Meni Search

Okrećem novi list

Tajlandska salata od rižinih rezanaca

Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Sočna aromatična torta
Sočna rebarca
Pirjani kunić
Rižoto tortice
Popečci od bulgura s umakom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Prilog od prokulica
Male teleće pitice
Kineska juha s račićima i gljivama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Juha od cvjetače i camemberta
Mesne okruglice u umaku
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Salata od tune i povrća
Palačinke s nadjevom od riže
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Špageti na kineski način
Proljetno meso i povrće iz woka
Grill povrće na salatu
Caponata alla Podravka
Pohana skuta
Cous-cous s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Roštilj s umakom Romesco
Voćna juha od višanja
Pohane paprike
Salata s mora
Njemačka - Jetrica s jabukama
Juha od rikule i račića
Crveno ljetno varivo
Salata s neobičnim preljevom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Empanade s pestom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Mirisni prilog iz pećnice
Lignje punjene crvenim radićem
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata od pečene rotkvice sa medom
Fina pikantna piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s pistacijama
Pečena piletina s limunom
Zapečena ricotta
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bruskete od cvjetače
Španjolski migas s bundevom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Uskršnja šunka na zabavan način
Prežgana juha
Sočna Wellington pečenka
Velika Britanija - Pastirska pita
Tjestenina fuži s tartufima
Oslić s maslinama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Krumpir u košuljici
Rižoto na španjolski način
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Čudotvorni čaj za detoks
Uzbudljivi kolač od blitve
Govedina s lukom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Papreni tart s marelicama
Zlatna piletina
Zabavni kineski ravioli
Janjetina na padelu
Rolice od blitve
Ramsteak u seksi umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Zimski punč
Rosti
Belgija - Salade Liégeoise
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rižini ravioli s mozzarellom
Polpete od slanutka s kurkumom
Mediteranski špageti
Žuti medaljoni
Brusketa s avokadom
Polupunjene paprike
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočna pureća rolada
Rolice od soma
Zanimljiva salata s kikirikijem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Salata u košaricama od parmezana
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Pileća prsa iz pećnice
Marokanska salata s cous-cousom
Ražnjići od lososa
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mesne okruglice
Lignje na šumskom rižotu
Goveđa rebarca sa zeljem
Raskošna ljetna tava
Pileći gulaš
Piletina s mascarponeom
Ljubavne šurlice
Vegetina enchilada
Mini lazanje
Vege odresci s marinadom
Grčka seljačka salata
Pohani tofu s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Salata od quinoe i povrća
Čarobni štapići
Rižoto s tunom
Senf s paprikama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Lignje i tikvice na štapiću
Savici sa špinatom i satricom od sira
Povrtni ražnjići
Kaštelanski makaruni
Popečci od cvjetače
Juha od bundeve s jabukom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Kozice s rižom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Prepustite se novim ukusima i približite daleke krajeve uz zanimljivu salatu od rižinih rezanaca, muscovado šećera i poprženog mesa.

Sastojci

250 g rižinih rezanaca
500 g ramsteka
200 g reckave salate
75 g svježih klica
100 g ljubičastog luka
1 limeta
50 ml soja umaka
1 žlica muscovado šećera
1 žlica sjemenki sezama
malo Vegeta Maestro chilija i soli
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
1 žličica Vegete Pikant

Koristili smo

Chili i sol

Chili i sol

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Ramstek narežite na odreske debljine oko 2 cm. Pospite ih Vegetom pikant, još malo posolite i popaprite. Pospite ih sjemenkama sezama i dobro sve utrljajte u meso. Pustite ga da malo odstoji.
  • 2 U kipuću, blago posoljenu vodu dodajte rižine rezance, poklopite i uklonite s vatre. Pustite ih da odstoje 4-5 minuta, pa ih ocijedite.
  • 3 U manju posudu stavite soja umak, muscovado šećer i naribanu koricu i sok 1 limete. Stavite na laganu vatru i kuhajte oko 5 minuta. Po potrebi dodajte malo vode.
  • 4 Ocijeđene rezance stavite u posudu, dodajte im na ploške narezani luk, klice i na manje komade narezanu reckavu salatu. Pospite chilijem s krupnom soli, popaprite, prelijte pripremljenim umakom i dobro izmiješajte.
  • 5 U teflonskoj ili keramičkoj, blago namašćenoj i dobro zagrijanoj tavi popržite meso po 4 minute sa svake strane.

Savjet

Meso nakon prženja izvadite na tanjur, prekrijte folijom i pustite da odstoji oko 5-10 minuta. Na taj način meso će ostati mekano i sočno.

 

Posluživanje

Ovako pečeno meso narežite na trake i poslužite uz salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 333.25 42 42
Kalcij mg 99.66 10 10
Kalij mg 626.08 17 17
Niacin mg 11.34 81 57
Vitamin D μg 15 8 8
Vitamin A μg 74.79 2 1
Sol g 0.6 0 0
Bjelančevine g 30.55 - -
Vlakna g 4.06 - -
Ugljikohidrati g 72.26 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.13 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 11.05 - -
Masti g 23.38 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke