Meni Search

Superwoman

Teleći odresci u umaku od višanja

Teleći savici u umaku od grejpa
Teriyaki piletina
Meksička party salata
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Sočni pureći ražnjići
Bakalar s krumpirom
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna pureća rolada
Špageti na kineski način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Obojeni hamburger
Šampinjoni u palačinki
Marinirane srdele
Odresci s umakom od kupina
Kuglice od riže i svježeg sira
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rebarca s graškom
Piletina sa šafranom
Bouillabaisse
Riblji ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Popečci od cvjetače
Zlatna piletina
Blagdanska rolada
Pohani tofu s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Fish&Chips u tortilji
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje na šumskom rižotu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileći gulaš
Grill vratina u sendviču
Kroketi od piletine
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Dip od južnog voća
Srneći file na salatu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Goveđa rebarca sa zeljem
Pileća prsa punjena čvarcima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brownie s kajenskim paprom
Pašticada voli penne a ti mene
Pogača sa sardinom
Hrskavi trokuti
Hrskavo pečeno pile
Lazanje u tavi
Punjena teleća prsa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bruskete od cvjetače
Brancinovo oko
Rižoto s dagnjama
Ramsteak u seksi umaku
Janjetina na padelu
Slatka patka
Svinjski file s grila
Pureća rolada s mlincima
Špageti mediteraneo
Piletina u aromatičnom omotaču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Cous-cous s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina u pivu
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice na ražnjiću
Proljetna janjetina
Hrskava pileća krilca
Brudet
Tuna burger
Rebarca s grilla
BBQ cheeseburger
Energetske kuglice s kurkumom
Gulaš od oslića i povrća
Jabučni krumpirići s cimetom
Skandinavske rolice s cimetom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina s mascarponeom
Mini lazanje
Dječje lazanje
Bruskete s povrćem
Lignji po gosposki
Ljetni ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kunić na bijelo
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pizza sirni jastučići
Janjetina s medom od kadulje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Male teleće pitice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ramstek s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Finska - Juha s lososom
Svinjski gulaš
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rezanci s krušnim mrvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kaštelanski makaruni
Rižoto s tri vrste gljiva
Ljetni lungić
Manastirski đuveč
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina Kiev
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mladi krumpir s ajvarom
Tjestenina fuži s tartufima
Mirisna pureća rolada
Pohani zamotuljci
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Velika Britanija - Pastirska pita
Odresci u umaku s češnjakom
Mini shepherd's pie
Riba u škartocu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Salata s mljevenim mesom
Piletina s kozjim sirom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u blagdanskom raspoloženju uz ovo fino jelo u crnom vinu s višnjama.

Sastojci

800 g telećih odrezaka
50 g maslaca
Crni papar mljeveni Podravka
150 g ocijeđenih višanja iz kompota light Podravka
2 žličice smeđeg šećera
100 ml crnog vina
1 žličica Gusnella Dolcela
1 žlica Vegete
Za prilog od prosa:
200 g Prosene kaše Podravka
100 g Špinata smrznutog Podravka
20 g maslaca
sol

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Teleće odreske potucite i pospite Vegetom.
  • 2 Popecite ih na zagrijanom maslacu s obje strane te ih izvadite iz tave.
  • 3 Na preostalu masnoću dodajte smeđi šećer te nakon što se malo karamelizira, dodajte i ocijeđene višnje iz kompota.
  • 4 Podlijte s crnim vinom pa kada prokuha vratite odreske u umak.
  • 5 Po potrebi dolijte još malo vode i kuhajte 10 minuta.
  • 6 Na kraju začinite paprom i soli, umiješajte malo razmućenog Gusnella da ugusti umak.
  • 7 Za prilog proso najprije malo popržite na maslacu te pirjajte uz podlijevanje vrućom vodom.
  • 8 Dodajte špinat i uz miješanje otopite.
  • 9 Pirjani proso posolite i pustite da upije svu tekućinu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 598.39 75 75
Kalcij mg 48.84 5 5
Kalij mg 1069.96 29 29
Pantotenska kiselina mg 2.84 41 41
Vitamin D μg 33.8 17 17
Vitamin A μg 1295.6 32 26
Sol g 2.88 0 0
Bjelančevine g 48.5 - -
Vlakna g 5.63 - -
Ugljikohidrati g 52.89 - -
Masti g 21.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke