Meni Search

Ful nabrijan

Teleći savici u umaku od grejpa

Proljetno meso i povrće iz woka
Lungić u sendviču
Piletina sa šafranom
Kaštelanski makaruni
Aromatizirani kruh
Lungić s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mediteranski špageti
Tjestenina fuži s tartufima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ramsteak u seksi umaku
Meso s repom
Bugarska pita od krumpira
Grill vratina u sendviču
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Roštilj s umakom Romesco
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Miješani grill
Svinjski file s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Šampinjoni u palačinki
Grickalica slanutak iz pećnice
Mirisna pečenka
Pirjani kunić
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rajčica s kukuruzom
Irska janjetina
Sočni pureći ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kuhano meso s umakom od hrena
Proljetna janjetina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grdobina u pikantnoj šalši
Jabučni krumpirići s cimetom
Zlatna piletina
Belgija - Salade Liégeoise
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Uzbudljivi kolač od blitve
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill pirjana piletina s roštilja
Fina pikantna piletina
Račići na posteljici od povrća
Vege odresci s marinadom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kroketi od piletine
Mediteranski kruščić s lovorom
Grdobina s povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Umak od limete (Molho de limao)
Salata s mora
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Blagdanska rolada
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mesne okruglice na ražnjiću
Nadjeveni kaneloni u umaku
Riba u bijelom umaku
Meksička party salata
Fish&Chips u tortilji
Fileti lososa u finom umaku
Voćna juha od višanja
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Sendvič s avokadom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pašticada s njokima
Povrtni lonac
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pohani tofu s povrćem
Vratina sa sezonskim povrćem
Lagana sarma
Piletina Kiev
Delikatesna junetina na češki
Piletina laganini
Ljetni ražnjići
Popečci od tikvica
Povrtni ražnjići
Brusketa s avokadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Nadjevene lignje
Pečena piletina s limunom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje na šumskom rižotu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mini lazanje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rolice od blitve
Fini gulaš od gljiva
Sočna rebarca
Pizza s tunom
Zabavni kineski ravioli
Prežgana juha
Janjetina na padelu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Salata od liganja
Marinirana piletina s roštilja
Urbana pola
Manastirski đuveč
Grill povrće na salatu
Okruglice u umaku od rajčice
Hrskavi trokuti
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Janjetina s medom od kadulje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Dagnje na buzaru
Brancinovo oko
Sočna pureća rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rezanci s krušnim mrvicama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Kobasica u pivu i pecivu
Krem juha od tikvica
Ražnjići od lososa
Čarobna ljetna piletina
Mesne okruglice
Kunić na bijelo
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zamotuljak bogat mrkvom, špinatom, maslinama i kuhanom šunkom kombinacija je koja uz dodatak egzotičnog okusa grejpa nudi potpuno iznenađenje našem nepcu.

Sastojci

4 veća teleća odreska (oko 600 g)
20 g maslaca
60 g mrkve
70 g špinata
1 žlica nasjeckanog peršina
40 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka
100 g kuhane šunke
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
300 ml vode
200 ml Passate Podravka
2 žličice Vegete pikant
50 ml ocijeđenog soka grejpa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Teleće odreske istucite da budu tanki i veliki.
  • 2 Na zagrijani maslac dodajte sitno nasjeckanu mrkvu, kratko popecite te dodajte nasjeckani list špinata i još kratko popecite i maknite s vatre.
  • 3 Umiješajte sitno nasjeckani peršin i masline, narezanu šunku, pa promiješajte.
  • 4 Na odreske stavite ¼ nadjeva i savijte pa omotajte kuharskim koncem.
  • 5 Savijene odreske popecite na zagrijanom ulju s obje strane.
  • 6 Dodajte sitno nasjeckani luk i sve zajedno popecite.
  • 7 Zalijte vodom, dodajte passatu i Vegetu ljuta paprika mix.
  • 8 Pirjajte poklopljeno na laganoj vatri uz povremeno miješanje i okretanje da dobijete umak, a meso omekša (30-40 minuta).
  • 9 Pri kraju umiješajte sok svježe ocijeđenog grejpa.

Savjet

Količinu grejpa odredite prema vlastitom ukusu, a pred kraj kuhanja možete dodati i narezanu koricu grejpa, a umak po potrebi ugustite Gussnelom.

Posluživanje

Meso s umakom poslužite toplo uz pire krumpir i salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 89.7 30 22
Fosfor mg 436.44 55 55
Kalcij mg 58.47 6 6
Kalij mg 1322.06 36 36
Niacin mg 23.6 169 118
Vitamin D μg 23.8 12 12
Vitamin A μg 6957.26 174 139
Bjelančevine g 38.99 - -
Vlakna g 3.32 - -
Ugljikohidrati g 15.72 - -
Masti g 25.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke