Meni Search

Okrećem novi list

Tajlandska salata od rižinih rezanaca

Zanimljiva salata s kikirikijem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Cous-cous s povrćem
Polupunjene paprike
Juha od rikule i račića
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Zapečena ricotta
Salata od pečene rotkvice sa medom
Kozice s rižom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Pohane paprike
Zimski punč
Polpete od slanutka s kurkumom
Juha od bundeve s jabukom
Salata s mora
Lignje i tikvice na štapiću
Uskršnja šunka na zabavan način
Voćna juha od višanja
Špageti na kineski način
Rosti
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Uzbudljivi kolač od blitve
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s mascarponeom
Krumpir u košuljici
Rolice od soma
Prežgana juha
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Marokanska salata s cous-cousom
Sočna aromatična torta
Govedina s lukom
Pečena piletina s limunom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Bruskete od cvjetače
Mesne okruglice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pohana skuta
Kaštelanski makaruni
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Papreni tart s marelicama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Španjolski migas s bundevom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Piletina s pistacijama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Mediteranski špageti
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Proljetno meso i povrće iz woka
Rezanci s krušnim mrvicama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rižoto s tunom
Mirisni prilog iz pećnice
Prilog od prokulica
Grill povrće na salatu
Pohani tofu s povrćem
Crveno ljetno varivo
Fina pikantna piletina
Salata od tune i povrća
Caponata alla Podravka
Grčka seljačka salata
Zlatna piletina
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice u umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileća prsa iz pećnice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Pirjani kunić
Senf s paprikama
Goveđa rebarca sa zeljem
Rižini ravioli s mozzarellom
Brusketa s avokadom
Vege odresci s marinadom
Sočna Wellington pečenka
Raskošna ljetna tava
Velika Britanija - Pastirska pita
Vegetina enchilada
Tagliatelle s pečenim povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Njemačka - Jetrica s jabukama
Čarobni štapići
Oslić s maslinama
Zabavni kineski ravioli
Tjestenina fuži s tartufima
Ramsteak u seksi umaku
Salata s neobičnim preljevom
Pileći gulaš
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Povrtni ražnjići
Rižoto na španjolski način
Janjetina na padelu
Čudotvorni čaj za detoks
Ljubavne šurlice
Popečci od bulgura s umakom
Ražnjići od lososa
Mini lazanje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata od quinoe i povrća
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Žuti medaljoni
Pileći bataci s umakom od luka
Salata u košaricama od parmezana
Sočna rebarca
Male teleće pitice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Empanade s pestom
Kineska juha s račićima i gljivama
Rolice od blitve
Popečci od cvjetače
Lignje punjene crvenim radićem
Bugarska pita od krumpira
Palačinke s nadjevom od riže
Juha od cvjetače i camemberta
Roštilj s umakom Romesco
Rižoto tortice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Prepustite se novim ukusima i približite daleke krajeve uz zanimljivu salatu od rižinih rezanaca, muscovado šećera i poprženog mesa.

Sastojci

250 g rižinih rezanaca
500 g ramsteka
200 g reckave salate
75 g svježih klica
100 g ljubičastog luka
1 limeta
50 ml soja umaka
1 žlica muscovado šećera
1 žlica sjemenki sezama
malo Vegeta Maestro chilija i soli
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
1 žličica Vegete Pikant

Koristili smo

Chili i sol

Chili i sol

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Ramstek narežite na odreske debljine oko 2 cm. Pospite ih Vegetom pikant, još malo posolite i popaprite. Pospite ih sjemenkama sezama i dobro sve utrljajte u meso. Pustite ga da malo odstoji.
  • 2 U kipuću, blago posoljenu vodu dodajte rižine rezance, poklopite i uklonite s vatre. Pustite ih da odstoje 4-5 minuta, pa ih ocijedite.
  • 3 U manju posudu stavite soja umak, muscovado šećer i naribanu koricu i sok 1 limete. Stavite na laganu vatru i kuhajte oko 5 minuta. Po potrebi dodajte malo vode.
  • 4 Ocijeđene rezance stavite u posudu, dodajte im na ploške narezani luk, klice i na manje komade narezanu reckavu salatu. Pospite chilijem s krupnom soli, popaprite, prelijte pripremljenim umakom i dobro izmiješajte.
  • 5 U teflonskoj ili keramičkoj, blago namašćenoj i dobro zagrijanoj tavi popržite meso po 4 minute sa svake strane.

Savjet

Meso nakon prženja izvadite na tanjur, prekrijte folijom i pustite da odstoji oko 5-10 minuta. Na taj način meso će ostati mekano i sočno.

 

Posluživanje

Ovako pečeno meso narežite na trake i poslužite uz salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 333.25 42 42
Kalcij mg 99.66 10 10
Kalij mg 626.08 17 17
Niacin mg 11.34 81 57
Vitamin D μg 15 8 8
Vitamin A μg 74.79 2 1
Sol g 0.6 0 0
Bjelančevine g 30.55 - -
Vlakna g 4.06 - -
Ugljikohidrati g 72.26 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.13 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 11.05 - -
Masti g 23.38 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke