Meni Search

Ful nabrijan

Teleći odresci s punjenim šampinjonima

Vege odresci s marinadom
Zabavni kineski ravioli
Rajčica s kukuruzom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Povrtni lonac
Mesne okruglice na ražnjiću
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ljetni ražnjići
Povrtni ražnjići
Mirisna pečenka
Brancinovo oko
Kuhano meso s umakom od hrena
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Proljetno meso i povrće iz woka
Krem juha od tikvica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina Kiev
Grill pirjana piletina s roštilja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fish&Chips u tortilji
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mediteranski špageti
Hrskavi trokuti
Zlatna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pečena piletina s limunom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rezanci s krušnim mrvicama
Vratina sa sezonskim povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Marinirana piletina s roštilja
Popečci od tikvica
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Janjetina na padelu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Proljetna janjetina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Salata od liganja
Lignje na šumskom rižotu
Bugarska pita od krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rolice od blitve
Kroketi od piletine
Pileći bataci s umakom od luka
Delikatesna junetina na češki
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grdobina s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Urbana pola
Čarobna ljetna piletina
Sendvič s avokadom
Grdobina u pikantnoj šalši
Kobasica u pivu i pecivu
Fileti lososa u finom umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Sočna rebarca
Brusketa s avokadom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Ražnjići od lososa
Blagdanska rolada
Mesne okruglice
Voćna juha od višanja
Dagnje na buzaru
Nadjevene lignje
Irska janjetina
Meksička party salata
Mini lazanje
Grill vratina u sendviču
Manastirski đuveč
Pirjani kunić
Meso s repom
Pizza s tunom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grill povrće na salatu
Lignje s povrćem i smokvama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lungić s povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Riba u bijelom umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina laganini
Prežgana juha
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Šampinjoni u palačinki
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Janjetina s medom od kadulje
Belgija - Salade Liégeoise
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Svinjski file s povrćem
Aromatizirani kruh
Roštilj s umakom Romesco
Piletina sa šafranom
Kunić na bijelo
Lungić u sendviču
Grickalica slanutak iz pećnice
Pašticada s njokima
Fini gulaš od gljiva
Pohani tofu s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Salata s mora
Sočna pureća rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Račići na posteljici od povrća
Sočni pureći ražnjići
Miješani grill
Kaštelanski makaruni
Fina pikantna piletina
Uzbudljivi kolač od blitve
Pizza sirni jastučići
Lagana sarma
Teleći odresci u umaku od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleći odresci kao jedna od najcjenjenijih mesnih delikatesa, u punjenim će gljivama dobiti dostojnu “kompaniju”. Iako jelo na prvu djeluje pomalo složeno, upravo se u njegovoj jednostavnosti očituje ljepota.

Sastojci

3 teleća odreska (450 g)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
300 g većih šampinjona
100 g gorgonzole
½ žličice naribanog Vegeta Maestro muškatnog oraščića cijelog
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica krušnih mrvica

Koristili smo

Muškatni oraščić cijeli

Muškatni oraščić cijeli

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 3 osobe45 min

  • 1 Teleće odreske lagano potucite batom, pospite Vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svake strane oko 10 minuta.
  • 2 Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
  • 3 Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Savjet

Ako ne želite puniti šampinjone, možete ih samo kratko popeći, dodati vrhnje i gorgonzolu pa prokuhati umak.

Posluživanje

Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite s pireom od krumpira i zelenom salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 631 79 79
Kalcij mg 258 26 26
Kalij mg 1039 28 28
Niacin mg 25 179 125
Vitamin E mg 3 14 14
Vitamin D μg 130 65 65
Vitamin A μg 1522 38 30
Sol g 3.79 0 0
Bjelančevine g 43 - -
Vlakna g 8 - -
Ugljikohidrati g 8 - -
Masti g 55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke