Meni Search

Superman

Svinjski file s povrćem

Grill vratina u sendviču
Nadjeveni kaneloni u umaku
Popečci od cvjetače
Meksička party salata
Mirisna pureća rolada
Tuna burger
Salata s mljevenim mesom
Bugarska pita od krumpira
Piletina s nadjevom od ajvara
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočna pureća rolada
Pileća prsa iz pećnice
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pileći gulaš
Pileća prsa punjena čvarcima
Tjestenina fuži s tartufima
Kaštelanski makaruni
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pohani tofu s povrćem
Tjestenina u finom umaku
Pašticada s njokima
Goveđa rebarca sa zeljem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rižoto s dagnjama
Kunić na bijelo
Špageti na kineski način
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina Kiev
Sočni pureći ražnjići
Teriyaki piletina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina s kozjim sirom
Janjetina s medom od kadulje
Kuglice od riže i svježeg sira
Bruskete od cvjetače
Hrskavi trokuti
Dip od južnog voća
Piletina sa šafranom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Janjetina na padelu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Finska - Juha s lososom
Velika Britanija - Pastirska pita
Ljetni ražnjići
Macho hamburger
Ljetni lungić
Kokošja juha s požirakima
Slatka patka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrskavo pečeno pile
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Manastirski đuveč
Bruskete s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teleći odresci u umaku od višanja
Blagdanska rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Vratina sa sezonskim povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignje na šumskom rižotu
Špageti mediteraneo
Rezanci s krušnim mrvicama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pohani zamotuljci
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramsteak u seksi umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Koprivnički odojak
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Svinjski gulaš
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pileći bataci s umakom od luka
Kroketi od piletine
Roštilj s umakom Romesco
Nadjevene lignje
Lazanje u tavi
Proljetna janjetina
Fish&Chips u tortilji
Ramstek s povrćem
Zlatna piletina
Srneći file na salatu
Dječje lazanje
Brusketa s avokadom
Riba u škartocu
Pizza sirni jastučići
Mini lazanje
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskava pileća krilca
Brownie s kajenskim paprom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Skandinavske rolice s cimetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Obojeni hamburger
Odresci s umakom od kupina
Piletina s mascarponeom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pureća rolada s mlincima
BBQ cheeseburger
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina u pivu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rebarca s grilla
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramstek i salata s roštilja
Rižoto s tri vrste gljiva
Svinjski file s grila
Rebarca s graškom
Brancinovo oko
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Brzo i nepretenciozno: popečeni komadići svinjskog filea združeni s crvenim i zelenim bojama povrća. Prisutan je i azijski moment: sezamovo ulje, prilog u obliku kuhane riže i soja umaka.

Sastojci

300 g svinjskog filea
2 žličice Vegete
3 češnja češnjaka
300 g svježih paprika (crvenih i zelenih)
200 g tikvica
100 g brokule
100 g luka
50 ml suncokretovog ulja
3 žlice sezamova ulja
100 ml soja umaka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Svinjski file narežite na tanje rezance i pospite Vegetom.
  • 2 Protisnite dva češnja češnjaka, pa pomiješajte s narezanim fileom.
  • 3 Paprike i tikvice narežite na tanje trakice, a cvjetiće brokule kratko prokuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite.
  • 4 Na dijelu suncokretova ulja popecite narezani file. Pecite uz stalno miješanje 10-ak minuta, izvadite iz tave i stavite na toplo mjesto.
  • 5 Na preostalom ulju pirjajte narezano povrće (papriku, tikvicu i luk), dodajte brokulu, sezamovo ulje, preostali nasjeckani češnjak i pečeni file.

Savjet

Svinjski file stavite u zamrzivač nekoliko sati, a zatim ga narežite na tanje rezance.

Posluživanje

Sve dobro izmiješajte, dodajte soja umak i poslužite uz kuhanu rižu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 58.83 20 15
Fosfor mg 264.89 33 33
Kalij mg 721.28 19 19
Niacin mg 9.86 70 49
Vitamin C mg 97.83 130 109
Vitamin E mg 11.17 51 51
Vitamin A μg 1034 26 21
Sol g 7.28 0 0
Bjelančevine g 21.01 - -
Vlakna g 3.44 - -
Ugljikohidrati g 12.26 - -
Masti g 26.18 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke