Meni Search

Ful nabrijana

Teleći odresci u umaku od višanja

Turske pizze
Mediteranski kruščić s lovorom
Blagdanska rolada
Janjetina s medom od kadulje
Zabavni kineski ravioli
Bugarska pita od krumpira
Povrtni lonac
Fileti lososa u finom umaku
Piletina laganini
Fina pikantna piletina
Janjetina na padelu
Kaštelanski makaruni
Pohani tofu s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Ljetni ražnjići
Ossobuco
Pirjani kunić
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Miješani grill
Lagana sarma
Hlebinska i pretepena juha
Zlatna piletina
Prežgana juha
Salata od liganja
Brancinovo oko
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sočna rebarca
Okruglice u umaku od rajčice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Meksička party salata
Pizza s tunom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vege odresci s marinadom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Nadjevene lignje
Pogača sa sardinom
Proljetno meso i povrće iz woka
Fish&Chips u tortilji
Grill pirjana piletina s roštilja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mesne okruglice
Riba u bijelom umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grill povrće na salatu
Lignje s povrćem i smokvama
Krem juha od tikvica
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci od morskog psa
Grill oslić u aromatičnoj korici
Aromatizirani kruh
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna pureća rolada
Mini shepherd's pie
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrskava pileća krilca
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Manastirski đuveč
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Umak od limete (Molho de limao)
Mesne okruglice na ražnjiću
Marinirana piletina s roštilja
Proljetna janjetina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Roštilj s umakom Romesco
Kobasica u pivu i pecivu
Svinjski file s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Irska janjetina
Povrtni ražnjići
Lazanje s lignjama
Pizza sirni jastučići
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sendvič s avokadom
Odresci u umaku s češnjakom
Mirisna pečenka
Popečci od tikvica
Urbana pola
Meso s repom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Uzbudljivi kolač od blitve
Pečena piletina s limunom
Piletina na kijevski način
Ražnjići od lososa
Šampinjoni u palačinki
Špageti s ribom
Mini lazanje
Lungić u sendviču
Lignje na šumskom rižotu
Mediteranski špageti
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kuhano meso s umakom od hrena
Čarobna ljetna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Viška pogača
Brusketa s avokadom
Voćna juha od višanja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Belgija - Salade Liégeoise
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fini gulaš od gljiva
Delikatesna junetina na češki
Kolinjsko zelje s frišketinom
Račići na posteljici od povrća
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kunić na bijelo
Rezanci s krušnim mrvicama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grdobina s povrćem
Kroketi od piletine
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grickalica slanutak iz pećnice
Grdobina u pikantnoj šalši
Lungić s povrćem
Rolice od blitve
Piletina Kiev
Rajčica s kukuruzom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ramsteak u seksi umaku
Grill vratina u sendviču
Lignje s manistrom u škartocu
Pileći bataci s umakom od luka
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina sa šafranom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Hrskavi trokuti
Salata s mora
Teleći savici u umaku od grejpa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u blagdanskom raspoloženju uz ovo fino jelo u crnom vinu s višnjama.

Sastojci

800 g telećih odrezaka
50 g maslaca
Crni papar mljeveni Podravka
150 g ocijeđenih višanja iz kompota light Podravka
2 žličice smeđeg šećera
100 ml crnog vina
1 žličica Gusnella Dolcela
1 žlica Vegete
Za prilog od prosa:
200 g Prosene kaše Podravka
100 g Špinata smrznutog Podravka
20 g maslaca
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Teleće odreske potucite i pospite Vegetom.
  • 2 Popecite ih na zagrijanom maslacu s obje strane te ih izvadite iz tave.
  • 3 Na preostalu masnoću dodajte smeđi šećer te nakon što se malo karamelizira, dodajte i ocijeđene višnje iz kompota.
  • 4 Podlijte s crnim vinom pa kada prokuha vratite odreske u umak.
  • 5 Po potrebi dolijte još malo vode i kuhajte 10 minuta.
  • 6 Na kraju začinite paprom i soli, umiješajte malo razmućenog Gusnella da ugusti umak.
  • 7 Za prilog proso najprije malo popržite na maslacu te pirjajte uz podlijevanje vrućom vodom.
  • 8 Dodajte špinat i uz miješanje otopite.
  • 9 Pirjani proso posolite i pustite da upije svu tekućinu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 598.39 75 75
Kalcij mg 48.84 5 5
Kalij mg 1069.96 29 29
Pantotenska kiselina mg 2.84 41 41
Vitamin D μg 33.8 17 17
Vitamin A μg 1295.6 32 26
Sol g 2.88 0 0
Bjelančevine g 48.5 - -
Vlakna g 5.63 - -
Ugljikohidrati g 52.89 - -
Masti g 21.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke