Meni Search

Superwoman

Teleći odresci s punjenim šampinjonima

Pašticada voli penne a ti mene
Tuna burger
Velika Britanija - Pastirska pita
Lazanje u tavi
Svinjski file s grila
Dječje lazanje
Ljetni ražnjići
Finska - Juha s lososom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bruskete s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Kunić na bijelo
Piletina s kozjim sirom
Cous-cous s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski gulaš
Pita s muškatnom bundevom i makom
Brancinovo oko
Blagdanska rolada
Pohani tofu s povrćem
Male teleće pitice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Riba u škartocu
Jabučni krumpirići s cimetom
Fish&Chips u tortilji
Sočna pureća rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rižoto s tri vrste gljiva
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mini lazanje
Mladi krumpir s ajvarom
Teriyaki piletina
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pureća rolada s mlincima
Bruskete od cvjetače
Svinjski file s povrćem
Mini shepherd's pie
Janjetina na padelu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Brusketa s avokadom
Sočni pureći ražnjići
Proljetna janjetina
Riblji ražnjići
Pohani zamotuljci
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Salata s mljevenim mesom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Manastirski đuveč
Skandinavske rolice s cimetom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kolinjsko zelje s frišketinom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brownie s kajenskim paprom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
BBQ cheeseburger
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bakalar s krumpirom
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina sa šafranom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskava pileća krilca
Piletina Kiev
Orada s krumpirom i mladim lukom
Hrskavi trokuti
Rebarca s grilla
Marinirane srdele
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Roštilj s umakom Romesco
Grill vratina u sendviču
Mirisna pureća rolada
Lignje na šumskom rižotu
Hrskavo pečeno pile
Piletina u pivu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Teleći savici u umaku od grejpa
Rebarca s graškom
Brudet
Odresci s umakom od kupina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Srneći file na salatu
Popečci od cvjetače
Kroketi od piletine
Šampinjoni u palačinki
Lignji po gosposki
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pileća prsa punjena čvarcima
Odresci u umaku s češnjakom
Slatka patka
Punjena teleća prsa
Goveđa rebarca sa zeljem
Mesne okruglice na ražnjiću
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Zlatna piletina
Piletina s mascarponeom
Gulaš od oslića i povrća
Rižoto s dagnjama
Rižini ravioli s mozzarellom
Pizza sirni jastučići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ljetni lungić
Meksička party salata
Dip od južnog voća
Pileći bataci s umakom od luka
Bugarska pita od krumpira
Pileći gulaš
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kaštelanski makaruni
Bouillabaisse
Obojeni hamburger
Tjestenina fuži s tartufima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći odresci u umaku od višanja
Špageti na kineski način
Špageti mediteraneo
Rezanci s krušnim mrvicama
Pogača sa sardinom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleći odresci kao jedna od najcjenjenijih mesnih delikatesa, u punjenim će gljivama dobiti dostojnu “kompaniju”. Iako jelo na prvu djeluje pomalo složeno, upravo se u njegovoj jednostavnosti očituje ljepota.

Sastojci

3 teleća odreska (450 g)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
300 g većih šampinjona
100 g gorgonzole
½ žličice naribanog Vegeta Maestro muškatnog oraščića cijelog
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica krušnih mrvica

Koristili smo

Muškatni oraščić cijeli

Muškatni oraščić cijeli

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 3 osobe45 min

  • 1 Teleće odreske lagano potucite batom, pospite Vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svake strane oko 10 minuta.
  • 2 Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
  • 3 Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Savjet

Ako ne želite puniti šampinjone, možete ih samo kratko popeći, dodati vrhnje i gorgonzolu pa prokuhati umak.

Posluživanje

Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite s pireom od krumpira i zelenom salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 631 79 79
Kalcij mg 258 26 26
Kalij mg 1039 28 28
Niacin mg 25 179 125
Vitamin E mg 3 14 14
Vitamin D μg 130 65 65
Vitamin A μg 1522 38 30
Sol g 3.79 0 0
Bjelančevine g 43 - -
Vlakna g 8 - -
Ugljikohidrati g 8 - -
Masti g 55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke