Meni Search

Superwoman

Teleći odresci u umaku od višanja

Cupcakes u pršutu i tikvicama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mini lazanje
Slatka patka
Cous-cous s povrćem
Pogača sa sardinom
Grill vratina u sendviču
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Salata s mljevenim mesom
Marinirane srdele
Špageti mediteraneo
Riblji ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Meksička party salata
Lazanje u tavi
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mirisna pureća rolada
Pohani tofu s povrćem
Svinjski file s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina Kiev
Špageti na kineski način
Kaštelanski makaruni
Nadjeveni kaneloni u umaku
Gulaš od oslića i povrća
Hrskavi trokuti
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Finska - Juha s lososom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Manastirski đuveč
Teriyaki piletina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Janjetina s medom od kadulje
BBQ cheeseburger
Tjestenina fuži s tartufima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bakalar s krumpirom
Dječje lazanje
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Lignje na šumskom rižotu
Blagdanska rolada
Bugarska pita od krumpira
Kunić na bijelo
Bruskete s povrćem
Zlatna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski gulaš
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Janjetina na padelu
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina s kozjim sirom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina sa šafranom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pizza sirni jastučići
Svinjski file s grila
Hrskavo pečeno pile
Mini shepherd's pie
Kroketi od piletine
BBQ svinjska rebarca u foliji
Obojeni hamburger
Ramstek s povrćem
Brancinovo oko
Sočna pureća rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rižoto s dagnjama
Hrskava pileća krilca
Pašticada voli penne a ti mene
Mesne okruglice na ražnjiću
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bruskete od cvjetače
Sočni pureći ražnjići
Dip od južnog voća
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ljetni lungić
Ljetni ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lignji po gosposki
Rebarca s graškom
Brownie s kajenskim paprom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina s mascarponeom
Pileći gulaš
Lungić s toplom salatom od šparoga
Fish&Chips u tortilji
Norveška krem juha od ribe i kozica
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Energetske kuglice s kurkumom
Pileća prsa punjena čvarcima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rižini ravioli s mozzarellom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brusketa s avokadom
Popečci od cvjetače
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći savici u umaku od grejpa
Goveđa rebarca sa zeljem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rebarca s grilla
Piletina u pivu
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileći bataci s umakom od luka
Bouillabaisse
Rižoto s tri vrste gljiva
Punjena teleća prsa
Roštilj s umakom Romesco
Odresci u umaku s češnjakom
Riba u škartocu
Male teleće pitice
Proljetna janjetina
Pohani zamotuljci
Velika Britanija - Pastirska pita
Tuna burger
Odresci s umakom od kupina
Srneći file na salatu
Brudet
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pureća rolada s mlincima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u blagdanskom raspoloženju uz ovo fino jelo u crnom vinu s višnjama.

Sastojci

800 g telećih odrezaka
50 g maslaca
Crni papar mljeveni Podravka
150 g ocijeđenih višanja iz kompota light Podravka
2 žličice smeđeg šećera
100 ml crnog vina
1 žličica Gusnella Dolcela
1 žlica Vegete
Za prilog od prosa:
200 g Prosene kaše Podravka
100 g Špinata smrznutog Podravka
20 g maslaca
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Teleće odreske potucite i pospite Vegetom.
  • 2 Popecite ih na zagrijanom maslacu s obje strane te ih izvadite iz tave.
  • 3 Na preostalu masnoću dodajte smeđi šećer te nakon što se malo karamelizira, dodajte i ocijeđene višnje iz kompota.
  • 4 Podlijte s crnim vinom pa kada prokuha vratite odreske u umak.
  • 5 Po potrebi dolijte još malo vode i kuhajte 10 minuta.
  • 6 Na kraju začinite paprom i soli, umiješajte malo razmućenog Gusnella da ugusti umak.
  • 7 Za prilog proso najprije malo popržite na maslacu te pirjajte uz podlijevanje vrućom vodom.
  • 8 Dodajte špinat i uz miješanje otopite.
  • 9 Pirjani proso posolite i pustite da upije svu tekućinu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 598.39 75 75
Kalcij mg 48.84 5 5
Kalij mg 1069.96 29 29
Pantotenska kiselina mg 2.84 41 41
Vitamin D μg 33.8 17 17
Vitamin A μg 1295.6 32 26
Sol g 2.88 0 0
Bjelančevine g 48.5 - -
Vlakna g 5.63 - -
Ugljikohidrati g 52.89 - -
Masti g 21.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke