Meni Search

Superwoman

Svinjski file s povrćem

BBQ cheeseburger
Lungić s toplom salatom od šparoga
Lignji po gosposki
Kuglice od riže i svježeg sira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kunić na bijelo
Pogača sa sardinom
Pizza sirni jastučići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bakalar s krumpirom
Tuna burger
Srneći file na salatu
Piletina Kiev
Dip od južnog voća
Blagdanska rolada
Gulaš od oslića i povrća
Brancinovo oko
Pohani zamotuljci
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Riblji ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Svinjski gulaš
Rižini ravioli s mozzarellom
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina s kozjim sirom
Piletina u aromatičnom omotaču
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Marinirane srdele
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Riba u škartocu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Obojeni hamburger
Špageti mediteraneo
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Proljetna janjetina
Zlatna piletina
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Hrskava pileća krilca
Hrskavo pečeno pile
Rižoto s tri vrste gljiva
Svinjski file s grila
Brusketa s avokadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina s mascarponeom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Janjetina na padelu
Grill vratina u sendviču
Ramsteak u seksi umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Cous-cous s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Teriyaki piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Manastirski đuveč
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pileća prsa punjena čvarcima
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći savici u umaku od grejpa
Kroketi od piletine
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slatka patka
Kaštelanski makaruni
Skandinavske rolice s cimetom
Sočna pureća rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Hrskavi trokuti
Janjetina s medom od kadulje
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pašticada voli penne a ti mene
Bugarska pita od krumpira
Mirisna pureća rolada
Finska - Juha s lososom
Roštilj s umakom Romesco
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fish&Chips u tortilji
Rebarca s grilla
Salata s mljevenim mesom
Lazanje u tavi
Špageti na kineski način
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mesne okruglice na ražnjiću
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bruskete od cvjetače
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina u pivu
Pureća rolada s mlincima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Dječje lazanje
Sočni pureći ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Šampinjoni u palačinki
Lignje na šumskom rižotu
Bouillabaisse
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brownie s kajenskim paprom
Mini shepherd's pie
Mini lazanje
Ramstek s povrćem
Ljetni ražnjići
Rebarca s graškom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pileći gulaš
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Brudet
Punjena teleća prsa
Energetske kuglice s kurkumom
Odresci s umakom od kupina
Odresci u umaku s češnjakom
Pohani tofu s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina sa šafranom
Velika Britanija - Pastirska pita
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Goveđa rebarca sa zeljem
Meksička party salata
Male teleće pitice
Rižoto s dagnjama
Bruskete s povrćem
Ljetni lungić
Popečci od cvjetače
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Brzo i nepretenciozno: popečeni komadići svinjskog filea združeni s crvenim i zelenim bojama povrća. Prisutan je i azijski moment: sezamovo ulje, prilog u obliku kuhane riže i soja umaka.

Sastojci

300 g svinjskog filea
2 žličice Vegete
3 češnja češnjaka
300 g svježih paprika (crvenih i zelenih)
200 g tikvica
100 g brokule
100 g luka
50 ml suncokretovog ulja
3 žlice sezamova ulja
100 ml soja umaka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Svinjski file narežite na tanje rezance i pospite Vegetom.
  • 2 Protisnite dva češnja češnjaka, pa pomiješajte s narezanim fileom.
  • 3 Paprike i tikvice narežite na tanje trakice, a cvjetiće brokule kratko prokuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite.
  • 4 Na dijelu suncokretova ulja popecite narezani file. Pecite uz stalno miješanje 10-ak minuta, izvadite iz tave i stavite na toplo mjesto.
  • 5 Na preostalom ulju pirjajte narezano povrće (papriku, tikvicu i luk), dodajte brokulu, sezamovo ulje, preostali nasjeckani češnjak i pečeni file.

Savjet

Svinjski file stavite u zamrzivač nekoliko sati, a zatim ga narežite na tanje rezance.

Posluživanje

Sve dobro izmiješajte, dodajte soja umak i poslužite uz kuhanu rižu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 58.83 20 15
Fosfor mg 264.89 33 33
Kalij mg 721.28 19 19
Niacin mg 9.86 70 49
Vitamin C mg 97.83 130 109
Vitamin E mg 11.17 51 51
Vitamin A μg 1034 26 21
Sol g 7.28 0 0
Bjelančevine g 21.01 - -
Vlakna g 3.44 - -
Ugljikohidrati g 12.26 - -
Masti g 26.18 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke