Meni Search

Ful nabrijana

Teleći savici u umaku od grejpa

Kolinjsko zelje s frišketinom
Jabučni krumpirići s cimetom
Ossobuco
Prežgana juha
Janjetina na padelu
Ljetni ražnjići
Zlatna piletina
Vege odresci s marinadom
Piletina sa šafranom
Brusketa s avokadom
Grdobina s povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Hrskava pileća krilca
Fina pikantna piletina
Voćna juha od višanja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina laganini
Sočna rebarca
Lungić u sendviču
Salata s mora
Ramsteak u seksi umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Lungić s povrćem
Račići na posteljici od povrća
Piletina na kijevski način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Delikatesna junetina na češki
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Čarobna ljetna piletina
Marinirana piletina s roštilja
Nadjevene lignje
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kroketi od piletine
Povrtni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina s medom od kadulje
Sendvič s avokadom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rolice od blitve
Tjestenina fuži s tartufima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mini shepherd's pie
Lazanje s lignjama
Meso s repom
Mesne okruglice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sočni pureći ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Umak od limete (Molho de limao)
Mirisna pečenka
Kuhano meso s umakom od hrena
Pizza s tunom
Fileti lososa u finom umaku
Miješani grill
Salata od liganja
Rezanci s krušnim mrvicama
Meksička party salata
Piletina Kiev
Grill vratina u sendviču
Grill pirjana piletina s roštilja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Aromatizirani kruh
Proljetno meso i povrće iz woka
Manastirski đuveč
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mini lazanje
Odresci u umaku s češnjakom
Irska janjetina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pohani tofu s povrćem
Turske pizze
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pečena piletina s limunom
Uzbudljivi kolač od blitve
Roštilj s umakom Romesco
Hlebinska i pretepena juha
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kunić na bijelo
Riba u bijelom umaku
Sočna pureća rolada
Grill povrće na salatu
Krem juha od tikvica
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ražnjići od lososa
Blagdanska rolada
Brancinovo oko
Okruglice u umaku od rajčice
Kaštelanski makaruni
Bugarska pita od krumpira
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Urbana pola
Fini gulaš od gljiva
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pirjani kunić
Špageti s ribom
Viška pogača
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Lagana sarma
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Popečci od tikvica
Teleći odresci u umaku od višanja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Povrtni lonac
Mediteranski špageti
Lignje s povrćem i smokvama
Lignje s manistrom u škartocu
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Šampinjoni u palačinki
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice na ražnjiću
Martinjska guska s hajdinom kašom
Odresci od morskog psa
Kobasica u pivu i pecivu
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Svinjski file s povrćem
Pogača sa sardinom
Fish&Chips u tortilji
Pizza sirni jastučići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Zabavni kineski ravioli
Proljetna janjetina
Grickalica slanutak iz pećnice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hrskavi trokuti
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rajčica s kukuruzom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zamotuljak bogat mrkvom, špinatom, maslinama i kuhanom šunkom kombinacija je koja uz dodatak egzotičnog okusa grejpa nudi potpuno iznenađenje našem nepcu.

Sastojci

4 veća teleća odreska (oko 600 g)
20 g maslaca
60 g mrkve
70 g špinata
1 žlica nasjeckanog peršina
40 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka
100 g kuhane šunke
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
300 ml vode
200 ml Passate Podravka
2 žličice Vegete pikant
50 ml ocijeđenog soka grejpa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Teleće odreske istucite da budu tanki i veliki.
  • 2 Na zagrijani maslac dodajte sitno nasjeckanu mrkvu, kratko popecite te dodajte nasjeckani list špinata i još kratko popecite i maknite s vatre.
  • 3 Umiješajte sitno nasjeckani peršin i masline, narezanu šunku, pa promiješajte.
  • 4 Na odreske stavite ¼ nadjeva i savijte pa omotajte kuharskim koncem.
  • 5 Savijene odreske popecite na zagrijanom ulju s obje strane.
  • 6 Dodajte sitno nasjeckani luk i sve zajedno popecite.
  • 7 Zalijte vodom, dodajte passatu i Vegetu ljuta paprika mix.
  • 8 Pirjajte poklopljeno na laganoj vatri uz povremeno miješanje i okretanje da dobijete umak, a meso omekša (30-40 minuta).
  • 9 Pri kraju umiješajte sok svježe ocijeđenog grejpa.

Savjet

Količinu grejpa odredite prema vlastitom ukusu, a pred kraj kuhanja možete dodati i narezanu koricu grejpa, a umak po potrebi ugustite Gussnelom.

Posluživanje

Meso s umakom poslužite toplo uz pire krumpir i salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 89.7 30 22
Fosfor mg 436.44 55 55
Kalcij mg 58.47 6 6
Kalij mg 1322.06 36 36
Niacin mg 23.6 169 118
Vitamin D μg 23.8 12 12
Vitamin A μg 6957.26 174 139
Bjelančevine g 38.99 - -
Vlakna g 3.32 - -
Ugljikohidrati g 15.72 - -
Masti g 25.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke