Meni Search

Superwoman

Teleći odresci s punjenim šampinjonima

Dip od južnog voća
Brownie s kajenskim paprom
Mesne okruglice na ražnjiću
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Slatka patka
Teleći savici u umaku od grejpa
Kaštelanski makaruni
Riblji ražnjići
Energetske kuglice s kurkumom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Hrskavo pečeno pile
Lignji po gosposki
Teleći odresci u umaku od višanja
Lazanje u tavi
Mirisna pureća rolada
Riba u škartocu
Pileća prsa punjena čvarcima
Tjestenina fuži s tartufima
Obojeni hamburger
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci s umakom od kupina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Manastirski đuveč
Finska - Juha s lososom
Mini lazanje
Svinjski file s grila
Ramstek s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Šampinjoni u palačinki
Roštilj s umakom Romesco
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bakalar s krumpirom
Salata s mljevenim mesom
Brancinovo oko
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bugarska pita od krumpira
Bouillabaisse
Rebarca s grilla
Rižoto s dagnjama
Grill vratina u sendviču
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lignje na šumskom rižotu
Dječje lazanje
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ramsteak u seksi umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ljetni lungić
Popečci od cvjetače
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini shepherd's pie
Pileći gulaš
Pohani zamotuljci
Tuna burger
Hrskavi trokuti
Piletina sa šafranom
Cous-cous s povrćem
Meksička party salata
Janjetina s medom od kadulje
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileći bataci s umakom od luka
Mladi krumpir s ajvarom
Gulaš od oslića i povrća
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rebarca s graškom
Piletina u pivu
Marinirane srdele
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rižoto s tri vrste gljiva
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Goveđa rebarca sa zeljem
Skandinavske rolice s cimetom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Fish&Chips u tortilji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ cheeseburger
Pogača sa sardinom
Brudet
Male teleće pitice
Bruskete s povrćem
Bruskete od cvjetače
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pizza sirni jastučići
Pohani tofu s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski file s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Špageti na kineski način
Kroketi od piletine
Svinjski gulaš
Punjena teleća prsa
Sočna pureća rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina s kozjim sirom
Rezanci s krušnim mrvicama
Rižini ravioli s mozzarellom
Brusketa s avokadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s mascarponeom
Kunić na bijelo
Sočni pureći ražnjići
Hrskava pileća krilca
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Blagdanska rolada
Špageti mediteraneo
Janjetina na padelu
Piletina u aromatičnom omotaču
Pureća rolada s mlincima
Piletina Kiev
Odresci u umaku s češnjakom
Kuglice od riže i svježeg sira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teriyaki piletina
Zlatna piletina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Proljetna janjetina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pašticada voli penne a ti mene
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Srneći file na salatu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleći odresci kao jedna od najcjenjenijih mesnih delikatesa, u punjenim će gljivama dobiti dostojnu “kompaniju”. Iako jelo na prvu djeluje pomalo složeno, upravo se u njegovoj jednostavnosti očituje ljepota.

Sastojci

3 teleća odreska (450 g)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
300 g većih šampinjona
100 g gorgonzole
½ žličice naribanog Vegeta Maestro muškatnog oraščića cijelog
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica krušnih mrvica

Koristili smo

Muškatni oraščić cijeli

Muškatni oraščić cijeli

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 3 osobe45 min

  • 1 Teleće odreske lagano potucite batom, pospite Vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svake strane oko 10 minuta.
  • 2 Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
  • 3 Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Savjet

Ako ne želite puniti šampinjone, možete ih samo kratko popeći, dodati vrhnje i gorgonzolu pa prokuhati umak.

Posluživanje

Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite s pireom od krumpira i zelenom salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 631 79 79
Kalcij mg 258 26 26
Kalij mg 1039 28 28
Niacin mg 25 179 125
Vitamin E mg 3 14 14
Vitamin D μg 130 65 65
Vitamin A μg 1522 38 30
Sol g 3.79 0 0
Bjelančevine g 43 - -
Vlakna g 8 - -
Ugljikohidrati g 8 - -
Masti g 55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke