Meni Search

Ful nabrijana

Teleći odresci s punjenim šampinjonima

Odresci nadjeveni sirom i orasima
Nadjevene lignje
Šampinjoni u palačinki
Kobasica u pivu i pecivu
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grdobina u pikantnoj šalši
Jabučni krumpirići s cimetom
Račići na posteljici od povrća
Krem juha od tikvica
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Delikatesna junetina na češki
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pogača sa sardinom
Grill povrće na salatu
Mediteranski špageti
Salata od liganja
Čarobna ljetna piletina
Zabavni kineski ravioli
Hrskava pileća krilca
Kunić na bijelo
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fini gulaš od gljiva
Voćna juha od višanja
Grickalica slanutak iz pećnice
Teleći odresci u umaku od višanja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Proljetno meso i povrće iz woka
Mirisna pečenka
Piletina laganini
Teleći savici u umaku od grejpa
Mini shepherd's pie
Lazanje s lignjama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Odresci u umaku s češnjakom
Pizza s tunom
Mediteranski kruščić s lovorom
Hrskavi trokuti
Sočni pureći ražnjići
Marinirana piletina s roštilja
Salata s mora
Belgija - Salade Liégeoise
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Aromatizirani kruh
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sendvič s avokadom
Pizza sirni jastučići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Špageti s ribom
Grill vratina u sendviču
Bugarska pita od krumpira
Grdobina s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Okruglice u umaku od rajčice
Janjetina s medom od kadulje
Ramsteak u seksi umaku
Lagana sarma
Ražnjići od lososa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Urbana pola
Roštilj s umakom Romesco
Ossobuco
Miješani grill
Proljetna janjetina
Fileti lososa u finom umaku
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pohani tofu s povrćem
Ljetni ražnjići
Povrtni ražnjići
Vege odresci s marinadom
Svinjski file s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Lungić u sendviču
Povrtni lonac
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill pirjana piletina s roštilja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Popečci od tikvica
Meso s repom
Janjetina na padelu
Sočna pureća rolada
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Uzbudljivi kolač od blitve
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina Kiev
Meksička party salata
Martinjska guska s hajdinom kašom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Manastirski đuveč
Rolice od blitve
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Prežgana juha
Lignje na šumskom rižotu
Irska janjetina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Hlebinska i pretepena juha
Pirjani kunić
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski file i punjeni šampinjoni
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kroketi od piletine
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kaštelanski makaruni
Turske pizze
Tjestenina fuži s tartufima
Pečena piletina s limunom
Zlatna piletina
Piletina sa šafranom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Fina pikantna piletina
Lignje s manistrom u škartocu
Odresci od morskog psa
Lungić s povrćem
Blagdanska rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina na kijevski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mini lazanje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočna rebarca
Brancinovo oko
Rajčica s kukuruzom
Brusketa s avokadom
Kuhano meso s umakom od hrena
Riba u bijelom umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice na ražnjiću
Mesne okruglice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Viška pogača
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleći odresci kao jedna od najcjenjenijih mesnih delikatesa, u punjenim će gljivama dobiti dostojnu “kompaniju”. Iako jelo na prvu djeluje pomalo složeno, upravo se u njegovoj jednostavnosti očituje ljepota.

Sastojci

3 teleća odreska (450 g)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
300 g većih šampinjona
100 g gorgonzole
½ žličice naribanog Vegeta Maestro muškatnog oraščića cijelog
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica krušnih mrvica

Koristili smo

Muškatni oraščić cijeli

Muškatni oraščić cijeli

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 3 osobe45 min

  • 1 Teleće odreske lagano potucite batom, pospite Vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svake strane oko 10 minuta.
  • 2 Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
  • 3 Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Savjet

Ako ne želite puniti šampinjone, možete ih samo kratko popeći, dodati vrhnje i gorgonzolu pa prokuhati umak.

Posluživanje

Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite s pireom od krumpira i zelenom salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 631 79 79
Kalcij mg 258 26 26
Kalij mg 1039 28 28
Niacin mg 25 179 125
Vitamin E mg 3 14 14
Vitamin D μg 130 65 65
Vitamin A μg 1522 38 30
Sol g 3.79 0 0
Bjelančevine g 43 - -
Vlakna g 8 - -
Ugljikohidrati g 8 - -
Masti g 55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke