Meni Search

Superwoman

Teleći savici u umaku od grejpa

Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Odresci u umaku s češnjakom
Pohani tofu s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileći bataci s umakom od luka
Pureća rolada s mlincima
Hrskavi trokuti
Zlatna piletina
Riba u škartocu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Cous-cous s povrćem
Špageti mediteraneo
Roštilj s umakom Romesco
Piletina s mascarponeom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teleći odresci u umaku od višanja
Kunić na bijelo
Brudet
Goveđa rebarca sa zeljem
Pizza sirni jastučići
Male teleće pitice
Punjena teleća prsa
Brownie s kajenskim paprom
Janjetina s medom od kadulje
Sočni pureći ražnjići
Pita s muškatnom bundevom i makom
Svinjski gulaš
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Dječje lazanje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ cheeseburger
Mini lazanje
Teriyaki piletina
Svinjski file s povrćem
Brusketa s avokadom
Pileća prsa punjena čvarcima
Kroketi od piletine
Meksička party salata
Pileći gulaš
Kolinjsko zelje s frišketinom
Jabučni krumpirići s cimetom
Tuna burger
Proljetna janjetina
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje na šumskom rižotu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lazanje u tavi
Rižini ravioli s mozzarellom
Brancinovo oko
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Šampinjoni u palačinki
Janjetina na padelu
Mirisna pureća rolada
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina sa šafranom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ljetni lungić
Skandinavske rolice s cimetom
Grill vratina u sendviču
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Fish&Chips u tortilji
Pašticada voli penne a ti mene
Hrskava pileća krilca
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Obojeni hamburger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tjestenina fuži s tartufima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bruskete s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Popečci od cvjetače
Bakalar s krumpirom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mladi krumpir s ajvarom
Srneći file na salatu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bouillabaisse
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina u pivu
Ramstek s povrćem
Pogača sa sardinom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Riblji ražnjići
Gulaš od oslića i povrća
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci s umakom od kupina
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina u aromatičnom omotaču
Mini shepherd's pie
Marinirane srdele
Špageti na kineski način
Rebarca s grilla
Rižoto s dagnjama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s kozjim sirom
Salata s mljevenim mesom
Pohani zamotuljci
Energetske kuglice s kurkumom
Blagdanska rolada
Hrskavo pečeno pile
Dip od južnog voća
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ljetni ražnjići
Kaštelanski makaruni
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Manastirski đuveč
Velika Britanija - Pastirska pita
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rebarca s graškom
Sočna pureća rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Finska - Juha s lososom
Ramsteak u seksi umaku
Slatka patka
Svinjski file s grila
Bugarska pita od krumpira
Bruskete od cvjetače
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina Kiev
Lignji po gosposki
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zamotuljak bogat mrkvom, špinatom, maslinama i kuhanom šunkom kombinacija je koja uz dodatak egzotičnog okusa grejpa nudi potpuno iznenađenje našem nepcu.

Sastojci

4 veća teleća odreska (oko 600 g)
20 g maslaca
60 g mrkve
70 g špinata
1 žlica nasjeckanog peršina
40 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka
100 g kuhane šunke
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
300 ml vode
200 ml Passate Podravka
2 žličice Vegete pikant
50 ml ocijeđenog soka grejpa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Teleće odreske istucite da budu tanki i veliki.
  • 2 Na zagrijani maslac dodajte sitno nasjeckanu mrkvu, kratko popecite te dodajte nasjeckani list špinata i još kratko popecite i maknite s vatre.
  • 3 Umiješajte sitno nasjeckani peršin i masline, narezanu šunku, pa promiješajte.
  • 4 Na odreske stavite ¼ nadjeva i savijte pa omotajte kuharskim koncem.
  • 5 Savijene odreske popecite na zagrijanom ulju s obje strane.
  • 6 Dodajte sitno nasjeckani luk i sve zajedno popecite.
  • 7 Zalijte vodom, dodajte passatu i Vegetu ljuta paprika mix.
  • 8 Pirjajte poklopljeno na laganoj vatri uz povremeno miješanje i okretanje da dobijete umak, a meso omekša (30-40 minuta).
  • 9 Pri kraju umiješajte sok svježe ocijeđenog grejpa.

Savjet

Količinu grejpa odredite prema vlastitom ukusu, a pred kraj kuhanja možete dodati i narezanu koricu grejpa, a umak po potrebi ugustite Gussnelom.

Posluživanje

Meso s umakom poslužite toplo uz pire krumpir i salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 89.7 30 22
Fosfor mg 436.44 55 55
Kalcij mg 58.47 6 6
Kalij mg 1322.06 36 36
Niacin mg 23.6 169 118
Vitamin D μg 23.8 12 12
Vitamin A μg 6957.26 174 139
Bjelančevine g 38.99 - -
Vlakna g 3.32 - -
Ugljikohidrati g 15.72 - -
Masti g 25.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke