Meni Search

Ful nabrijana

Teleći odresci s punjenim šampinjonima

Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kuhano meso s umakom od hrena
Salata s mora
Nadjevene lignje
Fini gulaš od gljiva
Ražnjići od lososa
Pohani tofu s povrćem
Lagana sarma
Lungić s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Turske pizze
Pizza s tunom
Odresci u umaku s češnjakom
Mesne okruglice
Uzbudljivi kolač od blitve
Belgija - Salade Liégeoise
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Okruglice u umaku od rajčice
Roštilj s umakom Romesco
Sočna rebarca
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kunić na bijelo
Voćna juha od višanja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pogača sa sardinom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Martinjska guska s hajdinom kašom
Umak od limete (Molho de limao)
Grill vratina u sendviču
Špageti s ribom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Teleći savici u umaku od grejpa
Prežgana juha
Piletina Kiev
Lignje s manistrom u škartocu
Meso s repom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Čarobna ljetna piletina
Sendvič s avokadom
Viška pogača
Lignje na šumskom rižotu
Mirisna pečenka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rolice od blitve
Proljetno meso i povrće iz woka
Pileći bataci s umakom od luka
Grdobina s povrćem
Vege odresci s marinadom
Janjetina na padelu
Mini shepherd's pie
Svinjski file s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill povrće na salatu
Salata od liganja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Fish&Chips u tortilji
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Brancinovo oko
Teleći odresci u umaku od višanja
Fileti lososa u finom umaku
Blagdanska rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zlatna piletina
Delikatesna junetina na češki
Ljetni ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Grdobina u pikantnoj šalši
Lazanje s lignjama
Miješani grill
Mini lazanje
Proljetna janjetina
Rajčica s kukuruzom
Meksička party salata
Šampinjoni u palačinki
Urbana pola
Račići na posteljici od povrća
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Tjestenina fuži s tartufima
Mediteranski kruščić s lovorom
Aromatizirani kruh
Piletina sa šafranom
Pizza sirni jastučići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci od morskog psa
Sočna pureća rolada
Fina pikantna piletina
Ossobuco
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočni pureći ražnjići
Hrskava pileća krilca
Pečena piletina s limunom
Manastirski đuveč
Mediteranski špageti
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Brusketa s avokadom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pirjani kunić
Ramsteak u seksi umaku
Kaštelanski makaruni
Krem juha od tikvica
Lignje s povrćem i smokvama
Zabavni kineski ravioli
Lungić u sendviču
Marinirana piletina s roštilja
Povrtni ražnjići
Kroketi od piletine
Hlebinska i pretepena juha
Piletina na kijevski način
Irska janjetina
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grill pirjana piletina s roštilja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Povrtni lonac
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grickalica slanutak iz pećnice
Riba u bijelom umaku
Piletina laganini
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Popečci od tikvica
Hrskavi trokuti
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Jabučni krumpirići s cimetom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleći odresci kao jedna od najcjenjenijih mesnih delikatesa, u punjenim će gljivama dobiti dostojnu “kompaniju”. Iako jelo na prvu djeluje pomalo složeno, upravo se u njegovoj jednostavnosti očituje ljepota.

Sastojci

3 teleća odreska (450 g)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
300 g većih šampinjona
100 g gorgonzole
½ žličice naribanog Vegeta Maestro muškatnog oraščića cijelog
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica krušnih mrvica

Koristili smo

Muškatni oraščić cijeli

Muškatni oraščić cijeli

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 3 osobe45 min

  • 1 Teleće odreske lagano potucite batom, pospite Vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svake strane oko 10 minuta.
  • 2 Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
  • 3 Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Savjet

Ako ne želite puniti šampinjone, možete ih samo kratko popeći, dodati vrhnje i gorgonzolu pa prokuhati umak.

Posluživanje

Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite s pireom od krumpira i zelenom salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 631 79 79
Kalcij mg 258 26 26
Kalij mg 1039 28 28
Niacin mg 25 179 125
Vitamin E mg 3 14 14
Vitamin D μg 130 65 65
Vitamin A μg 1522 38 30
Sol g 3.79 0 0
Bjelančevine g 43 - -
Vlakna g 8 - -
Ugljikohidrati g 8 - -
Masti g 55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke