Meni Search

Superwoman

Teleći odresci u umaku od višanja

Piletina s kozjim sirom
Pileći bataci s umakom od luka
Lignje na šumskom rižotu
Odresci s umakom od kupina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina u pivu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Proljetna janjetina
Sočni pureći ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mesne okruglice na ražnjiću
Blagdanska rolada
Brancinovo oko
Špageti na kineski način
Popečci od cvjetače
Dip od južnog voća
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina sa šafranom
Janjetina na padelu
Teleći savici u umaku od grejpa
Hrskava pileća krilca
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bakalar s krumpirom
Lignji po gosposki
Svinjski gulaš
Ljetni lungić
Bouillabaisse
Gulaš od oslića i povrća
Mladi krumpir s ajvarom
Ramstek s povrćem
Meksička party salata
Goveđa rebarca sa zeljem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Riba u škartocu
Obojeni hamburger
Pohani zamotuljci
Pileći gulaš
Ramsteak u seksi umaku
Kunić na bijelo
Mini lazanje
Janjetina s medom od kadulje
Rebarca s grilla
Šampinjoni u palačinki
Slatka patka
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina u aromatičnom omotaču
Srneći file na salatu
Dječje lazanje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zlatna piletina
Brownie s kajenskim paprom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Punjena teleća prsa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rezanci s krušnim mrvicama
Cous-cous s povrćem
Riblji ražnjići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata s mljevenim mesom
Brusketa s avokadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kroketi od piletine
Velika Britanija - Pastirska pita
Mini shepherd's pie
Marinirane srdele
Sočna pureća rolada
Piletina s mascarponeom
Tjestenina fuži s tartufima
Pašticada voli penne a ti mene
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brudet
Mirisna pureća rolada
Rižini ravioli s mozzarellom
Jabučni krumpirići s cimetom
Rižoto s tri vrste gljiva
Hrskavo pečeno pile
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rižoto s dagnjama
Rebarca s graškom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Skandinavske rolice s cimetom
Finska - Juha s lososom
Energetske kuglice s kurkumom
Lazanje u tavi
Teriyaki piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Bruskete s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Špageti mediteraneo
Pogača sa sardinom
Grill vratina u sendviču
Kaštelanski makaruni
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kuglice od riže i svježeg sira
Male teleće pitice
Tuna burger
Hrskavi trokuti
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Svinjski file s grila
Fish&Chips u tortilji
Pureća rolada s mlincima
Svinjski file s povrćem
Piletina Kiev
Manastirski đuveč
Pizza sirni jastučići
Ljetni ražnjići
Bugarska pita od krumpira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Roštilj s umakom Romesco
Lungić s toplom salatom od šparoga
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bruskete od cvjetače
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ cheeseburger
Pohani tofu s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u blagdanskom raspoloženju uz ovo fino jelo u crnom vinu s višnjama.

Sastojci

800 g telećih odrezaka
50 g maslaca
Crni papar mljeveni Podravka
150 g ocijeđenih višanja iz kompota light Podravka
2 žličice smeđeg šećera
100 ml crnog vina
1 žličica Gusnella Dolcela
1 žlica Vegete
Za prilog od prosa:
200 g Prosene kaše Podravka
100 g Špinata smrznutog Podravka
20 g maslaca
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Teleće odreske potucite i pospite Vegetom.
  • 2 Popecite ih na zagrijanom maslacu s obje strane te ih izvadite iz tave.
  • 3 Na preostalu masnoću dodajte smeđi šećer te nakon što se malo karamelizira, dodajte i ocijeđene višnje iz kompota.
  • 4 Podlijte s crnim vinom pa kada prokuha vratite odreske u umak.
  • 5 Po potrebi dolijte još malo vode i kuhajte 10 minuta.
  • 6 Na kraju začinite paprom i soli, umiješajte malo razmućenog Gusnella da ugusti umak.
  • 7 Za prilog proso najprije malo popržite na maslacu te pirjajte uz podlijevanje vrućom vodom.
  • 8 Dodajte špinat i uz miješanje otopite.
  • 9 Pirjani proso posolite i pustite da upije svu tekućinu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 598.39 75 75
Kalcij mg 48.84 5 5
Kalij mg 1069.96 29 29
Pantotenska kiselina mg 2.84 41 41
Vitamin D μg 33.8 17 17
Vitamin A μg 1295.6 32 26
Sol g 2.88 0 0
Bjelančevine g 48.5 - -
Vlakna g 5.63 - -
Ugljikohidrati g 52.89 - -
Masti g 21.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke