Meni Search

Superwoman

Svinjski gulaš

Teleći odresci u umaku od višanja
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lignje na šumskom rižotu
Špageti na kineski način
Rižini ravioli s mozzarellom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Fish&Chips u tortilji
Meksička party salata
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s kozjim sirom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Špageti mediteraneo
Popečci od cvjetače
Grill vratina u sendviču
Riblji ražnjići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina s mascarponeom
Bruskete od cvjetače
Blagdanska rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina u aromatičnom omotaču
Rebarca s grilla
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Cous-cous s povrćem
Manastirski đuveč
Tuna burger
Mini lazanje
Marinirane srdele
Skandinavske rolice s cimetom
Brancinovo oko
Rižoto s dagnjama
Dječje lazanje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pileći bataci s umakom od luka
Pohani zamotuljci
Brownie s kajenskim paprom
Odresci u umaku s češnjakom
Mirisna pureća rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignji po gosposki
Mini shepherd's pie
Pileći gulaš
Finska - Juha s lososom
Gulaš od oslića i povrća
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ramstek s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tjestenina fuži s tartufima
Salata s mljevenim mesom
Riba u škartocu
Rebarca s graškom
Hrskavi trokuti
Svinjski file s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Janjetina na padelu
Ramsteak u seksi umaku
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Punjena teleća prsa
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Goveđa rebarca sa zeljem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bakalar s krumpirom
Teriyaki piletina
Zlatna piletina
Energetske kuglice s kurkumom
Roštilj s umakom Romesco
Rezanci s krušnim mrvicama
Mladi krumpir s ajvarom
Slatka patka
Odresci s umakom od kupina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Dip od južnog voća
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani tofu s povrćem
Sočna pureća rolada
Bouillabaisse
Piletina u pivu
Piletina sa šafranom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Srneći file na salatu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kunić na bijelo
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina Kiev
BBQ cheeseburger
Kuglice od riže i svježeg sira
Pogača sa sardinom
Pizza sirni jastučići
Šampinjoni u palačinki
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski file s grila
Brusketa s avokadom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ljetni ražnjići
Rižoto s tri vrste gljiva
Male teleće pitice
Pašticada voli penne a ti mene
Pureća rolada s mlincima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Velika Britanija - Pastirska pita
Bruskete s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brudet
Hrskava pileća krilca
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočni pureći ražnjići
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Hrskavo pečeno pile
Lazanje u tavi
Ljetni lungić
Proljetna janjetina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina s medom od kadulje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileća prsa punjena čvarcima
Kroketi od piletine
Kaštelanski makaruni
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Obojeni hamburger
Norveška krem juha od ribe i kozica
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Krepko jelo iz lonca prijedlog je za svakodnevnu kuhinju. Sastojci su pristupačni i jeftini, jedino se za vrganje morate pobrinuti na vrijeme. A uz svinjetinu se vole “prošvercati” i suhe šljive koje će dati mrvicu slatkoće.

Sastojci

600 g svinjetine bez kosti
200 g luka
1 žlica Vegete Twist za svinjetinu
4 žlice ulja
1 žlica Slatka paprika mljevena Podravka
1 ljuta papričica
3-4 komada suhih šljiva bez koštica
10 g suhih vrganja
½ žličice suhog mažurana
500 g krumpira
3 žlice Gussnela Dolcela
50 ml vina
1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju popecite luk narezan na ploške.
  • 2 Dodajte meso narezano na kocke, Vegetu Twist svinjetina i kratko pecite.
  • 3 Posudu s mesom maknite s vatre, dodajte papriku u prahu i oko 200 ml vode.
  • 4 Posudu vratite na vatru i pirjajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 5 Nakon toga umiješajte ljutu papričicu, suhe šljive narezane na kockice, suhe vrganje, koje ste prethodno namočili u hladnoj vodi, mažuran i krumpir narezan na kocke.
  • 6 Dodajte dovoljno vode da pokrijete sadržaj u loncu i kuhajte još 25 minuta.
  • 7 Pred kraj umiješajte Gussnel, koji ste prethodno razmutili u malo vode, i vino. Dolijte još malo vode i kuhajte 5 minuta.

Savjet

Umjesto vina u gulaš možete umiješati 3-4 žlice vinskog octa.

Posluživanje

Gulaš pospite nasjeckanim peršinom i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 434.31 54 54
Kalcij mg 74.85 7 7
Kalij mg 1496.27 40 40
Niacin mg 18.51 132 93
Vitamin C mg 60.39 81 67
Vitamin E mg 11.29 51 51
Vitamin A μg 1350.1 34 27
Sol g 2.42 0 0
Bjelančevine g 36.31 - -
Vlakna g 3.52 - -
Ugljikohidrati g 33.94 - -
Masti g 22.87 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke