Meni Search

Superwoman

Teleći odresci s punjenim šampinjonima

Proljetna janjetina
Brudet
Salata s mljevenim mesom
Odresci u umaku s češnjakom
Ljetni lungić
Odresci s umakom od kupina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tjestenina fuži s tartufima
Bruskete s povrćem
Rebarca s graškom
Rižini ravioli s mozzarellom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ljetni ražnjići
Zlatna piletina
Tuna burger
Dip od južnog voća
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Svinjski file s grila
Mirisna pureća rolada
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina u aromatičnom omotaču
Hrskavi trokuti
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina Kiev
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mini lazanje
Pileća prsa punjena čvarcima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lazanje u tavi
Mesne okruglice na ražnjiću
Orada s krumpirom i mladim lukom
Velika Britanija - Pastirska pita
Popečci od cvjetače
Blagdanska rolada
Riblji ražnjići
Obojeni hamburger
Pogača sa sardinom
Pohani zamotuljci
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Riba u škartocu
Hrskava pileća krilca
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ramsteak u seksi umaku
Finska - Juha s lososom
Svinjski file s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Manastirski đuveč
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pizza sirni jastučići
Dječje lazanje
Mini shepherd's pie
Bouillabaisse
Pita s muškatnom bundevom i makom
Punjena teleća prsa
Bruskete od cvjetače
Lungić s toplom salatom od šparoga
Šampinjoni u palačinki
Cous-cous s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Slatka patka
Teriyaki piletina
Pašticada voli penne a ti mene
Rižoto s tri vrste gljiva
Goveđa rebarca sa zeljem
Teleći savici u umaku od grejpa
Pohani tofu s povrćem
Brancinovo oko
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Brownie s kajenskim paprom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kunić na bijelo
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fish&Chips u tortilji
Rebarca s grilla
Mladi krumpir s ajvarom
Kaštelanski makaruni
Kuglice od riže i svježeg sira
Špageti na kineski način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Srneći file na salatu
Sočna pureća rolada
Gulaš od oslića i povrća
Brusketa s avokadom
Grill vratina u sendviču
Piletina s mascarponeom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Energetske kuglice s kurkumom
Pileći bataci s umakom od luka
Bugarska pita od krumpira
Pileći gulaš
Marinirane srdele
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rižoto s dagnjama
Špageti mediteraneo
BBQ cheeseburger
Svinjski gulaš
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramstek s povrćem
Piletina u pivu
Lignje na šumskom rižotu
Bakalar s krumpirom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočni pureći ražnjići
Kroketi od piletine
Male teleće pitice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina s kozjim sirom
Hrskavo pečeno pile
Lignji po gosposki
Meksička party salata
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Janjetina na padelu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleći odresci kao jedna od najcjenjenijih mesnih delikatesa, u punjenim će gljivama dobiti dostojnu “kompaniju”. Iako jelo na prvu djeluje pomalo složeno, upravo se u njegovoj jednostavnosti očituje ljepota.

Sastojci

3 teleća odreska (450 g)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
300 g većih šampinjona
100 g gorgonzole
½ žličice naribanog Vegeta Maestro muškatnog oraščića cijelog
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica krušnih mrvica

Koristili smo

Muškatni oraščić cijeli

Muškatni oraščić cijeli

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 3 osobe45 min

  • 1 Teleće odreske lagano potucite batom, pospite Vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svake strane oko 10 minuta.
  • 2 Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
  • 3 Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Savjet

Ako ne želite puniti šampinjone, možete ih samo kratko popeći, dodati vrhnje i gorgonzolu pa prokuhati umak.

Posluživanje

Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite s pireom od krumpira i zelenom salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 631 79 79
Kalcij mg 258 26 26
Kalij mg 1039 28 28
Niacin mg 25 179 125
Vitamin E mg 3 14 14
Vitamin D μg 130 65 65
Vitamin A μg 1522 38 30
Sol g 3.79 0 0
Bjelančevine g 43 - -
Vlakna g 8 - -
Ugljikohidrati g 8 - -
Masti g 55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke