Meni Search

Ful nabrijana

Teleći odresci s punjenim šampinjonima

Hrskava pileća krilca
Fini gulaš od gljiva
Janjetina na padelu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Meso s repom
Sočni pureći ražnjići
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Popečci od tikvica
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pirjani kunić
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice na ražnjiću
Urbana pola
Kuhano meso s umakom od hrena
Teleći odresci u umaku od višanja
Teleći savici u umaku od grejpa
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grill pirjana piletina s roštilja
Tjestenina fuži s tartufima
Salata od liganja
Belgija - Salade Liégeoise
Grill povrće na salatu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kobasica u pivu i pecivu
Prežgana juha
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sendvič s avokadom
Bugarska pita od krumpira
Umak od limete (Molho de limao)
Kolinjsko zelje s frišketinom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Salata s mora
Ražnjići od lososa
Piletina sa šafranom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lagana sarma
Kroketi od piletine
Odresci u umaku s češnjakom
Lungić u sendviču
Jabučni krumpirići s cimetom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Povrtni lonac
Odresci od morskog psa
Rolice od blitve
Pizza s tunom
Blagdanska rolada
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Sočna rebarca
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ljetni ražnjići
Kunić na bijelo
Zabavni kineski ravioli
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grdobina s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Irska janjetina
Rajčica s kukuruzom
Mirisna pečenka
Aromatizirani kruh
Okruglice u umaku od rajčice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina laganini
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Hlebinska i pretepena juha
Krem juha od tikvica
Lazanje s lignjama
Martinjska guska s hajdinom kašom
Sočna pureća rolada
Delikatesna junetina na češki
Norveška krem juha od ribe i kozica
Šampinjoni u palačinki
Turske pizze
Pogača sa sardinom
Janjetina s medom od kadulje
Grickalica slanutak iz pećnice
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pečena piletina s limunom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grdobina u pikantnoj šalši
Povrtni ražnjići
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Račići na posteljici od povrća
Čarobna ljetna piletina
Roštilj s umakom Romesco
Piletina Kiev
Lungić s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Uzbudljivi kolač od blitve
Marinirana piletina s roštilja
Riba u bijelom umaku
Fileti lososa u finom umaku
Zlatna piletina
Mini shepherd's pie
Fina pikantna piletina
Manastirski đuveč
Brusketa s avokadom
Mini lazanje
Nadjevene lignje
Meksička party salata
Mediteranski kruščić s lovorom
Mesne okruglice
Ramsteak u seksi umaku
Miješani grill
Lignje s povrćem i smokvama
Voćna juha od višanja
Brancinovo oko
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina na kijevski način
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Svinjski file s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Ossobuco
Špageti s ribom
Fish&Chips u tortilji
Pileći bataci s umakom od luka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Proljetna janjetina
Lignje s manistrom u škartocu
Pizza sirni jastučići
Kaštelanski makaruni
Viška pogača
Mediteranski špageti
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Vege odresci s marinadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleći odresci kao jedna od najcjenjenijih mesnih delikatesa, u punjenim će gljivama dobiti dostojnu “kompaniju”. Iako jelo na prvu djeluje pomalo složeno, upravo se u njegovoj jednostavnosti očituje ljepota.

Sastojci

3 teleća odreska (450 g)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
300 g većih šampinjona
100 g gorgonzole
½ žličice naribanog Vegeta Maestro muškatnog oraščića cijelog
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica krušnih mrvica

Koristili smo

Muškatni oraščić cijeli

Muškatni oraščić cijeli

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 3 osobe45 min

  • 1 Teleće odreske lagano potucite batom, pospite Vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svake strane oko 10 minuta.
  • 2 Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
  • 3 Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Savjet

Ako ne želite puniti šampinjone, možete ih samo kratko popeći, dodati vrhnje i gorgonzolu pa prokuhati umak.

Posluživanje

Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite s pireom od krumpira i zelenom salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 631 79 79
Kalcij mg 258 26 26
Kalij mg 1039 28 28
Niacin mg 25 179 125
Vitamin E mg 3 14 14
Vitamin D μg 130 65 65
Vitamin A μg 1522 38 30
Sol g 3.79 0 0
Bjelančevine g 43 - -
Vlakna g 8 - -
Ugljikohidrati g 8 - -
Masti g 55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke