Meni Search

Ful nabrijan

Svinjski file s povrćem

Aromatizirani kruh
Voćna juha od višanja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice na ražnjiću
Irska janjetina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pirjani kunić
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mediteranski špageti
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lagana sarma
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Povrtni lonac
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Brancinovo oko
Kaštelanski makaruni
Riba u bijelom umaku
Fileti lososa u finom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Jabučni krumpirići s cimetom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lungić s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Nadjevene lignje
Sočna pureća rolada
Zlatna piletina
Fish&Chips u tortilji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Meso s repom
Blagdanska rolada
Belgija - Salade Liégeoise
Okruglice u umaku od rajčice
Sočna rebarca
Miješani grill
Šampinjoni u palačinki
Pohani tofu s povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rajčica s kukuruzom
Piletina Kiev
Salata od liganja
Zabavni kineski ravioli
Kroketi od piletine
Roštilj s umakom Romesco
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mirisna pečenka
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina laganini
Umak od limete (Molho de limao)
Salata s mora
Lungić u sendviču
Čarobna ljetna piletina
Bugarska pita od krumpira
Fini gulaš od gljiva
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Marinirana piletina s roštilja
Meksička party salata
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Proljetna janjetina
Račići na posteljici od povrća
Sendvič s avokadom
Hrskavi trokuti
Fina pikantna piletina
Mini lazanje
Dagnje na buzaru
Pizza s tunom
Teleći savici u umaku od grejpa
Popečci od tikvica
Kolinjsko zelje s frišketinom
Janjetina s medom od kadulje
Ljetni ražnjići
Grdobina u pikantnoj šalši
Rolice od blitve
Janjetina na padelu
Kobasica u pivu i pecivu
Pileći bataci s umakom od luka
Prežgana juha
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grill povrće na salatu
Urbana pola
Uzbudljivi kolač od blitve
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Ramsteak u seksi umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Povrtni ražnjići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pizza sirni jastučići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pašticada s njokima
Vratina sa sezonskim povrćem
Piletina sa šafranom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Delikatesna junetina na češki
Kunić na bijelo
Vege odresci s marinadom
Pečena piletina s limunom
Krem juha od tikvica
Grill vratina u sendviču
Kuhano meso s umakom od hrena
Brusketa s avokadom
Grill pirjana piletina s roštilja
Grickalica slanutak iz pećnice
Grdobina s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Mesne okruglice
Manastirski đuveč
Proljetno meso i povrće iz woka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sočni pureći ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Brzo i nepretenciozno: popečeni komadići svinjskog filea združeni s crvenim i zelenim bojama povrća. Prisutan je i azijski moment: sezamovo ulje, prilog u obliku kuhane riže i soja umaka.

Sastojci

300 g svinjskog filea
2 žličice Vegete
3 češnja češnjaka
300 g svježih paprika (crvenih i zelenih)
200 g tikvica
100 g brokule
100 g luka
50 ml suncokretovog ulja
3 žlice sezamova ulja
100 ml soja umaka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Svinjski file narežite na tanje rezance i pospite Vegetom.
  • 2 Protisnite dva češnja češnjaka, pa pomiješajte s narezanim fileom.
  • 3 Paprike i tikvice narežite na tanje trakice, a cvjetiće brokule kratko prokuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite.
  • 4 Na dijelu suncokretova ulja popecite narezani file. Pecite uz stalno miješanje 10-ak minuta, izvadite iz tave i stavite na toplo mjesto.
  • 5 Na preostalom ulju pirjajte narezano povrće (papriku, tikvicu i luk), dodajte brokulu, sezamovo ulje, preostali nasjeckani češnjak i pečeni file.

Savjet

Svinjski file stavite u zamrzivač nekoliko sati, a zatim ga narežite na tanje rezance.

Posluživanje

Sve dobro izmiješajte, dodajte soja umak i poslužite uz kuhanu rižu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 58.83 20 15
Fosfor mg 264.89 33 33
Kalij mg 721.28 19 19
Niacin mg 9.86 70 49
Vitamin C mg 97.83 130 109
Vitamin E mg 11.17 51 51
Vitamin A μg 1034 26 21
Sol g 7.28 0 0
Bjelančevine g 21.01 - -
Vlakna g 3.44 - -
Ugljikohidrati g 12.26 - -
Masti g 26.18 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke