Meni Search

Superwoman

Teleći odresci s punjenim šampinjonima

Tjestenina fuži s tartufima
Lignji po gosposki
Sočni pureći ražnjići
Grill vratina u sendviču
Proljetna janjetina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Odresci s umakom od kupina
Mini lazanje
Lazanje u tavi
Brownie s kajenskim paprom
Šampinjoni u palačinki
Kruh od cvjetače s kurkumom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Slatka patka
Srneći file na salatu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pašticada voli penne a ti mene
Fish&Chips u tortilji
Pileći gulaš
Pogača sa sardinom
Dip od južnog voća
Tuna burger
Gulaš od oslića i povrća
Orada s krumpirom i mladim lukom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočna pureća rolada
Cous-cous s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rižoto s tri vrste gljiva
Rižini ravioli s mozzarellom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mini shepherd's pie
Teleći odresci u umaku od višanja
Energetske kuglice s kurkumom
Riba u škartocu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bruskete s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Rezanci s krušnim mrvicama
Blagdanska rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski file s grila
Pohani zamotuljci
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brudet
Pureća rolada s mlincima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mladi krumpir s ajvarom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Popečci od cvjetače
Bakalar s krumpirom
Pohani tofu s povrćem
Rižoto s dagnjama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mirisna pureća rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brancinovo oko
Ramstek s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Manastirski đuveč
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Svinjski gulaš
Kunić na bijelo
Finska - Juha s lososom
Ljetni ražnjići
Brusketa s avokadom
Pileći bataci s umakom od luka
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina u aromatičnom omotaču
Jabučni krumpirići s cimetom
Dječje lazanje
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Zlatna piletina
Rebarca s grilla
Pizza sirni jastučići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskavi trokuti
Piletina s mascarponeom
Riblji ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teriyaki piletina
BBQ cheeseburger
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hrskavo pečeno pile
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina Kiev
Svinjski file s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Skandinavske rolice s cimetom
Bruskete od cvjetače
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rebarca s graškom
Meksička party salata
Špageti mediteraneo
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Obojeni hamburger
Salata s mljevenim mesom
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramsteak u seksi umaku
Punjena teleća prsa
Špageti na kineski način
Piletina u pivu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pileća prsa punjena čvarcima
Hrskava pileća krilca
Bouillabaisse
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Marinirane srdele
Kuglice od riže i svježeg sira
Lignje na šumskom rižotu
Ljetni lungić
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Male teleće pitice
Kaštelanski makaruni
Janjetina na padelu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina sa šafranom
Piletina s kozjim sirom
Kroketi od piletine
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleći odresci kao jedna od najcjenjenijih mesnih delikatesa, u punjenim će gljivama dobiti dostojnu “kompaniju”. Iako jelo na prvu djeluje pomalo složeno, upravo se u njegovoj jednostavnosti očituje ljepota.

Sastojci

3 teleća odreska (450 g)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
300 g većih šampinjona
100 g gorgonzole
½ žličice naribanog Vegeta Maestro muškatnog oraščića cijelog
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica krušnih mrvica

Koristili smo

Muškatni oraščić cijeli

Muškatni oraščić cijeli

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 3 osobe45 min

  • 1 Teleće odreske lagano potucite batom, pospite Vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svake strane oko 10 minuta.
  • 2 Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
  • 3 Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Savjet

Ako ne želite puniti šampinjone, možete ih samo kratko popeći, dodati vrhnje i gorgonzolu pa prokuhati umak.

Posluživanje

Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite s pireom od krumpira i zelenom salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 631 79 79
Kalcij mg 258 26 26
Kalij mg 1039 28 28
Niacin mg 25 179 125
Vitamin E mg 3 14 14
Vitamin D μg 130 65 65
Vitamin A μg 1522 38 30
Sol g 3.79 0 0
Bjelančevine g 43 - -
Vlakna g 8 - -
Ugljikohidrati g 8 - -
Masti g 55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke