Meni Search

Ful nabrijan

Teleći savici u umaku od grejpa

Lungić u sendviču
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskavi trokuti
Zabavni kineski ravioli
Pečena piletina s limunom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lungić s povrćem
Račići na posteljici od povrća
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Blagdanska rolada
Ramsteak u seksi umaku
Povrtni lonac
Ražnjići od lososa
Kunić na bijelo
Grill povrće na salatu
Piletina sa šafranom
Krem juha od tikvica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mirisna pečenka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prežgana juha
Pašticada s njokima
Grdobina u pikantnoj šalši
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice na ražnjiću
Brusketa s avokadom
Urbana pola
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata s mora
Kobasica u pivu i pecivu
Grdobina s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Uzbudljivi kolač od blitve
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Meksička party salata
Janjetina na padelu
Sendvič s avokadom
Šampinjoni u palačinki
Kuhano meso s umakom od hrena
Popečci od tikvica
Pohani tofu s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Sočna pureća rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kroketi od piletine
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Roštilj s umakom Romesco
Lignje s povrćem i smokvama
Fish&Chips u tortilji
Proljetna janjetina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ljetni ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brancinovo oko
Marinirana piletina s roštilja
Grill vratina u sendviču
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Fileti lososa u finom umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file s povrćem
Salata od liganja
Čarobna ljetna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kaštelanski makaruni
Piletina Kiev
Dagnje na buzaru
Delikatesna junetina na češki
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Miješani grill
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vege odresci s marinadom
Fina pikantna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Zlatna piletina
Zanimljiva salata s kikirikijem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Vratina sa sezonskim povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Nadjevene lignje
Sočna rebarca
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grickalica slanutak iz pećnice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Irska janjetina
Pizza s tunom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Manastirski đuveč
Bugarska pita od krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rezanci s krušnim mrvicama
Fini gulaš od gljiva
Mesne okruglice
Pizza sirni jastučići
Mini lazanje
Okruglice u umaku od rajčice
Pirjani kunić
Mediteranski špageti
Rajčica s kukuruzom
Umak od limete (Molho de limao)
Riba u bijelom umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Voćna juha od višanja
Sočni pureći ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Meso s repom
Lagana sarma
Povrtni ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill pirjana piletina s roštilja
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Piletina laganini
Aromatizirani kruh
Rolice od blitve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zamotuljak bogat mrkvom, špinatom, maslinama i kuhanom šunkom kombinacija je koja uz dodatak egzotičnog okusa grejpa nudi potpuno iznenađenje našem nepcu.

Sastojci

4 veća teleća odreska (oko 600 g)
20 g maslaca
60 g mrkve
70 g špinata
1 žlica nasjeckanog peršina
40 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka
100 g kuhane šunke
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
300 ml vode
200 ml Passate Podravka
2 žličice Vegete pikant
50 ml ocijeđenog soka grejpa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Teleće odreske istucite da budu tanki i veliki.
  • 2 Na zagrijani maslac dodajte sitno nasjeckanu mrkvu, kratko popecite te dodajte nasjeckani list špinata i još kratko popecite i maknite s vatre.
  • 3 Umiješajte sitno nasjeckani peršin i masline, narezanu šunku, pa promiješajte.
  • 4 Na odreske stavite ¼ nadjeva i savijte pa omotajte kuharskim koncem.
  • 5 Savijene odreske popecite na zagrijanom ulju s obje strane.
  • 6 Dodajte sitno nasjeckani luk i sve zajedno popecite.
  • 7 Zalijte vodom, dodajte passatu i Vegetu ljuta paprika mix.
  • 8 Pirjajte poklopljeno na laganoj vatri uz povremeno miješanje i okretanje da dobijete umak, a meso omekša (30-40 minuta).
  • 9 Pri kraju umiješajte sok svježe ocijeđenog grejpa.

Savjet

Količinu grejpa odredite prema vlastitom ukusu, a pred kraj kuhanja možete dodati i narezanu koricu grejpa, a umak po potrebi ugustite Gussnelom.

Posluživanje

Meso s umakom poslužite toplo uz pire krumpir i salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 89.7 30 22
Fosfor mg 436.44 55 55
Kalcij mg 58.47 6 6
Kalij mg 1322.06 36 36
Niacin mg 23.6 169 118
Vitamin D μg 23.8 12 12
Vitamin A μg 6957.26 174 139
Bjelančevine g 38.99 - -
Vlakna g 3.32 - -
Ugljikohidrati g 15.72 - -
Masti g 25.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke