Meni Search

Ful nabrijana

Teleći odresci s punjenim šampinjonima

Teleći savici u umaku od grejpa
Pečena piletina s limunom
Čarobna ljetna piletina
Hlebinska i pretepena juha
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lazanje s lignjama
Meksička party salata
Kaštelanski makaruni
Sendvič s avokadom
Voćna juha od višanja
Krem juha od tikvica
Ljetni ražnjići
Turske pizze
Pizza sirni jastučići
Špageti s ribom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice
Roštilj s umakom Romesco
Urbana pola
Sočna pureća rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mirisna pečenka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Salata od liganja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Delikatesna junetina na češki
Janjetina na padelu
Ramsteak u seksi umaku
Blagdanska rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Sočna rebarca
Hrskavi trokuti
Brusketa s avokadom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ražnjići od svinjetine s koprivom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lungić u sendviču
Fini gulaš od gljiva
Pogača sa sardinom
Kroketi od piletine
Pirjani kunić
Ossobuco
Svinjski file s povrćem
Miješani grill
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Proljetno meso i povrće iz woka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Riba u bijelom umaku
Rolice od blitve
Zlatna piletina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kuhano meso s umakom od hrena
Belgija - Salade Liégeoise
Marinirana piletina s roštilja
Zabavni kineski ravioli
Piletina laganini
Fish&Chips u tortilji
Lignje s manistrom u škartocu
Sočni pureći ražnjići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grill pirjana piletina s roštilja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pohani tofu s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Račići na posteljici od povrća
Fina pikantna piletina
Viška pogača
Proljetna janjetina
Lignje s povrćem i smokvama
Janjetina s medom od kadulje
Piletina sa šafranom
Lagana sarma
Odresci od morskog psa
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Šampinjoni u palačinki
Irska janjetina
Mediteranski špageti
Aromatizirani kruh
Meso s repom
Povrtni lonac
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pileći bataci s umakom od luka
Okruglice u umaku od rajčice
Tjestenina fuži s tartufima
Nadjevene lignje
Kunić na bijelo
Povrtni ražnjići
Rajčica s kukuruzom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Bugarska pita od krumpira
Fileti lososa u finom umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brancinovo oko
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Umak od limete (Molho de limao)
Mini shepherd's pie
Manastirski đuveč
Salata s mora
Ražnjići od lososa
Grdobina s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Vege odresci s marinadom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mini lazanje
Prežgana juha
Grill povrće na salatu
Piletina na kijevski način
Grill vratina u sendviču
Lignje na šumskom rižotu
Lungić s povrćem
Piletina Kiev
Hrskava pileća krilca
Popečci od tikvica
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Jabučni krumpirići s cimetom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pizza s tunom
Mediteranski kruščić s lovorom
Teleći odresci u umaku od višanja
Grickalica slanutak iz pećnice
Uzbudljivi kolač od blitve
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kobasica u pivu i pecivu
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mesne okruglice na ražnjiću
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleći odresci kao jedna od najcjenjenijih mesnih delikatesa, u punjenim će gljivama dobiti dostojnu “kompaniju”. Iako jelo na prvu djeluje pomalo složeno, upravo se u njegovoj jednostavnosti očituje ljepota.

Sastojci

3 teleća odreska (450 g)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
300 g većih šampinjona
100 g gorgonzole
½ žličice naribanog Vegeta Maestro muškatnog oraščića cijelog
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica krušnih mrvica

Koristili smo

Muškatni oraščić cijeli

Muškatni oraščić cijeli

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 3 osobe45 min

  • 1 Teleće odreske lagano potucite batom, pospite Vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svake strane oko 10 minuta.
  • 2 Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
  • 3 Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Savjet

Ako ne želite puniti šampinjone, možete ih samo kratko popeći, dodati vrhnje i gorgonzolu pa prokuhati umak.

Posluživanje

Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite s pireom od krumpira i zelenom salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 631 79 79
Kalcij mg 258 26 26
Kalij mg 1039 28 28
Niacin mg 25 179 125
Vitamin E mg 3 14 14
Vitamin D μg 130 65 65
Vitamin A μg 1522 38 30
Sol g 3.79 0 0
Bjelančevine g 43 - -
Vlakna g 8 - -
Ugljikohidrati g 8 - -
Masti g 55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke