Meni Search

Superwoman

Teleći odresci u umaku od višanja

Pileći bataci s umakom od luka
Ramsteak u seksi umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rižoto s dagnjama
Janjetina na padelu
Brancinovo oko
Jabučni krumpirići s cimetom
Kuglice od riže i svježeg sira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fish&Chips u tortilji
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Proljetna janjetina
Mesne okruglice na ražnjiću
Slatka patka
Bakalar s krumpirom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Blagdanska rolada
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Dip od južnog voća
Teleći savici u umaku od grejpa
Rebarca s grilla
Roštilj s umakom Romesco
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Sočna pureća rolada
Marinirane srdele
Lazanje u tavi
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Odresci s umakom od kupina
Pileći gulaš
Hrskava pileća krilca
Piletina u pivu
Šampinjoni u palačinki
Svinjski file s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Špageti na kineski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pogača sa sardinom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pašticada voli penne a ti mene
Kroketi od piletine
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kunić na bijelo
Punjena teleća prsa
Ljetni lungić
Pohani zamotuljci
Riblji ražnjići
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Grill vratina u sendviču
Obojeni hamburger
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pizza sirni jastučići
Pohani tofu s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Janjetina s medom od kadulje
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Gulaš od oslića i povrća
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Bruskete s povrćem
Hrskavi trokuti
Hrskavo pečeno pile
Piletina s kozjim sirom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileća prsa punjena čvarcima
Zlatna piletina
Cous-cous s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Meksička party salata
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Goveđa rebarca sa zeljem
Dječje lazanje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Velika Britanija - Pastirska pita
Špageti mediteraneo
Male teleće pitice
Rezanci s krušnim mrvicama
Teriyaki piletina
Mini shepherd's pie
Pita s muškatnom bundevom i makom
Popečci od cvjetače
Brudet
Piletina u aromatičnom omotaču
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Finska - Juha s lososom
Piletina s mascarponeom
Brownie s kajenskim paprom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mladi krumpir s ajvarom
Rižoto s tri vrste gljiva
Svinjski gulaš
Tuna burger
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski file s grila
Kruh od cvjetače s kurkumom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Sočni pureći ražnjići
Srneći file na salatu
Lignji po gosposki
Manastirski đuveč
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Salata s mljevenim mesom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bruskete od cvjetače
Ramstek s povrćem
Mirisna pureća rolada
Brusketa s avokadom
Piletina Kiev
Ljetni ražnjići
Bouillabaisse
Lignje na šumskom rižotu
Kaštelanski makaruni
Mini lazanje
BBQ cheeseburger
Piletina sa šafranom
Energetske kuglice s kurkumom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Skandinavske rolice s cimetom
Odresci u umaku s češnjakom
Riba u škartocu
Rižini ravioli s mozzarellom
Rebarca s graškom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u blagdanskom raspoloženju uz ovo fino jelo u crnom vinu s višnjama.

Sastojci

800 g telećih odrezaka
50 g maslaca
Crni papar mljeveni Podravka
150 g ocijeđenih višanja iz kompota light Podravka
2 žličice smeđeg šećera
100 ml crnog vina
1 žličica Gusnella Dolcela
1 žlica Vegete
Za prilog od prosa:
200 g Prosene kaše Podravka
100 g Špinata smrznutog Podravka
20 g maslaca
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Teleće odreske potucite i pospite Vegetom.
  • 2 Popecite ih na zagrijanom maslacu s obje strane te ih izvadite iz tave.
  • 3 Na preostalu masnoću dodajte smeđi šećer te nakon što se malo karamelizira, dodajte i ocijeđene višnje iz kompota.
  • 4 Podlijte s crnim vinom pa kada prokuha vratite odreske u umak.
  • 5 Po potrebi dolijte još malo vode i kuhajte 10 minuta.
  • 6 Na kraju začinite paprom i soli, umiješajte malo razmućenog Gusnella da ugusti umak.
  • 7 Za prilog proso najprije malo popržite na maslacu te pirjajte uz podlijevanje vrućom vodom.
  • 8 Dodajte špinat i uz miješanje otopite.
  • 9 Pirjani proso posolite i pustite da upije svu tekućinu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 598.39 75 75
Kalcij mg 48.84 5 5
Kalij mg 1069.96 29 29
Pantotenska kiselina mg 2.84 41 41
Vitamin D μg 33.8 17 17
Vitamin A μg 1295.6 32 26
Sol g 2.88 0 0
Bjelančevine g 48.5 - -
Vlakna g 5.63 - -
Ugljikohidrati g 52.89 - -
Masti g 21.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke