Meni Search

Superwoman

Teleći odresci s punjenim šampinjonima

Orada s krumpirom i mladim lukom
Rebarca s grilla
Hrskavi trokuti
Marinirane srdele
Lazanje u tavi
Gulaš od oslića i povrća
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bouillabaisse
Slatka patka
Blagdanska rolada
Bruskete s povrćem
Pizza sirni jastučići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grill vratina u sendviču
Bruskete od cvjetače
Energetske kuglice s kurkumom
Riblji ražnjići
Ramstek s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Manastirski đuveč
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kuglice od riže i svježeg sira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Špageti na kineski način
Male teleće pitice
Rebarca s graškom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočna pureća rolada
Popečci od cvjetače
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ljetni lungić
Piletina Kiev
Punjena teleća prsa
Dip od južnog voća
Obojeni hamburger
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mirisna pureća rolada
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pileći bataci s umakom od luka
Janjetina s medom od kadulje
Sočni pureći ražnjići
Teleći savici u umaku od grejpa
Kunić na bijelo
Mini lazanje
Hrskava pileća krilca
Salata s mljevenim mesom
Mini shepherd's pie
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pašticada voli penne a ti mene
Fish&Chips u tortilji
Kroketi od piletine
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pohani tofu s povrćem
Kaštelanski makaruni
Tjestenina fuži s tartufima
Brusketa s avokadom
Roštilj s umakom Romesco
Bakalar s krumpirom
Svinjski file s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ljetni ražnjići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Finska - Juha s lososom
Piletina s kozjim sirom
Ramsteak u seksi umaku
Tuna burger
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina sa šafranom
Pileći gulaš
Srneći file na salatu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Proljetna janjetina
Cous-cous s povrćem
Piletina u pivu
Piletina s mascarponeom
Piletina u aromatičnom omotaču
Brownie s kajenskim paprom
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Velika Britanija - Pastirska pita
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brudet
Rižoto s dagnjama
Teriyaki piletina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Riba u škartocu
Pogača sa sardinom
Rižini ravioli s mozzarellom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Svinjski file s grila
Janjetina na padelu
Pileća prsa punjena čvarcima
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći odresci u umaku od višanja
Mladi krumpir s ajvarom
Skandinavske rolice s cimetom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Dječje lazanje
Bugarska pita od krumpira
Špageti mediteraneo
Rižoto s tri vrste gljiva
Brancinovo oko
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ cheeseburger
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Šampinjoni u palačinki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Meksička party salata
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski gulaš
Odresci s umakom od kupina
Goveđa rebarca sa zeljem
Hrskavo pečeno pile
Zlatna piletina
Lignji po gosposki
Rezanci s krušnim mrvicama
Pureća rolada s mlincima
Pohani zamotuljci
Mesne okruglice na ražnjiću
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleći odresci kao jedna od najcjenjenijih mesnih delikatesa, u punjenim će gljivama dobiti dostojnu “kompaniju”. Iako jelo na prvu djeluje pomalo složeno, upravo se u njegovoj jednostavnosti očituje ljepota.

Sastojci

3 teleća odreska (450 g)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
300 g većih šampinjona
100 g gorgonzole
½ žličice naribanog Vegeta Maestro muškatnog oraščića cijelog
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica krušnih mrvica

Koristili smo

Muškatni oraščić cijeli

Muškatni oraščić cijeli

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 3 osobe45 min

  • 1 Teleće odreske lagano potucite batom, pospite Vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svake strane oko 10 minuta.
  • 2 Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
  • 3 Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Savjet

Ako ne želite puniti šampinjone, možete ih samo kratko popeći, dodati vrhnje i gorgonzolu pa prokuhati umak.

Posluživanje

Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite s pireom od krumpira i zelenom salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 631 79 79
Kalcij mg 258 26 26
Kalij mg 1039 28 28
Niacin mg 25 179 125
Vitamin E mg 3 14 14
Vitamin D μg 130 65 65
Vitamin A μg 1522 38 30
Sol g 3.79 0 0
Bjelančevine g 43 - -
Vlakna g 8 - -
Ugljikohidrati g 8 - -
Masti g 55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke