Meni Search

Superwoman

Teleći odresci s punjenim šampinjonima

Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fish&Chips u tortilji
Male teleće pitice
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Srneći file na salatu
Bruskete od cvjetače
Mirisna pureća rolada
Orada s krumpirom i mladim lukom
Lazanje u tavi
Meksička party salata
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski gulaš
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Svinjski file s grila
Goveđa rebarca sa zeljem
Bouillabaisse
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina u aromatičnom omotaču
Riba u škartocu
Kaštelanski makaruni
Dječje lazanje
Mini lazanje
Cous-cous s povrćem
Pohani zamotuljci
Skandinavske rolice s cimetom
Grill vratina u sendviču
Tuna burger
Odresci s umakom od kupina
Pureća rolada s mlincima
Ramsteak u seksi umaku
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Slatka patka
Pileći gulaš
Rebarca s grilla
Ljetni lungić
Kroketi od piletine
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bruskete s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći savici u umaku od grejpa
Rebarca s graškom
Sočna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rižoto s dagnjama
Janjetina na padelu
Punjena teleća prsa
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina u pivu
Lignji po gosposki
Sočni pureći ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Gulaš od oslića i povrća
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Manastirski đuveč
Brancinovo oko
Piletina s mascarponeom
Piletina sa šafranom
Lignje na šumskom rižotu
Finska - Juha s lososom
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski file s povrćem
Marinirane srdele
Velika Britanija - Pastirska pita
Teleći odresci u umaku od višanja
Brusketa s avokadom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Hrskava pileća krilca
Mladi krumpir s ajvarom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Brudet
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Bugarska pita od krumpira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ramstek s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskavo pečeno pile
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pogača sa sardinom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rižini ravioli s mozzarellom
Riblji ražnjići
Energetske kuglice s kurkumom
Šampinjoni u palačinki
Odresci u umaku s češnjakom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskavi trokuti
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
BBQ cheeseburger
Kuglice od riže i svježeg sira
Popečci od cvjetače
Pileća prsa punjena čvarcima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Proljetna janjetina
Ljetni ražnjići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pizza sirni jastučići
Brownie s kajenskim paprom
Pileći bataci s umakom od luka
Špageti mediteraneo
Lungić s toplom salatom od šparoga
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pohani tofu s povrćem
Dip od južnog voća
Rižoto s tri vrste gljiva
Mini shepherd's pie
Bakalar s krumpirom
Piletina s kozjim sirom
Zlatna piletina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Obojeni hamburger
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Špageti na kineski način
Blagdanska rolada
Kunić na bijelo
Piletina Kiev
Salata s mljevenim mesom
Teriyaki piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleći odresci kao jedna od najcjenjenijih mesnih delikatesa, u punjenim će gljivama dobiti dostojnu “kompaniju”. Iako jelo na prvu djeluje pomalo složeno, upravo se u njegovoj jednostavnosti očituje ljepota.

Sastojci

3 teleća odreska (450 g)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
300 g većih šampinjona
100 g gorgonzole
½ žličice naribanog Vegeta Maestro muškatnog oraščića cijelog
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica krušnih mrvica

Koristili smo

Muškatni oraščić cijeli

Muškatni oraščić cijeli

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 3 osobe45 min

  • 1 Teleće odreske lagano potucite batom, pospite Vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svake strane oko 10 minuta.
  • 2 Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
  • 3 Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Savjet

Ako ne želite puniti šampinjone, možete ih samo kratko popeći, dodati vrhnje i gorgonzolu pa prokuhati umak.

Posluživanje

Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite s pireom od krumpira i zelenom salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 631 79 79
Kalcij mg 258 26 26
Kalij mg 1039 28 28
Niacin mg 25 179 125
Vitamin E mg 3 14 14
Vitamin D μg 130 65 65
Vitamin A μg 1522 38 30
Sol g 3.79 0 0
Bjelančevine g 43 - -
Vlakna g 8 - -
Ugljikohidrati g 8 - -
Masti g 55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke