Meni Search

Superman

Svinjski gulaš

Brancinovo oko
Riba u škartocu
Lignje na šumskom rižotu
Rebarca s grilla
Kunić na bijelo
Svinjski file s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Proljetna janjetina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kokošja juha s požirakima
Manastirski đuveč
Piletina s nadjevom od ajvara
Pureća rolada s mlincima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Hrskavi trokuti
Salata s mljevenim mesom
Pizza sirni jastučići
Koprivnički odojak
Tuna burger
Pašticada s njokima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kaštelanski makaruni
Finska - Juha s lososom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rižoto s dagnjama
Bugarska pita od krumpira
Ramstek i salata s roštilja
Špageti na kineski način
Teleći odresci u umaku od višanja
Vratina sa sezonskim povrćem
Pileći gulaš
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskava pileća krilca
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina Kiev
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mesne okruglice na ražnjiću
Mini lazanje
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina sa šafranom
Janjetina s medom od kadulje
Piletina u aromatičnom omotaču
Teriyaki piletina
Meksička party salata
Obojeni hamburger
Mirisna pureća rolada
Janjetina na padelu
Sočni pureći ražnjići
Ljetni lungić
Ramsteak u seksi umaku
Roštilj s umakom Romesco
Bruskete s povrćem
Piletina s mascarponeom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina u pivu
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brusketa s avokadom
Popečci od cvjetače
Grill vratina u sendviču
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ljetni ražnjići
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Skandinavske rolice s cimetom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileća prsa iz pećnice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tjestenina fuži s tartufima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Svinjski file s grila
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lazanje u tavi
Lungić s toplom salatom od šparoga
Blagdanska rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rebarca s graškom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Srneći file na salatu
Pohani zamotuljci
Pileća prsa punjena čvarcima
Sočna pureća rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fish&Chips u tortilji
Tjestenina u finom umaku
Macho hamburger
Brownie s kajenskim paprom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Dip od južnog voća
Teleći savici u umaku od grejpa
Nadjevene lignje
Ramstek s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pohani tofu s povrćem
Špageti mediteraneo
Piletina s kozjim sirom
Bruskete od cvjetače
Hrskavo pečeno pile
Goveđa rebarca sa zeljem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Slatka patka
Zlatna piletina
Kuglice od riže i svježeg sira
Kroketi od piletine
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
BBQ cheeseburger
Mladi krumpir s ajvarom
Dječje lazanje
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Krepko jelo iz lonca prijedlog je za svakodnevnu kuhinju. Sastojci su pristupačni i jeftini, jedino se za vrganje morate pobrinuti na vrijeme. A uz svinjetinu se vole “prošvercati” i suhe šljive koje će dati mrvicu slatkoće.

Sastojci

600 g svinjetine bez kosti
200 g luka
1 žlica Vegete Twist za svinjetinu
4 žlice ulja
1 žlica Slatka paprika mljevena Podravka
1 ljuta papričica
3-4 komada suhih šljiva bez koštica
10 g suhih vrganja
½ žličice suhog mažurana
500 g krumpira
3 žlice Gussnela Dolcela
50 ml vina
1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju popecite luk narezan na ploške.
  • 2 Dodajte meso narezano na kocke, Vegetu Twist svinjetina i kratko pecite.
  • 3 Posudu s mesom maknite s vatre, dodajte papriku u prahu i oko 200 ml vode.
  • 4 Posudu vratite na vatru i pirjajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 5 Nakon toga umiješajte ljutu papričicu, suhe šljive narezane na kockice, suhe vrganje, koje ste prethodno namočili u hladnoj vodi, mažuran i krumpir narezan na kocke.
  • 6 Dodajte dovoljno vode da pokrijete sadržaj u loncu i kuhajte još 25 minuta.
  • 7 Pred kraj umiješajte Gussnel, koji ste prethodno razmutili u malo vode, i vino. Dolijte još malo vode i kuhajte 5 minuta.

Savjet

Umjesto vina u gulaš možete umiješati 3-4 žlice vinskog octa.

Posluživanje

Gulaš pospite nasjeckanim peršinom i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 434.31 54 54
Kalcij mg 74.85 7 7
Kalij mg 1496.27 40 40
Niacin mg 18.51 132 93
Vitamin C mg 60.39 81 67
Vitamin E mg 11.29 51 51
Vitamin A μg 1350.1 34 27
Sol g 2.42 0 0
Bjelančevine g 36.31 - -
Vlakna g 3.52 - -
Ugljikohidrati g 33.94 - -
Masti g 22.87 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke