Meni Search

Ful nabrijana

Teleći odresci s punjenim šampinjonima

Krem juha od tikvica
Odresci od morskog psa
Grill pirjana piletina s roštilja
Nadjevene lignje
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Marinirana piletina s roštilja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lungić s povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Miješani grill
Popečci od tikvica
Salata s mora
Blagdanska rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Martinjska guska s hajdinom kašom
Janjetina s medom od kadulje
Prežgana juha
Mediteranski kruščić s lovorom
Delikatesna junetina na češki
Teleći savici u umaku od grejpa
Fileti lososa u finom umaku
Hlebinska i pretepena juha
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Brusketa s avokadom
Hrskavi trokuti
Čarobna ljetna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lagana sarma
Povrtni lonac
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Irska janjetina
Brancinovo oko
Kaštelanski makaruni
Grdobina u pikantnoj šalši
Piletina Kiev
Mirisna pečenka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramsteak u seksi umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Aromatizirani kruh
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fina pikantna piletina
Zlatna piletina
Grdobina s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mini lazanje
Grill povrće na salatu
Šampinjoni u palačinki
Salata od liganja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kunić na bijelo
Kroketi od piletine
Proljetna janjetina
Kobasica u pivu i pecivu
Hrskava pileća krilca
Lignje s manistrom u škartocu
Rajčica s kukuruzom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pogača sa sardinom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kolinjsko zelje s frišketinom
Urbana pola
Manastirski đuveč
Umak od limete (Molho de limao)
Proljetno meso i povrće iz woka
Pirjani kunić
Teleći odresci u umaku od višanja
Zabavni kineski ravioli
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Uzbudljivi kolač od blitve
Pizza sirni jastučići
Lignje s povrćem i smokvama
Rezanci s krušnim mrvicama
Okruglice u umaku od rajčice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina sa šafranom
Grickalica slanutak iz pećnice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina na kijevski način
Račići na posteljici od povrća
Turske pizze
Jabučni krumpirići s cimetom
Mediteranski špageti
Rolice od blitve
Mesne okruglice
Špageti s ribom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Vege odresci s marinadom
Ossobuco
Janjetina na padelu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sendvič s avokadom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pohani tofu s povrćem
Ražnjići od lososa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grill vratina u sendviču
Mini shepherd's pie
Piletina laganini
Tjestenina fuži s tartufima
Voćna juha od višanja
Pečena piletina s limunom
Lazanje s lignjama
Sočna pureća rolada
Riba u bijelom umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lungić u sendviču
Ljetni ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Povrtni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Fini gulaš od gljiva
Fish&Chips u tortilji
Roštilj s umakom Romesco
Meso s repom
Bugarska pita od krumpira
Belgija - Salade Liégeoise
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Meksička party salata
Sočna rebarca
Odresci u umaku s češnjakom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pileći bataci s umakom od luka
Pizza s tunom
Mesne okruglice na ražnjiću
Viška pogača
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleći odresci kao jedna od najcjenjenijih mesnih delikatesa, u punjenim će gljivama dobiti dostojnu “kompaniju”. Iako jelo na prvu djeluje pomalo složeno, upravo se u njegovoj jednostavnosti očituje ljepota.

Sastojci

3 teleća odreska (450 g)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
300 g većih šampinjona
100 g gorgonzole
½ žličice naribanog Vegeta Maestro muškatnog oraščića cijelog
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica krušnih mrvica

Koristili smo

Muškatni oraščić cijeli

Muškatni oraščić cijeli

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 3 osobe45 min

  • 1 Teleće odreske lagano potucite batom, pospite Vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svake strane oko 10 minuta.
  • 2 Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
  • 3 Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Savjet

Ako ne želite puniti šampinjone, možete ih samo kratko popeći, dodati vrhnje i gorgonzolu pa prokuhati umak.

Posluživanje

Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite s pireom od krumpira i zelenom salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 631 79 79
Kalcij mg 258 26 26
Kalij mg 1039 28 28
Niacin mg 25 179 125
Vitamin E mg 3 14 14
Vitamin D μg 130 65 65
Vitamin A μg 1522 38 30
Sol g 3.79 0 0
Bjelančevine g 43 - -
Vlakna g 8 - -
Ugljikohidrati g 8 - -
Masti g 55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke