Meni Search

Ful nabrijana

Teleći savici u umaku od grejpa

Piletina Kiev
Piletina sa šafranom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kobasica u pivu i pecivu
Tjestenina fuži s tartufima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rajčica s kukuruzom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Manastirski đuveč
Nadjevene lignje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fileti lososa u finom umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Vege odresci s marinadom
Mesne okruglice na ražnjiću
Krem juha od tikvica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pohani tofu s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Voćna juha od višanja
Ramsteak u seksi umaku
Salata s mora
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ossobuco
Odresci od morskog psa
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Janjetina s medom od kadulje
Popečci od tikvica
Grill vratina u sendviču
Salata od liganja
Hlebinska i pretepena juha
Odresci u umaku s češnjakom
Brusketa s avokadom
Uzbudljivi kolač od blitve
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Piletina laganini
Riba u bijelom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Pečena piletina s limunom
Mediteranski špageti
Špageti s ribom
Proljetno meso i povrće iz woka
Teleći odresci u umaku od višanja
Bugarska pita od krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Grdobina u pikantnoj šalši
Turske pizze
Rolice od blitve
Zlatna piletina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski file s povrćem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lazanje s lignjama
Belgija - Salade Liégeoise
Irska janjetina
Mini lazanje
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Lungić u sendviču
Pirjani kunić
Rezanci s krušnim mrvicama
Marinirana piletina s roštilja
Grill povrće na salatu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ražnjići od lososa
Hrskavi trokuti
Lignje s manistrom u škartocu
Ljetni ražnjići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Meksička party salata
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grickalica slanutak iz pećnice
Miješani grill
Pileći bataci s umakom od luka
Sočni pureći ražnjići
Pizza s tunom
Lagana sarma
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Račići na posteljici od povrća
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mini shepherd's pie
Povrtni lonac
Kunić na bijelo
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Proljetna janjetina
Janjetina na padelu
Zabavni kineski ravioli
Brancinovo oko
Jabučni krumpirići s cimetom
Aromatizirani kruh
Lungić s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočna pureća rolada
Blagdanska rolada
Fina pikantna piletina
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Kaštelanski makaruni
Meso s repom
Grdobina s povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mesne okruglice
Sendvič s avokadom
Fini gulaš od gljiva
Delikatesna junetina na češki
Viška pogača
Povrtni ražnjići
Urbana pola
Prežgana juha
Čarobna ljetna piletina
Okruglice u umaku od rajčice
Pizza sirni jastučići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mediteranski kruščić s lovorom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lignje na šumskom rižotu
Mirisna pečenka
Hrskava pileća krilca
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Pogača sa sardinom
Piletina na kijevski način
Šampinjoni u palačinki
Kroketi od piletine
Sočna rebarca
Kuhano meso s umakom od hrena
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zamotuljak bogat mrkvom, špinatom, maslinama i kuhanom šunkom kombinacija je koja uz dodatak egzotičnog okusa grejpa nudi potpuno iznenađenje našem nepcu.

Sastojci

4 veća teleća odreska (oko 600 g)
20 g maslaca
60 g mrkve
70 g špinata
1 žlica nasjeckanog peršina
40 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka
100 g kuhane šunke
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
300 ml vode
200 ml Passate Podravka
2 žličice Vegete pikant
50 ml ocijeđenog soka grejpa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Teleće odreske istucite da budu tanki i veliki.
  • 2 Na zagrijani maslac dodajte sitno nasjeckanu mrkvu, kratko popecite te dodajte nasjeckani list špinata i još kratko popecite i maknite s vatre.
  • 3 Umiješajte sitno nasjeckani peršin i masline, narezanu šunku, pa promiješajte.
  • 4 Na odreske stavite ¼ nadjeva i savijte pa omotajte kuharskim koncem.
  • 5 Savijene odreske popecite na zagrijanom ulju s obje strane.
  • 6 Dodajte sitno nasjeckani luk i sve zajedno popecite.
  • 7 Zalijte vodom, dodajte passatu i Vegetu ljuta paprika mix.
  • 8 Pirjajte poklopljeno na laganoj vatri uz povremeno miješanje i okretanje da dobijete umak, a meso omekša (30-40 minuta).
  • 9 Pri kraju umiješajte sok svježe ocijeđenog grejpa.

Savjet

Količinu grejpa odredite prema vlastitom ukusu, a pred kraj kuhanja možete dodati i narezanu koricu grejpa, a umak po potrebi ugustite Gussnelom.

Posluživanje

Meso s umakom poslužite toplo uz pire krumpir i salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 89.7 30 22
Fosfor mg 436.44 55 55
Kalcij mg 58.47 6 6
Kalij mg 1322.06 36 36
Niacin mg 23.6 169 118
Vitamin D μg 23.8 12 12
Vitamin A μg 6957.26 174 139
Bjelančevine g 38.99 - -
Vlakna g 3.32 - -
Ugljikohidrati g 15.72 - -
Masti g 25.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke