Meni Search

Ful nabrijan

Teleći odresci u umaku od višanja

Račići na posteljici od povrća
Mediteranski špageti
Janjetina na padelu
Mediteranski kruščić s lovorom
Bugarska pita od krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pečena piletina s limunom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pileći bataci s umakom od luka
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Blagdanska rolada
Fish&Chips u tortilji
Roštilj s umakom Romesco
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Salata s mora
Hrskavi trokuti
Čarobna ljetna piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Umak od limete (Molho de limao)
Kunić na bijelo
Meksička party salata
Grill vratina u sendviču
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramsteak u seksi umaku
Vratina sa sezonskim povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kroketi od piletine
Ljetni ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sendvič s avokadom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mesne okruglice
Kobasica u pivu i pecivu
Kuhano meso s umakom od hrena
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mesne okruglice na ražnjiću
Brusketa s avokadom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina laganini
Mini lazanje
Sočna rebarca
Meso s repom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fina pikantna piletina
Grill povrće na salatu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fini gulaš od gljiva
Rolice od blitve
Lungić u sendviču
Piletina Kiev
Dagnje na buzaru
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći savici u umaku od grejpa
Marinirana piletina s roštilja
Grill pirjana piletina s roštilja
Vege odresci s marinadom
Zabavni kineski ravioli
Sočna pureća rolada
Proljetna janjetina
Povrtni ražnjići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Manastirski đuveč
Grickalica slanutak iz pećnice
Proljetno meso i povrće iz woka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sočni pureći ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pašticada s njokima
Lignje s povrćem i smokvama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Irska janjetina
Popečci od tikvica
Grdobina u pikantnoj šalši
Fileti lososa u finom umaku
Brancinovo oko
Aromatizirani kruh
Lungić s povrćem
Kaštelanski makaruni
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Miješani grill
Rajčica s kukuruzom
Šampinjoni u palačinki
Belgija - Salade Liégeoise
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina sa šafranom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pizza s tunom
Mirisna pečenka
Riba u bijelom umaku
Salata od liganja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjevene lignje
Povrtni lonac
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Delikatesna junetina na češki
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pirjani kunić
Okruglice u umaku od rajčice
Uzbudljivi kolač od blitve
Rezanci s krušnim mrvicama
Krem juha od tikvica
Voćna juha od višanja
Urbana pola
Pizza sirni jastučići
Svinjski file s povrćem
Ražnjići od lososa
Grdobina s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani tofu s povrćem
Zlatna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Prežgana juha
Lagana sarma
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u blagdanskom raspoloženju uz ovo fino jelo u crnom vinu s višnjama.

Sastojci

800 g telećih odrezaka
50 g maslaca
Crni papar mljeveni Podravka
150 g ocijeđenih višanja iz kompota light Podravka
2 žličice smeđeg šećera
100 ml crnog vina
1 žličica Gusnella Dolcela
1 žlica Vegete
Za prilog od prosa:
200 g Prosene kaše Podravka
100 g Špinata smrznutog Podravka
20 g maslaca
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Teleće odreske potucite i pospite Vegetom.
  • 2 Popecite ih na zagrijanom maslacu s obje strane te ih izvadite iz tave.
  • 3 Na preostalu masnoću dodajte smeđi šećer te nakon što se malo karamelizira, dodajte i ocijeđene višnje iz kompota.
  • 4 Podlijte s crnim vinom pa kada prokuha vratite odreske u umak.
  • 5 Po potrebi dolijte još malo vode i kuhajte 10 minuta.
  • 6 Na kraju začinite paprom i soli, umiješajte malo razmućenog Gusnella da ugusti umak.
  • 7 Za prilog proso najprije malo popržite na maslacu te pirjajte uz podlijevanje vrućom vodom.
  • 8 Dodajte špinat i uz miješanje otopite.
  • 9 Pirjani proso posolite i pustite da upije svu tekućinu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 598.39 75 75
Kalcij mg 48.84 5 5
Kalij mg 1069.96 29 29
Pantotenska kiselina mg 2.84 41 41
Vitamin D μg 33.8 17 17
Vitamin A μg 1295.6 32 26
Sol g 2.88 0 0
Bjelančevine g 48.5 - -
Vlakna g 5.63 - -
Ugljikohidrati g 52.89 - -
Masti g 21.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke