Meni Search

Superwoman

Teleći odresci s punjenim šampinjonima

Pileći gulaš
Teriyaki piletina
Ramstek s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Skandinavske rolice s cimetom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mesne okruglice na ražnjiću
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pohani tofu s povrćem
Gulaš od oslića i povrća
Cous-cous s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Svinjski file s grila
Blagdanska rolada
Svinjski gulaš
Pileća prsa punjena čvarcima
Slatka patka
Rebarca s graškom
Rižoto s dagnjama
Pileći bataci s umakom od luka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kuglice od riže i svježeg sira
Energetske kuglice s kurkumom
BBQ cheeseburger
Brudet
Orada s krumpirom i mladim lukom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Janjetina na padelu
Pogača sa sardinom
Piletina u aromatičnom omotaču
Hrskava pileća krilca
Bouillabaisse
Odresci s umakom od kupina
Lazanje u tavi
Riblji ražnjići
Špageti na kineski način
Grill vratina u sendviču
Hrskavi trokuti
Tuna burger
Ljetni lungić
Popečci od cvjetače
BBQ svinjska rebarca u foliji
Roštilj s umakom Romesco
Manastirski đuveč
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočni pureći ražnjići
Piletina sa šafranom
Teleći savici u umaku od grejpa
Kruh od cvjetače s kurkumom
Meksička party salata
Piletina s mascarponeom
Sočna pureća rolada
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina Kiev
Rižini ravioli s mozzarellom
Tjestenina fuži s tartufima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kunić na bijelo
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pašticada voli penne a ti mene
Mladi krumpir s ajvarom
Rebarca s grilla
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Goveđa rebarca sa zeljem
Špageti mediteraneo
Rižoto s tri vrste gljiva
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Dip od južnog voća
Finska - Juha s lososom
Pizza sirni jastučići
Pita s muškatnom bundevom i makom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pureća rolada s mlincima
Riba u škartocu
Pohani zamotuljci
Mirisna pureća rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Šampinjoni u palačinki
Bugarska pita od krumpira
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Hrskavo pečeno pile
Mini lazanje
Brownie s kajenskim paprom
Lignji po gosposki
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina u pivu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fish&Chips u tortilji
Obojeni hamburger
Odresci u umaku s češnjakom
Ramsteak u seksi umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Bruskete od cvjetače
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mini shepherd's pie
Srneći file na salatu
Lignje na šumskom rižotu
Ljetni ražnjići
Brancinovo oko
Marinirane srdele
Rezanci s krušnim mrvicama
Kroketi od piletine
Bruskete s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Proljetna janjetina
Dječje lazanje
Zlatna piletina
Brusketa s avokadom
Punjena teleća prsa
Bakalar s krumpirom
Svinjski file s povrćem
Male teleće pitice
Teleći odresci u umaku od višanja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina s medom od kadulje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleći odresci kao jedna od najcjenjenijih mesnih delikatesa, u punjenim će gljivama dobiti dostojnu “kompaniju”. Iako jelo na prvu djeluje pomalo složeno, upravo se u njegovoj jednostavnosti očituje ljepota.

Sastojci

3 teleća odreska (450 g)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
300 g većih šampinjona
100 g gorgonzole
½ žličice naribanog Vegeta Maestro muškatnog oraščića cijelog
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica krušnih mrvica

Koristili smo

Muškatni oraščić cijeli

Muškatni oraščić cijeli

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 3 osobe45 min

  • 1 Teleće odreske lagano potucite batom, pospite Vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svake strane oko 10 minuta.
  • 2 Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
  • 3 Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Savjet

Ako ne želite puniti šampinjone, možete ih samo kratko popeći, dodati vrhnje i gorgonzolu pa prokuhati umak.

Posluživanje

Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite s pireom od krumpira i zelenom salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 631 79 79
Kalcij mg 258 26 26
Kalij mg 1039 28 28
Niacin mg 25 179 125
Vitamin E mg 3 14 14
Vitamin D μg 130 65 65
Vitamin A μg 1522 38 30
Sol g 3.79 0 0
Bjelančevine g 43 - -
Vlakna g 8 - -
Ugljikohidrati g 8 - -
Masti g 55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke