Meni Search

Superwoman

Svinjski file s povrćem

Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s kozjim sirom
Slatka patka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci u umaku s češnjakom
Ramsteak u seksi umaku
Mini lazanje
Ljetni lungić
Fish&Chips u tortilji
Ljetni ražnjići
Brancinovo oko
Odresci s umakom od kupina
Blagdanska rolada
Brudet
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Zlatna piletina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Sočna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Manastirski đuveč
Rebarca s graškom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Brusketa s avokadom
Lazanje u tavi
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Špageti mediteraneo
Tuna burger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Male teleće pitice
Riblji ražnjići
Bruskete s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Šampinjoni u palačinki
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina s mascarponeom
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignji po gosposki
Hrskavi trokuti
Punjena teleća prsa
Pogača sa sardinom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kaštelanski makaruni
Goveđa rebarca sa zeljem
Pileća prsa punjena čvarcima
Cous-cous s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill vratina u sendviču
Mini shepherd's pie
Sočni pureći ražnjići
Hrskavo pečeno pile
Teleći odresci u umaku od višanja
Rebarca s grilla
Piletina u pivu
BBQ cheeseburger
Mesne okruglice na ražnjiću
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Janjetina na padelu
Rižoto s dagnjama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski gulaš
Pašticada voli penne a ti mene
Energetske kuglice s kurkumom
Gulaš od oslića i povrća
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Skandinavske rolice s cimetom
Rižini ravioli s mozzarellom
Obojeni hamburger
Finska - Juha s lososom
Pohani zamotuljci
Velika Britanija - Pastirska pita
Teleći savici u umaku od grejpa
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kuglice od riže i svježeg sira
Ramstek s povrćem
Srneći file na salatu
Marinirane srdele
Janjetina s medom od kadulje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file s grila
Špageti na kineski način
Brownie s kajenskim paprom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Dip od južnog voća
BBQ svinjska rebarca u foliji
Popečci od cvjetače
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teriyaki piletina
Dječje lazanje
Rižoto s tri vrste gljiva
Proljetna janjetina
Meksička party salata
Kunić na bijelo
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Riba u škartocu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Roštilj s umakom Romesco
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rezanci s krušnim mrvicama
Mirisna pureća rolada
Bruskete od cvjetače
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Lignje na šumskom rižotu
Salata s mljevenim mesom
Kroketi od piletine
Pohani tofu s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina sa šafranom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Hrskava pileća krilca
Piletina Kiev
Mladi krumpir s ajvarom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Bakalar s krumpirom
Bouillabaisse
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pureća rolada s mlincima
Pileći gulaš
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Brzo i nepretenciozno: popečeni komadići svinjskog filea združeni s crvenim i zelenim bojama povrća. Prisutan je i azijski moment: sezamovo ulje, prilog u obliku kuhane riže i soja umaka.

Sastojci

300 g svinjskog filea
2 žličice Vegete
3 češnja češnjaka
300 g svježih paprika (crvenih i zelenih)
200 g tikvica
100 g brokule
100 g luka
50 ml suncokretovog ulja
3 žlice sezamova ulja
100 ml soja umaka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Svinjski file narežite na tanje rezance i pospite Vegetom.
  • 2 Protisnite dva češnja češnjaka, pa pomiješajte s narezanim fileom.
  • 3 Paprike i tikvice narežite na tanje trakice, a cvjetiće brokule kratko prokuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite.
  • 4 Na dijelu suncokretova ulja popecite narezani file. Pecite uz stalno miješanje 10-ak minuta, izvadite iz tave i stavite na toplo mjesto.
  • 5 Na preostalom ulju pirjajte narezano povrće (papriku, tikvicu i luk), dodajte brokulu, sezamovo ulje, preostali nasjeckani češnjak i pečeni file.

Savjet

Svinjski file stavite u zamrzivač nekoliko sati, a zatim ga narežite na tanje rezance.

Posluživanje

Sve dobro izmiješajte, dodajte soja umak i poslužite uz kuhanu rižu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 58.83 20 15
Fosfor mg 264.89 33 33
Kalij mg 721.28 19 19
Niacin mg 9.86 70 49
Vitamin C mg 97.83 130 109
Vitamin E mg 11.17 51 51
Vitamin A μg 1034 26 21
Sol g 7.28 0 0
Bjelančevine g 21.01 - -
Vlakna g 3.44 - -
Ugljikohidrati g 12.26 - -
Masti g 26.18 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke