Meni Search

Superwoman

Teleći odresci s punjenim šampinjonima

Dip od južnog voća
Janjetina na padelu
Hrskavo pečeno pile
Mini shepherd's pie
Bouillabaisse
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pizza sirni jastučići
Šampinjoni u palačinki
Rižoto s tri vrste gljiva
Ljetni ražnjići
Cous-cous s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice na ražnjiću
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Riba u škartocu
Lazanje u tavi
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina u pivu
Brancinovo oko
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bruskete od cvjetače
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski gulaš
Fish&Chips u tortilji
Rižini ravioli s mozzarellom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Gulaš od oslića i povrća
Tjestenina fuži s tartufima
Srneći file na salatu
Pohani zamotuljci
Energetske kuglice s kurkumom
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill vratina u sendviču
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mirisna pureća rolada
Bugarska pita od krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Roštilj s umakom Romesco
Kuglice od riže i svježeg sira
Zlatna piletina
Špageti mediteraneo
Jabučni krumpirići s cimetom
Odresci u umaku s češnjakom
Pohani tofu s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Male teleće pitice
Slatka patka
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina sa šafranom
Rebarca s grilla
Brudet
Piletina s kozjim sirom
Mladi krumpir s ajvarom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata s mljevenim mesom
Odresci s umakom od kupina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek s povrćem
Kroketi od piletine
Velika Britanija - Pastirska pita
Rižoto s dagnjama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kunić na bijelo
Norveška krem juha od ribe i kozica
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Tuna burger
Piletina s mascarponeom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Sočna pureća rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramsteak u seksi umaku
Rebarca s graškom
Proljetna janjetina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Finska - Juha s lososom
Goveđa rebarca sa zeljem
Obojeni hamburger
Meksička party salata
Punjena teleća prsa
Blagdanska rolada
Marinirane srdele
Manastirski đuveč
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski file s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskava pileća krilca
BBQ cheeseburger
Ljetni lungić
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pileća prsa punjena čvarcima
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina Kiev
Riblji ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teriyaki piletina
Dječje lazanje
Pureća rolada s mlincima
Brownie s kajenskim paprom
Špageti na kineski način
Sočni pureći ražnjići
Svinjski file s grila
Brusketa s avokadom
Piletina u aromatičnom omotaču
Pogača sa sardinom
Popečci od cvjetače
Kaštelanski makaruni
Pileći gulaš
Bakalar s krumpirom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bruskete s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Mini lazanje
Lignji po gosposki
Orada s krumpirom i mladim lukom
Hrskavi trokuti
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleći odresci kao jedna od najcjenjenijih mesnih delikatesa, u punjenim će gljivama dobiti dostojnu “kompaniju”. Iako jelo na prvu djeluje pomalo složeno, upravo se u njegovoj jednostavnosti očituje ljepota.

Sastojci

3 teleća odreska (450 g)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
300 g većih šampinjona
100 g gorgonzole
½ žličice naribanog Vegeta Maestro muškatnog oraščića cijelog
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica krušnih mrvica

Koristili smo

Muškatni oraščić cijeli

Muškatni oraščić cijeli

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 3 osobe45 min

  • 1 Teleće odreske lagano potucite batom, pospite Vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svake strane oko 10 minuta.
  • 2 Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
  • 3 Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Savjet

Ako ne želite puniti šampinjone, možete ih samo kratko popeći, dodati vrhnje i gorgonzolu pa prokuhati umak.

Posluživanje

Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite s pireom od krumpira i zelenom salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 631 79 79
Kalcij mg 258 26 26
Kalij mg 1039 28 28
Niacin mg 25 179 125
Vitamin E mg 3 14 14
Vitamin D μg 130 65 65
Vitamin A μg 1522 38 30
Sol g 3.79 0 0
Bjelančevine g 43 - -
Vlakna g 8 - -
Ugljikohidrati g 8 - -
Masti g 55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke