrće (papriku, tikvicu i luk), dodajte brokulu, sezamovo ulje, preostali nasjeckani češnjak i pečeni file.

Savjet

Svinjski file stavite u zamrzivač nekoliko sati, a zatim ga narežite na tanje rezance.

Posluživanje

Sve dobro izmiješajte, dodajte soja umak i poslužite uz kuhanu rižu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 58.83 20 15
Fosfor mg 264.89 33 33
Kalij mg 721.28 19 19
Niacin mg 9.86 70 49
Vitamin C mg 97.83 130 109
Vitamin E mg 11.17 51 51
Vitamin A μg 1034 26 21
Sol g 7.28 0 0
Bjelančevine g 21.01 - -
Vlakna g 3.44 - -
Ugljikohidrati g 12.26 - -
Masti g 26.18 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke