Meni Search

Superwoman

Teleći odresci s punjenim šampinjonima

Bouillabaisse
Rižini ravioli s mozzarellom
Grill vratina u sendviču
Pizza sirni jastučići
Špageti na kineski način
Fish&Chips u tortilji
Dječje lazanje
Piletina u aromatičnom omotaču
Brudet
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ljetni ražnjići
Ramstek s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Velika Britanija - Pastirska pita
Janjetina na padelu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zlatna piletina
Cous-cous s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Dip od južnog voća
Popečci od cvjetače
Kuglice od riže i svježeg sira
Tjestenina fuži s tartufima
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna pureća rolada
Male teleće pitice
Lazanje u tavi
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ljetni lungić
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski file s grila
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bugarska pita od krumpira
Pita s muškatnom bundevom i makom
Odresci u umaku s češnjakom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mini shepherd's pie
Špageti mediteraneo
Mesne okruglice na ražnjiću
Riba u škartocu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Salata s mljevenim mesom
Rebarca s graškom
Sočni pureći ražnjići
Pileća prsa punjena čvarcima
Slatka patka
Manastirski đuveč
Rezanci s krušnim mrvicama
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kroketi od piletine
Piletina u pivu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci s umakom od kupina
Finska - Juha s lososom
Riblji ražnjići
Hrskava pileća krilca
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Gulaš od oslića i povrća
Hrskavi trokuti
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina s kozjim sirom
Pogača sa sardinom
Rebarca s grilla
Janjetina s medom od kadulje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teriyaki piletina
Srneći file na salatu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pohani zamotuljci
Tuna burger
Teleći odresci u umaku od višanja
Bruskete s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rižoto s dagnjama
Marinirane srdele
Blagdanska rolada
Mini lazanje
Piletina s mascarponeom
Roštilj s umakom Romesco
Obojeni hamburger
Bakalar s krumpirom
Šampinjoni u palačinki
Ramsteak u seksi umaku
Brusketa s avokadom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lignji po gosposki
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski gulaš
Pohani tofu s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Punjena teleća prsa
Proljetna janjetina
Piletina sa šafranom
Svinjski file s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Rižoto s tri vrste gljiva
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brownie s kajenskim paprom
BBQ cheeseburger
Kaštelanski makaruni
Brancinovo oko
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskavo pečeno pile
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Meksička party salata
Mirisna pureća rolada
Piletina Kiev
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kunić na bijelo
Bruskete od cvjetače
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pileći gulaš
Mladi krumpir s ajvarom
Pašticada voli penne a ti mene
Jabučni krumpirići s cimetom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleći odresci kao jedna od najcjenjenijih mesnih delikatesa, u punjenim će gljivama dobiti dostojnu “kompaniju”. Iako jelo na prvu djeluje pomalo složeno, upravo se u njegovoj jednostavnosti očituje ljepota.

Sastojci

3 teleća odreska (450 g)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
300 g većih šampinjona
100 g gorgonzole
½ žličice naribanog Vegeta Maestro muškatnog oraščića cijelog
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica krušnih mrvica

Koristili smo

Muškatni oraščić cijeli

Muškatni oraščić cijeli

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 3 osobe45 min

  • 1 Teleće odreske lagano potucite batom, pospite Vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svake strane oko 10 minuta.
  • 2 Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
  • 3 Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Savjet

Ako ne želite puniti šampinjone, možete ih samo kratko popeći, dodati vrhnje i gorgonzolu pa prokuhati umak.

Posluživanje

Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite s pireom od krumpira i zelenom salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 631 79 79
Kalcij mg 258 26 26
Kalij mg 1039 28 28
Niacin mg 25 179 125
Vitamin E mg 3 14 14
Vitamin D μg 130 65 65
Vitamin A μg 1522 38 30
Sol g 3.79 0 0
Bjelančevine g 43 - -
Vlakna g 8 - -
Ugljikohidrati g 8 - -
Masti g 55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke