Meni Search

Superwoman

Teleći odresci s punjenim šampinjonima

Odresci u umaku s češnjakom
Cous-cous s povrćem
Dip od južnog voća
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pohani zamotuljci
Ljetni lungić
Hrskavo pečeno pile
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kuglice od riže i svježeg sira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći odresci u umaku od višanja
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rižoto s dagnjama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina u pivu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Male teleće pitice
Pohani tofu s povrćem
Bruskete s povrćem
Brusketa s avokadom
Riblji ražnjići
Lazanje u tavi
Janjetina na padelu
Mirisna pureća rolada
Teriyaki piletina
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Brancinovo oko
Grill vratina u sendviču
Bugarska pita od krumpira
Hrskavi trokuti
Srneći file na salatu
Manastirski đuveč
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Finska - Juha s lososom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kunić na bijelo
Dječje lazanje
Slatka patka
Odresci s umakom od kupina
Rebarca s grilla
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pureća rolada s mlincima
Kaštelanski makaruni
Mladi krumpir s ajvarom
Šampinjoni u palačinki
Ramsteak u seksi umaku
Zlatna piletina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mini shepherd's pie
Riba u škartocu
Pizza sirni jastučići
Janjetina s medom od kadulje
Jabučni krumpirići s cimetom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Marinirane srdele
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Špageti mediteraneo
Svinjski gulaš
Fish&Chips u tortilji
Salata s mljevenim mesom
Meksička party salata
Piletina s kozjim sirom
Kroketi od piletine
Pogača sa sardinom
Piletina sa šafranom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bruskete od cvjetače
Svinjski file s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Piletina u aromatičnom omotaču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rezanci s krušnim mrvicama
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mesne okruglice na ražnjiću
Lungić s toplom salatom od šparoga
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ramstek s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s mascarponeom
Rebarca s graškom
Punjena teleća prsa
Blagdanska rolada
Brudet
Pileći gulaš
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Obojeni hamburger
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Gulaš od oslića i povrća
Svinjski file s grila
Piletina Kiev
Pašticada voli penne a ti mene
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočna pureća rolada
Lignji po gosposki
Tuna burger
Roštilj s umakom Romesco
Hrskava pileća krilca
Rižoto s tri vrste gljiva
Orada s krumpirom i mladim lukom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Skandinavske rolice s cimetom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti na kineski način
Goveđa rebarca sa zeljem
Brownie s kajenskim paprom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rižini ravioli s mozzarellom
Velika Britanija - Pastirska pita
Ljetni ražnjići
BBQ cheeseburger
Pileća prsa punjena čvarcima
Popečci od cvjetače
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Proljetna janjetina
Bouillabaisse
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bakalar s krumpirom
Mini lazanje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tjestenina fuži s tartufima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleći odresci kao jedna od najcjenjenijih mesnih delikatesa, u punjenim će gljivama dobiti dostojnu “kompaniju”. Iako jelo na prvu djeluje pomalo složeno, upravo se u njegovoj jednostavnosti očituje ljepota.

Sastojci

3 teleća odreska (450 g)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
300 g većih šampinjona
100 g gorgonzole
½ žličice naribanog Vegeta Maestro muškatnog oraščića cijelog
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica krušnih mrvica

Koristili smo

Muškatni oraščić cijeli

Muškatni oraščić cijeli

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 3 osobe45 min

  • 1 Teleće odreske lagano potucite batom, pospite Vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svake strane oko 10 minuta.
  • 2 Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
  • 3 Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Savjet

Ako ne želite puniti šampinjone, možete ih samo kratko popeći, dodati vrhnje i gorgonzolu pa prokuhati umak.

Posluživanje

Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite s pireom od krumpira i zelenom salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 631 79 79
Kalcij mg 258 26 26
Kalij mg 1039 28 28
Niacin mg 25 179 125
Vitamin E mg 3 14 14
Vitamin D μg 130 65 65
Vitamin A μg 1522 38 30
Sol g 3.79 0 0
Bjelančevine g 43 - -
Vlakna g 8 - -
Ugljikohidrati g 8 - -
Masti g 55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke