Meni Search

Ful nabrijan

Teleći odresci s punjenim šampinjonima

Irska janjetina
Salata od liganja
Rezanci s krušnim mrvicama
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Blagdanska rolada
Roštilj s umakom Romesco
Umak od limete (Molho de limao)
Lignje s povrćem i smokvama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kobasica u pivu i pecivu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Manastirski đuveč
Mesne okruglice na ražnjiću
Rajčica s kukuruzom
Pečena piletina s limunom
Lungić u sendviču
Ljetni ražnjići
Proljetna janjetina
Lignje na šumskom rižotu
Lungić s povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od tikvica
Fish&Chips u tortilji
Norveška krem juha od ribe i kozica
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice
Sočni pureći ražnjići
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Okruglice u umaku od rajčice
Brusketa s avokadom
Mirisna pečenka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brancinovo oko
Zabavni kineski ravioli
Piletina laganini
Pohani tofu s povrćem
Janjetina na padelu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Hrskavi trokuti
Zanimljiva salata s kikirikijem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file s povrćem
Piletina sa šafranom
Vratina sa sezonskim povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Grill povrće na salatu
Tjestenina fuži s tartufima
Krem juha od tikvica
Prežgana juha
Sočna pureća rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill pirjana piletina s roštilja
Vege odresci s marinadom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Salata s mora
Pašticada s njokima
Janjetina s medom od kadulje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina Kiev
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zlatna piletina
Mini lazanje
Šampinjoni u palačinki
Grill oslić u aromatičnoj korici
Riba u bijelom umaku
Povrtni lonac
Fini gulaš od gljiva
Delikatesna junetina na češki
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kuhano meso s umakom od hrena
Ramsteak u seksi umaku
Meso s repom
Lagana sarma
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Dagnje na buzaru
Kaštelanski makaruni
Belgija - Salade Liégeoise
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sočna rebarca
Grdobina u pikantnoj šalši
Mediteranski kruščić s lovorom
Kroketi od piletine
Rolice od blitve
Pizza s tunom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Aromatizirani kruh
Čarobna ljetna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Meksička party salata
Voćna juha od višanja
Ražnjići od lososa
Račići na posteljici od povrća
Miješani grill
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Povrtni ražnjići
Proljetno meso i povrće iz woka
Bugarska pita od krumpira
Grdobina s povrćem
Pirjani kunić
Fina pikantna piletina
Kunić na bijelo
Mediteranski špageti
Pizza sirni jastučići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Fileti lososa u finom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Urbana pola
Grickalica slanutak iz pećnice
Jabučni krumpirići s cimetom
Sendvič s avokadom
Nadjevene lignje
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill vratina u sendviču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleći odresci kao jedna od najcjenjenijih mesnih delikatesa, u punjenim će gljivama dobiti dostojnu “kompaniju”. Iako jelo na prvu djeluje pomalo složeno, upravo se u njegovoj jednostavnosti očituje ljepota.

Sastojci

3 teleća odreska (450 g)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
300 g većih šampinjona
100 g gorgonzole
½ žličice naribanog Vegeta Maestro muškatnog oraščića cijelog
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica krušnih mrvica

Koristili smo

Muškatni oraščić cijeli

Muškatni oraščić cijeli

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 3 osobe45 min

  • 1 Teleće odreske lagano potucite batom, pospite Vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svake strane oko 10 minuta.
  • 2 Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
  • 3 Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Savjet

Ako ne želite puniti šampinjone, možete ih samo kratko popeći, dodati vrhnje i gorgonzolu pa prokuhati umak.

Posluživanje

Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite s pireom od krumpira i zelenom salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 631 79 79
Kalcij mg 258 26 26
Kalij mg 1039 28 28
Niacin mg 25 179 125
Vitamin E mg 3 14 14
Vitamin D μg 130 65 65
Vitamin A μg 1522 38 30
Sol g 3.79 0 0
Bjelančevine g 43 - -
Vlakna g 8 - -
Ugljikohidrati g 8 - -
Masti g 55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke