Meni Search

Ful nabrijana

Teleći odresci s punjenim šampinjonima

Fileti lososa u finom umaku
Zlatna piletina
Fina pikantna piletina
Manastirski đuveč
Urbana pola
Pečena piletina s limunom
Nadjevene lignje
Belgija - Salade Liégeoise
Meksička party salata
Šampinjoni u palačinki
Delikatesna junetina na češki
Voćna juha od višanja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kaštelanski makaruni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Blagdanska rolada
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Pohani tofu s povrćem
Janjetina na padelu
Salata s mora
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Čarobna ljetna piletina
Ljetni ražnjići
Lagana sarma
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Proljetna janjetina
Salata od liganja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill vratina u sendviču
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Vege odresci s marinadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Aromatizirani kruh
Povrtni lonac
Mini lazanje
Lignje s manistrom u škartocu
Pizza s tunom
Kroketi od piletine
Lignje na šumskom rižotu
Meso s repom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina Kiev
Riba u bijelom umaku
Pogača sa sardinom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pirjani kunić
Ramsteak u seksi umaku
Kunić na bijelo
Irska janjetina
Grdobina u pikantnoj šalši
Kobasica u pivu i pecivu
Martinjska guska s hajdinom kašom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ražnjići od lososa
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zabavni kineski ravioli
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočna pureća rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina s medom od kadulje
Krem juha od tikvica
Mediteranski špageti
Fish&Chips u tortilji
Povrtni ražnjići
Miješani grill
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Proljetno meso i povrće iz woka
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sočna rebarca
Grickalica slanutak iz pećnice
Hrskavi trokuti
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Brusketa s avokadom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sendvič s avokadom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mediteranski kruščić s lovorom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rajčica s kukuruzom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Lungić s povrćem
Ossobuco
Račići na posteljici od povrća
Viška pogača
Odresci od morskog psa
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Hlebinska i pretepena juha
Grdobina s povrćem
Mirisna pečenka
Teleći savici u umaku od grejpa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill pirjana piletina s roštilja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Prežgana juha
Mini shepherd's pie
Okruglice u umaku od rajčice
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Umak od limete (Molho de limao)
Nadjeveni kaneloni u umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina laganini
Piletina na kijevski način
Pileći bataci s umakom od luka
Kuhano meso s umakom od hrena
Hrskava pileća krilca
Pizza sirni jastučići
Rezanci s krušnim mrvicama
Lazanje s lignjama
Jabučni krumpirići s cimetom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Odresci u umaku s češnjakom
Brancinovo oko
Lignje s povrćem i smokvama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bugarska pita od krumpira
Turske pizze
Grill povrće na salatu
Sočni pureći ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špageti s ribom
Popečci od tikvica
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice
Rolice od blitve
Lungić u sendviču
Roštilj s umakom Romesco
Fini gulaš od gljiva
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleći odresci kao jedna od najcjenjenijih mesnih delikatesa, u punjenim će gljivama dobiti dostojnu “kompaniju”. Iako jelo na prvu djeluje pomalo složeno, upravo se u njegovoj jednostavnosti očituje ljepota.

Sastojci

3 teleća odreska (450 g)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
300 g većih šampinjona
100 g gorgonzole
½ žličice naribanog Vegeta Maestro muškatnog oraščića cijelog
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica krušnih mrvica

Koristili smo

Muškatni oraščić cijeli

Muškatni oraščić cijeli

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 3 osobe45 min

  • 1 Teleće odreske lagano potucite batom, pospite Vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svake strane oko 10 minuta.
  • 2 Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
  • 3 Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Savjet

Ako ne želite puniti šampinjone, možete ih samo kratko popeći, dodati vrhnje i gorgonzolu pa prokuhati umak.

Posluživanje

Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite s pireom od krumpira i zelenom salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 631 79 79
Kalcij mg 258 26 26
Kalij mg 1039 28 28
Niacin mg 25 179 125
Vitamin E mg 3 14 14
Vitamin D μg 130 65 65
Vitamin A μg 1522 38 30
Sol g 3.79 0 0
Bjelančevine g 43 - -
Vlakna g 8 - -
Ugljikohidrati g 8 - -
Masti g 55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke