Meni Search

Superwoman

Svinjski gulaš

Hrskavi trokuti
Popečci od cvjetače
Mesne okruglice na ražnjiću
Goveđa rebarca sa zeljem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina u aromatičnom omotaču
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pizza sirni jastučići
Kaštelanski makaruni
Brancinovo oko
Dječje lazanje
Zlatna piletina
Brudet
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Meksička party salata
Rezanci s krušnim mrvicama
Lazanje u tavi
Gulaš od oslića i povrća
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mirisna pureća rolada
Salata s mljevenim mesom
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina sa šafranom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kroketi od piletine
Skandinavske rolice s cimetom
Grill vratina u sendviču
Piletina Kiev
Riba u škartocu
Mini lazanje
Hrskavo pečeno pile
Špageti na kineski način
Manastirski đuveč
Teriyaki piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Male teleće pitice
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski file s grila
Šampinjoni u palačinki
Pileći gulaš
Bruskete s povrćem
Tuna burger
Odresci u umaku s češnjakom
Pašticada voli penne a ti mene
Obojeni hamburger
Piletina s kozjim sirom
Bruskete od cvjetače
Punjena teleća prsa
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rebarca s grilla
Jabučni krumpirići s cimetom
Velika Britanija - Pastirska pita
Mini shepherd's pie
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pileća prsa punjena čvarcima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Roštilj s umakom Romesco
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teleći odresci u umaku od višanja
Brusketa s avokadom
Teleći savici u umaku od grejpa
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Cous-cous s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Sočna pureća rolada
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pureća rolada s mlincima
Marinirane srdele
Svinjski file s povrćem
Ljetni lungić
Ramsteak u seksi umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Riblji ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Špageti mediteraneo
Tjestenina fuži s tartufima
Bakalar s krumpirom
Odresci s umakom od kupina
Sočni pureći ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramstek s povrćem
Piletina s mascarponeom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Finska - Juha s lososom
Mladi krumpir s ajvarom
Proljetna janjetina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Lignje na šumskom rižotu
Ljetni ražnjići
Rižoto s tri vrste gljiva
Lignji po gosposki
Bouillabaisse
Energetske kuglice s kurkumom
Rižoto s dagnjama
Blagdanska rolada
Pohani tofu s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskava pileća krilca
Kunić na bijelo
Srneći file na salatu
Brownie s kajenskim paprom
BBQ cheeseburger
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pohani zamotuljci
Dip od južnog voća
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rebarca s graškom
Rižini ravioli s mozzarellom
Pogača sa sardinom
Janjetina na padelu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina u pivu
Slatka patka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Krepko jelo iz lonca prijedlog je za svakodnevnu kuhinju. Sastojci su pristupačni i jeftini, jedino se za vrganje morate pobrinuti na vrijeme. A uz svinjetinu se vole “prošvercati” i suhe šljive koje će dati mrvicu slatkoće.

Sastojci

600 g svinjetine bez kosti
200 g luka
1 žlica Vegete Twist za svinjetinu
4 žlice ulja
1 žlica Slatka paprika mljevena Podravka
1 ljuta papričica
3-4 komada suhih šljiva bez koštica
10 g suhih vrganja
½ žličice suhog mažurana
500 g krumpira
3 žlice Gussnela Dolcela
50 ml vina
1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju popecite luk narezan na ploške.
  • 2 Dodajte meso narezano na kocke, Vegetu Twist svinjetina i kratko pecite.
  • 3 Posudu s mesom maknite s vatre, dodajte papriku u prahu i oko 200 ml vode.
  • 4 Posudu vratite na vatru i pirjajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 5 Nakon toga umiješajte ljutu papričicu, suhe šljive narezane na kockice, suhe vrganje, koje ste prethodno namočili u hladnoj vodi, mažuran i krumpir narezan na kocke.
  • 6 Dodajte dovoljno vode da pokrijete sadržaj u loncu i kuhajte još 25 minuta.
  • 7 Pred kraj umiješajte Gussnel, koji ste prethodno razmutili u malo vode, i vino. Dolijte još malo vode i kuhajte 5 minuta.

Savjet

Umjesto vina u gulaš možete umiješati 3-4 žlice vinskog octa.

Posluživanje

Gulaš pospite nasjeckanim peršinom i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 434.31 54 54
Kalcij mg 74.85 7 7
Kalij mg 1496.27 40 40
Niacin mg 18.51 132 93
Vitamin C mg 60.39 81 67
Vitamin E mg 11.29 51 51
Vitamin A μg 1350.1 34 27
Sol g 2.42 0 0
Bjelančevine g 36.31 - -
Vlakna g 3.52 - -
Ugljikohidrati g 33.94 - -
Masti g 22.87 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke