Meni Search

Fitness freak

Tajlandska salata od rižinih rezanaca

Riblja juha s Malte
Oslić s maslinama
Brancinovo oko
Juha od kelja sa sirom
Ljetni lungić
Vol-au-vent s gljivama
Lignje s povrćem i smokvama
Mediteranski grill
Juha od bundeve s jabukom
Pikantne grickalice
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tjestenina fuži s tartufima
Ljetni ražnjići
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Rižoto na španjolski način
Topla salata barba Frane
Fina pikantna piletina
Beskvasne calzone
Grdobina u pikantnoj šalši
Popečci od bulgura s umakom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Popečci od tikvica
Lignje na šumskom rižotu
Rižini ravioli s mozzarellom
Caponata alla Podravka
Špageti s acetom balsamicom
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brzo jelo od teletine i povrća
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Salata od liganja
Salata s okruglicama od sira
Zapečena ricotta
Salata od tune i povrća
Polupunjene paprike
Kokošja juha s požirakima
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Brzi detoks doručak
Raskošna ljetna tava
Krem juha od tikvica
Ražnjići od lososa
Meksička party salata
Salata s mora
Grčka seljačka salata
Cous-cous s povrćem
Salata od quinoe i povrća
Rezanci s krušnim mrvicama
Mirisni prilog iz pećnice
Sočni pureći ražnjići
Ljubavne šurlice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bruskete od cvjetače
Cartoccio od bijele ribe
Osvježavajuća juha od krastavaca
Piletina u finom mediteranskom umaku
Kineska juha s račićima i gljivama
Belgija - Salade Liégeoise
Zanimljiva salata s kikirikijem
Osvježavajući smoothie
Palamida s čilijem i mangom
Teriyaki piletina
Uzbudljivi kolač od blitve
Marokanska salata s cous-cousom
Rolice od blitve
Bruskete s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Prilog od prokulica
Salata s neobičnim preljevom
Roštilj s umakom Romesco
Punjeni filet brancina
Zelena torta
Marinirana piletina s roštilja
Polpete od slanutka s kurkumom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Brusketa s avokadom
Čudotvorni čaj za detoks
Pita s crnim pivom
Popečci od cvjetače
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Finska - Juha s lososom
Energetske kuglice s kurkumom
Rižoto s tunom
Mediteranska rapsodija
Ljetna pileća salata
Salata sa skutom
Čarobna ljetna piletina
Račići na posteljici od povrća
Nadjevene lignje
Proljetno meso i povrće iz woka
Vege odresci s marinadom
Tjestenina mediterana
Kozice s rižom
Crveno ljetno varivo
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Mediteranski špageti
Dip od južnog voća
Kruh od cvjetače s kurkumom
Grill povrće na salatu
Kaštelanski makaruni
Povrtni ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Prepustite se novim ukusima i približite daleke krajeve uz zanimljivu salatu od rižinih rezanaca, muscovado šećera i poprženog mesa.

Sastojci

250 g rižinih rezanaca
500 g ramsteka
200 g reckave salate
75 g svježih klica
100 g ljubičastog luka
1 limeta
50 ml soja umaka
1 žlica muscovado šećera
1 žlica sjemenki sezama
malo Vegeta Maestro chilija i soli
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
1 žličica Vegete Pikant

Koristili smo

Chili i sol

Chili i sol

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Ramstek narežite na odreske debljine oko 2 cm. Pospite ih Vegetom pikant, još malo posolite i popaprite. Pospite ih sjemenkama sezama i dobro sve utrljajte u meso. Pustite ga da malo odstoji.
  • 2 U kipuću, blago posoljenu vodu dodajte rižine rezance, poklopite i uklonite s vatre. Pustite ih da odstoje 4-5 minuta, pa ih ocijedite.
  • 3 U manju posudu stavite soja umak, muscovado šećer i naribanu koricu i sok 1 limete. Stavite na laganu vatru i kuhajte oko 5 minuta. Po potrebi dodajte malo vode.
  • 4 Ocijeđene rezance stavite u posudu, dodajte im na ploške narezani luk, klice i na manje komade narezanu reckavu salatu. Pospite chilijem s krupnom soli, popaprite, prelijte pripremljenim umakom i dobro izmiješajte.
  • 5 U teflonskoj ili keramičkoj, blago namašćenoj i dobro zagrijanoj tavi popržite meso po 4 minute sa svake strane.

Savjet

Meso nakon prženja izvadite na tanjur, prekrijte folijom i pustite da odstoji oko 5-10 minuta. Na taj način meso će ostati mekano i sočno.

 

Posluživanje

Ovako pečeno meso narežite na trake i poslužite uz salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 333.25 42 42
Kalcij mg 99.66 10 10
Kalij mg 626.08 17 17
Niacin mg 11.34 81 57
Vitamin D μg 15 8 8
Vitamin A μg 74.79 2 1
Sol g 0.6 0 0
Bjelančevine g 30.55 - -
Vlakna g 4.06 - -
Ugljikohidrati g 72.26 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.13 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 11.05 - -
Masti g 23.38 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke