Meni Search

Ful nabrijana

Teleći odresci s punjenim šampinjonima

Delikatesna junetina na češki
Pileći bataci s umakom od luka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fini gulaš od gljiva
Lignje s manistrom u škartocu
Lignje na šumskom rižotu
Grill povrće na salatu
Kuhano meso s umakom od hrena
Popečci od tikvica
Mini shepherd's pie
Piletina na kijevski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pečena piletina s limunom
Ljetni ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Krem juha od tikvica
Zabavni kineski ravioli
Riba u bijelom umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Rezanci s krušnim mrvicama
Lungić u sendviču
Aromatizirani kruh
Fileti lososa u finom umaku
Grill vratina u sendviču
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Turske pizze
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Salata s mora
Kobasica u pivu i pecivu
Povrtni ražnjići
Mesne okruglice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Hlebinska i pretepena juha
Sendvič s avokadom
Teleći odresci u umaku od višanja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Proljetna janjetina
Odresci u umaku s češnjakom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Nadjevene lignje
Lungić s povrćem
Povrtni lonac
Pirjani kunić
Kroketi od piletine
Jabučni krumpirići s cimetom
Vege odresci s marinadom
Fina pikantna piletina
Šampinjoni u palačinki
Grickalica slanutak iz pećnice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zlatna piletina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Urbana pola
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočna rebarca
Kolinjsko zelje s frišketinom
Irska janjetina
Rolice od blitve
Janjetina na padelu
Čarobna ljetna piletina
Kaštelanski makaruni
Belgija - Salade Liégeoise
Mediteranski kruščić s lovorom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Hrskavi trokuti
Lazanje s lignjama
Špageti s ribom
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci od morskog psa
Proljetno meso i povrće iz woka
Sočni pureći ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Meksička party salata
Mirisna pečenka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramsteak u seksi umaku
Ražnjići od lososa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Salata od liganja
Manastirski đuveč
Grill pirjana piletina s roštilja
Roštilj s umakom Romesco
Piletina Kiev
Grdobina u pikantnoj šalši
Račići na posteljici od povrća
Miješani grill
Janjetina s medom od kadulje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pizza sirni jastučići
Brancinovo oko
Hrskava pileća krilca
Martinjska guska s hajdinom kašom
Rajčica s kukuruzom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Piletina laganini
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pohani tofu s povrćem
Kunić na bijelo
Piletina sa šafranom
Ossobuco
Meso s repom
Pogača sa sardinom
Brusketa s avokadom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Uzbudljivi kolač od blitve
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Voćna juha od višanja
Pizza s tunom
Svinjski file s povrćem
Prežgana juha
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Viška pogača
Mini lazanje
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignje s povrćem i smokvama
Mediteranski špageti
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Blagdanska rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sočna pureća rolada
Umak od limete (Molho de limao)
Marinirana piletina s roštilja
Lagana sarma
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grdobina s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleći odresci kao jedna od najcjenjenijih mesnih delikatesa, u punjenim će gljivama dobiti dostojnu “kompaniju”. Iako jelo na prvu djeluje pomalo složeno, upravo se u njegovoj jednostavnosti očituje ljepota.

Sastojci

3 teleća odreska (450 g)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
300 g većih šampinjona
100 g gorgonzole
½ žličice naribanog Vegeta Maestro muškatnog oraščića cijelog
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica krušnih mrvica

Koristili smo

Muškatni oraščić cijeli

Muškatni oraščić cijeli

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 3 osobe45 min

  • 1 Teleće odreske lagano potucite batom, pospite Vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svake strane oko 10 minuta.
  • 2 Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
  • 3 Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Savjet

Ako ne želite puniti šampinjone, možete ih samo kratko popeći, dodati vrhnje i gorgonzolu pa prokuhati umak.

Posluživanje

Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite s pireom od krumpira i zelenom salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 631 79 79
Kalcij mg 258 26 26
Kalij mg 1039 28 28
Niacin mg 25 179 125
Vitamin E mg 3 14 14
Vitamin D μg 130 65 65
Vitamin A μg 1522 38 30
Sol g 3.79 0 0
Bjelančevine g 43 - -
Vlakna g 8 - -
Ugljikohidrati g 8 - -
Masti g 55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke