Meni Search

Superwoman

Teleći odresci s punjenim šampinjonima

Dip od južnog voća
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani tofu s povrćem
Rebarca s grilla
Manastirski đuveč
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Odresci s umakom od kupina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ljetni ražnjići
Velika Britanija - Pastirska pita
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ljetni lungić
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Fish&Chips u tortilji
Goveđa rebarca sa zeljem
Brancinovo oko
Hrskavi trokuti
Rižoto s tri vrste gljiva
Zlatna piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Cous-cous s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Blagdanska rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
Bruskete s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Pita s muškatnom bundevom i makom
Obojeni hamburger
Špageti na kineski način
Teriyaki piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileći gulaš
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brusketa s avokadom
Piletina u aromatičnom omotaču
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti mediteraneo
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje na šumskom rižotu
Meksička party salata
Mirisna pureća rolada
Rebarca s graškom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Male teleće pitice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina sa šafranom
BBQ cheeseburger
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina s kozjim sirom
Mini lazanje
Popečci od cvjetače
Svinjski gulaš
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina Kiev
Grill vratina u sendviču
Lignji po gosposki
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pohani zamotuljci
Piletina s mascarponeom
Lazanje u tavi
Roštilj s umakom Romesco
Proljetna janjetina
Bugarska pita od krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Dječje lazanje
Ramstek s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mini shepherd's pie
Lungić s toplom salatom od šparoga
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bruskete od cvjetače
Kunić na bijelo
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Punjena teleća prsa
Pizza sirni jastučići
Kroketi od piletine
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pašticada voli penne a ti mene
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Svinjski file s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Hrskava pileća krilca
Mladi krumpir s ajvarom
Marinirane srdele
Rižoto s dagnjama
Piletina u pivu
Kaštelanski makaruni
Energetske kuglice s kurkumom
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočni pureći ražnjići
Bouillabaisse
Mesne okruglice na ražnjiću
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Slatka patka
Bakalar s krumpirom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Gulaš od oslića i povrća
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brudet
Riba u škartocu
Sočna pureća rolada
Salata s mljevenim mesom
Svinjski file s grila
Brownie s kajenskim paprom
Finska - Juha s lososom
Tuna burger
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ramsteak u seksi umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Riblji ražnjići
Pileća prsa punjena čvarcima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Janjetina na padelu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Šampinjoni u palačinki
Srneći file na salatu
Janjetina s medom od kadulje
Pogača sa sardinom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleći odresci kao jedna od najcjenjenijih mesnih delikatesa, u punjenim će gljivama dobiti dostojnu “kompaniju”. Iako jelo na prvu djeluje pomalo složeno, upravo se u njegovoj jednostavnosti očituje ljepota.

Sastojci

3 teleća odreska (450 g)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
300 g većih šampinjona
100 g gorgonzole
½ žličice naribanog Vegeta Maestro muškatnog oraščića cijelog
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica krušnih mrvica

Koristili smo

Muškatni oraščić cijeli

Muškatni oraščić cijeli

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 3 osobe45 min

  • 1 Teleće odreske lagano potucite batom, pospite Vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svake strane oko 10 minuta.
  • 2 Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
  • 3 Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Savjet

Ako ne želite puniti šampinjone, možete ih samo kratko popeći, dodati vrhnje i gorgonzolu pa prokuhati umak.

Posluživanje

Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite s pireom od krumpira i zelenom salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 631 79 79
Kalcij mg 258 26 26
Kalij mg 1039 28 28
Niacin mg 25 179 125
Vitamin E mg 3 14 14
Vitamin D μg 130 65 65
Vitamin A μg 1522 38 30
Sol g 3.79 0 0
Bjelančevine g 43 - -
Vlakna g 8 - -
Ugljikohidrati g 8 - -
Masti g 55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke