Meni Search

Superwoman

Teleći odresci s punjenim šampinjonima

Špageti mediteraneo
Hrskavo pečeno pile
Lignji po gosposki
Sočni pureći ražnjići
Finska - Juha s lososom
Ramstek s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Fish&Chips u tortilji
Piletina sa šafranom
BBQ cheeseburger
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Energetske kuglice s kurkumom
Brusketa s avokadom
Zlatna piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Gulaš od oslića i povrća
Špageti na kineski način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramsteak u seksi umaku
Brudet
Kruh od cvjetače s kurkumom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lignje na šumskom rižotu
Odresci s umakom od kupina
Janjetina na padelu
Bruskete od cvjetače
Srneći file na salatu
Punjena teleća prsa
Rižoto s tri vrste gljiva
Bouillabaisse
Mini shepherd's pie
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ljetni ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Teriyaki piletina
Piletina Kiev
Pogača sa sardinom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tuna burger
Blagdanska rolada
Šampinjoni u palačinki
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Proljetna janjetina
Bruskete s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tjestenina fuži s tartufima
Bakalar s krumpirom
Grill vratina u sendviču
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina u aromatičnom omotaču
Slatka patka
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Jabučni krumpirići s cimetom
Hrskava pileća krilca
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina u pivu
Cous-cous s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rebarca s graškom
Kaštelanski makaruni
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rižoto s dagnjama
Pohani tofu s povrćem
Riblji ražnjići
Brancinovo oko
Piletina s kozjim sirom
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Dječje lazanje
Kroketi od piletine
Riba u škartocu
Lazanje u tavi
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Obojeni hamburger
Rižini ravioli s mozzarellom
Dip od južnog voća
Nadjeveni kaneloni u umaku
Salata s mljevenim mesom
Marinirane srdele
Pašticada voli penne a ti mene
Pizza sirni jastučići
Kunić na bijelo
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mirisna pureća rolada
Svinjski gulaš
Pileći gulaš
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s mascarponeom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Janjetina s medom od kadulje
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Ljetni lungić
Meksička party salata
Popečci od cvjetače
Goveđa rebarca sa zeljem
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file s grila
Pileća prsa punjena čvarcima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pohani zamotuljci
Skandinavske rolice s cimetom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Roštilj s umakom Romesco
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mini lazanje
Hrskavi trokuti
Rebarca s grilla
Mladi krumpir s ajvarom
Kuglice od riže i svježeg sira
Manastirski đuveč
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Sočna pureća rolada
Male teleće pitice
Pureća rolada s mlincima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleći odresci kao jedna od najcjenjenijih mesnih delikatesa, u punjenim će gljivama dobiti dostojnu “kompaniju”. Iako jelo na prvu djeluje pomalo složeno, upravo se u njegovoj jednostavnosti očituje ljepota.

Sastojci

3 teleća odreska (450 g)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
300 g većih šampinjona
100 g gorgonzole
½ žličice naribanog Vegeta Maestro muškatnog oraščića cijelog
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica krušnih mrvica

Koristili smo

Muškatni oraščić cijeli

Muškatni oraščić cijeli

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 3 osobe45 min

  • 1 Teleće odreske lagano potucite batom, pospite Vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svake strane oko 10 minuta.
  • 2 Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
  • 3 Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Savjet

Ako ne želite puniti šampinjone, možete ih samo kratko popeći, dodati vrhnje i gorgonzolu pa prokuhati umak.

Posluživanje

Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite s pireom od krumpira i zelenom salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 631 79 79
Kalcij mg 258 26 26
Kalij mg 1039 28 28
Niacin mg 25 179 125
Vitamin E mg 3 14 14
Vitamin D μg 130 65 65
Vitamin A μg 1522 38 30
Sol g 3.79 0 0
Bjelančevine g 43 - -
Vlakna g 8 - -
Ugljikohidrati g 8 - -
Masti g 55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke