Meni Search

Ful nabrijana

Teleći savici u umaku od grejpa

Umak od limete (Molho de limao)
Mesne okruglice
Brusketa s avokadom
Kroketi od piletine
Ossobuco
Janjetina s medom od kadulje
Sendvič s avokadom
Čarobna ljetna piletina
Kunić na bijelo
Viška pogača
Zlatna piletina
Popečci od tikvica
Teleći odresci u umaku od višanja
Proljetna janjetina
Sočna pureća rolada
Brancinovo oko
Grdobina s povrćem
Piletina sa šafranom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Marinirana piletina s roštilja
Lignje s povrćem i smokvama
Odresci od morskog psa
Salata s mora
Zabavni kineski ravioli
Slana pita s povrćem i hamburgerom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci u umaku s češnjakom
Vege odresci s marinadom
Turske pizze
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Špageti s ribom
Hrskavi trokuti
Aromatizirani kruh
Kobasica u pivu i pecivu
Lagana sarma
Grill vratina u sendviču
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Delikatesna junetina na češki
Fini gulaš od gljiva
Belgija - Salade Liégeoise
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kuhano meso s umakom od hrena
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Jabučni krumpirići s cimetom
Pohani tofu s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grickalica slanutak iz pećnice
Lungić s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Bugarska pita od krumpira
Ljetni ražnjići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mirisna pečenka
Meso s repom
Piletina na kijevski način
Roštilj s umakom Romesco
Okruglice u umaku od rajčice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Riba u bijelom umaku
Lungić u sendviču
Mediteranski špageti
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ražnjići od lososa
Sočni pureći ražnjići
Rolice od blitve
Fina pikantna piletina
Fish&Chips u tortilji
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Povrtni lonac
Proljetno meso i povrće iz woka
Krem juha od tikvica
Irska janjetina
Grill povrće na salatu
Šampinjoni u palačinki
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pogača sa sardinom
Piletina laganini
Svinjski file s povrćem
Hlebinska i pretepena juha
Ramsteak u seksi umaku
Pirjani kunić
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice na ražnjiću
Pečena piletina s limunom
Uzbudljivi kolač od blitve
Lignje na šumskom rižotu
Mini lazanje
Voćna juha od višanja
Fileti lososa u finom umaku
Meksička party salata
Tjestenina fuži s tartufima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočna rebarca
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mediteranski kruščić s lovorom
Miješani grill
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Manastirski đuveč
Blagdanska rolada
Salata od liganja
Račići na posteljici od povrća
Povrtni ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Lazanje s lignjama
Grill pirjana piletina s roštilja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Prežgana juha
Hrskava pileća krilca
Grdobina u pikantnoj šalši
Mini shepherd's pie
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lignje s manistrom u škartocu
Pizza s tunom
Nadjevene lignje
Janjetina na padelu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina Kiev
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Urbana pola
Kaštelanski makaruni
Pizza sirni jastučići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zamotuljak bogat mrkvom, špinatom, maslinama i kuhanom šunkom kombinacija je koja uz dodatak egzotičnog okusa grejpa nudi potpuno iznenađenje našem nepcu.

Sastojci

4 veća teleća odreska (oko 600 g)
20 g maslaca
60 g mrkve
70 g špinata
1 žlica nasjeckanog peršina
40 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka
100 g kuhane šunke
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
300 ml vode
200 ml Passate Podravka
2 žličice Vegete pikant
50 ml ocijeđenog soka grejpa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Teleće odreske istucite da budu tanki i veliki.
  • 2 Na zagrijani maslac dodajte sitno nasjeckanu mrkvu, kratko popecite te dodajte nasjeckani list špinata i još kratko popecite i maknite s vatre.
  • 3 Umiješajte sitno nasjeckani peršin i masline, narezanu šunku, pa promiješajte.
  • 4 Na odreske stavite ¼ nadjeva i savijte pa omotajte kuharskim koncem.
  • 5 Savijene odreske popecite na zagrijanom ulju s obje strane.
  • 6 Dodajte sitno nasjeckani luk i sve zajedno popecite.
  • 7 Zalijte vodom, dodajte passatu i Vegetu ljuta paprika mix.
  • 8 Pirjajte poklopljeno na laganoj vatri uz povremeno miješanje i okretanje da dobijete umak, a meso omekša (30-40 minuta).
  • 9 Pri kraju umiješajte sok svježe ocijeđenog grejpa.

Savjet

Količinu grejpa odredite prema vlastitom ukusu, a pred kraj kuhanja možete dodati i narezanu koricu grejpa, a umak po potrebi ugustite Gussnelom.

Posluživanje

Meso s umakom poslužite toplo uz pire krumpir i salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 89.7 30 22
Fosfor mg 436.44 55 55
Kalcij mg 58.47 6 6
Kalij mg 1322.06 36 36
Niacin mg 23.6 169 118
Vitamin D μg 23.8 12 12
Vitamin A μg 6957.26 174 139
Bjelančevine g 38.99 - -
Vlakna g 3.32 - -
Ugljikohidrati g 15.72 - -
Masti g 25.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke