Meni Search

Superwoman

Svinjski file s povrćem

Manastirski đuveč
Brownie s kajenskim paprom
Pizza sirni jastučići
Blagdanska rolada
Mladi krumpir s ajvarom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pileći bataci s umakom od luka
Janjetina s medom od kadulje
Bruskete od cvjetače
Kroketi od piletine
Jabučni krumpirići s cimetom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina u pivu
Bugarska pita od krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špageti na kineski način
Hrskavo pečeno pile
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramstek s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti mediteraneo
Riba u škartocu
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s mascarponeom
Goveđa rebarca sa zeljem
Pohani zamotuljci
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Fish&Chips u tortilji
Finska - Juha s lososom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Grill vratina u sendviču
Odresci u umaku s češnjakom
Zlatna piletina
Rebarca s graškom
Kaštelanski makaruni
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rižoto s tri vrste gljiva
Hrskavi trokuti
Slatka patka
Kunić na bijelo
Marinirane srdele
Svinjski gulaš
Meksička party salata
Rižoto s dagnjama
Pileća prsa punjena čvarcima
Roštilj s umakom Romesco
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ramsteak u seksi umaku
BBQ cheeseburger
Gulaš od oslića i povrća
Piletina Kiev
Svinjski file s grila
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Popečci od cvjetače
Hrskava pileća krilca
Lazanje u tavi
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lignji po gosposki
Piletina u aromatičnom omotaču
Sočna pureća rolada
Obojeni hamburger
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Riblji ražnjići
Dip od južnog voća
Janjetina na padelu
Teleći odresci u umaku od višanja
Rebarca s grilla
Pileći gulaš
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočni pureći ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Energetske kuglice s kurkumom
Pogača sa sardinom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Šampinjoni u palačinki
Skandinavske rolice s cimetom
Mini shepherd's pie
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Proljetna janjetina
Brusketa s avokadom
Ljetni lungić
Velika Britanija - Pastirska pita
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pohani tofu s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice na ražnjiću
Ljetni ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Tuna burger
Dječje lazanje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bakalar s krumpirom
Cous-cous s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Punjena teleća prsa
Brudet
Lungić s toplom salatom od šparoga
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Srneći file na salatu
Salata s mljevenim mesom
Bruskete s povrćem
Mini lazanje
Bouillabaisse
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kuglice od riže i svježeg sira
Pašticada voli penne a ti mene
Tjestenina fuži s tartufima
Mirisna pureća rolada
Rižini ravioli s mozzarellom
Brancinovo oko
Teriyaki piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Male teleće pitice
Piletina sa šafranom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina s kozjim sirom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci s umakom od kupina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Brzo i nepretenciozno: popečeni komadići svinjskog filea združeni s crvenim i zelenim bojama povrća. Prisutan je i azijski moment: sezamovo ulje, prilog u obliku kuhane riže i soja umaka.

Sastojci

300 g svinjskog filea
2 žličice Vegete
3 češnja češnjaka
300 g svježih paprika (crvenih i zelenih)
200 g tikvica
100 g brokule
100 g luka
50 ml suncokretovog ulja
3 žlice sezamova ulja
100 ml soja umaka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Svinjski file narežite na tanje rezance i pospite Vegetom.
  • 2 Protisnite dva češnja češnjaka, pa pomiješajte s narezanim fileom.
  • 3 Paprike i tikvice narežite na tanje trakice, a cvjetiće brokule kratko prokuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite.
  • 4 Na dijelu suncokretova ulja popecite narezani file. Pecite uz stalno miješanje 10-ak minuta, izvadite iz tave i stavite na toplo mjesto.
  • 5 Na preostalom ulju pirjajte narezano povrće (papriku, tikvicu i luk), dodajte brokulu, sezamovo ulje, preostali nasjeckani češnjak i pečeni file.

Savjet

Svinjski file stavite u zamrzivač nekoliko sati, a zatim ga narežite na tanje rezance.

Posluživanje

Sve dobro izmiješajte, dodajte soja umak i poslužite uz kuhanu rižu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 58.83 20 15
Fosfor mg 264.89 33 33
Kalij mg 721.28 19 19
Niacin mg 9.86 70 49
Vitamin C mg 97.83 130 109
Vitamin E mg 11.17 51 51
Vitamin A μg 1034 26 21
Sol g 7.28 0 0
Bjelančevine g 21.01 - -
Vlakna g 3.44 - -
Ugljikohidrati g 12.26 - -
Masti g 26.18 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke