Meni Search

Ful nabrijana

Teleći odresci s punjenim šampinjonima

Portugal - Svinjski file na alentejo način
Proljetno meso i povrće iz woka
Mesne okruglice na ražnjiću
Salata s mora
Odresci od morskog psa
Zlatna piletina
Povrtni lonac
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Račići na posteljici od povrća
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Čarobna ljetna piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill oslić u aromatičnoj korici
Salata od liganja
Lignje na šumskom rižotu
Pileći bataci s umakom od luka
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Janjetina na padelu
Ossobuco
Lignje s povrćem i smokvama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brancinovo oko
Voćna juha od višanja
Riba u bijelom umaku
Urbana pola
Pogača sa sardinom
Fish&Chips u tortilji
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Sočna pureća rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Roštilj s umakom Romesco
Grickalica slanutak iz pećnice
Ražnjići od lososa
Mini shepherd's pie
Nadjevene lignje
Aromatizirani kruh
Sočni pureći ražnjići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kobasica u pivu i pecivu
Mediteranski kruščić s lovorom
Pohani tofu s povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Jabučni krumpirići s cimetom
Hrskava pileća krilca
Tjestenina fuži s tartufima
Viška pogača
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina laganini
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Piletina na kijevski način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Okruglice u umaku od rajčice
Blagdanska rolada
Mirisna pečenka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fini gulaš od gljiva
Kaštelanski makaruni
Brusketa s avokadom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ljetni ražnjići
Mini lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lungić s povrćem
Irska janjetina
Hrskavi trokuti
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Teleći savici u umaku od grejpa
Šampinjoni u palačinki
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Povrtni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill povrće na salatu
Delikatesna junetina na češki
Sočna rebarca
Martinjska guska s hajdinom kašom
Vege odresci s marinadom
Lagana sarma
Grill pirjana piletina s roštilja
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Fina pikantna piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Turske pizze
Mesne okruglice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pizza sirni jastučići
Meso s repom
Miješani grill
Teleći odresci u umaku od višanja
Pečena piletina s limunom
Meksička party salata
Pizza s tunom
Sendvič s avokadom
Zabavni kineski ravioli
Krem juha od tikvica
Odresci u umaku s češnjakom
Pirjani kunić
Piletina sa šafranom
Piletina Kiev
Lignje s manistrom u škartocu
Fileti lososa u finom umaku
Marinirana piletina s roštilja
Grill vratina u sendviču
Kroketi od piletine
Uzbudljivi kolač od blitve
Janjetina s medom od kadulje
Lungić u sendviču
Grdobina s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski file s povrćem
Rolice od blitve
Špageti s ribom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Manastirski đuveč
Popečci od tikvica
Grdobina u pikantnoj šalši
Prežgana juha
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lazanje s lignjama
Mediteranski špageti
Hlebinska i pretepena juha
Ramsteak u seksi umaku
Bugarska pita od krumpira
Kunić na bijelo
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rezanci s krušnim mrvicama
Proljetna janjetina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleći odresci kao jedna od najcjenjenijih mesnih delikatesa, u punjenim će gljivama dobiti dostojnu “kompaniju”. Iako jelo na prvu djeluje pomalo složeno, upravo se u njegovoj jednostavnosti očituje ljepota.

Sastojci

3 teleća odreska (450 g)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
300 g većih šampinjona
100 g gorgonzole
½ žličice naribanog Vegeta Maestro muškatnog oraščića cijelog
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica krušnih mrvica

Koristili smo

Muškatni oraščić cijeli

Muškatni oraščić cijeli

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 3 osobe45 min

  • 1 Teleće odreske lagano potucite batom, pospite Vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svake strane oko 10 minuta.
  • 2 Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
  • 3 Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Savjet

Ako ne želite puniti šampinjone, možete ih samo kratko popeći, dodati vrhnje i gorgonzolu pa prokuhati umak.

Posluživanje

Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite s pireom od krumpira i zelenom salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 631 79 79
Kalcij mg 258 26 26
Kalij mg 1039 28 28
Niacin mg 25 179 125
Vitamin E mg 3 14 14
Vitamin D μg 130 65 65
Vitamin A μg 1522 38 30
Sol g 3.79 0 0
Bjelančevine g 43 - -
Vlakna g 8 - -
Ugljikohidrati g 8 - -
Masti g 55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke