Meni Search

Ful nabrijana

Teleći odresci u umaku od višanja

Pirjani kunić
Nadjevene lignje
Svinjski file s povrćem
Ossobuco
Roštilj s umakom Romesco
Mediteranski špageti
Belgija - Salade Liégeoise
Sočni pureći ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ražnjići od lososa
Povrtni ražnjići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci od morskog psa
Mini shepherd's pie
Mediteranski kruščić s lovorom
Mesne okruglice
Janjetina na padelu
Krem juha od tikvica
Bugarska pita od krumpira
Račići na posteljici od povrća
Grickalica slanutak iz pećnice
Marinirana piletina s roštilja
Pogača sa sardinom
Čarobna ljetna piletina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramsteak u seksi umaku
Šampinjoni u palačinki
Lignje s povrćem i smokvama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mini lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Aromatizirani kruh
Urbana pola
Hrskavi trokuti
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti s ribom
Fini gulaš od gljiva
Umak od limete (Molho de limao)
Grdobina u pikantnoj šalši
Okruglice u umaku od rajčice
Sočna pureća rolada
Povrtni lonac
Ljetni ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Hrskava pileća krilca
Grill pirjana piletina s roštilja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Popečci od tikvica
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Sočna rebarca
Zabavni kineski ravioli
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Hlebinska i pretepena juha
Zlatna piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Salata s mora
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Meksička party salata
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Blagdanska rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
Delikatesna junetina na češki
Fileti lososa u finom umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina na kijevski način
Lungić u sendviču
Turske pizze
Grill vratina u sendviču
Grdobina s povrćem
Proljetna janjetina
Miješani grill
Kunić na bijelo
Pohani tofu s povrćem
Manastirski đuveč
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill povrće na salatu
Piletina sa šafranom
Voćna juha od višanja
Rajčica s kukuruzom
Salata od liganja
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Vege odresci s marinadom
Brancinovo oko
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Sendvič s avokadom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kroketi od piletine
Odresci u umaku s češnjakom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Prežgana juha
Martinjska guska s hajdinom kašom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Viška pogača
Meso s repom
Fina pikantna piletina
Lignje s manistrom u škartocu
Mesne okruglice na ražnjiću
Kaštelanski makaruni
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rolice od blitve
Piletina Kiev
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Mirisna pečenka
Riba u bijelom umaku
Brusketa s avokadom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pizza sirni jastučići
Uzbudljivi kolač od blitve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lungić s povrćem
Irska janjetina
Lazanje s lignjama
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pizza s tunom
Kobasica u pivu i pecivu
Janjetina s medom od kadulje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignje na šumskom rižotu
Lagana sarma
Pečena piletina s limunom
Piletina laganini
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u blagdanskom raspoloženju uz ovo fino jelo u crnom vinu s višnjama.

Sastojci

800 g telećih odrezaka
50 g maslaca
Crni papar mljeveni Podravka
150 g ocijeđenih višanja iz kompota light Podravka
2 žličice smeđeg šećera
100 ml crnog vina
1 žličica Gusnella Dolcela
1 žlica Vegete
Za prilog od prosa:
200 g Prosene kaše Podravka
100 g Špinata smrznutog Podravka
20 g maslaca
sol

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Teleće odreske potucite i pospite Vegetom.
  • 2 Popecite ih na zagrijanom maslacu s obje strane te ih izvadite iz tave.
  • 3 Na preostalu masnoću dodajte smeđi šećer te nakon što se malo karamelizira, dodajte i ocijeđene višnje iz kompota.
  • 4 Podlijte s crnim vinom pa kada prokuha vratite odreske u umak.
  • 5 Po potrebi dolijte još malo vode i kuhajte 10 minuta.
  • 6 Na kraju začinite paprom i soli, umiješajte malo razmućenog Gusnella da ugusti umak.
  • 7 Za prilog proso najprije malo popržite na maslacu te pirjajte uz podlijevanje vrućom vodom.
  • 8 Dodajte špinat i uz miješanje otopite.
  • 9 Pirjani proso posolite i pustite da upije svu tekućinu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 598.39 75 75
Kalcij mg 48.84 5 5
Kalij mg 1069.96 29 29
Pantotenska kiselina mg 2.84 41 41
Vitamin D μg 33.8 17 17
Vitamin A μg 1295.6 32 26
Sol g 2.88 0 0
Bjelančevine g 48.5 - -
Vlakna g 5.63 - -
Ugljikohidrati g 52.89 - -
Masti g 21.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke