Meni Search

Superwoman

Teleći odresci u umaku od višanja

Lignje na šumskom rižotu
Bakalar s krumpirom
Pašticada voli penne a ti mene
Rižoto s dagnjama
Rebarca s graškom
Pizza sirni jastučići
Energetske kuglice s kurkumom
Blagdanska rolada
Proljetna janjetina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rebarca s grilla
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Dječje lazanje
Ljetni ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina u pivu
Dip od južnog voća
Roštilj s umakom Romesco
Skandinavske rolice s cimetom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina s kozjim sirom
Brancinovo oko
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mini lazanje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskava pileća krilca
Punjena teleća prsa
Brudet
Brusketa s avokadom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ljetni lungić
Goveđa rebarca sa zeljem
Pogača sa sardinom
Obojeni hamburger
Kaštelanski makaruni
Svinjski gulaš
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileći gulaš
Kruh od cvjetače s kurkumom
Popečci od cvjetače
Cous-cous s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskavi trokuti
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Srneći file na salatu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski file s grila
Brownie s kajenskim paprom
Rižini ravioli s mozzarellom
Zlatna piletina
Sočna pureća rolada
BBQ cheeseburger
Lignji po gosposki
Riba u škartocu
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina Kiev
Špageti na kineski način
Tuna burger
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina s mascarponeom
Bruskete od cvjetače
Kroketi od piletine
Šampinjoni u palačinki
Hrskavo pečeno pile
Kolinjsko zelje s frišketinom
Male teleće pitice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ramstek s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mladi krumpir s ajvarom
Odresci u umaku s češnjakom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Lazanje u tavi
Mirisna pureća rolada
Sočni pureći ražnjići
Mini shepherd's pie
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice na ražnjiću
Kuglice od riže i svježeg sira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pohani zamotuljci
Ramsteak u seksi umaku
Janjetina s medom od kadulje
Kunić na bijelo
Janjetina na padelu
Meksička party salata
Tjestenina fuži s tartufima
Finska - Juha s lososom
Fish&Chips u tortilji
Marinirane srdele
Salata s mljevenim mesom
Pureća rolada s mlincima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Gulaš od oslića i povrća
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Bouillabaisse
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Riblji ražnjići
Piletina u aromatičnom omotaču
Pohani tofu s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rižoto s tri vrste gljiva
Velika Britanija - Pastirska pita
Bruskete s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Slatka patka
Špageti mediteraneo
Teriyaki piletina
Manastirski đuveč
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u blagdanskom raspoloženju uz ovo fino jelo u crnom vinu s višnjama.

Sastojci

800 g telećih odrezaka
50 g maslaca
Crni papar mljeveni Podravka
150 g ocijeđenih višanja iz kompota light Podravka
2 žličice smeđeg šećera
100 ml crnog vina
1 žličica Gusnella Dolcela
1 žlica Vegete
Za prilog od prosa:
200 g Prosene kaše Podravka
100 g Špinata smrznutog Podravka
20 g maslaca
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Teleće odreske potucite i pospite Vegetom.
  • 2 Popecite ih na zagrijanom maslacu s obje strane te ih izvadite iz tave.
  • 3 Na preostalu masnoću dodajte smeđi šećer te nakon što se malo karamelizira, dodajte i ocijeđene višnje iz kompota.
  • 4 Podlijte s crnim vinom pa kada prokuha vratite odreske u umak.
  • 5 Po potrebi dolijte još malo vode i kuhajte 10 minuta.
  • 6 Na kraju začinite paprom i soli, umiješajte malo razmućenog Gusnella da ugusti umak.
  • 7 Za prilog proso najprije malo popržite na maslacu te pirjajte uz podlijevanje vrućom vodom.
  • 8 Dodajte špinat i uz miješanje otopite.
  • 9 Pirjani proso posolite i pustite da upije svu tekućinu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 598.39 75 75
Kalcij mg 48.84 5 5
Kalij mg 1069.96 29 29
Pantotenska kiselina mg 2.84 41 41
Vitamin D μg 33.8 17 17
Vitamin A μg 1295.6 32 26
Sol g 2.88 0 0
Bjelančevine g 48.5 - -
Vlakna g 5.63 - -
Ugljikohidrati g 52.89 - -
Masti g 21.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke