Meni Search

Ful nabrijan

Teleći savici u umaku od grejpa

Belgija - Salade Liégeoise
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grdobina s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Brusketa s avokadom
Piletina laganini
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fish&Chips u tortilji
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Roštilj s umakom Romesco
Povrtni lonac
Janjetina na padelu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill oslić u aromatičnoj korici
Račići na posteljici od povrća
Rajčica s kukuruzom
Popečci od tikvica
Nadjevene lignje
Dagnje na buzaru
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Vege odresci s marinadom
Lungić u sendviču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kaštelanski makaruni
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rolice od blitve
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Vratina sa sezonskim povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Povrtni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ljetni ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Urbana pola
Umak od limete (Molho de limao)
Mesne okruglice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fini gulaš od gljiva
Salata od liganja
Brancinovo oko
Šampinjoni u palačinki
Okruglice u umaku od rajčice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kuhano meso s umakom od hrena
Pizza s tunom
Riba u bijelom umaku
Kunić na bijelo
Meksička party salata
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Krem juha od tikvica
Meso s repom
Pohani tofu s povrćem
Grill vratina u sendviču
Manastirski đuveč
Kobasica u pivu i pecivu
Grill pirjana piletina s roštilja
Pirjani kunić
Grickalica slanutak iz pećnice
Mediteranski kruščić s lovorom
Fileti lososa u finom umaku
Sočna pureća rolada
Fina pikantna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Sočna rebarca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pašticada s njokima
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Delikatesna junetina na češki
Prežgana juha
Pizza sirni jastučići
Zanimljiva salata s kikirikijem
Blagdanska rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Mediteranski špageti
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Lagana sarma
Aromatizirani kruh
Proljetna janjetina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sendvič s avokadom
Zlatna piletina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kroketi od piletine
Zabavni kineski ravioli
Miješani grill
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskavi trokuti
Uzbudljivi kolač od blitve
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lungić s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Pečena piletina s limunom
Svinjski file s povrćem
Grill povrće na salatu
Mini lazanje
Marinirana piletina s roštilja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mirisna pečenka
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Voćna juha od višanja
Tjestenina fuži s tartufima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina Kiev
Kolinjsko zelje s frišketinom
Irska janjetina
Lignje s povrćem i smokvama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Salata s mora
Mesne okruglice na ražnjiću
Čarobna ljetna piletina
Bugarska pita od krumpira
Ražnjići od lososa
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina sa šafranom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zamotuljak bogat mrkvom, špinatom, maslinama i kuhanom šunkom kombinacija je koja uz dodatak egzotičnog okusa grejpa nudi potpuno iznenađenje našem nepcu.

Sastojci

4 veća teleća odreska (oko 600 g)
20 g maslaca
60 g mrkve
70 g špinata
1 žlica nasjeckanog peršina
40 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka
100 g kuhane šunke
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
300 ml vode
200 ml Passate Podravka
2 žličice Vegete pikant
50 ml ocijeđenog soka grejpa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Teleće odreske istucite da budu tanki i veliki.
  • 2 Na zagrijani maslac dodajte sitno nasjeckanu mrkvu, kratko popecite te dodajte nasjeckani list špinata i još kratko popecite i maknite s vatre.
  • 3 Umiješajte sitno nasjeckani peršin i masline, narezanu šunku, pa promiješajte.
  • 4 Na odreske stavite ¼ nadjeva i savijte pa omotajte kuharskim koncem.
  • 5 Savijene odreske popecite na zagrijanom ulju s obje strane.
  • 6 Dodajte sitno nasjeckani luk i sve zajedno popecite.
  • 7 Zalijte vodom, dodajte passatu i Vegetu ljuta paprika mix.
  • 8 Pirjajte poklopljeno na laganoj vatri uz povremeno miješanje i okretanje da dobijete umak, a meso omekša (30-40 minuta).
  • 9 Pri kraju umiješajte sok svježe ocijeđenog grejpa.

Savjet

Količinu grejpa odredite prema vlastitom ukusu, a pred kraj kuhanja možete dodati i narezanu koricu grejpa, a umak po potrebi ugustite Gussnelom.

Posluživanje

Meso s umakom poslužite toplo uz pire krumpir i salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 89.7 30 22
Fosfor mg 436.44 55 55
Kalcij mg 58.47 6 6
Kalij mg 1322.06 36 36
Niacin mg 23.6 169 118
Vitamin D μg 23.8 12 12
Vitamin A μg 6957.26 174 139
Bjelančevine g 38.99 - -
Vlakna g 3.32 - -
Ugljikohidrati g 15.72 - -
Masti g 25.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke