Meni Search

Superwoman

Teleći savici u umaku od grejpa

Odresci s umakom od kupina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zlatna piletina
Rižoto s dagnjama
Ljetni lungić
Rižoto s tri vrste gljiva
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Skandinavske rolice s cimetom
Gulaš od oslića i povrća
Piletina s mascarponeom
Tuna burger
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Sočna pureća rolada
Blagdanska rolada
Bouillabaisse
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Riba u škartocu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Manastirski đuveč
Kunić na bijelo
Proljetna janjetina
Popečci od cvjetače
Meksička party salata
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Špageti mediteraneo
Hrskavo pečeno pile
Kroketi od piletine
Male teleće pitice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Riblji ražnjići
Brudet
Brancinovo oko
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramsteak u seksi umaku
Janjetina s medom od kadulje
Mini shepherd's pie
Pohani tofu s povrćem
Piletina sa šafranom
Odresci u umaku s češnjakom
Rebarca s graškom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bruskete od cvjetače
Ramstek s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Mladi krumpir s ajvarom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Hrskava pileća krilca
Energetske kuglice s kurkumom
Punjena teleća prsa
Pileća prsa punjena čvarcima
Grill vratina u sendviču
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lignje na šumskom rižotu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ljetni ražnjići
Piletina u aromatičnom omotaču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani zamotuljci
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brusketa s avokadom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bugarska pita od krumpira
Rižini ravioli s mozzarellom
Sočni pureći ražnjići
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Teriyaki piletina
Velika Britanija - Pastirska pita
Roštilj s umakom Romesco
Lazanje u tavi
Mirisna pureća rolada
Svinjski file s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileći gulaš
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskavi trokuti
Janjetina na padelu
Rebarca s grilla
Pileći bataci s umakom od luka
Marinirane srdele
Brownie s kajenskim paprom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Goveđa rebarca sa zeljem
Špageti na kineski način
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bakalar s krumpirom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pogača sa sardinom
Bruskete s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Obojeni hamburger
Mini lazanje
Piletina u pivu
Srneći file na salatu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file s grila
Kuglice od riže i svježeg sira
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice na ražnjiću
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina Kiev
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pizza sirni jastučići
Šampinjoni u palačinki
Dip od južnog voća
Dječje lazanje
Cous-cous s povrćem
Slatka patka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignji po gosposki
Svinjski gulaš
Finska - Juha s lososom
BBQ cheeseburger
Pašticada voli penne a ti mene
Salata s mljevenim mesom
Piletina s kozjim sirom
Teleći odresci u umaku od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zamotuljak bogat mrkvom, špinatom, maslinama i kuhanom šunkom kombinacija je koja uz dodatak egzotičnog okusa grejpa nudi potpuno iznenađenje našem nepcu.

Sastojci

4 veća teleća odreska (oko 600 g)
20 g maslaca
60 g mrkve
70 g špinata
1 žlica nasjeckanog peršina
40 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka
100 g kuhane šunke
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
300 ml vode
200 ml Passate Podravka
2 žličice Vegete pikant
50 ml ocijeđenog soka grejpa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Teleće odreske istucite da budu tanki i veliki.
  • 2 Na zagrijani maslac dodajte sitno nasjeckanu mrkvu, kratko popecite te dodajte nasjeckani list špinata i još kratko popecite i maknite s vatre.
  • 3 Umiješajte sitno nasjeckani peršin i masline, narezanu šunku, pa promiješajte.
  • 4 Na odreske stavite ¼ nadjeva i savijte pa omotajte kuharskim koncem.
  • 5 Savijene odreske popecite na zagrijanom ulju s obje strane.
  • 6 Dodajte sitno nasjeckani luk i sve zajedno popecite.
  • 7 Zalijte vodom, dodajte passatu i Vegetu ljuta paprika mix.
  • 8 Pirjajte poklopljeno na laganoj vatri uz povremeno miješanje i okretanje da dobijete umak, a meso omekša (30-40 minuta).
  • 9 Pri kraju umiješajte sok svježe ocijeđenog grejpa.

Savjet

Količinu grejpa odredite prema vlastitom ukusu, a pred kraj kuhanja možete dodati i narezanu koricu grejpa, a umak po potrebi ugustite Gussnelom.

Posluživanje

Meso s umakom poslužite toplo uz pire krumpir i salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 89.7 30 22
Fosfor mg 436.44 55 55
Kalcij mg 58.47 6 6
Kalij mg 1322.06 36 36
Niacin mg 23.6 169 118
Vitamin D μg 23.8 12 12
Vitamin A μg 6957.26 174 139
Bjelančevine g 38.99 - -
Vlakna g 3.32 - -
Ugljikohidrati g 15.72 - -
Masti g 25.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke