Meni Search

Ful nabrijan

Svinjski file s povrćem

Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Salata s mora
Pileći bataci s umakom od luka
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lagana sarma
Kolinjsko zelje s frišketinom
Manastirski đuveč
Meksička party salata
Šampinjoni u palačinki
Povrtni lonac
Blagdanska rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brusketa s avokadom
Miješani grill
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Račići na posteljici od povrća
Pečena piletina s limunom
Nadjevene lignje
Kroketi od piletine
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Belgija - Salade Liégeoise
Lungić s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Delikatesna junetina na češki
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fileti lososa u finom umaku
Zabavni kineski ravioli
Grill povrće na salatu
Mesne okruglice
Proljetna janjetina
Krem juha od tikvica
Proljetno meso i povrće iz woka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grdobina s povrćem
Dagnje na buzaru
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Vege odresci s marinadom
Grickalica slanutak iz pećnice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lignje s povrćem i smokvama
Teleći savici u umaku od grejpa
Rajčica s kukuruzom
Sočni pureći ražnjići
Zlatna piletina
Povrtni ražnjići
Pizza s tunom
Čarobna ljetna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mirisna pečenka
Lungić u sendviču
Pašticada s njokima
Mediteranski kruščić s lovorom
Pohani tofu s povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Aromatizirani kruh
Mini lazanje
Janjetina s medom od kadulje
Prežgana juha
Brancinovo oko
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mediteranski špageti
Marinirana piletina s roštilja
Janjetina na padelu
Teleći odresci u umaku od višanja
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice na ražnjiću
Sendvič s avokadom
Umak od limete (Molho de limao)
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Urbana pola
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina Kiev
Vratina sa sezonskim povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Roštilj s umakom Romesco
Kuhano meso s umakom od hrena
Okruglice u umaku od rajčice
Piletina sa šafranom
Kaštelanski makaruni
Sočna rebarca
Popečci od tikvica
Piletina laganini
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramsteak u seksi umaku
Rolice od blitve
Fina pikantna piletina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Hrskavi trokuti
Irska janjetina
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Jabučni krumpirići s cimetom
Bugarska pita od krumpira
Pirjani kunić
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ražnjići od lososa
Grill pirjana piletina s roštilja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Meso s repom
Salata od liganja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Fini gulaš od gljiva
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pizza sirni jastučići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Riba u bijelom umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Ljetni ražnjići
Kunić na bijelo
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Voćna juha od višanja
Fish&Chips u tortilji
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill vratina u sendviču
Uzbudljivi kolač od blitve
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Brzo i nepretenciozno: popečeni komadići svinjskog filea združeni s crvenim i zelenim bojama povrća. Prisutan je i azijski moment: sezamovo ulje, prilog u obliku kuhane riže i soja umaka.

Sastojci

300 g svinjskog filea
2 žličice Vegete
3 češnja češnjaka
300 g svježih paprika (crvenih i zelenih)
200 g tikvica
100 g brokule
100 g luka
50 ml suncokretovog ulja
3 žlice sezamova ulja
100 ml soja umaka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Svinjski file narežite na tanje rezance i pospite Vegetom.
  • 2 Protisnite dva češnja češnjaka, pa pomiješajte s narezanim fileom.
  • 3 Paprike i tikvice narežite na tanje trakice, a cvjetiće brokule kratko prokuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite.
  • 4 Na dijelu suncokretova ulja popecite narezani file. Pecite uz stalno miješanje 10-ak minuta, izvadite iz tave i stavite na toplo mjesto.
  • 5 Na preostalom ulju pirjajte narezano povrće (papriku, tikvicu i luk), dodajte brokulu, sezamovo ulje, preostali nasjeckani češnjak i pečeni file.

Savjet

Svinjski file stavite u zamrzivač nekoliko sati, a zatim ga narežite na tanje rezance.

Posluživanje

Sve dobro izmiješajte, dodajte soja umak i poslužite uz kuhanu rižu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 58.83 20 15
Fosfor mg 264.89 33 33
Kalij mg 721.28 19 19
Niacin mg 9.86 70 49
Vitamin C mg 97.83 130 109
Vitamin E mg 11.17 51 51
Vitamin A μg 1034 26 21
Sol g 7.28 0 0
Bjelančevine g 21.01 - -
Vlakna g 3.44 - -
Ugljikohidrati g 12.26 - -
Masti g 26.18 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke