Meni Search

Superman

Teleći odresci u umaku od višanja

Manastirski đuveč
Popečci od cvjetače
Pileća prsa punjena čvarcima
Rezanci s krušnim mrvicama
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bruskete od cvjetače
Hrskava pileća krilca
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ljetni lungić
Mladi krumpir s ajvarom
Obojeni hamburger
Špageti mediteraneo
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tjestenina u finom umaku
Meksička party salata
Brownie s kajenskim paprom
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Janjetina s medom od kadulje
Riba u škartocu
Mini lazanje
Janjetina na padelu
Finska - Juha s lososom
Brancinovo oko
Hrskavo pečeno pile
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brusketa s avokadom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Roštilj s umakom Romesco
Ljetni ražnjići
Dječje lazanje
Teriyaki piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina s kozjim sirom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kroketi od piletine
Pohani tofu s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Sočna pureća rolada
Srneći file na salatu
Pohani zamotuljci
Proljetna janjetina
Pizza sirni jastučići
Tjestenina fuži s tartufima
Sočni pureći ražnjići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kunić na bijelo
Vratina sa sezonskim povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mirisna pureća rolada
Slatka patka
Pašticada s njokima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tuna burger
Rebarca s grilla
Grill vratina u sendviču
BBQ cheeseburger
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rižoto s tri vrste gljiva
Nadjevene lignje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Dip od južnog voća
Lazanje u tavi
Macho hamburger
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Koprivnički odojak
Hrskavi trokuti
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina u aromatičnom omotaču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Svinjski gulaš
Kokošja juha s požirakima
Pureća rolada s mlincima
Salata s mljevenim mesom
Jabučni krumpirići s cimetom
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina sa šafranom
Bruskete s povrćem
Rižoto s dagnjama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramstek i salata s roštilja
Fish&Chips u tortilji
Ramstek s povrćem
Špageti na kineski način
Piletina s nadjevom od ajvara
Blagdanska rolada
Zlatna piletina
Kaštelanski makaruni
Piletina u pivu
Piletina s mascarponeom
Piletina Kiev
Svinjski file s grila
Bugarska pita od krumpira
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileći bataci s umakom od luka
Pileća prsa iz pećnice
Rebarca s graškom
Pileći gulaš
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski file s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Lignje na šumskom rižotu
Goveđa rebarca sa zeljem
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u blagdanskom raspoloženju uz ovo fino jelo u crnom vinu s višnjama.

Sastojci

800 g telećih odrezaka
50 g maslaca
Crni papar mljeveni Podravka
150 g ocijeđenih višanja iz kompota light Podravka
2 žličice smeđeg šećera
100 ml crnog vina
1 žličica Gusnella Dolcela
1 žlica Vegete
Za prilog od prosa:
200 g Prosene kaše Podravka
100 g Špinata smrznutog Podravka
20 g maslaca
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Teleće odreske potucite i pospite Vegetom.
  • 2 Popecite ih na zagrijanom maslacu s obje strane te ih izvadite iz tave.
  • 3 Na preostalu masnoću dodajte smeđi šećer te nakon što se malo karamelizira, dodajte i ocijeđene višnje iz kompota.
  • 4 Podlijte s crnim vinom pa kada prokuha vratite odreske u umak.
  • 5 Po potrebi dolijte još malo vode i kuhajte 10 minuta.
  • 6 Na kraju začinite paprom i soli, umiješajte malo razmućenog Gusnella da ugusti umak.
  • 7 Za prilog proso najprije malo popržite na maslacu te pirjajte uz podlijevanje vrućom vodom.
  • 8 Dodajte špinat i uz miješanje otopite.
  • 9 Pirjani proso posolite i pustite da upije svu tekućinu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 598.39 75 75
Kalcij mg 48.84 5 5
Kalij mg 1069.96 29 29
Pantotenska kiselina mg 2.84 41 41
Vitamin D μg 33.8 17 17
Vitamin A μg 1295.6 32 26
Sol g 2.88 0 0
Bjelančevine g 48.5 - -
Vlakna g 5.63 - -
Ugljikohidrati g 52.89 - -
Masti g 21.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke