Meni Search

Ful nabrijana

Teleći odresci s punjenim šampinjonima

Irska janjetina
Sočna rebarca
Piletina laganini
Čarobna ljetna piletina
Fina pikantna piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Salata od liganja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ražnjići od lososa
Pohani tofu s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Ljetni ražnjići
Povrtni lonac
Povrtni ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Račići na posteljici od povrća
Grill vratina u sendviču
Grdobina s povrćem
Proljetna janjetina
Pogača sa sardinom
Riba u bijelom umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina na kijevski način
Kunić na bijelo
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Voćna juha od višanja
Hrskavi trokuti
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočna pureća rolada
Svinjski file s povrćem
Urbana pola
Nadjevene lignje
Mediteranski kruščić s lovorom
Manastirski đuveč
Marinirana piletina s roštilja
Mini lazanje
Blagdanska rolada
Kaštelanski makaruni
Meso s repom
Janjetina s medom od kadulje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Janjetina na padelu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Hrskava pileća krilca
Prežgana juha
Zlatna piletina
Rolice od blitve
Lungić u sendviču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Teleći savici u umaku od grejpa
Grickalica slanutak iz pećnice
Grill povrće na salatu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Belgija - Salade Liégeoise
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina sa šafranom
Delikatesna junetina na češki
Pizza sirni jastučići
Jabučni krumpirići s cimetom
Fileti lososa u finom umaku
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Šampinjoni u palačinki
Ossobuco
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pileći bataci s umakom od luka
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina Kiev
Mediteranski špageti
Lignje s povrćem i smokvama
Lignje s manistrom u škartocu
Pizza s tunom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kroketi od piletine
Aromatizirani kruh
Mirisna pečenka
Meksička party salata
Grill pirjana piletina s roštilja
Fish&Chips u tortilji
Kobasica u pivu i pecivu
Sočni pureći ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Viška pogača
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti s ribom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Vege odresci s marinadom
Umak od limete (Molho de limao)
Lungić s povrćem
Brancinovo oko
Proljetno meso i povrće iz woka
Teleći odresci u umaku od višanja
Turske pizze
Sendvič s avokadom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mesne okruglice
Brusketa s avokadom
Uzbudljivi kolač od blitve
Odresci od morskog psa
Fini gulaš od gljiva
Lazanje s lignjama
Rajčica s kukuruzom
Kuhano meso s umakom od hrena
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hlebinska i pretepena juha
Salata s mora
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignje na šumskom rižotu
Lagana sarma
Tjestenina fuži s tartufima
Krem juha od tikvica
Grdobina u pikantnoj šalši
Roštilj s umakom Romesco
Miješani grill
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Popečci od tikvica
Pirjani kunić
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pečena piletina s limunom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zabavni kineski ravioli
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mini shepherd's pie
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleći odresci kao jedna od najcjenjenijih mesnih delikatesa, u punjenim će gljivama dobiti dostojnu “kompaniju”. Iako jelo na prvu djeluje pomalo složeno, upravo se u njegovoj jednostavnosti očituje ljepota.

Sastojci

3 teleća odreska (450 g)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
300 g većih šampinjona
100 g gorgonzole
½ žličice naribanog Vegeta Maestro muškatnog oraščića cijelog
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica krušnih mrvica

Koristili smo

Muškatni oraščić cijeli

Muškatni oraščić cijeli

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 3 osobe45 min

  • 1 Teleće odreske lagano potucite batom, pospite Vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svake strane oko 10 minuta.
  • 2 Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
  • 3 Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Savjet

Ako ne želite puniti šampinjone, možete ih samo kratko popeći, dodati vrhnje i gorgonzolu pa prokuhati umak.

Posluživanje

Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite s pireom od krumpira i zelenom salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 631 79 79
Kalcij mg 258 26 26
Kalij mg 1039 28 28
Niacin mg 25 179 125
Vitamin E mg 3 14 14
Vitamin D μg 130 65 65
Vitamin A μg 1522 38 30
Sol g 3.79 0 0
Bjelančevine g 43 - -
Vlakna g 8 - -
Ugljikohidrati g 8 - -
Masti g 55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke