Meni Search

Superwoman

Teleći odresci u umaku od višanja

Kuglice od riže i svježeg sira
Pileći bataci s umakom od luka
Blagdanska rolada
Pureća rolada s mlincima
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina s kozjim sirom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Punjena teleća prsa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brownie s kajenskim paprom
Brusketa s avokadom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bouillabaisse
Bruskete s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teriyaki piletina
Sočni pureći ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Piletina Kiev
Pohani zamotuljci
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brudet
Riblji ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Roštilj s umakom Romesco
Hrskavi trokuti
Lazanje u tavi
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lungić s toplom salatom od šparoga
Brancinovo oko
Piletina sa šafranom
Svinjski file s povrćem
Kaštelanski makaruni
Salata s mljevenim mesom
Odresci u umaku s češnjakom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Skandinavske rolice s cimetom
Zlatna piletina
Mini lazanje
Mini shepherd's pie
Ramstek s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Svinjski gulaš
Cous-cous s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočna pureća rolada
Odresci s umakom od kupina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kroketi od piletine
Pizza sirni jastučići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ljetni ražnjići
Dip od južnog voća
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramsteak u seksi umaku
Špageti mediteraneo
Marinirane srdele
Rižoto s tri vrste gljiva
Velika Britanija - Pastirska pita
Mirisna pureća rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Orada s krumpirom i mladim lukom
Janjetina s medom od kadulje
Pileći gulaš
Teleći savici u umaku od grejpa
Šampinjoni u palačinki
Grill vratina u sendviču
Hrskavo pečeno pile
Finska - Juha s lososom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Riba u škartocu
Srneći file na salatu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rebarca s grilla
Rezanci s krušnim mrvicama
Proljetna janjetina
Bakalar s krumpirom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Popečci od cvjetače
Kolinjsko zelje s frišketinom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kunić na bijelo
Dječje lazanje
Mladi krumpir s ajvarom
Gulaš od oslića i povrća
Energetske kuglice s kurkumom
Pogača sa sardinom
Piletina s mascarponeom
Jabučni krumpirići s cimetom
Male teleće pitice
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Lignji po gosposki
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Manastirski đuveč
Svinjski file s grila
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rebarca s graškom
Piletina u pivu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rižini ravioli s mozzarellom
Rižoto s dagnjama
Tuna burger
Obojeni hamburger
Lignje na šumskom rižotu
Goveđa rebarca sa zeljem
Bruskete od cvjetače
Bugarska pita od krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Špageti na kineski način
Slatka patka
Piletina u aromatičnom omotaču
BBQ cheeseburger
Pašticada voli penne a ti mene
Ljetni lungić
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pohani tofu s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Janjetina na padelu
Hrskava pileća krilca
Nadjeveni kaneloni u umaku
Meksička party salata
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u blagdanskom raspoloženju uz ovo fino jelo u crnom vinu s višnjama.

Sastojci

800 g telećih odrezaka
50 g maslaca
Crni papar mljeveni Podravka
150 g ocijeđenih višanja iz kompota light Podravka
2 žličice smeđeg šećera
100 ml crnog vina
1 žličica Gusnella Dolcela
1 žlica Vegete
Za prilog od prosa:
200 g Prosene kaše Podravka
100 g Špinata smrznutog Podravka
20 g maslaca
sol

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Teleće odreske potucite i pospite Vegetom.
  • 2 Popecite ih na zagrijanom maslacu s obje strane te ih izvadite iz tave.
  • 3 Na preostalu masnoću dodajte smeđi šećer te nakon što se malo karamelizira, dodajte i ocijeđene višnje iz kompota.
  • 4 Podlijte s crnim vinom pa kada prokuha vratite odreske u umak.
  • 5 Po potrebi dolijte još malo vode i kuhajte 10 minuta.
  • 6 Na kraju začinite paprom i soli, umiješajte malo razmućenog Gusnella da ugusti umak.
  • 7 Za prilog proso najprije malo popržite na maslacu te pirjajte uz podlijevanje vrućom vodom.
  • 8 Dodajte špinat i uz miješanje otopite.
  • 9 Pirjani proso posolite i pustite da upije svu tekućinu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 598.39 75 75
Kalcij mg 48.84 5 5
Kalij mg 1069.96 29 29
Pantotenska kiselina mg 2.84 41 41
Vitamin D μg 33.8 17 17
Vitamin A μg 1295.6 32 26
Sol g 2.88 0 0
Bjelančevine g 48.5 - -
Vlakna g 5.63 - -
Ugljikohidrati g 52.89 - -
Masti g 21.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke