Meni Search

Ful nabrijana

Teleći odresci u umaku od višanja

Sočna rebarca
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Viška pogača
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti s ribom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kuhano meso s umakom od hrena
Vege odresci s marinadom
Pirjani kunić
Riba u bijelom umaku
Grdobina s povrćem
Pizza sirni jastučići
Fini gulaš od gljiva
Mini lazanje
Grill vratina u sendviču
Grill povrće na salatu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Šampinjoni u palačinki
Grickalica slanutak iz pećnice
Proljetno meso i povrće iz woka
Ljetni ražnjići
Odresci od morskog psa
Pizza s tunom
Urbana pola
Čarobna ljetna piletina
Roštilj s umakom Romesco
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sočna pureća rolada
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lignje na šumskom rižotu
Teleći savici u umaku od grejpa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hlebinska i pretepena juha
Lungić u sendviču
Zabavni kineski ravioli
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Meso s repom
Grdobina u pikantnoj šalši
Meksička party salata
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lagana sarma
Grill pirjana piletina s roštilja
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pogača sa sardinom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Prežgana juha
Lazanje s lignjama
Pečena piletina s limunom
Rezanci s krušnim mrvicama
Blagdanska rolada
Piletina laganini
Marinirana piletina s roštilja
Sočni pureći ražnjići
Mini shepherd's pie
Pileći bataci s umakom od luka
Voćna juha od višanja
Zlatna piletina
Hrskavi trokuti
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Nadjevene lignje
Mesne okruglice na ražnjiću
Rajčica s kukuruzom
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mirisna pečenka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Turske pizze
Rolice od blitve
Belgija - Salade Liégeoise
Nadjeveni kaneloni u umaku
Irska janjetina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Aromatizirani kruh
Brusketa s avokadom
Okruglice u umaku od rajčice
Janjetina s medom od kadulje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ramsteak u seksi umaku
Popečci od tikvica
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Brancinovo oko
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Tjestenina fuži s tartufima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Kaštelanski makaruni
Bugarska pita od krumpira
Povrtni ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignje s povrćem i smokvama
Kobasica u pivu i pecivu
Povrtni lonac
Mesne okruglice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Odresci u umaku s češnjakom
Delikatesna junetina na češki
Lungić s povrćem
Piletina Kiev
Lignje s manistrom u škartocu
Uzbudljivi kolač od blitve
Ossobuco
Sendvič s avokadom
Miješani grill
Piletina sa šafranom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pohani tofu s povrćem
Svinjski file s povrćem
Salata od liganja
Fina pikantna piletina
Jabučni krumpirići s cimetom
Manastirski đuveč
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mediteranski špageti
Kunić na bijelo
Ražnjići od lososa
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Krem juha od tikvica
Račići na posteljici od povrća
Fileti lososa u finom umaku
Kroketi od piletine
Piletina na kijevski način
Salata s mora
Janjetina na padelu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskava pileća krilca
Proljetna janjetina
Fish&Chips u tortilji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mediteranski kruščić s lovorom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u blagdanskom raspoloženju uz ovo fino jelo u crnom vinu s višnjama.

Sastojci

800 g telećih odrezaka
50 g maslaca
Crni papar mljeveni Podravka
150 g ocijeđenih višanja iz kompota light Podravka
2 žličice smeđeg šećera
100 ml crnog vina
1 žličica Gusnella Dolcela
1 žlica Vegete
Za prilog od prosa:
200 g Prosene kaše Podravka
100 g Špinata smrznutog Podravka
20 g maslaca
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Teleće odreske potucite i pospite Vegetom.
  • 2 Popecite ih na zagrijanom maslacu s obje strane te ih izvadite iz tave.
  • 3 Na preostalu masnoću dodajte smeđi šećer te nakon što se malo karamelizira, dodajte i ocijeđene višnje iz kompota.
  • 4 Podlijte s crnim vinom pa kada prokuha vratite odreske u umak.
  • 5 Po potrebi dolijte još malo vode i kuhajte 10 minuta.
  • 6 Na kraju začinite paprom i soli, umiješajte malo razmućenog Gusnella da ugusti umak.
  • 7 Za prilog proso najprije malo popržite na maslacu te pirjajte uz podlijevanje vrućom vodom.
  • 8 Dodajte špinat i uz miješanje otopite.
  • 9 Pirjani proso posolite i pustite da upije svu tekućinu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 598.39 75 75
Kalcij mg 48.84 5 5
Kalij mg 1069.96 29 29
Pantotenska kiselina mg 2.84 41 41
Vitamin D μg 33.8 17 17
Vitamin A μg 1295.6 32 26
Sol g 2.88 0 0
Bjelančevine g 48.5 - -
Vlakna g 5.63 - -
Ugljikohidrati g 52.89 - -
Masti g 21.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke