Meni Search

Ful nabrijan

Teleći odresci u umaku od višanja

Fini gulaš od gljiva
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Proljetna janjetina
Povrtni lonac
Sočni pureći ražnjići
Meso s repom
Mediteranski kruščić s lovorom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kobasica u pivu i pecivu
Blagdanska rolada
Voćna juha od višanja
Salata od liganja
Proljetno meso i povrće iz woka
Delikatesna junetina na češki
Piletina laganini
Dagnje na buzaru
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lignje na šumskom rižotu
Miješani grill
Mesne okruglice na ražnjiću
Grdobina s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Nadjevene lignje
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Janjetina na padelu
Pileći bataci s umakom od luka
Rajčica s kukuruzom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zlatna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Aromatizirani kruh
Sočna rebarca
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Irska janjetina
Fileti lososa u finom umaku
Riba u bijelom umaku
Fina pikantna piletina
Bugarska pita od krumpira
Urbana pola
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grdobina u pikantnoj šalši
Nadjeveni kaneloni u umaku
Marinirana piletina s roštilja
Povrtni ražnjići
Mini lazanje
Pašticada s njokima
Meksička party salata
Sočna pureća rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina Kiev
Kroketi od piletine
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pirjani kunić
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskavi trokuti
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Roštilj s umakom Romesco
Kolinjsko zelje s frišketinom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zabavni kineski ravioli
Mediteranski špageti
Manastirski đuveč
Popečci od tikvica
Uzbudljivi kolač od blitve
Prežgana juha
Janjetina s medom od kadulje
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lignje s povrćem i smokvama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kunić na bijelo
Mesne okruglice
Lagana sarma
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Sendvič s avokadom
Kaštelanski makaruni
Pizza s tunom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tjestenina fuži s tartufima
Grickalica slanutak iz pećnice
Brancinovo oko
Grill pirjana piletina s roštilja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill povrće na salatu
Brusketa s avokadom
Pohani tofu s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći savici u umaku od grejpa
Okruglice u umaku od rajčice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Belgija - Salade Liégeoise
Vratina sa sezonskim povrćem
Rolice od blitve
Grill vratina u sendviču
Pizza sirni jastučići
Piletina sa šafranom
Mirisna pečenka
Račići na posteljici od povrća
Ljetni ražnjići
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata s mora
Lungić u sendviču
Pečena piletina s limunom
Vege odresci s marinadom
Ražnjići od lososa
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Krem juha od tikvica
Lungić s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Šampinjoni u palačinki
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u blagdanskom raspoloženju uz ovo fino jelo u crnom vinu s višnjama.

Sastojci

800 g telećih odrezaka
50 g maslaca
Crni papar mljeveni Podravka
150 g ocijeđenih višanja iz kompota light Podravka
2 žličice smeđeg šećera
100 ml crnog vina
1 žličica Gusnella Dolcela
1 žlica Vegete
Za prilog od prosa:
200 g Prosene kaše Podravka
100 g Špinata smrznutog Podravka
20 g maslaca
sol

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Teleće odreske potucite i pospite Vegetom.
  • 2 Popecite ih na zagrijanom maslacu s obje strane te ih izvadite iz tave.
  • 3 Na preostalu masnoću dodajte smeđi šećer te nakon što se malo karamelizira, dodajte i ocijeđene višnje iz kompota.
  • 4 Podlijte s crnim vinom pa kada prokuha vratite odreske u umak.
  • 5 Po potrebi dolijte još malo vode i kuhajte 10 minuta.
  • 6 Na kraju začinite paprom i soli, umiješajte malo razmućenog Gusnella da ugusti umak.
  • 7 Za prilog proso najprije malo popržite na maslacu te pirjajte uz podlijevanje vrućom vodom.
  • 8 Dodajte špinat i uz miješanje otopite.
  • 9 Pirjani proso posolite i pustite da upije svu tekućinu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 598.39 75 75
Kalcij mg 48.84 5 5
Kalij mg 1069.96 29 29
Pantotenska kiselina mg 2.84 41 41
Vitamin D μg 33.8 17 17
Vitamin A μg 1295.6 32 26
Sol g 2.88 0 0
Bjelančevine g 48.5 - -
Vlakna g 5.63 - -
Ugljikohidrati g 52.89 - -
Masti g 21.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke