Meni Search

Ful nabrijana

Teleći odresci u umaku od višanja

Mediteranski kruščić s lovorom
Sočna pureća rolada
Prežgana juha
Belgija - Salade Liégeoise
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci u umaku s češnjakom
Hrskavi trokuti
Okruglice u umaku od rajčice
Salata od liganja
Povrtni ražnjići
Proljetna janjetina
Pileći bataci s umakom od luka
Miješani grill
Grdobina u pikantnoj šalši
Lignje s manistrom u škartocu
Sočna rebarca
Čarobna ljetna piletina
Fina pikantna piletina
Riba u bijelom umaku
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Popečci od tikvica
Aromatizirani kruh
Grickalica slanutak iz pećnice
Ražnjići od lososa
Vege odresci s marinadom
Kroketi od piletine
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Račići na posteljici od povrća
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pirjani kunić
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kaštelanski makaruni
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina na padelu
Voćna juha od višanja
Kuhano meso s umakom od hrena
Povrtni lonac
Šampinjoni u palačinki
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Viška pogača
Brancinovo oko
Pizza s tunom
Mesne okruglice
Mediteranski špageti
Mesne okruglice na ražnjiću
Norveška krem juha od ribe i kozica
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Špageti s ribom
Piletina Kiev
Delikatesna junetina na češki
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Blagdanska rolada
Janjetina s medom od kadulje
Lagana sarma
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Irska janjetina
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata s mora
Nadjevene lignje
Urbana pola
Martinjska guska s hajdinom kašom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Krem juha od tikvica
Pizza sirni jastučići
Ramsteak u seksi umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lungić s povrćem
Svinjski file s povrćem
Pogača sa sardinom
Sendvič s avokadom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Jabučni krumpirići s cimetom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kunić na bijelo
Teleći savici u umaku od grejpa
Grdobina s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fileti lososa u finom umaku
Piletina na kijevski način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mirisna pečenka
Lignje s povrćem i smokvama
Zlatna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Kobasica u pivu i pecivu
Ljetni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Roštilj s umakom Romesco
Hrskava pileća krilca
Mini shepherd's pie
Grill povrće na salatu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill vratina u sendviču
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Grill pirjana piletina s roštilja
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Turske pizze
Fini gulaš od gljiva
Mini lazanje
Zabavni kineski ravioli
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje na šumskom rižotu
Meksička party salata
Piletina laganini
Meso s repom
Rolice od blitve
Brusketa s avokadom
Lazanje s lignjama
Hlebinska i pretepena juha
Pečena piletina s limunom
Ossobuco
Manastirski đuveč
Odresci od morskog psa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina sa šafranom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Marinirana piletina s roštilja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Rezanci s krušnim mrvicama
Lungić u sendviču
Umak od limete (Molho de limao)
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rajčica s kukuruzom
Fish&Chips u tortilji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u blagdanskom raspoloženju uz ovo fino jelo u crnom vinu s višnjama.

Sastojci

800 g telećih odrezaka
50 g maslaca
Crni papar mljeveni Podravka
150 g ocijeđenih višanja iz kompota light Podravka
2 žličice smeđeg šećera
100 ml crnog vina
1 žličica Gusnella Dolcela
1 žlica Vegete
Za prilog od prosa:
200 g Prosene kaše Podravka
100 g Špinata smrznutog Podravka
20 g maslaca
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Teleće odreske potucite i pospite Vegetom.
  • 2 Popecite ih na zagrijanom maslacu s obje strane te ih izvadite iz tave.
  • 3 Na preostalu masnoću dodajte smeđi šećer te nakon što se malo karamelizira, dodajte i ocijeđene višnje iz kompota.
  • 4 Podlijte s crnim vinom pa kada prokuha vratite odreske u umak.
  • 5 Po potrebi dolijte još malo vode i kuhajte 10 minuta.
  • 6 Na kraju začinite paprom i soli, umiješajte malo razmućenog Gusnella da ugusti umak.
  • 7 Za prilog proso najprije malo popržite na maslacu te pirjajte uz podlijevanje vrućom vodom.
  • 8 Dodajte špinat i uz miješanje otopite.
  • 9 Pirjani proso posolite i pustite da upije svu tekućinu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 598.39 75 75
Kalcij mg 48.84 5 5
Kalij mg 1069.96 29 29
Pantotenska kiselina mg 2.84 41 41
Vitamin D μg 33.8 17 17
Vitamin A μg 1295.6 32 26
Sol g 2.88 0 0
Bjelančevine g 48.5 - -
Vlakna g 5.63 - -
Ugljikohidrati g 52.89 - -
Masti g 21.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke