Meni Search

Ful nabrijan

Teleći odresci u umaku od višanja

Pohani tofu s povrćem
Brancinovo oko
Vege odresci s marinadom
Fina pikantna piletina
Sočni pureći ražnjići
Grickalica slanutak iz pećnice
Mesne okruglice na ražnjiću
Povrtni lonac
Riba u bijelom umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Čarobna ljetna piletina
Hrskavi trokuti
Piletina Kiev
Proljetno meso i povrće iz woka
Blagdanska rolada
Urbana pola
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sočna rebarca
Grill povrće na salatu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rajčica s kukuruzom
Brusketa s avokadom
Manastirski đuveč
Piletina laganini
Mesne okruglice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pileći bataci s umakom od luka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Irska janjetina
Teleći savici u umaku od grejpa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grdobina u pikantnoj šalši
Sočna pureća rolada
Ražnjići od lososa
Kuhano meso s umakom od hrena
Prežgana juha
Kolinjsko zelje s frišketinom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kunić na bijelo
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Marinirana piletina s roštilja
Roštilj s umakom Romesco
Kobasica u pivu i pecivu
Zabavni kineski ravioli
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pečena piletina s limunom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Jabučni krumpirići s cimetom
Pirjani kunić
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata od liganja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Meksička party salata
Aromatizirani kruh
Belgija - Salade Liégeoise
Mediteranski kruščić s lovorom
Račići na posteljici od povrća
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mediteranski špageti
Lungić u sendviču
Povrtni ražnjići
Dagnje na buzaru
Ljetni ražnjići
Meso s repom
Svinjski file s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Proljetna janjetina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Šampinjoni u palačinki
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sendvič s avokadom
Bugarska pita od krumpira
Delikatesna junetina na češki
Krem juha od tikvica
Kroketi od piletine
Salata s mora
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lungić s povrćem
Piletina sa šafranom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grdobina s povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Miješani grill
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fileti lososa u finom umaku
Nadjevene lignje
Fish&Chips u tortilji
Grill pirjana piletina s roštilja
Zlatna piletina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lagana sarma
Okruglice u umaku od rajčice
Janjetina s medom od kadulje
Pašticada s njokima
Rolice od blitve
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mini lazanje
Popečci od tikvica
Lignje na šumskom rižotu
Uzbudljivi kolač od blitve
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Mirisna pečenka
Voćna juha od višanja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Tjestenina fuži s tartufima
Kaštelanski makaruni
Grill vratina u sendviču
Pizza s tunom
Rezanci s krušnim mrvicama
Janjetina na padelu
Lignje s povrćem i smokvama
Pizza sirni jastučići
Fini gulaš od gljiva
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Vratina sa sezonskim povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u blagdanskom raspoloženju uz ovo fino jelo u crnom vinu s višnjama.

Sastojci

800 g telećih odrezaka
50 g maslaca
Crni papar mljeveni Podravka
150 g ocijeđenih višanja iz kompota light Podravka
2 žličice smeđeg šećera
100 ml crnog vina
1 žličica Gusnella Dolcela
1 žlica Vegete
Za prilog od prosa:
200 g Prosene kaše Podravka
100 g Špinata smrznutog Podravka
20 g maslaca
sol

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Teleće odreske potucite i pospite Vegetom.
  • 2 Popecite ih na zagrijanom maslacu s obje strane te ih izvadite iz tave.
  • 3 Na preostalu masnoću dodajte smeđi šećer te nakon što se malo karamelizira, dodajte i ocijeđene višnje iz kompota.
  • 4 Podlijte s crnim vinom pa kada prokuha vratite odreske u umak.
  • 5 Po potrebi dolijte još malo vode i kuhajte 10 minuta.
  • 6 Na kraju začinite paprom i soli, umiješajte malo razmućenog Gusnella da ugusti umak.
  • 7 Za prilog proso najprije malo popržite na maslacu te pirjajte uz podlijevanje vrućom vodom.
  • 8 Dodajte špinat i uz miješanje otopite.
  • 9 Pirjani proso posolite i pustite da upije svu tekućinu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 598.39 75 75
Kalcij mg 48.84 5 5
Kalij mg 1069.96 29 29
Pantotenska kiselina mg 2.84 41 41
Vitamin D μg 33.8 17 17
Vitamin A μg 1295.6 32 26
Sol g 2.88 0 0
Bjelančevine g 48.5 - -
Vlakna g 5.63 - -
Ugljikohidrati g 52.89 - -
Masti g 21.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke