Meni Search

Superwoman

Svinjski gulaš

Piletina sa šafranom
Pileća prsa punjena čvarcima
Hrskava pileća krilca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina u aromatičnom omotaču
Sočna pureća rolada
Kroketi od piletine
Janjetina na padelu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Sočni pureći ražnjići
Brudet
Riblji ražnjići
Proljetna janjetina
Finska - Juha s lososom
Piletina s kozjim sirom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Brusketa s avokadom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Špageti na kineski način
Srneći file na salatu
Rižoto s dagnjama
Riba u škartocu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Grill vratina u sendviču
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bugarska pita od krumpira
Zlatna piletina
Hrskavo pečeno pile
Popečci od cvjetače
Brownie s kajenskim paprom
Pohani zamotuljci
Teleći odresci u umaku od višanja
Jabučni krumpirići s cimetom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Slatka patka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pureća rolada s mlincima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bruskete s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Rebarca s graškom
Piletina s mascarponeom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teriyaki piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Bakalar s krumpirom
Odresci s umakom od kupina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Blagdanska rolada
Manastirski đuveč
Dip od južnog voća
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina Kiev
Lignji po gosposki
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kunić na bijelo
Punjena teleća prsa
Mini lazanje
Skandinavske rolice s cimetom
Ramstek s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina u pivu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Salata s mljevenim mesom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pizza sirni jastučići
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina s medom od kadulje
Odresci u umaku s češnjakom
Mini shepherd's pie
Male teleće pitice
Bouillabaisse
Ramsteak u seksi umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mirisna pureća rolada
Energetske kuglice s kurkumom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pogača sa sardinom
Pileći gulaš
Cous-cous s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fish&Chips u tortilji
Goveđa rebarca sa zeljem
Špageti mediteraneo
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rižoto s tri vrste gljiva
Lazanje u tavi
Bruskete od cvjetače
Kaštelanski makaruni
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Velika Britanija - Pastirska pita
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani tofu s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Rižini ravioli s mozzarellom
Hrskavi trokuti
BBQ cheeseburger
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Svinjski file s povrćem
Svinjski file s grila
Roštilj s umakom Romesco
Brancinovo oko
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kuglice od riže i svježeg sira
Tuna burger
Pašticada voli penne a ti mene
Dječje lazanje
Rebarca s grilla
Gulaš od oslića i povrća
Meksička party salata
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mladi krumpir s ajvarom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ljetni lungić
Marinirane srdele
Teleći savici u umaku od grejpa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Obojeni hamburger
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Krepko jelo iz lonca prijedlog je za svakodnevnu kuhinju. Sastojci su pristupačni i jeftini, jedino se za vrganje morate pobrinuti na vrijeme. A uz svinjetinu se vole “prošvercati” i suhe šljive koje će dati mrvicu slatkoće.

Sastojci

600 g svinjetine bez kosti
200 g luka
1 žlica Vegete Twist za svinjetinu
4 žlice ulja
1 žlica Slatka paprika mljevena Podravka
1 ljuta papričica
3-4 komada suhih šljiva bez koštica
10 g suhih vrganja
½ žličice suhog mažurana
500 g krumpira
3 žlice Gussnela Dolcela
50 ml vina
1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju popecite luk narezan na ploške.
  • 2 Dodajte meso narezano na kocke, Vegetu Twist svinjetina i kratko pecite.
  • 3 Posudu s mesom maknite s vatre, dodajte papriku u prahu i oko 200 ml vode.
  • 4 Posudu vratite na vatru i pirjajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 5 Nakon toga umiješajte ljutu papričicu, suhe šljive narezane na kockice, suhe vrganje, koje ste prethodno namočili u hladnoj vodi, mažuran i krumpir narezan na kocke.
  • 6 Dodajte dovoljno vode da pokrijete sadržaj u loncu i kuhajte još 25 minuta.
  • 7 Pred kraj umiješajte Gussnel, koji ste prethodno razmutili u malo vode, i vino. Dolijte još malo vode i kuhajte 5 minuta.

Savjet

Umjesto vina u gulaš možete umiješati 3-4 žlice vinskog octa.

Posluživanje

Gulaš pospite nasjeckanim peršinom i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 434.31 54 54
Kalcij mg 74.85 7 7
Kalij mg 1496.27 40 40
Niacin mg 18.51 132 93
Vitamin C mg 60.39 81 67
Vitamin E mg 11.29 51 51
Vitamin A μg 1350.1 34 27
Sol g 2.42 0 0
Bjelančevine g 36.31 - -
Vlakna g 3.52 - -
Ugljikohidrati g 33.94 - -
Masti g 22.87 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke