Meni Search

Superwoman

Teleći odresci s punjenim šampinjonima

Punjena teleća prsa
Zlatna piletina
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mladi krumpir s ajvarom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fish&Chips u tortilji
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Špageti mediteraneo
Skandinavske rolice s cimetom
Odresci u umaku s češnjakom
Pileći bataci s umakom od luka
Goveđa rebarca sa zeljem
Finska - Juha s lososom
Tuna burger
Piletina u aromatičnom omotaču
Sočni pureći ražnjići
Piletina s kozjim sirom
Hrskavo pečeno pile
Svinjski gulaš
Teleći odresci u umaku od višanja
Roštilj s umakom Romesco
Pureća rolada s mlincima
Piletina u pivu
Lignji po gosposki
Riblji ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kunić na bijelo
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Brudet
Mesne okruglice na ražnjiću
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kuglice od riže i svježeg sira
Dječje lazanje
Pašticada voli penne a ti mene
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bruskete od cvjetače
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Salata s mljevenim mesom
Svinjski file s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
BBQ svinjska rebarca u foliji
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina Kiev
Lazanje u tavi
Janjetina na padelu
Kaštelanski makaruni
Sočna pureća rolada
Piletina sa šafranom
Pogača sa sardinom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ljetni ražnjići
Velika Britanija - Pastirska pita
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Dip od južnog voća
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rižoto s dagnjama
Mini lazanje
Pileća prsa punjena čvarcima
Brancinovo oko
Bruskete s povrćem
Špageti na kineski način
Brownie s kajenskim paprom
Mini shepherd's pie
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rebarca s graškom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brusketa s avokadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski file s grila
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Manastirski đuveč
Gulaš od oslića i povrća
Rižoto s tri vrste gljiva
Mirisna pureća rolada
Lignje na šumskom rižotu
Pohani zamotuljci
Slatka patka
Male teleće pitice
Rezanci s krušnim mrvicama
Pizza sirni jastučići
Blagdanska rolada
Popečci od cvjetače
Orada s krumpirom i mladim lukom
Jabučni krumpirići s cimetom
Bouillabaisse
Cous-cous s povrćem
Obojeni hamburger
Rižini ravioli s mozzarellom
Marinirane srdele
Bakalar s krumpirom
Meksička party salata
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pileći gulaš
Janjetina s medom od kadulje
Ramsteak u seksi umaku
Rebarca s grilla
Pohani tofu s povrćem
Srneći file na salatu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kroketi od piletine
Bugarska pita od krumpira
Grill vratina u sendviču
Tjestenina fuži s tartufima
Energetske kuglice s kurkumom
BBQ cheeseburger
Ramstek s povrćem
Hrskavi trokuti
Ljetni lungić
Teriyaki piletina
Hrskava pileća krilca
Šampinjoni u palačinki
Odresci s umakom od kupina
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina s mascarponeom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Proljetna janjetina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Riba u škartocu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći savici u umaku od grejpa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleći odresci kao jedna od najcjenjenijih mesnih delikatesa, u punjenim će gljivama dobiti dostojnu “kompaniju”. Iako jelo na prvu djeluje pomalo složeno, upravo se u njegovoj jednostavnosti očituje ljepota.

Sastojci

3 teleća odreska (450 g)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
300 g većih šampinjona
100 g gorgonzole
½ žličice naribanog Vegeta Maestro muškatnog oraščića cijelog
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica krušnih mrvica

Koristili smo

Muškatni oraščić cijeli

Muškatni oraščić cijeli

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 3 osobe45 min

  • 1 Teleće odreske lagano potucite batom, pospite Vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svake strane oko 10 minuta.
  • 2 Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
  • 3 Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Savjet

Ako ne želite puniti šampinjone, možete ih samo kratko popeći, dodati vrhnje i gorgonzolu pa prokuhati umak.

Posluživanje

Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite s pireom od krumpira i zelenom salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 631 79 79
Kalcij mg 258 26 26
Kalij mg 1039 28 28
Niacin mg 25 179 125
Vitamin E mg 3 14 14
Vitamin D μg 130 65 65
Vitamin A μg 1522 38 30
Sol g 3.79 0 0
Bjelančevine g 43 - -
Vlakna g 8 - -
Ugljikohidrati g 8 - -
Masti g 55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke