Meni Search

Superwoman

Teleći savici u umaku od grejpa

Kolinjsko zelje s frišketinom
Tjestenina fuži s tartufima
Lazanje u tavi
Pureća rolada s mlincima
Manastirski đuveč
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice na ražnjiću
Kruh od cvjetače s kurkumom
Obojeni hamburger
Brudet
Tuna burger
Pašticada voli penne a ti mene
Pileća prsa punjena čvarcima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pizza sirni jastučići
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Cous-cous s povrćem
Pileći gulaš
Brancinovo oko
Gulaš od oslića i povrća
Fish&Chips u tortilji
Pita s muškatnom bundevom i makom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kaštelanski makaruni
Srneći file na salatu
Svinjski gulaš
Roštilj s umakom Romesco
Brownie s kajenskim paprom
Sočni pureći ražnjići
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rižini ravioli s mozzarellom
Bruskete s povrćem
Bruskete od cvjetače
Ljetni lungić
Kroketi od piletine
Popečci od cvjetače
Male teleće pitice
Rebarca s graškom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pohani tofu s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teleći odresci u umaku od višanja
Špageti na kineski način
Lignji po gosposki
Lungić s toplom salatom od šparoga
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski file s povrćem
Riba u škartocu
Rezanci s krušnim mrvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bouillabaisse
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Proljetna janjetina
Marinirane srdele
Rižoto s dagnjama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskavo pečeno pile
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Finska - Juha s lososom
Svinjski file s grila
Velika Britanija - Pastirska pita
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Šampinjoni u palačinki
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskava pileća krilca
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ljetni ražnjići
Kunić na bijelo
Janjetina na padelu
Skandinavske rolice s cimetom
Rebarca s grilla
BBQ cheeseburger
Odresci s umakom od kupina
Zlatna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pogača sa sardinom
Ramstek s povrćem
Pohani zamotuljci
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Punjena teleća prsa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Goveđa rebarca sa zeljem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Riblji ražnjići
Salata s mljevenim mesom
Mladi krumpir s ajvarom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mini shepherd's pie
Bakalar s krumpirom
Energetske kuglice s kurkumom
Hrskavi trokuti
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bugarska pita od krumpira
Odresci u umaku s češnjakom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina s mascarponeom
Špageti mediteraneo
Piletina u pivu
Meksička party salata
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina s medom od kadulje
Brusketa s avokadom
Slatka patka
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teriyaki piletina
Sočna pureća rolada
Ramsteak u seksi umaku
Piletina s kozjim sirom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Grill vratina u sendviču
Mirisna pureća rolada
Mini lazanje
Dječje lazanje
Rižoto s tri vrste gljiva
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina sa šafranom
Dip od južnog voća
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina Kiev
Blagdanska rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zamotuljak bogat mrkvom, špinatom, maslinama i kuhanom šunkom kombinacija je koja uz dodatak egzotičnog okusa grejpa nudi potpuno iznenađenje našem nepcu.

Sastojci

4 veća teleća odreska (oko 600 g)
20 g maslaca
60 g mrkve
70 g špinata
1 žlica nasjeckanog peršina
40 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka
100 g kuhane šunke
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
300 ml vode
200 ml Passate Podravka
2 žličice Vegete pikant
50 ml ocijeđenog soka grejpa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Teleće odreske istucite da budu tanki i veliki.
  • 2 Na zagrijani maslac dodajte sitno nasjeckanu mrkvu, kratko popecite te dodajte nasjeckani list špinata i još kratko popecite i maknite s vatre.
  • 3 Umiješajte sitno nasjeckani peršin i masline, narezanu šunku, pa promiješajte.
  • 4 Na odreske stavite ¼ nadjeva i savijte pa omotajte kuharskim koncem.
  • 5 Savijene odreske popecite na zagrijanom ulju s obje strane.
  • 6 Dodajte sitno nasjeckani luk i sve zajedno popecite.
  • 7 Zalijte vodom, dodajte passatu i Vegetu ljuta paprika mix.
  • 8 Pirjajte poklopljeno na laganoj vatri uz povremeno miješanje i okretanje da dobijete umak, a meso omekša (30-40 minuta).
  • 9 Pri kraju umiješajte sok svježe ocijeđenog grejpa.

Savjet

Količinu grejpa odredite prema vlastitom ukusu, a pred kraj kuhanja možete dodati i narezanu koricu grejpa, a umak po potrebi ugustite Gussnelom.

Posluživanje

Meso s umakom poslužite toplo uz pire krumpir i salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 89.7 30 22
Fosfor mg 436.44 55 55
Kalcij mg 58.47 6 6
Kalij mg 1322.06 36 36
Niacin mg 23.6 169 118
Vitamin D μg 23.8 12 12
Vitamin A μg 6957.26 174 139
Bjelančevine g 38.99 - -
Vlakna g 3.32 - -
Ugljikohidrati g 15.72 - -
Masti g 25.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke