Meni Search

Superwoman

Teleći odresci u umaku od višanja

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini lazanje
Cous-cous s povrćem
Janjetina na padelu
Dječje lazanje
Svinjski file s grila
Sočna pureća rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pohani zamotuljci
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice na ražnjiću
Pizza sirni jastučići
Energetske kuglice s kurkumom
Proljetna janjetina
Hrskava pileća krilca
Finska - Juha s lososom
Mladi krumpir s ajvarom
Lignji po gosposki
Salata s mljevenim mesom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Srneći file na salatu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pileći gulaš
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slatka patka
Obojeni hamburger
Bruskete od cvjetače
Fish&Chips u tortilji
Jabučni krumpirići s cimetom
Bouillabaisse
Brusketa s avokadom
Rižini ravioli s mozzarellom
Hrskavo pečeno pile
Lazanje u tavi
Bakalar s krumpirom
Blagdanska rolada
Piletina u pivu
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileća prsa punjena čvarcima
Pogača sa sardinom
BBQ cheeseburger
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Male teleće pitice
Zlatna piletina
Gulaš od oslića i povrća
Orada s krumpirom i mladim lukom
Marinirane srdele
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mini shepherd's pie
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Popečci od cvjetače
Šampinjoni u palačinki
Ljetni ražnjići
Svinjski file s povrćem
Brudet
Meksička party salata
Kroketi od piletine
Manastirski đuveč
Špageti na kineski način
Mirisna pureća rolada
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rebarca s grilla
Ramstek s povrćem
Rižoto s dagnjama
Brancinovo oko
Skandinavske rolice s cimetom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina sa šafranom
Sočni pureći ražnjići
Piletina s mascarponeom
Punjena teleća prsa
Teriyaki piletina
Riblji ražnjići
Hrskavi trokuti
Kaštelanski makaruni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ljetni lungić
Kunić na bijelo
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kolinjsko zelje s frišketinom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rebarca s graškom
Pureća rolada s mlincima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brownie s kajenskim paprom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pašticada voli penne a ti mene
Teleći savici u umaku od grejpa
Velika Britanija - Pastirska pita
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci s umakom od kupina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina u aromatičnom omotaču
Goveđa rebarca sa zeljem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lignje na šumskom rižotu
Roštilj s umakom Romesco
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill vratina u sendviču
Rižoto s tri vrste gljiva
Svinjski gulaš
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s kozjim sirom
Dip od južnog voća
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Bruskete s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Odresci u umaku s češnjakom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tuna burger
Špageti mediteraneo
Ramsteak u seksi umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Riba u škartocu
Piletina Kiev
Janjetina s medom od kadulje
Rezanci s krušnim mrvicama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u blagdanskom raspoloženju uz ovo fino jelo u crnom vinu s višnjama.

Sastojci

800 g telećih odrezaka
50 g maslaca
Crni papar mljeveni Podravka
150 g ocijeđenih višanja iz kompota light Podravka
2 žličice smeđeg šećera
100 ml crnog vina
1 žličica Gusnella Dolcela
1 žlica Vegete
Za prilog od prosa:
200 g Prosene kaše Podravka
100 g Špinata smrznutog Podravka
20 g maslaca
sol

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Teleće odreske potucite i pospite Vegetom.
  • 2 Popecite ih na zagrijanom maslacu s obje strane te ih izvadite iz tave.
  • 3 Na preostalu masnoću dodajte smeđi šećer te nakon što se malo karamelizira, dodajte i ocijeđene višnje iz kompota.
  • 4 Podlijte s crnim vinom pa kada prokuha vratite odreske u umak.
  • 5 Po potrebi dolijte još malo vode i kuhajte 10 minuta.
  • 6 Na kraju začinite paprom i soli, umiješajte malo razmućenog Gusnella da ugusti umak.
  • 7 Za prilog proso najprije malo popržite na maslacu te pirjajte uz podlijevanje vrućom vodom.
  • 8 Dodajte špinat i uz miješanje otopite.
  • 9 Pirjani proso posolite i pustite da upije svu tekućinu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 598.39 75 75
Kalcij mg 48.84 5 5
Kalij mg 1069.96 29 29
Pantotenska kiselina mg 2.84 41 41
Vitamin D μg 33.8 17 17
Vitamin A μg 1295.6 32 26
Sol g 2.88 0 0
Bjelančevine g 48.5 - -
Vlakna g 5.63 - -
Ugljikohidrati g 52.89 - -
Masti g 21.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke