Meni Search

Ful nabrijana

Teleći odresci u umaku od višanja

Povrtni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Miješani grill
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill povrće na salatu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Voćna juha od višanja
Umak od limete (Molho de limao)
Krem juha od tikvica
Mini lazanje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočna rebarca
Kunić na bijelo
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Prežgana juha
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mediteranski kruščić s lovorom
Fileti lososa u finom umaku
Račići na posteljici od povrća
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ossobuco
BBQ svinjska rebarca u foliji
Okruglice u umaku od rajčice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina Kiev
Delikatesna junetina na češki
Popečci od tikvica
Aromatizirani kruh
Ražnjići od lososa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Viška pogača
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Marinirana piletina s roštilja
Kuhano meso s umakom od hrena
Janjetina s medom od kadulje
Hrskavi trokuti
Pizza sirni jastučići
Urbana pola
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grdobina s povrćem
Mediteranski špageti
Lignje s povrćem i smokvama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mesne okruglice na ražnjiću
Jabučni krumpirići s cimetom
Belgija - Salade Liégeoise
Zlatna piletina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fina pikantna piletina
Riba u bijelom umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grickalica slanutak iz pećnice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice
Čarobna ljetna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Rajčica s kukuruzom
Bugarska pita od krumpira
Lungić s povrćem
Pogača sa sardinom
Pileći bataci s umakom od luka
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lazanje s lignjama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Povrtni lonac
Fish&Chips u tortilji
Piletina laganini
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći savici u umaku od grejpa
Pirjani kunić
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Pohani tofu s povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Turske pizze
Odresci u umaku s češnjakom
Zabavni kineski ravioli
Blagdanska rolada
Hrskava pileća krilca
Janjetina na padelu
Roštilj s umakom Romesco
Proljetna janjetina
Kobasica u pivu i pecivu
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s povrćem
Pizza s tunom
Lagana sarma
Grdobina u pikantnoj šalši
Sendvič s avokadom
Ramsteak u seksi umaku
Ljetni ražnjići
Meksička party salata
Rolice od blitve
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje s manistrom u škartocu
Brancinovo oko
Fini gulaš od gljiva
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kaštelanski makaruni
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Manastirski đuveč
Sočna pureća rolada
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Uzbudljivi kolač od blitve
Špageti s ribom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata od liganja
Brusketa s avokadom
Vege odresci s marinadom
Mini shepherd's pie
Šampinjoni u palačinki
Meso s repom
Nadjevene lignje
Piletina sa šafranom
Salata s mora
Piletina na kijevski način
Irska janjetina
Proljetno meso i povrće iz woka
Lungić u sendviču
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grill pirjana piletina s roštilja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mirisna pečenka
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Odresci od morskog psa
Pečena piletina s limunom
Kroketi od piletine
Hlebinska i pretepena juha
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u blagdanskom raspoloženju uz ovo fino jelo u crnom vinu s višnjama.

Sastojci

800 g telećih odrezaka
50 g maslaca
Crni papar mljeveni Podravka
150 g ocijeđenih višanja iz kompota light Podravka
2 žličice smeđeg šećera
100 ml crnog vina
1 žličica Gusnella Dolcela
1 žlica Vegete
Za prilog od prosa:
200 g Prosene kaše Podravka
100 g Špinata smrznutog Podravka
20 g maslaca
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Teleće odreske potucite i pospite Vegetom.
  • 2 Popecite ih na zagrijanom maslacu s obje strane te ih izvadite iz tave.
  • 3 Na preostalu masnoću dodajte smeđi šećer te nakon što se malo karamelizira, dodajte i ocijeđene višnje iz kompota.
  • 4 Podlijte s crnim vinom pa kada prokuha vratite odreske u umak.
  • 5 Po potrebi dolijte još malo vode i kuhajte 10 minuta.
  • 6 Na kraju začinite paprom i soli, umiješajte malo razmućenog Gusnella da ugusti umak.
  • 7 Za prilog proso najprije malo popržite na maslacu te pirjajte uz podlijevanje vrućom vodom.
  • 8 Dodajte špinat i uz miješanje otopite.
  • 9 Pirjani proso posolite i pustite da upije svu tekućinu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 598.39 75 75
Kalcij mg 48.84 5 5
Kalij mg 1069.96 29 29
Pantotenska kiselina mg 2.84 41 41
Vitamin D μg 33.8 17 17
Vitamin A μg 1295.6 32 26
Sol g 2.88 0 0
Bjelančevine g 48.5 - -
Vlakna g 5.63 - -
Ugljikohidrati g 52.89 - -
Masti g 21.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke