Meni Search

Superman

Svinjski gulaš

Piletina u aromatičnom omotaču
Obojeni hamburger
Skandinavske rolice s cimetom
Ramsteak u seksi umaku
Janjetina s medom od kadulje
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rebarca s grilla
Nadjevene lignje
Špageti na kineski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bruskete s povrćem
Piletina s mascarponeom
Tjestenina u finom umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Kolinjsko zelje s frišketinom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Finska - Juha s lososom
Bruskete od cvjetače
Mladi krumpir s ajvarom
Pohani zamotuljci
Meksička party salata
Mirisna pureća rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Goveđa rebarca sa zeljem
Bugarska pita od krumpira
Hrskavi trokuti
Koprivnički odojak
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ljetni lungić
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kruh od cvjetače s kurkumom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Macho hamburger
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file s grila
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tuna burger
Hrskavo pečeno pile
Svinjski file s povrćem
Ramstek s povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brusketa s avokadom
Blagdanska rolada
Janjetina na padelu
Manastirski đuveč
Rebarca s graškom
Rižoto s tri vrste gljiva
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina Kiev
Pašticada s njokima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill vratina u sendviču
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Slatka patka
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Srneći file na salatu
Brownie s kajenskim paprom
Ljetni ražnjići
Proljetna janjetina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Odresci s umakom od kupina
Piletina s kozjim sirom
Jabučni krumpirići s cimetom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mini lazanje
Pizza sirni jastučići
Pileća prsa punjena čvarcima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice na ražnjiću
Popečci od cvjetače
Dip od južnog voća
Lazanje u tavi
Sočni pureći ražnjići
Teleći savici u umaku od grejpa
Salata s mljevenim mesom
Pileći gulaš
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kuglice od riže i svježeg sira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Dječje lazanje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kaštelanski makaruni
Lungić s toplom salatom od šparoga
Teriyaki piletina
Riba u škartocu
Sočna pureća rolada
BBQ cheeseburger
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina u pivu
Piletina sa šafranom
Hrskava pileća krilca
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ramstek i salata s roštilja
Špageti mediteraneo
Rižoto s dagnjama
Kokošja juha s požirakima
Kunić na bijelo
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje na šumskom rižotu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Zlatna piletina
Fish&Chips u tortilji
Vratina sa sezonskim povrćem
Kroketi od piletine
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brancinovo oko
Pohani tofu s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Pureća rolada s mlincima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Krepko jelo iz lonca prijedlog je za svakodnevnu kuhinju. Sastojci su pristupačni i jeftini, jedino se za vrganje morate pobrinuti na vrijeme. A uz svinjetinu se vole “prošvercati” i suhe šljive koje će dati mrvicu slatkoće.

Sastojci

600 g svinjetine bez kosti
200 g luka
1 žlica Vegete Twist za svinjetinu
4 žlice ulja
1 žlica Slatka paprika mljevena Podravka
1 ljuta papričica
3-4 komada suhih šljiva bez koštica
10 g suhih vrganja
½ žličice suhog mažurana
500 g krumpira
3 žlice Gussnela Dolcela
50 ml vina
1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju popecite luk narezan na ploške.
  • 2 Dodajte meso narezano na kocke, Vegetu Twist svinjetina i kratko pecite.
  • 3 Posudu s mesom maknite s vatre, dodajte papriku u prahu i oko 200 ml vode.
  • 4 Posudu vratite na vatru i pirjajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 5 Nakon toga umiješajte ljutu papričicu, suhe šljive narezane na kockice, suhe vrganje, koje ste prethodno namočili u hladnoj vodi, mažuran i krumpir narezan na kocke.
  • 6 Dodajte dovoljno vode da pokrijete sadržaj u loncu i kuhajte još 25 minuta.
  • 7 Pred kraj umiješajte Gussnel, koji ste prethodno razmutili u malo vode, i vino. Dolijte još malo vode i kuhajte 5 minuta.

Savjet

Umjesto vina u gulaš možete umiješati 3-4 žlice vinskog octa.

Posluživanje

Gulaš pospite nasjeckanim peršinom i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 434.31 54 54
Kalcij mg 74.85 7 7
Kalij mg 1496.27 40 40
Niacin mg 18.51 132 93
Vitamin C mg 60.39 81 67
Vitamin E mg 11.29 51 51
Vitamin A μg 1350.1 34 27
Sol g 2.42 0 0
Bjelančevine g 36.31 - -
Vlakna g 3.52 - -
Ugljikohidrati g 33.94 - -
Masti g 22.87 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke