Meni Search

Superwoman

Teleći odresci u umaku od višanja

Srneći file na salatu
Piletina sa šafranom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rižini ravioli s mozzarellom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskavi trokuti
Pureća rolada s mlincima
Piletina s kozjim sirom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brownie s kajenskim paprom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kolinjsko zelje s frišketinom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brusketa s avokadom
Bugarska pita od krumpira
Finska - Juha s lososom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ljetni lungić
Meksička party salata
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Blagdanska rolada
Rižoto s dagnjama
Pizza sirni jastučići
Cous-cous s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zlatna piletina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rezanci s krušnim mrvicama
Teriyaki piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Marinirane srdele
Špageti mediteraneo
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brudet
Popečci od cvjetače
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rebarca s grilla
BBQ cheeseburger
Kuglice od riže i svježeg sira
Mirisna pureća rolada
Bakalar s krumpirom
Tjestenina fuži s tartufima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Energetske kuglice s kurkumom
Pogača sa sardinom
Piletina s mascarponeom
Mini shepherd's pie
Odresci u umaku s češnjakom
Rižoto s tri vrste gljiva
Riblji ražnjići
Odresci s umakom od kupina
Ramsteak u seksi umaku
Hrskavo pečeno pile
Brancinovo oko
Piletina Kiev
Svinjski gulaš
Pašticada voli penne a ti mene
Teleći savici u umaku od grejpa
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file s povrćem
Bruskete s povrćem
Obojeni hamburger
Pohani tofu s povrćem
Lazanje u tavi
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina s medom od kadulje
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Slatka patka
Pileći bataci s umakom od luka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lungić s toplom salatom od šparoga
Dip od južnog voća
Gulaš od oslića i povrća
Bouillabaisse
Roštilj s umakom Romesco
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileća prsa punjena čvarcima
Špageti na kineski način
Pileći gulaš
Piletina u aromatičnom omotaču
Lignje na šumskom rižotu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Skandinavske rolice s cimetom
Šampinjoni u palačinki
Piletina u pivu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rebarca s graškom
Goveđa rebarca sa zeljem
Ljetni ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ramstek s povrćem
Riba u škartocu
Sočna pureća rolada
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Svinjski file s grila
Manastirski đuveč
Mini lazanje
Hrskava pileća krilca
Proljetna janjetina
Tuna burger
Lignji po gosposki
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Velika Britanija - Pastirska pita
Male teleće pitice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočni pureći ražnjići
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kaštelanski makaruni
Bruskete od cvjetače
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pita s muškatnom bundevom i makom
Grill vratina u sendviču
Pohani zamotuljci
Kunić na bijelo
Salata s mljevenim mesom
Mesne okruglice na ražnjiću
Mladi krumpir s ajvarom
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina na padelu
Kroketi od piletine
Dječje lazanje
Punjena teleća prsa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u blagdanskom raspoloženju uz ovo fino jelo u crnom vinu s višnjama.

Sastojci

800 g telećih odrezaka
50 g maslaca
Crni papar mljeveni Podravka
150 g ocijeđenih višanja iz kompota light Podravka
2 žličice smeđeg šećera
100 ml crnog vina
1 žličica Gusnella Dolcela
1 žlica Vegete
Za prilog od prosa:
200 g Prosene kaše Podravka
100 g Špinata smrznutog Podravka
20 g maslaca
sol

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Teleće odreske potucite i pospite Vegetom.
  • 2 Popecite ih na zagrijanom maslacu s obje strane te ih izvadite iz tave.
  • 3 Na preostalu masnoću dodajte smeđi šećer te nakon što se malo karamelizira, dodajte i ocijeđene višnje iz kompota.
  • 4 Podlijte s crnim vinom pa kada prokuha vratite odreske u umak.
  • 5 Po potrebi dolijte još malo vode i kuhajte 10 minuta.
  • 6 Na kraju začinite paprom i soli, umiješajte malo razmućenog Gusnella da ugusti umak.
  • 7 Za prilog proso najprije malo popržite na maslacu te pirjajte uz podlijevanje vrućom vodom.
  • 8 Dodajte špinat i uz miješanje otopite.
  • 9 Pirjani proso posolite i pustite da upije svu tekućinu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 598.39 75 75
Kalcij mg 48.84 5 5
Kalij mg 1069.96 29 29
Pantotenska kiselina mg 2.84 41 41
Vitamin D μg 33.8 17 17
Vitamin A μg 1295.6 32 26
Sol g 2.88 0 0
Bjelančevine g 48.5 - -
Vlakna g 5.63 - -
Ugljikohidrati g 52.89 - -
Masti g 21.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke