Meni Search

Superwoman

Teleći savici u umaku od grejpa

Pureća rolada s mlincima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignji po gosposki
Janjetina s medom od kadulje
Teriyaki piletina
Manastirski đuveč
Rižoto s dagnjama
Rebarca s graškom
Brownie s kajenskim paprom
Rezanci s krušnim mrvicama
Hrskava pileća krilca
Odresci u umaku s češnjakom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bruskete od cvjetače
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje na šumskom rižotu
Kroketi od piletine
Grill vratina u sendviču
Punjena teleća prsa
Ramsteak u seksi umaku
Ramstek s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Gulaš od oslića i povrća
Pašticada voli penne a ti mene
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kuglice od riže i svježeg sira
Orada s krumpirom i mladim lukom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina Kiev
Meksička party salata
Svinjski file s grila
Svinjski gulaš
Pohani zamotuljci
Pogača sa sardinom
Fish&Chips u tortilji
Hrskavi trokuti
Riblji ražnjići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brancinovo oko
Salata s mljevenim mesom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zlatna piletina
Piletina s kozjim sirom
Šampinjoni u palačinki
Mini shepherd's pie
Marinirane srdele
Obojeni hamburger
Svinjski file s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tuna burger
Odresci s umakom od kupina
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Skandinavske rolice s cimetom
Mladi krumpir s ajvarom
Proljetna janjetina
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bakalar s krumpirom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Slatka patka
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Janjetina na padelu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći odresci u umaku od višanja
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bugarska pita od krumpira
Piletina u aromatičnom omotaču
Sočna pureća rolada
Brudet
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pizza sirni jastučići
Srneći file na salatu
Brusketa s avokadom
Sočni pureći ražnjići
Hrskavo pečeno pile
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Špageti na kineski način
Kaštelanski makaruni
Lazanje u tavi
Rebarca s grilla
Pileći gulaš
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mirisna pureća rolada
Špageti mediteraneo
Piletina s mascarponeom
Energetske kuglice s kurkumom
Popečci od cvjetače
Mini lazanje
Goveđa rebarca sa zeljem
Ljetni ražnjići
Ljetni lungić
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pileća prsa punjena čvarcima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina sa šafranom
Piletina u pivu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Male teleće pitice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani tofu s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Riba u škartocu
Finska - Juha s lososom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Blagdanska rolada
Rižini ravioli s mozzarellom
BBQ cheeseburger
Rižoto s tri vrste gljiva
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Dječje lazanje
Dip od južnog voća
Kunić na bijelo
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bouillabaisse
Bruskete s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Velika Britanija - Pastirska pita
Cous-cous s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zamotuljak bogat mrkvom, špinatom, maslinama i kuhanom šunkom kombinacija je koja uz dodatak egzotičnog okusa grejpa nudi potpuno iznenađenje našem nepcu.

Sastojci

4 veća teleća odreska (oko 600 g)
20 g maslaca
60 g mrkve
70 g špinata
1 žlica nasjeckanog peršina
40 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka
100 g kuhane šunke
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
300 ml vode
200 ml Passate Podravka
2 žličice Vegete pikant
50 ml ocijeđenog soka grejpa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Teleće odreske istucite da budu tanki i veliki.
  • 2 Na zagrijani maslac dodajte sitno nasjeckanu mrkvu, kratko popecite te dodajte nasjeckani list špinata i još kratko popecite i maknite s vatre.
  • 3 Umiješajte sitno nasjeckani peršin i masline, narezanu šunku, pa promiješajte.
  • 4 Na odreske stavite ¼ nadjeva i savijte pa omotajte kuharskim koncem.
  • 5 Savijene odreske popecite na zagrijanom ulju s obje strane.
  • 6 Dodajte sitno nasjeckani luk i sve zajedno popecite.
  • 7 Zalijte vodom, dodajte passatu i Vegetu ljuta paprika mix.
  • 8 Pirjajte poklopljeno na laganoj vatri uz povremeno miješanje i okretanje da dobijete umak, a meso omekša (30-40 minuta).
  • 9 Pri kraju umiješajte sok svježe ocijeđenog grejpa.

Savjet

Količinu grejpa odredite prema vlastitom ukusu, a pred kraj kuhanja možete dodati i narezanu koricu grejpa, a umak po potrebi ugustite Gussnelom.

Posluživanje

Meso s umakom poslužite toplo uz pire krumpir i salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 89.7 30 22
Fosfor mg 436.44 55 55
Kalcij mg 58.47 6 6
Kalij mg 1322.06 36 36
Niacin mg 23.6 169 118
Vitamin D μg 23.8 12 12
Vitamin A μg 6957.26 174 139
Bjelančevine g 38.99 - -
Vlakna g 3.32 - -
Ugljikohidrati g 15.72 - -
Masti g 25.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke