Meni Search

Ful nabrijan

Svinjski file s povrćem

Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Račići na posteljici od povrća
Miješani grill
Irska janjetina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bugarska pita od krumpira
Grill oslić u aromatičnoj korici
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fina pikantna piletina
Riba u bijelom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Marinirana piletina s roštilja
Roštilj s umakom Romesco
Mediteranski kruščić s lovorom
Pirjani kunić
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Uzbudljivi kolač od blitve
Lignje na šumskom rižotu
Salata od liganja
Urbana pola
Grickalica slanutak iz pećnice
Lagana sarma
BBQ svinjska rebarca u foliji
Okruglice u umaku od rajčice
Belgija - Salade Liégeoise
Mediteranski špageti
Grdobina u pikantnoj šalši
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brancinovo oko
Prežgana juha
Vratina sa sezonskim povrćem
Rajčica s kukuruzom
Aromatizirani kruh
Pileći bataci s umakom od luka
Delikatesna junetina na češki
Salata s mora
Umak od limete (Molho de limao)
Mini lazanje
Pizza sirni jastučići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mesne okruglice na ražnjiću
Proljetno meso i povrće iz woka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočna rebarca
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lungić s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Popečci od tikvica
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Zlatna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Voćna juha od višanja
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina Kiev
Pečena piletina s limunom
Sendvič s avokadom
Povrtni ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Grill vratina u sendviču
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kaštelanski makaruni
Meso s repom
Hrskavi trokuti
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pizza s tunom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vege odresci s marinadom
Piletina laganini
Mirisna pečenka
Kroketi od piletine
Teleći odresci u umaku od višanja
Fish&Chips u tortilji
Kunić na bijelo
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani tofu s povrćem
Brusketa s avokadom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rolice od blitve
Šampinjoni u palačinki
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill povrće na salatu
Meksička party salata
Krem juha od tikvica
Čarobna ljetna piletina
Proljetna janjetina
Zabavni kineski ravioli
Lignje s povrćem i smokvama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pašticada s njokima
Nadjevene lignje
Grdobina s povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina sa šafranom
Blagdanska rolada
Kobasica u pivu i pecivu
Dagnje na buzaru
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Janjetina na padelu
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Sočna pureća rolada
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Povrtni lonac
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ražnjići od lososa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramsteak u seksi umaku
Fini gulaš od gljiva
Ljetni ražnjići
Manastirski đuveč
Fileti lososa u finom umaku
Lungić u sendviču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Brzo i nepretenciozno: popečeni komadići svinjskog filea združeni s crvenim i zelenim bojama povrća. Prisutan je i azijski moment: sezamovo ulje, prilog u obliku kuhane riže i soja umaka.

Sastojci

300 g svinjskog filea
2 žličice Vegete
3 češnja češnjaka
300 g svježih paprika (crvenih i zelenih)
200 g tikvica
100 g brokule
100 g luka
50 ml suncokretovog ulja
3 žlice sezamova ulja
100 ml soja umaka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Svinjski file narežite na tanje rezance i pospite Vegetom.
  • 2 Protisnite dva češnja češnjaka, pa pomiješajte s narezanim fileom.
  • 3 Paprike i tikvice narežite na tanje trakice, a cvjetiće brokule kratko prokuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite.
  • 4 Na dijelu suncokretova ulja popecite narezani file. Pecite uz stalno miješanje 10-ak minuta, izvadite iz tave i stavite na toplo mjesto.
  • 5 Na preostalom ulju pirjajte narezano povrće (papriku, tikvicu i luk), dodajte brokulu, sezamovo ulje, preostali nasjeckani češnjak i pečeni file.

Savjet

Svinjski file stavite u zamrzivač nekoliko sati, a zatim ga narežite na tanje rezance.

Posluživanje

Sve dobro izmiješajte, dodajte soja umak i poslužite uz kuhanu rižu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 58.83 20 15
Fosfor mg 264.89 33 33
Kalij mg 721.28 19 19
Niacin mg 9.86 70 49
Vitamin C mg 97.83 130 109
Vitamin E mg 11.17 51 51
Vitamin A μg 1034 26 21
Sol g 7.28 0 0
Bjelančevine g 21.01 - -
Vlakna g 3.44 - -
Ugljikohidrati g 12.26 - -
Masti g 26.18 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke