Meni Search

Superwoman

Teleći odresci s punjenim šampinjonima

Gulaš od oslića i povrća
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini lazanje
Male teleće pitice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina Kiev
Piletina u pivu
Brancinovo oko
Rižoto s tri vrste gljiva
Manastirski đuveč
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rižini ravioli s mozzarellom
Riba u škartocu
Velika Britanija - Pastirska pita
Rebarca s grilla
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ljetni lungić
Kuglice od riže i svježeg sira
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Grill vratina u sendviču
Mirisna pureća rolada
Kroketi od piletine
Pileći gulaš
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Dip od južnog voća
Jabučni krumpirići s cimetom
Pileća prsa punjena čvarcima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pašticada voli penne a ti mene
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Janjetina s medom od kadulje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pogača sa sardinom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Janjetina na padelu
Rebarca s graškom
Rižoto s dagnjama
Pohani zamotuljci
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Šampinjoni u palačinki
Fish&Chips u tortilji
Bouillabaisse
Mladi krumpir s ajvarom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Svinjski file s grila
BBQ svinjska rebarca u foliji
Marinirane srdele
Norveška krem juha od ribe i kozica
Cous-cous s povrćem
Pizza sirni jastučići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina s mascarponeom
Špageti mediteraneo
Brusketa s avokadom
Roštilj s umakom Romesco
Punjena teleća prsa
Meksička party salata
Piletina u aromatičnom omotaču
Pureća rolada s mlincima
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kaštelanski makaruni
Pohani tofu s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zlatna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Srneći file na salatu
Tuna burger
Teleći odresci u umaku od višanja
Riblji ražnjići
Hrskavi trokuti
Mini shepherd's pie
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Finska - Juha s lososom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Popečci od cvjetače
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Proljetna janjetina
Špageti na kineski način
Hrskava pileća krilca
Ljetni ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lignji po gosposki
Bugarska pita od krumpira
Lazanje u tavi
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočni pureći ražnjići
Salata s mljevenim mesom
Mesne okruglice na ražnjiću
Brownie s kajenskim paprom
Odresci s umakom od kupina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brudet
Goveđa rebarca sa zeljem
Svinjski file s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Dječje lazanje
Odresci u umaku s češnjakom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tjestenina fuži s tartufima
Obojeni hamburger
Teriyaki piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kunić na bijelo
Slatka patka
Skandinavske rolice s cimetom
Ramstek s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina s kozjim sirom
Svinjski gulaš
Piletina sa šafranom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bruskete s povrćem
Bakalar s krumpirom
Blagdanska rolada
Hrskavo pečeno pile
BBQ cheeseburger
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Bruskete od cvjetače
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleći odresci kao jedna od najcjenjenijih mesnih delikatesa, u punjenim će gljivama dobiti dostojnu “kompaniju”. Iako jelo na prvu djeluje pomalo složeno, upravo se u njegovoj jednostavnosti očituje ljepota.

Sastojci

3 teleća odreska (450 g)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
300 g većih šampinjona
100 g gorgonzole
½ žličice naribanog Vegeta Maestro muškatnog oraščića cijelog
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica krušnih mrvica

Koristili smo

Muškatni oraščić cijeli

Muškatni oraščić cijeli

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 3 osobe45 min

  • 1 Teleće odreske lagano potucite batom, pospite Vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svake strane oko 10 minuta.
  • 2 Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
  • 3 Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Savjet

Ako ne želite puniti šampinjone, možete ih samo kratko popeći, dodati vrhnje i gorgonzolu pa prokuhati umak.

Posluživanje

Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite s pireom od krumpira i zelenom salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 631 79 79
Kalcij mg 258 26 26
Kalij mg 1039 28 28
Niacin mg 25 179 125
Vitamin E mg 3 14 14
Vitamin D μg 130 65 65
Vitamin A μg 1522 38 30
Sol g 3.79 0 0
Bjelančevine g 43 - -
Vlakna g 8 - -
Ugljikohidrati g 8 - -
Masti g 55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke