Meni Search

Ful nabrijan

Teleći odresci u umaku od višanja

Kaštelanski makaruni
Ramsteak u seksi umaku
Salata od liganja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Meso s repom
Kunić na bijelo
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brancinovo oko
Čarobna ljetna piletina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ljetni ražnjići
Povrtni lonac
Fina pikantna piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lagana sarma
Mesne okruglice na ražnjiću
Urbana pola
Pečena piletina s limunom
Grill vratina u sendviču
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fini gulaš od gljiva
Grdobina u pikantnoj šalši
Piletina laganini
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice
Mini lazanje
Sendvič s avokadom
Popečci od tikvica
Grill povrće na salatu
Pizza s tunom
Delikatesna junetina na češki
Meksička party salata
Povrtni ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Krem juha od tikvica
Voćna juha od višanja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kroketi od piletine
Salata s mora
Rajčica s kukuruzom
Riba u bijelom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rolice od blitve
BBQ svinjska rebarca u foliji
Irska janjetina
Račići na posteljici od povrća
Piletina Kiev
Uzbudljivi kolač od blitve
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Aromatizirani kruh
Ražnjići od lososa
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina sa šafranom
Pašticada s njokima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Brusketa s avokadom
Vratina sa sezonskim povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Dagnje na buzaru
Pileći bataci s umakom od luka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mirisna pečenka
Lignje na šumskom rižotu
Bugarska pita od krumpira
Lignje s povrćem i smokvama
Sočna rebarca
Belgija - Salade Liégeoise
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pizza sirni jastučići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Manastirski đuveč
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grdobina s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grickalica slanutak iz pećnice
Svinjski file s povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zabavni kineski ravioli
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Blagdanska rolada
Janjetina s medom od kadulje
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fish&Chips u tortilji
Umak od limete (Molho de limao)
Vege odresci s marinadom
Zlatna piletina
Pohani tofu s povrćem
Proljetna janjetina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mediteranski špageti
Pirjani kunić
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Prežgana juha
Šampinjoni u palačinki
Jabučni krumpirići s cimetom
Lungić u sendviču
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fileti lososa u finom umaku
Nadjevene lignje
Kuhano meso s umakom od hrena
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Miješani grill
Marinirana piletina s roštilja
Sočna pureća rolada
Kobasica u pivu i pecivu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Tjestenina fuži s tartufima
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Sočni pureći ražnjići
Mediteranski kruščić s lovorom
Lungić s povrćem
Janjetina na padelu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u blagdanskom raspoloženju uz ovo fino jelo u crnom vinu s višnjama.

Sastojci

800 g telećih odrezaka
50 g maslaca
Crni papar mljeveni Podravka
150 g ocijeđenih višanja iz kompota light Podravka
2 žličice smeđeg šećera
100 ml crnog vina
1 žličica Gusnella Dolcela
1 žlica Vegete
Za prilog od prosa:
200 g Prosene kaše Podravka
100 g Špinata smrznutog Podravka
20 g maslaca
sol

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Teleće odreske potucite i pospite Vegetom.
  • 2 Popecite ih na zagrijanom maslacu s obje strane te ih izvadite iz tave.
  • 3 Na preostalu masnoću dodajte smeđi šećer te nakon što se malo karamelizira, dodajte i ocijeđene višnje iz kompota.
  • 4 Podlijte s crnim vinom pa kada prokuha vratite odreske u umak.
  • 5 Po potrebi dolijte još malo vode i kuhajte 10 minuta.
  • 6 Na kraju začinite paprom i soli, umiješajte malo razmućenog Gusnella da ugusti umak.
  • 7 Za prilog proso najprije malo popržite na maslacu te pirjajte uz podlijevanje vrućom vodom.
  • 8 Dodajte špinat i uz miješanje otopite.
  • 9 Pirjani proso posolite i pustite da upije svu tekućinu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 598.39 75 75
Kalcij mg 48.84 5 5
Kalij mg 1069.96 29 29
Pantotenska kiselina mg 2.84 41 41
Vitamin D μg 33.8 17 17
Vitamin A μg 1295.6 32 26
Sol g 2.88 0 0
Bjelančevine g 48.5 - -
Vlakna g 5.63 - -
Ugljikohidrati g 52.89 - -
Masti g 21.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke