Meni Search

Superman

Teleći odresci u umaku od višanja

Jabučni krumpirići s cimetom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kunić na bijelo
Pohani zamotuljci
Rižoto s dagnjama
Piletina s kozjim sirom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramstek s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Bruskete od cvjetače
Svinjski file s grila
Ramsteak u seksi umaku
Tjestenina u finom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kokošja juha s požirakima
Bruskete s povrćem
Riba u škartocu
Slatka patka
Proljetna janjetina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Koprivnički odojak
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pureća rolada s mlincima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Brancinovo oko
Piletina sa šafranom
Piletina s nadjevom od ajvara
BBQ cheeseburger
Blagdanska rolada
Pizza sirni jastučići
Obojeni hamburger
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina u aromatičnom omotaču
Ramstek i salata s roštilja
Odresci s umakom od kupina
Nadjevene lignje
Pohani tofu s povrćem
Zlatna piletina
Dječje lazanje
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočna pureća rolada
Sočni pureći ražnjići
Špageti na kineski način
Lazanje u tavi
Mini lazanje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileći gulaš
Piletina Kiev
Dip od južnog voća
Lignje na šumskom rižotu
Manastirski đuveč
Finska - Juha s lososom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Roštilj s umakom Romesco
Pileća prsa punjena čvarcima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Svinjski gulaš
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina s mascarponeom
Ljetni lungić
Macho hamburger
Tuna burger
Brownie s kajenskim paprom
Hrskavi trokuti
Velika Britanija - Pastirska pita
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskavo pečeno pile
Janjetina na padelu
Kaštelanski makaruni
Rebarca s graškom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileća prsa iz pećnice
Rezanci s krušnim mrvicama
Goveđa rebarca sa zeljem
Teleći savici u umaku od grejpa
Popečci od cvjetače
Fish&Chips u tortilji
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski file s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kuglice od riže i svježeg sira
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Hrskava pileća krilca
Janjetina s medom od kadulje
Rebarca s grilla
Pileći bataci s umakom od luka
Rižoto s tri vrste gljiva
Pašticada s njokima
Grill vratina u sendviču
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina u pivu
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice na ražnjiću
Vratina sa sezonskim povrćem
Mirisna pureća rolada
Kroketi od piletine
Ljetni ražnjići
Meksička party salata
Srneći file na salatu
Skandinavske rolice s cimetom
Salata s mljevenim mesom
Teriyaki piletina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mladi krumpir s ajvarom
Bugarska pita od krumpira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Špageti mediteraneo
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u blagdanskom raspoloženju uz ovo fino jelo u crnom vinu s višnjama.

Sastojci

800 g telećih odrezaka
50 g maslaca
Crni papar mljeveni Podravka
150 g ocijeđenih višanja iz kompota light Podravka
2 žličice smeđeg šećera
100 ml crnog vina
1 žličica Gusnella Dolcela
1 žlica Vegete
Za prilog od prosa:
200 g Prosene kaše Podravka
100 g Špinata smrznutog Podravka
20 g maslaca
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Teleće odreske potucite i pospite Vegetom.
  • 2 Popecite ih na zagrijanom maslacu s obje strane te ih izvadite iz tave.
  • 3 Na preostalu masnoću dodajte smeđi šećer te nakon što se malo karamelizira, dodajte i ocijeđene višnje iz kompota.
  • 4 Podlijte s crnim vinom pa kada prokuha vratite odreske u umak.
  • 5 Po potrebi dolijte još malo vode i kuhajte 10 minuta.
  • 6 Na kraju začinite paprom i soli, umiješajte malo razmućenog Gusnella da ugusti umak.
  • 7 Za prilog proso najprije malo popržite na maslacu te pirjajte uz podlijevanje vrućom vodom.
  • 8 Dodajte špinat i uz miješanje otopite.
  • 9 Pirjani proso posolite i pustite da upije svu tekućinu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 598.39 75 75
Kalcij mg 48.84 5 5
Kalij mg 1069.96 29 29
Pantotenska kiselina mg 2.84 41 41
Vitamin D μg 33.8 17 17
Vitamin A μg 1295.6 32 26
Sol g 2.88 0 0
Bjelančevine g 48.5 - -
Vlakna g 5.63 - -
Ugljikohidrati g 52.89 - -
Masti g 21.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke