Meni Search

Ful nabrijan

Teleći odresci s punjenim šampinjonima

Fish&Chips u tortilji
Lungić u sendviču
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brancinovo oko
Kobasica u pivu i pecivu
Ražnjići od lososa
Pohani tofu s povrćem
Lagana sarma
Urbana pola
Kaštelanski makaruni
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Krem juha od tikvica
Irska janjetina
Mediteranski kruščić s lovorom
Pečena piletina s limunom
Roštilj s umakom Romesco
Zlatna piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Proljetna janjetina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Nadjevene lignje
Janjetina na padelu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice na ražnjiću
Meksička party salata
Popečci od tikvica
Piletina Kiev
Lungić s povrćem
Fina pikantna piletina
Vege odresci s marinadom
Kuhano meso s umakom od hrena
Belgija - Salade Liégeoise
Kroketi od piletine
Mesne okruglice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočna rebarca
Nadjeveni kaneloni u umaku
Delikatesna junetina na češki
Teleći savici u umaku od grejpa
Miješani grill
Piletina laganini
Ljetni ražnjići
Dagnje na buzaru
Hrskavi trokuti
Zabavni kineski ravioli
Piletina sa šafranom
Grill vratina u sendviču
Fini gulaš od gljiva
Proljetno meso i povrće iz woka
Sendvič s avokadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Meso s repom
Sočni pureći ražnjići
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mirisna pečenka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Šampinjoni u palačinki
Povrtni ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pašticada s njokima
Čarobna ljetna piletina
Salata s mora
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Ramsteak u seksi umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grickalica slanutak iz pećnice
Okruglice u umaku od rajčice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Prežgana juha
Pirjani kunić
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Voćna juha od višanja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grdobina s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file s povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kunić na bijelo
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Umak od limete (Molho de limao)
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Aromatizirani kruh
Zanimljiva salata s kikirikijem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pizza sirni jastučići
Lignje s povrćem i smokvama
Rajčica s kukuruzom
Fileti lososa u finom umaku
Brusketa s avokadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Riba u bijelom umaku
Rolice od blitve
Manastirski đuveč
Pizza s tunom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill povrće na salatu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočna pureća rolada
Račići na posteljici od povrća
Mini lazanje
Mediteranski špageti
Grill pirjana piletina s roštilja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lignje na šumskom rižotu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Jabučni krumpirići s cimetom
Bugarska pita od krumpira
Salata od liganja
Povrtni lonac
Blagdanska rolada
Uzbudljivi kolač od blitve
Vratina sa sezonskim povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Janjetina s medom od kadulje
Tjestenina fuži s tartufima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleći odresci kao jedna od najcjenjenijih mesnih delikatesa, u punjenim će gljivama dobiti dostojnu “kompaniju”. Iako jelo na prvu djeluje pomalo složeno, upravo se u njegovoj jednostavnosti očituje ljepota.

Sastojci

3 teleća odreska (450 g)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
300 g većih šampinjona
100 g gorgonzole
½ žličice naribanog Vegeta Maestro muškatnog oraščića cijelog
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica krušnih mrvica

Koristili smo

Muškatni oraščić cijeli

Muškatni oraščić cijeli

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 3 osobe45 min

  • 1 Teleće odreske lagano potucite batom, pospite Vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svake strane oko 10 minuta.
  • 2 Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
  • 3 Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Savjet

Ako ne želite puniti šampinjone, možete ih samo kratko popeći, dodati vrhnje i gorgonzolu pa prokuhati umak.

Posluživanje

Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite s pireom od krumpira i zelenom salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 631 79 79
Kalcij mg 258 26 26
Kalij mg 1039 28 28
Niacin mg 25 179 125
Vitamin E mg 3 14 14
Vitamin D μg 130 65 65
Vitamin A μg 1522 38 30
Sol g 3.79 0 0
Bjelančevine g 43 - -
Vlakna g 8 - -
Ugljikohidrati g 8 - -
Masti g 55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke