Meni Search

Ful nabrijan

Teleći savici u umaku od grejpa

Grill povrće na salatu
Blagdanska rolada
Mediteranski špageti
Irska janjetina
Bugarska pita od krumpira
Kobasica u pivu i pecivu
Marinirana piletina s roštilja
Rolice od blitve
Povrtni lonac
Uzbudljivi kolač od blitve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pašticada s njokima
Svinjski file s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Popečci od tikvica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći odresci u umaku od višanja
Nadjevene lignje
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Fileti lososa u finom umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kunić na bijelo
Kroketi od piletine
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočna rebarca
Roštilj s umakom Romesco
Lignje na šumskom rižotu
Zabavni kineski ravioli
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fini gulaš od gljiva
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill vratina u sendviču
Delikatesna junetina na češki
Salata s mora
Vege odresci s marinadom
Pirjani kunić
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Umak od limete (Molho de limao)
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Račići na posteljici od povrća
Grickalica slanutak iz pećnice
Janjetina s medom od kadulje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskavi trokuti
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Voćna juha od višanja
Grdobina s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Riba u bijelom umaku
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramsteak u seksi umaku
Zanimljiva salata s kikirikijem
Prežgana juha
Fina pikantna piletina
Dagnje na buzaru
Grdobina u pikantnoj šalši
Sočna pureća rolada
Kaštelanski makaruni
Pečena piletina s limunom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pizza sirni jastučići
Lungić u sendviču
Rajčica s kukuruzom
Zlatna piletina
Piletina laganini
Piletina sa šafranom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lungić s povrćem
Mirisna pečenka
Šampinjoni u palačinki
Grill pirjana piletina s roštilja
Brusketa s avokadom
Kuhano meso s umakom od hrena
Miješani grill
Proljetno meso i povrće iz woka
Krem juha od tikvica
Janjetina na padelu
Mediteranski kruščić s lovorom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Urbana pola
Salata od liganja
Ljetni ražnjići
Aromatizirani kruh
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina Kiev
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Manastirski đuveč
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Proljetna janjetina
Belgija - Salade Liégeoise
Sendvič s avokadom
Pohani tofu s povrćem
Vratina sa sezonskim povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Pileći bataci s umakom od luka
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Meso s repom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Meksička party salata
Lignje s povrćem i smokvama
Čarobna ljetna piletina
Fish&Chips u tortilji
Povrtni ražnjići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Brancinovo oko
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pizza s tunom
Mini lazanje
Rezanci s krušnim mrvicama
Lagana sarma
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zamotuljak bogat mrkvom, špinatom, maslinama i kuhanom šunkom kombinacija je koja uz dodatak egzotičnog okusa grejpa nudi potpuno iznenađenje našem nepcu.

Sastojci

4 veća teleća odreska (oko 600 g)
20 g maslaca
60 g mrkve
70 g špinata
1 žlica nasjeckanog peršina
40 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka
100 g kuhane šunke
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
300 ml vode
200 ml Passate Podravka
2 žličice Vegete pikant
50 ml ocijeđenog soka grejpa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Teleće odreske istucite da budu tanki i veliki.
  • 2 Na zagrijani maslac dodajte sitno nasjeckanu mrkvu, kratko popecite te dodajte nasjeckani list špinata i još kratko popecite i maknite s vatre.
  • 3 Umiješajte sitno nasjeckani peršin i masline, narezanu šunku, pa promiješajte.
  • 4 Na odreske stavite ¼ nadjeva i savijte pa omotajte kuharskim koncem.
  • 5 Savijene odreske popecite na zagrijanom ulju s obje strane.
  • 6 Dodajte sitno nasjeckani luk i sve zajedno popecite.
  • 7 Zalijte vodom, dodajte passatu i Vegetu ljuta paprika mix.
  • 8 Pirjajte poklopljeno na laganoj vatri uz povremeno miješanje i okretanje da dobijete umak, a meso omekša (30-40 minuta).
  • 9 Pri kraju umiješajte sok svježe ocijeđenog grejpa.

Savjet

Količinu grejpa odredite prema vlastitom ukusu, a pred kraj kuhanja možete dodati i narezanu koricu grejpa, a umak po potrebi ugustite Gussnelom.

Posluživanje

Meso s umakom poslužite toplo uz pire krumpir i salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 89.7 30 22
Fosfor mg 436.44 55 55
Kalcij mg 58.47 6 6
Kalij mg 1322.06 36 36
Niacin mg 23.6 169 118
Vitamin D μg 23.8 12 12
Vitamin A μg 6957.26 174 139
Bjelančevine g 38.99 - -
Vlakna g 3.32 - -
Ugljikohidrati g 15.72 - -
Masti g 25.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke