Meni Search

Ful nabrijan

Teleći odresci u umaku od višanja

Salata s mora
Kunić na bijelo
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fileti lososa u finom umaku
Svinjski file s povrćem
Lungić s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Povrtni lonac
Grill pirjana piletina s roštilja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kobasica u pivu i pecivu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ljetni ražnjići
Pizza s tunom
Rajčica s kukuruzom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pašticada s njokima
Uzbudljivi kolač od blitve
Delikatesna junetina na češki
Sendvič s avokadom
Salata od liganja
Sočni pureći ražnjići
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina sa šafranom
Marinirana piletina s roštilja
Urbana pola
Nadjevene lignje
Zlatna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Popečci od tikvica
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina na padelu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Prežgana juha
Vratina sa sezonskim povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grill vratina u sendviču
Voćna juha od višanja
Brancinovo oko
Bugarska pita od krumpira
Čarobna ljetna piletina
Meso s repom
Vege odresci s marinadom
Šampinjoni u palačinki
Piletina laganini
Pohani tofu s povrćem
Mini lazanje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći savici u umaku od grejpa
Rolice od blitve
Povrtni ražnjići
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Aromatizirani kruh
Lignje s povrćem i smokvama
Mediteranski kruščić s lovorom
Riba u bijelom umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Umak od limete (Molho de limao)
Ražnjići od lososa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Miješani grill
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lungić u sendviču
Manastirski đuveč
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rezanci s krušnim mrvicama
Meksička party salata
Kaštelanski makaruni
Irska janjetina
Pileći bataci s umakom od luka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Janjetina s medom od kadulje
Sočna pureća rolada
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Tjestenina fuži s tartufima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pirjani kunić
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Zabavni kineski ravioli
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grill povrće na salatu
Kroketi od piletine
Grickalica slanutak iz pećnice
Mirisna pečenka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grdobina s povrćem
Račići na posteljici od povrća
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pizza sirni jastučići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Dagnje na buzaru
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fina pikantna piletina
Piletina Kiev
Mediteranski špageti
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lagana sarma
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grdobina u pikantnoj šalši
Zanimljiva salata s kikirikijem
Blagdanska rolada
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Krem juha od tikvica
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pečena piletina s limunom
Okruglice u umaku od rajčice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brusketa s avokadom
Proljetna janjetina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Sočna rebarca
Proljetno meso i povrće iz woka
Fish&Chips u tortilji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u blagdanskom raspoloženju uz ovo fino jelo u crnom vinu s višnjama.

Sastojci

800 g telećih odrezaka
50 g maslaca
Crni papar mljeveni Podravka
150 g ocijeđenih višanja iz kompota light Podravka
2 žličice smeđeg šećera
100 ml crnog vina
1 žličica Gusnella Dolcela
1 žlica Vegete
Za prilog od prosa:
200 g Prosene kaše Podravka
100 g Špinata smrznutog Podravka
20 g maslaca
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Teleće odreske potucite i pospite Vegetom.
  • 2 Popecite ih na zagrijanom maslacu s obje strane te ih izvadite iz tave.
  • 3 Na preostalu masnoću dodajte smeđi šećer te nakon što se malo karamelizira, dodajte i ocijeđene višnje iz kompota.
  • 4 Podlijte s crnim vinom pa kada prokuha vratite odreske u umak.
  • 5 Po potrebi dolijte još malo vode i kuhajte 10 minuta.
  • 6 Na kraju začinite paprom i soli, umiješajte malo razmućenog Gusnella da ugusti umak.
  • 7 Za prilog proso najprije malo popržite na maslacu te pirjajte uz podlijevanje vrućom vodom.
  • 8 Dodajte špinat i uz miješanje otopite.
  • 9 Pirjani proso posolite i pustite da upije svu tekućinu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 598.39 75 75
Kalcij mg 48.84 5 5
Kalij mg 1069.96 29 29
Pantotenska kiselina mg 2.84 41 41
Vitamin D μg 33.8 17 17
Vitamin A μg 1295.6 32 26
Sol g 2.88 0 0
Bjelančevine g 48.5 - -
Vlakna g 5.63 - -
Ugljikohidrati g 52.89 - -
Masti g 21.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke