Meni Search

Gladan kao vuk

Teleći savici u umaku od grejpa

Sočna Wellington pečenka
Vegetarijanski čips
Neobične punjene paprike
Povrtni lonac
Velika Britanija - Pastirska pita
Krumpiri u kaputiću od pancete
Odresci u paketiću
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Janjetina s bižima
Ciganski odrezak
Piletina s nadjevom od ajvara
Vratina s roštilja
Kotlovina
Odresci s umakom od kupina
Pureći hamburger
Mesne okruglice u umaku
Piletina u aromatičnom omotaču
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Govedina s lukom
Lazanje u tavi
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Kuhano meso s umakom od hrena
Špageti s tikvicama
Pašticada s njokima
Fino varivo v loncu
Pileća prsa s crnim tartufom
Pileća prsa punjena čvarcima
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Gorički povrtni lonac
Mladi krumpir s ajvarom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Obojeni hamburger
Pikantni gulaš
Tuna burger
Pileća prsa iz pećnice
Macho hamburger
Svinjski kotleti s povrćem
Puretina s jabukom iz pećnice
Punjena pečenka u vinu
Sočna rebarca
Tortilje pikant
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Svinjski medaljoni s kestenima
Slasni BBQ burgeri
Fish&Chips u tortilji
Slasni burger sa slaninom i sirom
Hrenovke u panceti
Meso u woku na indonezijski način
Patka s mlincima
Fino začinjena piletina
Quiche od bundeve, sira i luka
Polpete od oslića
Mediteranski kruščić s lovorom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Španjolski migas s bundevom
Pileća krilca s roštilja
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Janjetina s medom od kadulje
Mesna rolada u tijestu
Varivo od kelja i teletine
Janjetina na padelu
Pureća rolada s mlincima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Pizza sirni jastučići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ramsteak u seksi umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rebarca s grilla
Slatko twist pile
Skandinavske rolice s cimetom
Umak od limete (Molho de limao)
BBQ svinjska rebarca u foliji
Punjeni kelj s plodovima mora
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kuhana govedina s umakom od hrena
Sarma sa suhim mesom
Biftek rolice
Ramstek s povrćem
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Piletina u egzotičnom umaku
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Harrisa janjetina s limunom
Medeni teleći kotleti
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teletina s pirjanim povrćem
Miješani grill
Piletina u pivu
Svinjski gulaš
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Slatki lungić
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zamotuljak bogat mrkvom, špinatom, maslinama i kuhanom šunkom kombinacija je koja uz dodatak egzotičnog okusa grejpa nudi potpuno iznenađenje našem nepcu.

Sastojci

4 veća teleća odreska (oko 600 g)
20 g maslaca
60 g mrkve
70 g špinata
1 žlica nasjeckanog peršina
40 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka
100 g kuhane šunke
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
300 ml vode
200 ml Passate Podravka
2 žličice Vegete pikant
50 ml ocijeđenog soka grejpa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Teleće odreske istucite da budu tanki i veliki.
  • 2 Na zagrijani maslac dodajte sitno nasjeckanu mrkvu, kratko popecite te dodajte nasjeckani list špinata i još kratko popecite i maknite s vatre.
  • 3 Umiješajte sitno nasjeckani peršin i masline, narezanu šunku, pa promiješajte.
  • 4 Na odreske stavite ¼ nadjeva i savijte pa omotajte kuharskim koncem.
  • 5 Savijene odreske popecite na zagrijanom ulju s obje strane.
  • 6 Dodajte sitno nasjeckani luk i sve zajedno popecite.
  • 7 Zalijte vodom, dodajte passatu i Vegetu ljuta paprika mix.
  • 8 Pirjajte poklopljeno na laganoj vatri uz povremeno miješanje i okretanje da dobijete umak, a meso omekša (30-40 minuta).
  • 9 Pri kraju umiješajte sok svježe ocijeđenog grejpa.

Savjet

Količinu grejpa odredite prema vlastitom ukusu, a pred kraj kuhanja možete dodati i narezanu koricu grejpa, a umak po potrebi ugustite Gussnelom.

Posluživanje

Meso s umakom poslužite toplo uz pire krumpir i salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 89.7 30 22
Fosfor mg 436.44 55 55
Kalcij mg 58.47 6 6
Kalij mg 1322.06 36 36
Niacin mg 23.6 169 118
Vitamin D μg 23.8 12 12
Vitamin A μg 6957.26 174 139
Bjelančevine g 38.99 - -
Vlakna g 3.32 - -
Ugljikohidrati g 15.72 - -
Masti g 25.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke