Meni Search

Superman

Teleći odresci s punjenim šampinjonima

Dip od južnog voća
Mini lazanje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pizza sirni jastučići
Zlatna piletina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Janjetina s medom od kadulje
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pašticada s njokima
Mirisna pureća rolada
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Macho hamburger
Ramstek i salata s roštilja
Lazanje u tavi
Kroketi od piletine
Janjetina na padelu
Mladi krumpir s ajvarom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Sočni pureći ražnjići
Velika Britanija - Pastirska pita
Rebarca s grilla
Jabučni krumpirići s cimetom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina s nadjevom od ajvara
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slatka patka
Dječje lazanje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Popečci od cvjetače
Hrskava pileća krilca
Obojeni hamburger
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Svinjski gulaš
Roštilj s umakom Romesco
Kokošja juha s požirakima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Špageti mediteraneo
Pileća prsa iz pećnice
Brusketa s avokadom
Teleći odresci u umaku od višanja
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileći bataci s umakom od luka
Koprivnički odojak
Piletina s kozjim sirom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Tjestenina fuži s tartufima
Finska - Juha s lososom
Pohani zamotuljci
Tuna burger
Kaštelanski makaruni
Rebarca s graškom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lignje na šumskom rižotu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Manastirski đuveč
Piletina s mascarponeom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Goveđa rebarca sa zeljem
Teriyaki piletina
Ljetni lungić
Piletina Kiev
Svinjski file s grila
Kunić na bijelo
Brownie s kajenskim paprom
Piletina sa šafranom
Grill vratina u sendviču
Pohani tofu s povrćem
Vratina sa sezonskim povrćem
Bruskete od cvjetače
Bruskete s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramstek s povrćem
Proljetna janjetina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Meksička party salata
Salata s mljevenim mesom
Rižoto s dagnjama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Blagdanska rolada
Nadjevene lignje
Brancinovo oko
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pureća rolada s mlincima
Riba u škartocu
Ljetni ražnjići
Odresci s umakom od kupina
Sočna pureća rolada
Hrskavi trokuti
Piletina u pivu
Srneći file na salatu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tjestenina u finom umaku
BBQ cheeseburger
Svinjski file s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Hrskavo pečeno pile
Rižoto s tri vrste gljiva
Špageti na kineski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bugarska pita od krumpira
Pileći gulaš
Fish&Chips u tortilji
Lungić s toplom salatom od šparoga
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileća prsa punjena čvarcima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleći odresci kao jedna od najcjenjenijih mesnih delikatesa, u punjenim će gljivama dobiti dostojnu “kompaniju”. Iako jelo na prvu djeluje pomalo složeno, upravo se u njegovoj jednostavnosti očituje ljepota.

Sastojci

3 teleća odreska (450 g)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
300 g većih šampinjona
100 g gorgonzole
½ žličice naribanog Vegeta Maestro muškatnog oraščića cijelog
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica krušnih mrvica

Koristili smo

Muškatni oraščić cijeli

Muškatni oraščić cijeli

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 3 osobe45 min

  • 1 Teleće odreske lagano potucite batom, pospite Vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svake strane oko 10 minuta.
  • 2 Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
  • 3 Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Savjet

Ako ne želite puniti šampinjone, možete ih samo kratko popeći, dodati vrhnje i gorgonzolu pa prokuhati umak.

Posluživanje

Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite s pireom od krumpira i zelenom salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 631 79 79
Kalcij mg 258 26 26
Kalij mg 1039 28 28
Niacin mg 25 179 125
Vitamin E mg 3 14 14
Vitamin D μg 130 65 65
Vitamin A μg 1522 38 30
Sol g 3.79 0 0
Bjelančevine g 43 - -
Vlakna g 8 - -
Ugljikohidrati g 8 - -
Masti g 55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke