Meni Search

Superman

Svinjski file s povrćem

Lungić s toplom salatom od šparoga
Popečci od cvjetače
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kaštelanski makaruni
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina s kozjim sirom
Piletina s mascarponeom
Piletina sa šafranom
Piletina u pivu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rebarca s grilla
Proljetna janjetina
Pureća rolada s mlincima
Mirisna pureća rolada
Fish&Chips u tortilji
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Nadjevene lignje
Blagdanska rolada
Kuglice od riže i svježeg sira
Pita s muškatnom bundevom i makom
Macho hamburger
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileća prsa punjena čvarcima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Vratina sa sezonskim povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bruskete od cvjetače
Ljetni ražnjići
Slatka patka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kruh od cvjetače s kurkumom
Janjetina s medom od kadulje
Teriyaki piletina
Brownie s kajenskim paprom
Janjetina na padelu
Manastirski đuveč
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina u aromatičnom omotaču
Pohani zamotuljci
Pileći gulaš
Obojeni hamburger
Piletina s nadjevom od ajvara
Srneći file na salatu
Hrskavo pečeno pile
Rižoto s tri vrste gljiva
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill vratina u sendviču
Velika Britanija - Pastirska pita
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pizza sirni jastučići
Tjestenina fuži s tartufima
Mladi krumpir s ajvarom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Dječje lazanje
Brancinovo oko
Sočna pureća rolada
Skandinavske rolice s cimetom
Svinjski file s grila
Mesne okruglice na ražnjiću
Tuna burger
Kokošja juha s požirakima
Goveđa rebarca sa zeljem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ljetni lungić
Dip od južnog voća
Tjestenina u finom umaku
Koprivnički odojak
Mini lazanje
Bruskete s povrćem
Riba u škartocu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Roštilj s umakom Romesco
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Finska - Juha s lososom
BBQ cheeseburger
Pileća prsa iz pećnice
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pileći bataci s umakom od luka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci s umakom od kupina
Špageti mediteraneo
Brusketa s avokadom
Hrskava pileća krilca
Pohani tofu s povrćem
Ramstek i salata s roštilja
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina Kiev
Salata s mljevenim mesom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zlatna piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Rebarca s graškom
Lignje na šumskom rižotu
Kunić na bijelo
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočni pureći ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Kroketi od piletine
Svinjski gulaš
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Lazanje u tavi
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrskavi trokuti
Meksička party salata
Ramsteak u seksi umaku
Rižoto s dagnjama
Teleći odresci u umaku od višanja
Špageti na kineski način
Pašticada s njokima
Ramstek s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Brzo i nepretenciozno: popečeni komadići svinjskog filea združeni s crvenim i zelenim bojama povrća. Prisutan je i azijski moment: sezamovo ulje, prilog u obliku kuhane riže i soja umaka.

Sastojci

300 g svinjskog filea
2 žličice Vegete
3 češnja češnjaka
300 g svježih paprika (crvenih i zelenih)
200 g tikvica
100 g brokule
100 g luka
50 ml suncokretovog ulja
3 žlice sezamova ulja
100 ml soja umaka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Svinjski file narežite na tanje rezance i pospite Vegetom.
  • 2 Protisnite dva češnja češnjaka, pa pomiješajte s narezanim fileom.
  • 3 Paprike i tikvice narežite na tanje trakice, a cvjetiće brokule kratko prokuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite.
  • 4 Na dijelu suncokretova ulja popecite narezani file. Pecite uz stalno miješanje 10-ak minuta, izvadite iz tave i stavite na toplo mjesto.
  • 5 Na preostalom ulju pirjajte narezano povrće (papriku, tikvicu i luk), dodajte brokulu, sezamovo ulje, preostali nasjeckani češnjak i pečeni file.

Savjet

Svinjski file stavite u zamrzivač nekoliko sati, a zatim ga narežite na tanje rezance.

Posluživanje

Sve dobro izmiješajte, dodajte soja umak i poslužite uz kuhanu rižu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 58.83 20 15
Fosfor mg 264.89 33 33
Kalij mg 721.28 19 19
Niacin mg 9.86 70 49
Vitamin C mg 97.83 130 109
Vitamin E mg 11.17 51 51
Vitamin A μg 1034 26 21
Sol g 7.28 0 0
Bjelančevine g 21.01 - -
Vlakna g 3.44 - -
Ugljikohidrati g 12.26 - -
Masti g 26.18 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke