Meni Search

Superman

Teleći savici u umaku od grejpa

Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Obojeni hamburger
Roštilj s umakom Romesco
Ljetni ražnjići
Riba u škartocu
Ramstek i salata s roštilja
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Koprivnički odojak
Sočni pureći ražnjići
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileća prsa iz pećnice
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Brownie s kajenskim paprom
Pohani zamotuljci
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brusketa s avokadom
Velika Britanija - Pastirska pita
Nadjevene lignje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramstek s povrćem
Hrskava pileća krilca
Pita s muškatnom bundevom i makom
Grill vratina u sendviču
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Janjetina na padelu
Ljetni lungić
Piletina s kozjim sirom
Špageti mediteraneo
Goveđa rebarca sa zeljem
Kokošja juha s požirakima
Finska - Juha s lososom
Dječje lazanje
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Proljetna janjetina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Tjestenina u finom umaku
Špageti na kineski način
Pureća rolada s mlincima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrskavo pečeno pile
Teriyaki piletina
Rebarca s grilla
Pohani tofu s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Srneći file na salatu
Piletina s mascarponeom
Rebarca s graškom
Popečci od cvjetače
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočna pureća rolada
Rižoto s dagnjama
BBQ cheeseburger
Hrskavi trokuti
Teleći odresci u umaku od višanja
Tuna burger
Brancinovo oko
Bruskete s povrćem
Manastirski đuveč
Pizza sirni jastučići
Kunić na bijelo
Macho hamburger
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rižoto s tri vrste gljiva
Mesne okruglice na ražnjiću
Jabučni krumpirići s cimetom
Bruskete od cvjetače
Piletina u pivu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mladi krumpir s ajvarom
Blagdanska rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Orada s krumpirom i mladim lukom
Zlatna piletina
Pileća prsa punjena čvarcima
Mini lazanje
Lazanje u tavi
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kaštelanski makaruni
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Meksička party salata
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Pašticada s njokima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bugarska pita od krumpira
Odresci s umakom od kupina
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Vratina sa sezonskim povrćem
Svinjski gulaš
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski file s povrćem
Slatka patka
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina Kiev
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file s grila
Pileći gulaš
Mirisna pureća rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kuglice od riže i svježeg sira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s nadjevom od ajvara
Kroketi od piletine
Dip od južnog voća
Ramsteak u seksi umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zamotuljak bogat mrkvom, špinatom, maslinama i kuhanom šunkom kombinacija je koja uz dodatak egzotičnog okusa grejpa nudi potpuno iznenađenje našem nepcu.

Sastojci

4 veća teleća odreska (oko 600 g)
20 g maslaca
60 g mrkve
70 g špinata
1 žlica nasjeckanog peršina
40 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka
100 g kuhane šunke
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
300 ml vode
200 ml Passate Podravka
2 žličice Vegete pikant
50 ml ocijeđenog soka grejpa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Teleće odreske istucite da budu tanki i veliki.
  • 2 Na zagrijani maslac dodajte sitno nasjeckanu mrkvu, kratko popecite te dodajte nasjeckani list špinata i još kratko popecite i maknite s vatre.
  • 3 Umiješajte sitno nasjeckani peršin i masline, narezanu šunku, pa promiješajte.
  • 4 Na odreske stavite ¼ nadjeva i savijte pa omotajte kuharskim koncem.
  • 5 Savijene odreske popecite na zagrijanom ulju s obje strane.
  • 6 Dodajte sitno nasjeckani luk i sve zajedno popecite.
  • 7 Zalijte vodom, dodajte passatu i Vegetu ljuta paprika mix.
  • 8 Pirjajte poklopljeno na laganoj vatri uz povremeno miješanje i okretanje da dobijete umak, a meso omekša (30-40 minuta).
  • 9 Pri kraju umiješajte sok svježe ocijeđenog grejpa.

Savjet

Količinu grejpa odredite prema vlastitom ukusu, a pred kraj kuhanja možete dodati i narezanu koricu grejpa, a umak po potrebi ugustite Gussnelom.

Posluživanje

Meso s umakom poslužite toplo uz pire krumpir i salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 89.7 30 22
Fosfor mg 436.44 55 55
Kalcij mg 58.47 6 6
Kalij mg 1322.06 36 36
Niacin mg 23.6 169 118
Vitamin D μg 23.8 12 12
Vitamin A μg 6957.26 174 139
Bjelančevine g 38.99 - -
Vlakna g 3.32 - -
Ugljikohidrati g 15.72 - -
Masti g 25.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke