Meni Search

Superwoman

Svinjski gulaš

Lungić s toplom salatom od šparoga
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Špageti mediteraneo
Brusketa s avokadom
BBQ cheeseburger
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file s povrćem
Piletina Kiev
Janjetina na padelu
Lazanje u tavi
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Blagdanska rolada
Brownie s kajenskim paprom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pogača sa sardinom
Sočni pureći ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rebarca s graškom
Pohani tofu s povrćem
Obojeni hamburger
Piletina s mascarponeom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci u umaku s češnjakom
Energetske kuglice s kurkumom
Proljetna janjetina
Hrskava pileća krilca
Cous-cous s povrćem
Finska - Juha s lososom
Janjetina s medom od kadulje
Bruskete od cvjetače
Teleći savici u umaku od grejpa
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kroketi od piletine
Velika Britanija - Pastirska pita
Slatka patka
Grill vratina u sendviču
Salata s mljevenim mesom
Lignji po gosposki
Gulaš od oslića i povrća
Bugarska pita od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Pileći gulaš
Brancinovo oko
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Roštilj s umakom Romesco
Norveška krem juha od ribe i kozica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mini shepherd's pie
Brudet
Kunić na bijelo
Mirisna pureća rolada
Piletina sa šafranom
Ljetni ražnjići
Piletina s kozjim sirom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina u pivu
Meksička party salata
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Popečci od cvjetače
Teriyaki piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Svinjski file s grila
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Bakalar s krumpirom
Pašticada voli penne a ti mene
Bouillabaisse
Punjena teleća prsa
Manastirski đuveč
Teleći odresci u umaku od višanja
Rižoto s dagnjama
Kaštelanski makaruni
Lignje na šumskom rižotu
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileća prsa punjena čvarcima
Male teleće pitice
Ramstek s povrćem
Mini lazanje
Ljetni lungić
Mladi krumpir s ajvarom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Šampinjoni u palačinki
Hrskavi trokuti
Pureća rolada s mlincima
Tuna burger
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina u aromatičnom omotaču
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočna pureća rolada
Pohani zamotuljci
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Riba u škartocu
Skandinavske rolice s cimetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Goveđa rebarca sa zeljem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Riblji ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Rebarca s grilla
Hrskavo pečeno pile
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Špageti na kineski način
Pizza sirni jastučići
Dip od južnog voća
Dječje lazanje
Marinirane srdele
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Odresci s umakom od kupina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Bruskete s povrćem
Zlatna piletina
Srneći file na salatu
Jabučni krumpirići s cimetom
Rižoto s tri vrste gljiva
Ramsteak u seksi umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Krepko jelo iz lonca prijedlog je za svakodnevnu kuhinju. Sastojci su pristupačni i jeftini, jedino se za vrganje morate pobrinuti na vrijeme. A uz svinjetinu se vole “prošvercati” i suhe šljive koje će dati mrvicu slatkoće.

Sastojci

600 g svinjetine bez kosti
200 g luka
1 žlica Vegete Twist za svinjetinu
4 žlice ulja
1 žlica Slatka paprika mljevena Podravka
1 ljuta papričica
3-4 komada suhih šljiva bez koštica
10 g suhih vrganja
½ žličice suhog mažurana
500 g krumpira
3 žlice Gussnela Dolcela
50 ml vina
1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju popecite luk narezan na ploške.
  • 2 Dodajte meso narezano na kocke, Vegetu Twist svinjetina i kratko pecite.
  • 3 Posudu s mesom maknite s vatre, dodajte papriku u prahu i oko 200 ml vode.
  • 4 Posudu vratite na vatru i pirjajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 5 Nakon toga umiješajte ljutu papričicu, suhe šljive narezane na kockice, suhe vrganje, koje ste prethodno namočili u hladnoj vodi, mažuran i krumpir narezan na kocke.
  • 6 Dodajte dovoljno vode da pokrijete sadržaj u loncu i kuhajte još 25 minuta.
  • 7 Pred kraj umiješajte Gussnel, koji ste prethodno razmutili u malo vode, i vino. Dolijte još malo vode i kuhajte 5 minuta.

Savjet

Umjesto vina u gulaš možete umiješati 3-4 žlice vinskog octa.

Posluživanje

Gulaš pospite nasjeckanim peršinom i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 434.31 54 54
Kalcij mg 74.85 7 7
Kalij mg 1496.27 40 40
Niacin mg 18.51 132 93
Vitamin C mg 60.39 81 67
Vitamin E mg 11.29 51 51
Vitamin A μg 1350.1 34 27
Sol g 2.42 0 0
Bjelančevine g 36.31 - -
Vlakna g 3.52 - -
Ugljikohidrati g 33.94 - -
Masti g 22.87 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke