Meni Search

Ful nabrijana

Teleći odresci u umaku od višanja

Kunić na bijelo
Odresci od morskog psa
Račići na posteljici od povrća
Turske pizze
Mediteranski špageti
Sočna rebarca
Grill pirjana piletina s roštilja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kolinjsko zelje s frišketinom
Urbana pola
Manastirski đuveč
Aromatizirani kruh
Blagdanska rolada
Roštilj s umakom Romesco
Lazanje s lignjama
Šampinjoni u palačinki
Nadjevene lignje
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignje s manistrom u škartocu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lungić u sendviču
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje na šumskom rižotu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Proljetno meso i povrće iz woka
Kroketi od piletine
Povrtni ražnjići
Piletina na kijevski način
Grickalica slanutak iz pećnice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lagana sarma
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grill povrće na salatu
Piletina sa šafranom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Salata s mora
Zabavni kineski ravioli
Janjetina s medom od kadulje
Ljetni ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zlatna piletina
Piletina laganini
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pohani tofu s povrćem
Grdobina s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brancinovo oko
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Vege odresci s marinadom
Ossobuco
Rolice od blitve
Kobasica u pivu i pecivu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski file s povrćem
Pizza s tunom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Lignje s povrćem i smokvama
Pogača sa sardinom
Salata od liganja
Grill vratina u sendviču
Sočni pureći ražnjići
Proljetna janjetina
Grdobina u pikantnoj šalši
Čarobna ljetna piletina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ražnjići od lososa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci u umaku s češnjakom
Belgija - Salade Liégeoise
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lungić s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Mirisna pečenka
Fina pikantna piletina
Fileti lososa u finom umaku
Bugarska pita od krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špageti s ribom
Umak od limete (Molho de limao)
Mini lazanje
Pečena piletina s limunom
Mediteranski kruščić s lovorom
Mesne okruglice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Povrtni lonac
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Fini gulaš od gljiva
Krem juha od tikvica
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Prežgana juha
Hlebinska i pretepena juha
Rajčica s kukuruzom
Meso s repom
Miješani grill
Kaštelanski makaruni
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Ramsteak u seksi umaku
Marinirana piletina s roštilja
Kuhano meso s umakom od hrena
Irska janjetina
Sočna pureća rolada
Riba u bijelom umaku
Meksička party salata
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina Kiev
Okruglice u umaku od rajčice
Pizza sirni jastučići
Brusketa s avokadom
Hrskava pileća krilca
Janjetina na padelu
Fish&Chips u tortilji
Mini shepherd's pie
Hrskavi trokuti
Pirjani kunić
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Voćna juha od višanja
Teleći savici u umaku od grejpa
Delikatesna junetina na češki
Viška pogača
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sendvič s avokadom
Popečci od tikvica
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u blagdanskom raspoloženju uz ovo fino jelo u crnom vinu s višnjama.

Sastojci

800 g telećih odrezaka
50 g maslaca
Crni papar mljeveni Podravka
150 g ocijeđenih višanja iz kompota light Podravka
2 žličice smeđeg šećera
100 ml crnog vina
1 žličica Gusnella Dolcela
1 žlica Vegete
Za prilog od prosa:
200 g Prosene kaše Podravka
100 g Špinata smrznutog Podravka
20 g maslaca
sol

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Teleće odreske potucite i pospite Vegetom.
  • 2 Popecite ih na zagrijanom maslacu s obje strane te ih izvadite iz tave.
  • 3 Na preostalu masnoću dodajte smeđi šećer te nakon što se malo karamelizira, dodajte i ocijeđene višnje iz kompota.
  • 4 Podlijte s crnim vinom pa kada prokuha vratite odreske u umak.
  • 5 Po potrebi dolijte još malo vode i kuhajte 10 minuta.
  • 6 Na kraju začinite paprom i soli, umiješajte malo razmućenog Gusnella da ugusti umak.
  • 7 Za prilog proso najprije malo popržite na maslacu te pirjajte uz podlijevanje vrućom vodom.
  • 8 Dodajte špinat i uz miješanje otopite.
  • 9 Pirjani proso posolite i pustite da upije svu tekućinu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 598.39 75 75
Kalcij mg 48.84 5 5
Kalij mg 1069.96 29 29
Pantotenska kiselina mg 2.84 41 41
Vitamin D μg 33.8 17 17
Vitamin A μg 1295.6 32 26
Sol g 2.88 0 0
Bjelančevine g 48.5 - -
Vlakna g 5.63 - -
Ugljikohidrati g 52.89 - -
Masti g 21.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke