Meni Search

Ful nabrijan

Teleći odresci s punjenim šampinjonima

Pikantna piletina s azijskim zeljem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Brusketa s avokadom
Roštilj s umakom Romesco
Grill povrće na salatu
Lungić u sendviču
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice
Mesne okruglice na ražnjiću
Lungić s povrćem
Sendvič s avokadom
Mediteranski kruščić s lovorom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zanimljiva salata s kikirikijem
Povrtni ražnjići
Blagdanska rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Meso s repom
Rajčica s kukuruzom
Salata od liganja
Proljetno meso i povrće iz woka
Mini lazanje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Voćna juha od višanja
Popečci od tikvica
Vratina sa sezonskim povrćem
Šampinjoni u palačinki
Uzbudljivi kolač od blitve
Pirjani kunić
Čarobna ljetna piletina
Salata s mora
Manastirski đuveč
Kobasica u pivu i pecivu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje s povrćem i smokvama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Riba u bijelom umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Kaštelanski makaruni
Teleći savici u umaku od grejpa
Miješani grill
Belgija - Salade Liégeoise
Nadjeveni kaneloni u umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Nadjevene lignje
Proljetna janjetina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grill vratina u sendviču
Fini gulaš od gljiva
Pašticada s njokima
Urbana pola
Kroketi od piletine
Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Vege odresci s marinadom
Krem juha od tikvica
Meksička party salata
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Piletina laganini
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kunić na bijelo
Svinjski file s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani tofu s povrćem
Sočna rebarca
Janjetina s medom od kadulje
Grdobina u pikantnoj šalši
Bugarska pita od krumpira
Delikatesna junetina na češki
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Ljetni ražnjići
Hrskavi trokuti
Pizza s tunom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ražnjići od lososa
Pileći bataci s umakom od luka
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina Kiev
Mirisna pečenka
Grickalica slanutak iz pećnice
Janjetina na padelu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sočna pureća rolada
Dagnje na buzaru
Povrtni lonac
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lagana sarma
Zlatna piletina
Marinirana piletina s roštilja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kuhano meso s umakom od hrena
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kolinjsko zelje s frišketinom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pizza sirni jastučići
Okruglice u umaku od rajčice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fina pikantna piletina
Pečena piletina s limunom
Mediteranski špageti
Rolice od blitve
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grdobina s povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grill pirjana piletina s roštilja
Teleći odresci u umaku od višanja
Fileti lososa u finom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina sa šafranom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramsteak u seksi umaku
Račići na posteljici od povrća
Aromatizirani kruh
Irska janjetina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brancinovo oko
Prežgana juha
Sočni pureći ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleći odresci kao jedna od najcjenjenijih mesnih delikatesa, u punjenim će gljivama dobiti dostojnu “kompaniju”. Iako jelo na prvu djeluje pomalo složeno, upravo se u njegovoj jednostavnosti očituje ljepota.

Sastojci

3 teleća odreska (450 g)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
300 g većih šampinjona
100 g gorgonzole
½ žličice naribanog Vegeta Maestro muškatnog oraščića cijelog
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica krušnih mrvica

Koristili smo

Muškatni oraščić cijeli

Muškatni oraščić cijeli

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 3 osobe45 min

  • 1 Teleće odreske lagano potucite batom, pospite Vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svake strane oko 10 minuta.
  • 2 Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
  • 3 Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Savjet

Ako ne želite puniti šampinjone, možete ih samo kratko popeći, dodati vrhnje i gorgonzolu pa prokuhati umak.

Posluživanje

Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite s pireom od krumpira i zelenom salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 631 79 79
Kalcij mg 258 26 26
Kalij mg 1039 28 28
Niacin mg 25 179 125
Vitamin E mg 3 14 14
Vitamin D μg 130 65 65
Vitamin A μg 1522 38 30
Sol g 3.79 0 0
Bjelančevine g 43 - -
Vlakna g 8 - -
Ugljikohidrati g 8 - -
Masti g 55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke