Meni Search

Ful nabrijana

Teleći odresci u umaku od višanja

Lazanje s lignjama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ramsteak u seksi umaku
Mini shepherd's pie
Kobasica u pivu i pecivu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Popečci od tikvica
Aromatizirani kruh
Lignje s manistrom u škartocu
Fini gulaš od gljiva
Nadjeveni kaneloni u umaku
Nadjevene lignje
Kroketi od piletine
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Riba u bijelom umaku
Lungić s povrćem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grdobina u pikantnoj šalši
Pirjani kunić
Piletina laganini
Uzbudljivi kolač od blitve
Povrtni ražnjići
Grill vratina u sendviču
Fileti lososa u finom umaku
Sočna rebarca
Miješani grill
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grdobina s povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Vege odresci s marinadom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hlebinska i pretepena juha
Fina pikantna piletina
Ossobuco
Pileći bataci s umakom od luka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill pirjana piletina s roštilja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Bugarska pita od krumpira
Kuhano meso s umakom od hrena
Zlatna piletina
Manastirski đuveč
Šampinjoni u palačinki
Špageti s ribom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ljetni ražnjići
Salata s mora
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina na kijevski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice
Piletina Kiev
Rajčica s kukuruzom
Mini lazanje
Lignje na šumskom rižotu
Sendvič s avokadom
Mediteranski špageti
Pečena piletina s limunom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Martinjska guska s hajdinom kašom
Kunić na bijelo
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pogača sa sardinom
Brancinovo oko
Proljetna janjetina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Račići na posteljici od povrća
Fish&Chips u tortilji
Pohani tofu s povrćem
Ražnjići od lososa
Brusketa s avokadom
Delikatesna junetina na češki
Mediteranski kruščić s lovorom
Lagana sarma
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice na ražnjiću
Grickalica slanutak iz pećnice
Lungić u sendviču
Čarobna ljetna piletina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Svinjski file s povrćem
Blagdanska rolada
Roštilj s umakom Romesco
Jabučni krumpirići s cimetom
Pizza s tunom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočni pureći ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Meksička party salata
Krem juha od tikvica
Piletina sa šafranom
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zabavni kineski ravioli
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Salata od liganja
Urbana pola
Belgija - Salade Liégeoise
Grill oslić u aromatičnoj korici
Marinirana piletina s roštilja
Prežgana juha
Grill povrće na salatu
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina s medom od kadulje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rolice od blitve
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina na padelu
Irska janjetina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Voćna juha od višanja
Hrskavi trokuti
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskava pileća krilca
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pizza sirni jastučići
Povrtni lonac
Okruglice u umaku od rajčice
Sočna pureća rolada
Kaštelanski makaruni
Mirisna pečenka
Turske pizze
Umak od limete (Molho de limao)
Odresci od morskog psa
Viška pogača
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Meso s repom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u blagdanskom raspoloženju uz ovo fino jelo u crnom vinu s višnjama.

Sastojci

800 g telećih odrezaka
50 g maslaca
Crni papar mljeveni Podravka
150 g ocijeđenih višanja iz kompota light Podravka
2 žličice smeđeg šećera
100 ml crnog vina
1 žličica Gusnella Dolcela
1 žlica Vegete
Za prilog od prosa:
200 g Prosene kaše Podravka
100 g Špinata smrznutog Podravka
20 g maslaca
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Teleće odreske potucite i pospite Vegetom.
  • 2 Popecite ih na zagrijanom maslacu s obje strane te ih izvadite iz tave.
  • 3 Na preostalu masnoću dodajte smeđi šećer te nakon što se malo karamelizira, dodajte i ocijeđene višnje iz kompota.
  • 4 Podlijte s crnim vinom pa kada prokuha vratite odreske u umak.
  • 5 Po potrebi dolijte još malo vode i kuhajte 10 minuta.
  • 6 Na kraju začinite paprom i soli, umiješajte malo razmućenog Gusnella da ugusti umak.
  • 7 Za prilog proso najprije malo popržite na maslacu te pirjajte uz podlijevanje vrućom vodom.
  • 8 Dodajte špinat i uz miješanje otopite.
  • 9 Pirjani proso posolite i pustite da upije svu tekućinu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 598.39 75 75
Kalcij mg 48.84 5 5
Kalij mg 1069.96 29 29
Pantotenska kiselina mg 2.84 41 41
Vitamin D μg 33.8 17 17
Vitamin A μg 1295.6 32 26
Sol g 2.88 0 0
Bjelančevine g 48.5 - -
Vlakna g 5.63 - -
Ugljikohidrati g 52.89 - -
Masti g 21.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke