Meni Search

Ful nabrijan

Teleći odresci s punjenim šampinjonima

Meksička party salata
Piletina Kiev
Krem juha od tikvica
Blagdanska rolada
Janjetina na padelu
Ražnjići od lososa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mini lazanje
Lignje na šumskom rižotu
Sočni pureći ražnjići
Kunić na bijelo
Proljetna janjetina
Prežgana juha
Mediteranski špageti
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Roštilj s umakom Romesco
Lignje s povrćem i smokvama
Uzbudljivi kolač od blitve
Okruglice u umaku od rajčice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Aromatizirani kruh
Grdobina s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pizza s tunom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Riba u bijelom umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Lungić u sendviču
Grill oslić u aromatičnoj korici
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Delikatesna junetina na češki
Urbana pola
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brusketa s avokadom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Popečci od tikvica
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Vratina sa sezonskim povrćem
Manastirski đuveč
Zanimljiva salata s kikirikijem
Irska janjetina
Grill povrće na salatu
Pečena piletina s limunom
Nadjevene lignje
Hrskavi trokuti
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pohani tofu s povrćem
Svinjski file s povrćem
Pizza sirni jastučići
Kroketi od piletine
Sendvič s avokadom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meso s repom
Lagana sarma
Čarobna ljetna piletina
Povrtni lonac
Vege odresci s marinadom
Fini gulaš od gljiva
Rolice od blitve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočna rebarca
Sočna pureća rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
Bugarska pita od krumpira
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Račići na posteljici od povrća
Fish&Chips u tortilji
Ramsteak u seksi umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina laganini
Piletina sa šafranom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fileti lososa u finom umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lungić s povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Pirjani kunić
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kaštelanski makaruni
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mediteranski kruščić s lovorom
Marinirana piletina s roštilja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Brancinovo oko
Salata s mora
Voćna juha od višanja
Grill vratina u sendviču
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Proljetno meso i povrće iz woka
Grickalica slanutak iz pećnice
Dagnje na buzaru
Pileći bataci s umakom od luka
Mirisna pečenka
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Salata od liganja
Rajčica s kukuruzom
Grill pirjana piletina s roštilja
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tjestenina fuži s tartufima
Fina pikantna piletina
Zabavni kineski ravioli
Zlatna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice
Mesne okruglice na ražnjiću
Šampinjoni u palačinki
Umak od limete (Molho de limao)
Miješani grill
Teleći savici u umaku od grejpa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pašticada s njokima
Rezanci s krušnim mrvicama
Povrtni ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleći odresci kao jedna od najcjenjenijih mesnih delikatesa, u punjenim će gljivama dobiti dostojnu “kompaniju”. Iako jelo na prvu djeluje pomalo složeno, upravo se u njegovoj jednostavnosti očituje ljepota.

Sastojci

3 teleća odreska (450 g)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
300 g većih šampinjona
100 g gorgonzole
½ žličice naribanog Vegeta Maestro muškatnog oraščića cijelog
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica krušnih mrvica

Koristili smo

Muškatni oraščić cijeli

Muškatni oraščić cijeli

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 3 osobe45 min

  • 1 Teleće odreske lagano potucite batom, pospite Vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svake strane oko 10 minuta.
  • 2 Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
  • 3 Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Savjet

Ako ne želite puniti šampinjone, možete ih samo kratko popeći, dodati vrhnje i gorgonzolu pa prokuhati umak.

Posluživanje

Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite s pireom od krumpira i zelenom salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 631 79 79
Kalcij mg 258 26 26
Kalij mg 1039 28 28
Niacin mg 25 179 125
Vitamin E mg 3 14 14
Vitamin D μg 130 65 65
Vitamin A μg 1522 38 30
Sol g 3.79 0 0
Bjelančevine g 43 - -
Vlakna g 8 - -
Ugljikohidrati g 8 - -
Masti g 55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke