Meni Search

Gladan kao vuk

Teleći savici u umaku od grejpa

Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Svinjski medaljoni s kestenima
Ramsteak u seksi umaku
Pileća krilca s roštilja
Sočna Wellington pečenka
Pureći hamburger
Biftek rolice
Piletina s nadjevom od ajvara
Tuna burger
Povrtni lonac
Pašticada s njokima
Ciganski odrezak
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Pileća prsa iz pećnice
Pileća prsa s crnim tartufom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Kuhano meso s umakom od hrena
Gorički povrtni lonac
Polpete od oslića
Pizza sirni jastučići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ramstek s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Slasni BBQ burgeri
Mladi krumpir s ajvarom
Kotlovina
Rebarca s grilla
Odresci u umaku s češnjakom
Macho hamburger
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pileća prsa punjena čvarcima
Svinjski kotleti s povrćem
Harrisa janjetina s limunom
Puretina s jabukom iz pećnice
Mesne okruglice u umaku
Janjetina na padelu
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Velika Britanija - Pastirska pita
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pureća rolada s mlincima
Janjetina s bižima
Teletina s pirjanim povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Lazanje u tavi
Hrenovke u panceti
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Obojeni hamburger
Neobične punjene paprike
Glazirana patka s umakom od jabuka
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Mesna rolada u tijestu
Slasni burger sa slaninom i sirom
Vegetarijanski čips
Skandinavske rolice s cimetom
Vratina s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina u aromatičnom omotaču
Španjolski migas s bundevom
Punjeni kelj s plodovima mora
Krumpiri u kaputiću od pancete
Sarma sa suhim mesom
Punjena pečenka u vinu
Patka s mlincima
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Slatki lungić
Odresci u paketiću
Miješani grill
Tortilje pikant
Piletina u egzotičnom umaku
Pikantni gulaš
Fino začinjena piletina
Kuhana govedina s umakom od hrena
Fish&Chips u tortilji
Janjetina s medom od kadulje
Slatko twist pile
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Sočna rebarca
Medeni teleći kotleti
Govedina s lukom
Varivo od kelja i teletine
Odresci s umakom od kupina
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina u pivu
Meso u woku na indonezijski način
Špageti s tikvicama
Quiche od bundeve, sira i luka
Svinjski gulaš
Mediteranski kruščić s lovorom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fino varivo v loncu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zamotuljak bogat mrkvom, špinatom, maslinama i kuhanom šunkom kombinacija je koja uz dodatak egzotičnog okusa grejpa nudi potpuno iznenađenje našem nepcu.

Sastojci

4 veća teleća odreska (oko 600 g)
20 g maslaca
60 g mrkve
70 g špinata
1 žlica nasjeckanog peršina
40 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka
100 g kuhane šunke
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
300 ml vode
200 ml Passate Podravka
2 žličice Vegete pikant
50 ml ocijeđenog soka grejpa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Teleće odreske istucite da budu tanki i veliki.
  • 2 Na zagrijani maslac dodajte sitno nasjeckanu mrkvu, kratko popecite te dodajte nasjeckani list špinata i još kratko popecite i maknite s vatre.
  • 3 Umiješajte sitno nasjeckani peršin i masline, narezanu šunku, pa promiješajte.
  • 4 Na odreske stavite ¼ nadjeva i savijte pa omotajte kuharskim koncem.
  • 5 Savijene odreske popecite na zagrijanom ulju s obje strane.
  • 6 Dodajte sitno nasjeckani luk i sve zajedno popecite.
  • 7 Zalijte vodom, dodajte passatu i Vegetu ljuta paprika mix.
  • 8 Pirjajte poklopljeno na laganoj vatri uz povremeno miješanje i okretanje da dobijete umak, a meso omekša (30-40 minuta).
  • 9 Pri kraju umiješajte sok svježe ocijeđenog grejpa.

Savjet

Količinu grejpa odredite prema vlastitom ukusu, a pred kraj kuhanja možete dodati i narezanu koricu grejpa, a umak po potrebi ugustite Gussnelom.

Posluživanje

Meso s umakom poslužite toplo uz pire krumpir i salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 89.7 30 22
Fosfor mg 436.44 55 55
Kalcij mg 58.47 6 6
Kalij mg 1322.06 36 36
Niacin mg 23.6 169 118
Vitamin D μg 23.8 12 12
Vitamin A μg 6957.26 174 139
Bjelančevine g 38.99 - -
Vlakna g 3.32 - -
Ugljikohidrati g 15.72 - -
Masti g 25.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke