Meni Search

Superman

Svinjski gulaš

Brusketa s avokadom
Dip od južnog voća
Mini lazanje
Pileći bataci s umakom od luka
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje na šumskom rižotu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mirisna pureća rolada
Kaštelanski makaruni
Slatka patka
Srneći file na salatu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Velika Britanija - Pastirska pita
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kunić na bijelo
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Salata s mljevenim mesom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina u pivu
Vratina sa sezonskim povrćem
Blagdanska rolada
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Roštilj s umakom Romesco
Ljetni ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Rebarca s graškom
Rižoto s dagnjama
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ cheeseburger
Dječje lazanje
Jabučni krumpirići s cimetom
Tjestenina u finom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill vratina u sendviču
Odresci s umakom od kupina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lungić s toplom salatom od šparoga
Zlatna piletina
Macho hamburger
Brancinovo oko
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fish&Chips u tortilji
Piletina s nadjevom od ajvara
Ramstek i salata s roštilja
Mladi krumpir s ajvarom
Kuglice od riže i svježeg sira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Hrskava pileća krilca
Riba u škartocu
Piletina s kozjim sirom
Meksička party salata
Svinjski file s povrćem
Janjetina na padelu
Brownie s kajenskim paprom
Pileća prsa punjena čvarcima
Finska - Juha s lososom
Pašticada s njokima
Pureća rolada s mlincima
Lazanje u tavi
Bugarska pita od krumpira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bruskete od cvjetače
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rižoto s tri vrste gljiva
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pohani tofu s povrćem
Kokošja juha s požirakima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Koprivnički odojak
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Špageti mediteraneo
Špageti na kineski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teleći savici u umaku od grejpa
Manastirski đuveč
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski file s grila
Teleći odresci u umaku od višanja
Bruskete s povrćem
Obojeni hamburger
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina u aromatičnom omotaču
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Sočna pureća rolada
Sočni pureći ražnjići
Ljetni lungić
Pohani zamotuljci
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Goveđa rebarca sa zeljem
Popečci od cvjetače
Piletina Kiev
Pileći gulaš
Hrskavi trokuti
Kroketi od piletine
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramstek s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Pileća prsa iz pećnice
Janjetina s medom od kadulje
Tuna burger
Rezanci s krušnim mrvicama
Teriyaki piletina
Proljetna janjetina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pizza sirni jastučići
Nadjevene lignje
Piletina s mascarponeom
Rebarca s grilla
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Krepko jelo iz lonca prijedlog je za svakodnevnu kuhinju. Sastojci su pristupačni i jeftini, jedino se za vrganje morate pobrinuti na vrijeme. A uz svinjetinu se vole “prošvercati” i suhe šljive koje će dati mrvicu slatkoće.

Sastojci

600 g svinjetine bez kosti
200 g luka
1 žlica Vegete Twist za svinjetinu
4 žlice ulja
1 žlica Slatka paprika mljevena Podravka
1 ljuta papričica
3-4 komada suhih šljiva bez koštica
10 g suhih vrganja
½ žličice suhog mažurana
500 g krumpira
3 žlice Gussnela Dolcela
50 ml vina
1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju popecite luk narezan na ploške.
  • 2 Dodajte meso narezano na kocke, Vegetu Twist svinjetina i kratko pecite.
  • 3 Posudu s mesom maknite s vatre, dodajte papriku u prahu i oko 200 ml vode.
  • 4 Posudu vratite na vatru i pirjajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 5 Nakon toga umiješajte ljutu papričicu, suhe šljive narezane na kockice, suhe vrganje, koje ste prethodno namočili u hladnoj vodi, mažuran i krumpir narezan na kocke.
  • 6 Dodajte dovoljno vode da pokrijete sadržaj u loncu i kuhajte još 25 minuta.
  • 7 Pred kraj umiješajte Gussnel, koji ste prethodno razmutili u malo vode, i vino. Dolijte još malo vode i kuhajte 5 minuta.

Savjet

Umjesto vina u gulaš možete umiješati 3-4 žlice vinskog octa.

Posluživanje

Gulaš pospite nasjeckanim peršinom i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 434.31 54 54
Kalcij mg 74.85 7 7
Kalij mg 1496.27 40 40
Niacin mg 18.51 132 93
Vitamin C mg 60.39 81 67
Vitamin E mg 11.29 51 51
Vitamin A μg 1350.1 34 27
Sol g 2.42 0 0
Bjelančevine g 36.31 - -
Vlakna g 3.52 - -
Ugljikohidrati g 33.94 - -
Masti g 22.87 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke